Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea Suzan Planckaert en Julie Wante (Vervolg)

     

    1.      Tekstvak:  Naam recept:  

    Pizza bonbons

     

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie)

     

    3.      Ingrediënten

    -   ¼ plakje glutenvrije bladerdeeg (Herta) (30g)

    -   1 koffielepel tomatensaus, Passata (5g)

    -   3 g geraspte kaas

    -   ¼ snede glutenvrije salami, Carrefour (1,5g)

    -   Geklutst eitje

    -   Snuifje Italiaanse kruiden

     

    4.      Bereidingswijze

    ž  Snij een plakje bladerdeeg in vieren en leg deze stukjes in de muffinvorm

    ž  Prik een paar gaatjes op de bodem (Het bladerdeeg zet uit tijdens het bakken en anders wordt alle vulling eruit gedrukt)

    ž  Schep de tomatensaus in de gevormde bakjes

    ž  Vul de bakjes aan met geraspte kaas en glutenvrije salami snippers.

    ž  Breng de puntjes naar elkaar toe en knijp deze goed vast. Smeer de bovenkant in met het ei en strooi hier wat Italiaanse kruiden over.

    ž  Bak de pizza bonbons in 5 minuten op 225 graden C gaar.

     

    5.      Voedingswaarde recept 3:

    Per portie

    Energie (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suiker (g)

    Totaal per portie (42,50g )

    112

    2,2

    4,0

    1,03

    0,02

    0,06

    15,3

    0,9

    0,7

    Totaal per 100g

    264

    5,2

    9,4

    2,42

    0,05

    0,14

    36,0

    2,1

    1,7

    En%

    100

    8 En%

    32 En%

    8 En%

    /

    0,5 En%

    55 En%

    2 En%

    3 En%

     

    Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels zijn samen 97 En%. Dit komt omdat we zelf de glutenvrije salami en glutenvrij bladerdeeg hebben toegevoegd in Nubel. Onze bron kan onbetrouwbaar zijn en was beperkt in gegevens (geen onderscheid in welke vetten). De hoeveelheid geklutst ei die uiteindelijk over het baksel wordt gesmeerd is ook moeilijk in te schatten.  Dit kan ervoor gezorgd hebben dat het En% bij dit gerecht geen 100 En% is.

    6.      Bron: website

    http://www.laurasbakery.nl/pizza-bonbons/





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs