Aantal porties: 1
persoon
Ingrediƫnten:
Voor de pannenkoeken:
- 150ml halfvolle melk
- 50 gram volkorenbloem
- 1/2de stuk ei
- snuifje zout
- 20 gram spinazie
- 50 gram gerookte zalm
- 8 gram minarine
- 30 gram ricotta
- Snuifje peper
- Enkele druppels citroensap, vers
- Snuifje dille, vers
- 1 stuk peperkoek (23g)
Voor de fruitschildpad:
-
1 stuk kiwi (75g)
-
4 stuks druiven (24g)
-
4 hagelslagkorreltjes
Bereidingswijze:
Voor de
pannenkoeken (2 stuks):
- Meng de melk, bloem, ei en zout tot een
glad beslag.
- Kook de spinazie met een klein beetje
water op een laag vuurtje.
- Knijp het vocht uit de spinazie en voeg
toe aan het beslag.
- Snij de zalm in kleine stukjes en voeg
deze ook toe aan het beslag. Hou een kleine hoeveelheid over voor de afwerking
- Verhit de pan met de minarine.
- Schenk een portie van het beslag in de
pan. Let op dat je geen te dikke pannenkoeken bakt.
- Zodra de rand van de pannenkoek krokant
wordt, is hij klaar.
- Laat de pannenkoek afkoelen.
- Roer de ricotta los en kruid met peper,
citroensap en dille.
- Bestrijk de pannenkoek met de ricotta en
rol de pannenkoek op.
- Verdeel de pannenkoek in 4 stukken en leg
deze in de lunchbox.
- Werk af met een stukje zalm en verse
dille.
Voor de fruitschildpad:
-
Schil de kiwi en snij deze in de breedte door.
-
Snij 2 druiven in 4 stukjes.
-
Gebruik deze kwart druifjes als poten van de
schildpad.
-
Gebruik de andere 2 druifjes als hoofd.
-
Duw de de hagelslagkorreltjes in de druifjes tot
ogen van de schildpad.
Voeg het stuk peperkoek toe aan de lunchbox
Bron:
http://www.budgetkoken.be/voorgerecht/pannenkoek-zalm-ricotta.php
https://www.pinterest.co.uk/pin/300122762646511571/
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (432 g)
|
546 kcal
|
62,3 g
|
7,9g
|
30,9 g
|
17,4g
|
6,7g
|
5,4g
|
3,9g
|
Per 100 g
|
126 kcal
|
14,4 g
|
1,8g
|
7,1 g
|
4,0 g
|
1,5g
|
1,2g
|
0,9g
|
En %
|
100 %
|
46 %
|
2,9 %
|
22 %
|
29%
|
11%
|
9%
|
9%
|
Wout & Elke
|