1. Zoete aardappelwedges met courgettedip
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediënten:
- 1/3e zoete aardappel (150 g)
- ¼ courgette, groot (135 g)
- 1 eetlepel citroensap (12 g)
- ½ teentje knoflook, vers (3 g)
- 1 eetlepel tahin (sesampasta) (15 g)
- 2 eetlepels peterselie, vers (10 g)
- Snuifje peper en zout
Bereidingswijze:
Zoete aardappelwedges:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel, schil en snij de zoete aardappel in partjes.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg de partjes erop.
- Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Courgettedip:
- Pel de courgette en snij in blokjes.
- Mix de courgette, citroensap, knoflook en de tahin tot een gladde mengeling.
- Werk af met peterselie, peper en zout.
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R931384/aardappel-met-dip + eigen inspiratie
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (325g)
|
231 kcal
|
26,4 g
|
10,4 g
|
8,2 g
|
9,0 g
|
1,6 g
|
3,24 g
|
4,07 g
|
Per 100g
|
71 kcal
|
8,1g
|
3,2 g
|
2,5 g
|
2,8 g
|
0,5 g
|
1,0 g
|
1,25 g
|
En%
|
/
|
46
|
18
|
14
|
35
|
6
|
12,5
|
15,5
|
2. Croque Veggie
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediënten:
- 1 tomaat, klein (90 g)
- 1/5e aubergine, groot (60 g)
- Enkele blaadjes Rucola, vers (10g)
- 2 sneetjes volkorenbrood, klein, lang (40 g)
- Snuifje peper en zout
Bereidingswijze:
- Spoel en snij de tomaten en de aubergine in fijne plakjes.
- Gril de aubergine.
- Leg de tomaten, de aubergines en de rucola op de ene kant van het brood en werk af met peper en zout.
- Leg de andere boterham erop en plats onder de grill of croque-machine.
Bron: https://koken.vtm.be/recept/vegetarische-croque-met-pesto + eigen inspiratie
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (200g)
|
124 kcal
|
21,1 g
|
4,1 g
|
6,1 g
|
0,9 g
|
0,29 g
|
0,28 g
|
0,44 g
|
Per 100g
|
62kcal
|
10,6 g
|
2,1 g
|
3,1 g
|
0,5 g
|
0,15 g
|
0,14 g
|
0,22 g
|
En%
|
/
|
68
|
13
|
20
|
6,5
|
2
|
2
|
3
|
3. Pasta met broccolipesto
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediënten:
- 30 g volkorenpasta, ongekookt
- 3 roosjes broccoli, klein (36 g)
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas (10 g)
- 4 kerstomaten, vers (48 g)
- Snuifje peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
- Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en vang het kookvocht op.
- Pureer de broccoli en voeg 2 tot 3 el kookvocht en de Parmezaan toe.
- Breng de broccolipesto op smaak met peper en zout.
- Giet de pesto over de pasta en voeg de kerstomaten toe.
Bron: https://koken.vtm.be/vers-talent-lekker-zuiders-met/recept/ans-pasta-met-broccolipesto-en-rucola + eigen inspiratie
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (124g)
|
174 kcal
|
22,0 g
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|