Vegetarische
sushi
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
·
40g
gekookte rijst of 17 g ongekookte zilvervliesrijst ( 16 g ongekookte witte
rijst)
·
60g
komkommer, vers
·
10
g waterkers, vers
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst
voor een 20-tal minuten (7-tal min voor witte rijst) op een zacht vuurtje
afgedekt met een deksel. Laat de rijst daarna uitlekken en afkoelen. Was de komkommer en snijd enkele fijne plakjes over de gehele lengte. Leg de plakjes mooi open en verdeel hierover de rijst gelijkmatig. Rol de
plakjes komkommer op. Plaats deze op een bord en versier telkens met waterkers.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KH
|
Suikers
(toegevoegd + natuurlijk )
|
Vezels
|
Per
portie (110g)
|
68 kcal
|
1,7 g
|
0,4 g
|
0,1g
|
0,1g
|
0,2g
|
12,8g
|
0,9g
|
1,1 g
|
Per
100g
|
62 kcal
|
1,5 g
|
0,4 g
|
0,1g
|
0,1g
|
0,2g
|
11,6g
|
0,8g
|
1,0 g
|
En%
|
100
|
10
|
5,5
|
1,5
|
1,5
|
2
|
75,5
|
5,5
|
4
|
Bron
Eigen creatie op het idee
van een soort sushi hapje. Studenten: Jonathan Verhaeghe & Pauwels Jari
|