1.1
Recept 1: Crackers met kikkererwten
hummus versierd met sla, appel
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
- · 100
g gekookte kikkererwten, blik/bokaal
- ·
1 tl
citroensap (5ml )
- ·
Half
teentje knoflook (3g)
- ·
1 tl
korianderpoeder (5g)
- ·
1 el
olijfolie (10g)
- ·
1
el water, plat (15 ml)
- ·
Peper
en zout naar smaak
- ·
(Optioneel
sesampasta, tahin 1 el)
- ·
20
g crackers, voltarwe met sesam
- ·
20
g appels, ongeschild
- ·
20
g kropsla, vers en gewassen
Bereidingswijze
Voeg al de ingrediënten, uitgezonderd de appel, kropsla en crackers, samen in
een mengkom.
Mix alles goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water
of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt.
Kraak de crackers telkens in twee en beleg met de hummus.
Versier met kleine stukjes appel en kropsla.
Overgehouden hummus kun je nog mooi apart
serveren in een potje als dipsausje voor de broodkorsten, rijstwafel en groenten
uit onderstaande recepten (zie recept 9 ).
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KH
|
Suikers
(toegevoegd + natuurlijk )
|
Vezels
|
Per
portie (198g)
|
312 kcal
|
10,3g
|
15,2g
|
2,9g
|
8,8g
|
1,6g
|
29,2g
|
4,8g
|
8,9
|
Per
100g
|
158kcal
|
5,2g
|
7,7g
|
1,5g
|
4,5g
|
0,8g
|
14,7g
|
2,4g
|
4,5g
|
En%
|
100
|
13
|
44
|
8,5
|
25,5
|
5
|
37,5
|
6
|
7
|
Bron
Hummus gebasseerd op https://www.evavzw.be/recept/hummus?gclid=Cj0KCQjwi7DtBRCLARIsAGCJWBp7gQhZEd0bumjaqzePqIA7yXlkmLmak8mwpVo2aWlDr_wyq5sW8yIaAoCxEALw_wcB
+ eigen creatie tot serveren van het gerechtje.
Studenten: Jonathan Verhaeghe & Pauwels Jari
|