Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde consistentie Julie Wante (Deel 1)

    Recept 1: alcoholvrije aperitief

    1.      Naam van het recept:

    Smoothie van bosvruchten

    2.      Aantal porties:                                                                               

    ž  1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    ž  50 gram bosvruchten mix, diepvries

    ž  ½ appel, vers (70g)

    ž  35 gram frambozen, vers

    ž  50 gram platte kaas, mager 

    ž  ½ koffielepel Stevia (2,25g)

    ž  Enkele druppeltjes citroen

    4.      Bereidingswijze:

    ž  Ontdooi de bosvruchten in de kookpot, gebruik hierbij een bodempje water

    ž  Schil de appel en snij de appel in gelijke delen

    ž  Doe de bosvruchten, appel en frambozen in de blender en cutter zo goed mogelijk zodat er geen brokjes meer te bespeuren zijn

    ž  Doe de platte kaas samen in een mengkom met de Stevia en werk af met enkele druppeltjes citroen

    ž  Doe het mengsel van de platte kaas ook in de blender en cutter het geheel

    ž  Zeef het gehele mengsel voor zo een egaal mogelijke smoothie

    ž  Serveer in een glas

    ž  Tip: je kan ook werken met 2 lagen

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Totaal per portie

    209,25

    106

    4,5

    0,4

    0,10

    0,00

    0,00

    18,9

    5,6

    16,5

    Totaal per 100 gram

    100

    51

    2,1

    0,2

    0,05

    0,00

    0,00

    9,0

    2,7

    7,9

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En%

     

    100 En%

    16,5 En%

    3,5 En%

    1 En%

    -

    -

    70,5 En%

    10,5 En%

    62En%

    5.      Voedingswaarde:

    Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 101En%.

    6.      Bron:

    Website: http://www.parkiskookatelier.be/parkis-gerechten/milkshakes-en-smoothies/smoothie-van-bosvruchten-met-muntblaadjes.html






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs