Recept 2: hoofdgerecht
1.
Naam van het recept
Kip met kruidenpuree en spruiten
2.
Aantal porties
1 persoon (1 portie)
3.
Ingrediënten
150
g aardappelen, vers
100 g spruiten, vers
Snuifje
zout (voor in de kookpot met water)
1
kleine ui (55g)
1
klein glas water (150 ml)
½
kippenbouillon (6g)
1
kleine portie kipfilet, vers, diepvries (85g)
Snuifje
peper en zout
1
eetlepel olijfolie (12g)
1 laurierblad
30
ml melk, halfvol
½
eetlepel basilicum, gedroogd (6g)
½
eetlepel bladpeterselie, gedroogd (6g)
Snuifje
nootmuskaat
Snuifje
peper en zout
1,5
eetlepels maïzena (15g)
4.
Bereidingswijze
Schil
de aardappelen, was de spruiten en verwijder eventuele vuile blaadjes van de
spruitjes
Snij
de aardappelen in gelijke delen
Doe
de aardappelen in een pot met licht gezouten kokend water en laat de
aardappelen garen
Zet
een deksel op de pot en laat 25 minuten koken
Pel
de ajuin en snij deze fijn
Breng
water aan de kook en los de bouillon op
Kruid
de kip met peper en zout en snij ze in stukjes van 1,5 cm
Verhit
de olie in een stoofpot
Voeg
de kip bij de stoofpot toe en bak 4 minuten
Voeg
de ui bij en laat nog eens 4 minuten stoven op een zacht vuurtje
Voeg
de bouillon in de stoofpot samen met het laurierblad toe en laat 10 minuten
pruttelen
Breng
de spruiten aan de kook en laat ongeveer 12 minuten koken (controleer met een
vork of de spruiten zacht genoeg zijn)
Pureer
de aardappelen met de halfvolle melk
Meng
de puree met de gedroogde basilicum en de gedroogde peterselie en breng op
smaak met nootmuskaat, peper en zout
Giet
de spruiten af in een vergiet
Voeg
de maïzena op het laatste toe om de saus te binden
Zeef
de saus zodat je een egale consistentie verkrijgt
Serveer
de kip met de saus, de kruidenpuree en de spruiten
5.
Voedingswaarde
RECEPT 2:
Per portie
|
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Totaal per portie
|
636,5
|
484
|
29,4
|
15,8
|
3,68
|
9,18
|
1,62
|
48,2
|
15,3
|
11,4
|
Totaal per 100
gram
|
100
|
76
|
4,6
|
2,5
|
0,6
|
1,4
|
0,3
|
7,6
|
2,4
|
1,8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
En%
|
|
100 En%
|
24 En%
|
30 En%
|
7En%
|
17 En%
|
4En%
|
40En%
|
6En%
|
9En%
|
Het energieprocent van de eiwitten,
vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.
6.
Bron: Website: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/17738/kip-met-kruidenpuree
+ eigen creatie
|