Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea - Amber & Torsten - Deel 2

    Glutenvrije pistolet

    Ingrediënten:

    • -        40 ml lauw water
    • -        2 g droge gist
    • -        20 ml halfvolle melk
    • -        35 g glutenvrije bloem
    • -        Snuifje zout (1 g)
    • -        1 ei (50 g)
    • -        1 koffielepel sesamzaad (2 g)
    • -        ¼ ui (15 g)
    • -        2 champignons (30 g)
    • -        Enkele blaadjes raketsla (5 g)

    Bereiding:

    1. 1)     Meng in een mengkom het water, ¾ van de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de glutenvrije bloem, een snuifje zout en een half ei toe. Doe de andere helft van het ei in een kom
    2. 2)     Kneed het deeg ongeveer 5 min. met een keukenmachine op de hoogste stand tot het deeg soepel wordt.
    3. 3)     Laat het deeg 45 tot 60 min. Afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.
    4. 4)     Verwarm de oven voor op 230 °C.
    5. 5)     Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad.
    6. 6)     Bak ze in de oven gedurende 15 min.
    7. 7)     Snijd de ui en champignons zeer fijn.
    8. 8)     Neem het overige half ei en doe er 1 koffielepel halfvolle melk bij. Kluts het ei open en voeg er de groenten aan toe. Doe het ei 30 seconden op hoge stand in de microgolf. Neem het uit, roer, en herhaal nog eens.
    9. 9)     Haal de pistoletjes uit de oven en beleg deze met het roerei. Werk af met raketsla.

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (170g)

    234 kcal

    33,7 g

    1,7 g*

    2 g

    9,8 g

    6,5 g

    3,40 g

    2,70 g

    0,40 g

    Per 100g

    138 kcal

    19,8 g

    1 g*

    1,2 g

    5,8 g

    3,8 g

    2,0 g

    1,58 g

    0,24 g

    En%

    100

    58

    (0)

    (0)

    17

    25

    13

    10

    2

    *Het gaat hier over van nature aanwezige suikers, niet over toegevoegde. De toegevoegde     zijn 0g

    Bronnen:





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs