1) Meng in een mengkom het
water, ¾ van de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de glutenvrije bloem,
een snuifje zout en een half ei toe. Doe de andere helft van het ei in een kom
2) Kneed het deeg ongeveer 5
min. met een keukenmachine op de hoogste stand tot het deeg soepel wordt.
3) Laat het deeg 45 tot 60 min. Afgedekt
rijzen op een warme, tochtvrije plek.
4) Verwarm de oven voor op 230
°C.
5) Kneed met vochtige handen 6
broodjes van het deeg. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad.
6) Bak ze in de oven gedurende
15 min.
7) Snijd de ui en champignons
zeer fijn.
8) Neem het overige half ei en
doe er 1 koffielepel halfvolle melk bij. Kluts het ei open en voeg er de
groenten aan toe. Doe het ei 30 seconden op hoge stand in de microgolf. Neem
het uit, roer, en herhaal nog eens.
9) Haal de pistoletjes uit de
oven en beleg deze met het roerei. Werk af met raketsla.
Hoeveelheid
En
KH
Toegevoegde
suikers
Vezels
Eiw
vetten
VV
EOV
MOV
Per portie (170g)
234 kcal
33,7 g
1,7 g*
2 g
9,8 g
6,5 g
3,40 g
2,70 g
0,40 g
Per 100g
138 kcal
19,8 g
1 g*
1,2 g
5,8 g
3,8 g
2,0 g
1,58 g
0,24 g
En%
100
58
(0)
(0)
17
25
13
10
2
*Het
gaat hier over van nature aanwezige suikers, niet over toegevoegde. De
toegevoegde zijn 0g