Groentechips
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
·
40
g rode biet, vers
·
40
g pastinaak, vers
·
40
knolselder, vers
·
scheutje
Olijfolie (5g)
Bereidingswijze
- Warm
de oven voor op 150°C.
-
Was en snijd de groenten met behulp van een mandoline of dunschiller in
schijfjes van 2 tot 3 mm dik.
- Dep
ze even af (rode biet apart afdekken) en strijk ze nadien in met olijfolie via
een borsteltje en rooster ze 30 minuten in de oven tot ze krokant zijn
- Serveer
ze met een lekker dipsausje.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KH
|
Suikers
(toegevoegd + natuurlijk )
|
Vezels
|
Per
portie (125g)
|
107kcal
|
2,1 g
|
5,4 g
|
0,8 g
|
4 g
|
0,5 g
|
10,2g
|
5,5 g
|
4,7 g
|
Per
100g
|
86 kcal
|
1,7 g
|
4,3 g
|
0,7 g
|
3,2 g
|
0,4 g
|
8,2 g
|
4,4 g
|
3,8 g
|
En%
|
100
|
8
|
45,5
|
7,1
|
33
|
4,5
|
38
|
20,5
|
10,5
|
Bron https://www.evavzw.be/recept/groentechips en
https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/groentechips-van-wortel-pastinaak-en-rode-biet
Studenten Pauwels Jari & Jonathan Verhaeghe
|