Recept 3: nagerecht
1.
Naam recept
Frambozenmousse
2.
Aantal porties
1 persoon (1portie)
3.
Ingrediƫnten:
1 gelatineblaadje (2g)
75 g frambozen, vers
1 koffielepel kristalsuiker (4,5g)
1 kippeneiwit (32g)
70 gram verse kaas, platte kaas, mager
4.
Bereidingswijze:
Laat
de gelatine weken in koud water
Spoel
de frambozen en mix ze tot een puree en voeg het suiker er aan toe
Klop
het eiwit tot sneeuw
Verwarm
de frambozenpuree en los er de uitgeknepen gelatine in op
Meng
de frambozenpuree met de verse kaas en zeef het geheel
Spatel
de eiwitsneeuw er onder
Doe
de bereiding in een glas of een coupe en laat het opstijven in de koelkast
Versier
eventueel met frambozen
1.
Voedingswaarde:
Per portie
|
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Totaal per portie
|
183,5
|
107
|
11,2
|
0
|
0,07
|
0,00
|
0,00
|
12,6
|
5,6
|
11,9
|
Totaal per 100
gram
|
100
|
58,3
|
6,1
|
0
|
0,04
|
0,00
|
0,00
|
6,9
|
3,1
|
6,5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
En%
|
|
100 En%
|
42En%
|
0En%
|
0,5 En%
|
-
|
-
|
47En%
|
11En%
|
44 En%
|
Het
enegieprocvan de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in
dit recept 100 En%.
2.
Bron: Website: http://sarahbraet.be/what-s-cooking/frambozenmousse
|