Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiĆ«nten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde consistentie Julie Wante (Deel 3)

    Recept 3: nagerecht

    1.      Naam recept

    Frambozenmousse                                                                                                                         

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1portie)

    3.      IngrediĆ«nten: 

    ž  1 gelatineblaadje (2g)

    ž  75 g frambozen, vers

    ž  1 koffielepel kristalsuiker (4,5g) 

    ž  1 kippeneiwit (32g)

    ž  70 gram verse kaas, platte kaas, mager

    4.      Bereidingswijze:

    ž  Laat de gelatine weken in koud water

    ž  Spoel de frambozen en mix ze tot een puree en voeg het suiker er aan toe

    ž  Klop het eiwit tot sneeuw

    ž  Verwarm de frambozenpuree en los er de uitgeknepen gelatine in op

    ž  Meng de frambozenpuree met de verse kaas en zeef het geheel 

    ž  Spatel de eiwitsneeuw er onder

    ž  Doe de bereiding in een glas of een coupe en laat het opstijven in de koelkast

    ž  Versier eventueel met frambozen

    1.      Voedingswaarde:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Totaal per portie

    183,5

    107

    11,2

    0

    0,07

    0,00

    0,00

    12,6

    5,6

    11,9

    Totaal per 100 gram

    100

    58,3

    6,1

    0

    0,04

    0,00

    0,00

    6,9

    3,1

    6,5

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En%

     

    100 En%

    42En%

    0En%

    0,5 En%

    -

    -

    47En%

    11En%

    44 En%

    Het enegieprocvan de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.

    2.      Bron: Website: http://sarahbraet.be/what-s-cooking/frambozenmousse





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs