1.
Aardbeienmousse
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediƫnten:
-
80,0 g aardbeien, vers
-
1 kippenei,
eiwit, rauw (32,0g)
-
5,0 g citroen, vers (schil)
Bereidingswijze:
-
Spoel de aardbeien en snij de kroontjes ervan.
-
Snij de aardbeien in blokjes. Hou een paar
blokjes opzij voor de afwerking.
-
Voeg het eiwit toe en mix het geheel gedurende
2 minuten.
-
Leg onderaan in het glas de overige
aardbeiblokjes, doe de mousse erover en werk af met wat geraspte citroenschil.
Bron: https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/snelle-en-lekkere-aardbeienmousse
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (117 g)
|
71 kcal
|
4,3 g
|
3,8 g
|
1,1 g
|
4,8 g
|
3,5 g
|
1,2 g
|
1,64 g
|
0,58 g
|
Per 100g
|
61 kcal
|
3,7 g
|
3,2 g
|
0,9 g
|
4,1 g
|
3,0 g
|
1,0 g
|
1,4 g
|
0,5 g
|
En%
|
-
|
24
|
21
|
3
|
27
|
44
|
15
|
21
|
7,5
|
Studenten: Valerie Van Raemdonck, Marlies Casselman en Tine Roels
|