Perziken met kriekenbiersabayon (4 p.)
- 4 perziken - 1 steranijs - 1/2 stokje vanille - 300 gr.suiker - 1/2 l. water - mespunt kaneelpoeder - 5 eierdooiers - 1 kriekbier
De perziken schillen, in twee snijden en ontpitten.
Het water aan de kook brengen met de steranijs, de vanillestok, de suiker en het kaneelpoeder.
De perziken toevoegen, vijf minuten laten koken. De perziken laten afkoelen in het sap. De perziken in stukjes snijden en ze op vuurvaste borden schikken.
De eieren en de suiker in een pannetje op een zacht vuurtje tot een ruban kloppen (dat wil zeggen dat de eiermassa wit wordt en in een lint van de klopper loopt).
Het kriekenbier er voorzichtig bijgieten en verder kloppen tot een vaste sabayon verkregen wordt. De sabayon is klaar wanneer het pannetje ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de inhoud eruit valt.
De sabayon op de perziken scheppen.
Onder de grill plaatsen tot de sabayon goudgeel kleurt.
De sabayon is ook makkelijk au bain marie te kloppen, maar dit is niet noodzakelijk.
(Uit Dag allemaal, recept Peter Van Asbroeck, 03/07/07)
14-08-2007 om 17:37
geschreven door Luc 
|