voor de cake : - 175 gr. zachte boter - 2 eieren - zeste van 1 citroen - 175 gr. zelfrijzend bakmeel - 50 gr. gemalen amandelen - 3 tl bakpoeder - crème fraiche voor de afwerking : - 4 el ciroensap - 150 gr. poedersuiker - 500 gr. rode zomervruchten - suiker
Een cakevorm van één liter met bakpoeder bekleden.
De boter met de suiker, de eieren en het zeste romig kloppen.
Het meel, de gemalen amandelen en het bakpoeder erdoor roeren.
Het deeg in de bakvorm scheppen en de bovenkant glad strijken. De cake ongeveer 45 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven bakken tot hij stevig aanvoelt.
De cake uit de oven nemen en onmiddellijk de hele bovenkant inprikken. Besprenkelen met een mengsel van citroesap en poedersuiker tot de suiker is opgelost.
De cake laten afkoelen en ontvormen.
De vruchten schoonmaken, bestrooien met suiker en een uur laten staan. Af en toe doorscheppen.
Zowel het fruit als de crème fraiche apart bij de cake serveren.