Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas (6 p)
- 6 velletjes filodeeg (ongeveer 85 gr.) - 60 ml. olijfolie voor het bakken
voor de vulling:
- 250 gr. feta, verkruimeld - 1ei, losgeklopt - 2 tl fijngehakte munt - 4 tl fijgehakte oregano of 1 tl gedroogde - 1/2 tl nootmuskaat - peper
Voor de vulling feta, ei, munt, oregano, peper en nootmuskaat tot een pasta prakken. Deze pasta koel apart houden.
Het filodeeg op een werkoppervlak leggen en afdekken met een vochtige doek. Eén velletje deeg nemen, het met olie bestrijken en het in de lengte in vier repen verdelen. Een flinke eetlepel vulling op een hoek van een lange reep scheppen. De korte naar de lange kant vouwen, en dit herhalen zodat je een driehoekig pakketje verkrijgt. Dit pakketje met olie bestrijken en op een bakplaat leggen. Herhalen voor elke reep deeg en alle vulling.
De driehoekjes gedurende twintig minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven bakken.
De tiropitakia warm of koud serveren.
Je kan hierbij een glas retsina, ouzo of fix-bier drinken.
(Uit : Supersnacks en tussendoortjes, Tirion)
(HLN, 07/07/07)
Tag : mezze
01-08-2007 om 18:56
geschreven door Luc 
|