- 8 pladijsfilets - 100 gr. gekookte ham, in blokjes - 100 gr. groene tomaat, ontvemd en ontpit - 300 gr. risottorijst - 4 sjalotjes - 1 l. lichte gevogeltebouillon - 2 dl. WW - 6 el olijfolie - panko (Japans broodkruim) - 1 teentje knoflook - foreleitjes - bieslook - peper en zout - eventueel verse garnalen
De sjalot fijnsnijden, de look hakken en dit mengsel gaarstoven in één derde van de olijfolie. Onder voortdurend roeren de rijst toevoegen en glazig stoven.
Wijn en bouillon toevoegen en alles onder deksel laten garen.
De vis door de panko halen en kruiden met peper en zout.
De tomaten in blokjes snijden, de bieslook versnipperen.
De visfilets in de resterende olijfolie op hoog vuur bakken; ze laten uitlekken op keukenpapier.
De hamblokjes en de tomaten door de risotto roeren en op smaak brengen.
De vis op warme borden serveren met de risotto ernaast geschikt.
Garneren met bieslook, foreleitjes en eventueel garnalen.