- 4 pladijzen, met vel - 100 gr. rauwmelkse boter - 2 rijpe tomaten - 1 lepel kappertjes - 1 kg. mosselen - srukje selder, fijngesneden - 2 uien, fijngesneden - 2 dl. witte wijn - bloem - takje peterselie - peper en zout - 40 gr. boter
De vis spoelen, droogdeppen en door gekruide bloem halen.
De mosselen spoelen, ze twee/derde gaar stoven met de witte wijn, de selder, de ui en een peterselietakje. De mosselen uit de schelp halen en apart houden. Het kookvocht filteren en tot twee deciliter laten inkoken.
De tomaten ontvellen en ontpitten en in blokjes snijden.
De pladijzen à la meunière bakken, dus in boter, met bloem bestoven.
De vis uit de pan halen, de bakjus verwijderen en de pan blussen met het kookvocht van de mosselen.
Kort laten inkoken en dan de boter, de mosselen, de tomaten en de kappertjes toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout, en serveren met gekookte aardappeltjes.