Ingrediƫnten : 750 gr prinsessenbonen
750 gr krielaardappelen
3 uien
peper en zout
500 gr gerookt spek
100 ml wijnazijn
2 tomaten
gehakte peterselie
Bereiding : Was en kook de boontjes gaar in kokend gezouten water.
Giet het water af en spoel ze met koud water zodat ze hun kleur behouden.
Kook de aardappelen gaar en snij ze in stukken.
Snij de tomaten in kleine stukjes.
Snipper de ui en stoof ze glazig in een beetje boter. Kruid met peper en zout.
Doe de boontjes hieronder en zet even opzij.
Bak de aardappelen lichtjes op.
Snij het spek in blokjes en bak het gaar. Giet er de wijnazijn over.
Doe de boontjes en de aardappelen erbij en meng alles goed onder elkaar.
Dien op en versier met de fijn gehakte peterselie.
TIP : Dit gerechtje kan je koud, lauw of warm eten.
Smakelijk !
|