De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 07-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof voor 5 pers.

    Ingrediënten :   5 stronken witloof

                             5 schijven hesp naar keuze

                             30 gr boter

                             peper en zout, muskaatnoot

                             scheutje water

                             50 gr gemalen kaas voor de afwerking

                             Voor de kaassaus :  1 liter halfvolle melk

                                                            60 gr   boter

                                                            70 gr bloem

                                                             200 gr gemalen kaas

    Bereiding :   De witloof kuisen en in een braadpan met deksel leggen met een klontje boter. Kruiden met peper en zout en een scheutje water toevoegen.

                         Laat de stronkjes rustig garen, draai ze af en toe om. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.

                         Maak de kaassaus : laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer goed tot je een droge massa hebt.

                                                         Voeg de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.

                                                         Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                                                         Voeg de kaas toe en meng deze goed onder de saus.

                         Beboter een ovenvaste schotel met boter.

                         Bedek de bodem met een laagje kaassaus.

                         Draai een schijf hesp rond elke stronk witloof en leg ze naast elkaar in de schotel.

                         Overgiet de witloofrolletjes met de rest van de kaassaus.

                         Strooi er nog gemalen kaas over en gratineer in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

    Heerlijk met puree.

    Smakelijk !

                        

                        

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs