Ingrediënten : 5 stronken witloof
5 schijven hesp naar keuze
30 gr boter
peper en zout, muskaatnoot
scheutje water
50 gr gemalen kaas voor de afwerking
Voor de kaassaus : 1 liter halfvolle melk
60 gr boter
70 gr bloem
200 gr gemalen kaas
Bereiding : De witloof kuisen en in een braadpan met deksel leggen met een klontje boter. Kruiden met peper en zout en een scheutje water toevoegen.
Laat de stronkjes rustig garen, draai ze af en toe om. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Maak de kaassaus : laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer goed tot je een droge massa hebt.
Voeg de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Voeg de kaas toe en meng deze goed onder de saus.
Beboter een ovenvaste schotel met boter.
Bedek de bodem met een laagje kaassaus.
Draai een schijf hesp rond elke stronk witloof en leg ze naast elkaar in de schotel.
Overgiet de witloofrolletjes met de rest van de kaassaus.
Strooi er nog gemalen kaas over en gratineer in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.
Heerlijk met puree.
Smakelijk !
|