De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 07-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde macaroni met hesp voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr macaroni

                               375 gr hesp in schijven van 0.5 cm   

                               250 gr gemalen kaas

                               peper, zout, muskaatnoot

                               paneermeel

                               saus : 1 liter halfvolle melk

                                         60 gr boter

                                         70 gr vloeiende bloem

    Bereiding :    Kook de macaroni beetgaar, giet af  en spoel af met koud water.

                          Snij de hesp in kleine dobbelsteentjes.

                          Maak de kaassaus.

                          Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer het geheel goed droog.

                          Voeg de melk toe en blijf heel goed roeren tot een gladde saus.

                          Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                          Roer er de  gemalen kaas onder.

                          Meng de macaroni met de hesp en de kaassaus.

                          Giet alles in een ingeboterde vuurvast schotel.

                          Bestrooi met paneermeel.

                          Laat de schotel gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20'.

    Smakelijk !

                        

    07-05-2016, 12:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    06-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso bucco voor 5 pers.

    Ingrediënten :  1,300 kg osso bucco ( kafsschenkel )

                            3 teentjes knoflook

                            2 uien

                            800 ml tomatenblokjes

                            300 ml water

                            enkele soeplepels bloem

                            2 groentebouillonblokjes

    Bereiding :  Fruit in een stoofpot de uien en de geperste knoflook.

                        Wentel de osso bucco in de bloem en voeg dit bij de uien.

                        Bak het vlees goudbruin aan beide zijden.

                        Giet er de tomatenblokjes, 300 ml water en de bouillonblokjes  bij.

                        Laat dit 30' sudderen op een zacht vuur.

                        Kruid nog even goed af en bind de saus als dit nodig is  vooraleer je  opdient.

                        Werk af met de peterselie.

    TIP : Heerlijk bij pasta !

    Smakelijk !!


    06-05-2016, 18:35 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met tomaat en courgette voor 5 pers.

    Ingrediënten :  600 gr lamsfilet

                            2 rode uien

                            1 groene courgette

                            20 kerstomaatjes

                            250 ml tomatenpulp

                            1 blokje groentebouillon

                            peterselie

    Bereiding :   Snij de uien in ringen, de courgette in gelijke blokjes en de tomaatjes in 4.

                         Snij de lamsfilet in gelijke schijfjes van 1 cm dikte.

                         Bak de uien in de wok en doe er vervolgens de courgette en de lamsfilet bij.

                         Laat dit heel even op een hoog vuur bakken.

                         Verlaag dan het vuur en doe er de tomaatjes bij.

                         Laat dit 3' goed doorwokken.

                         Doe de tomatenpulp en het bouillonblokje erbij en laat nog even doorkoken.

                         Breng op smaak zo nodig.

                         Werk af met gehakte peterselie.

    TIP :  Geef hier pasta, kroketjes, frietjes, puree naar keuze bij.

    Smakelijk !

     

    06-05-2016, 18:24 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met spinazie, kaas en amandelen voor 6 pers.

    Ingrediënten :   1 vel kruimeldeeg

                             500 gr spinazie

                             250 gr gorgonzola kaas

                             2 teentjes knoflook   

                             1 ei

                             1 soeplepel volle room ( 35% )

                             peper, zout, muskaatnoot

                             1 soeplepel amandelpoeder

                             50 gr amandelschilfers

                             1 koffielepel olijfolie

    Bereiding :   Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm en bestrooi de taartbodem met amandelpoeder.

                         Stoof de spinazie gaar en kruid af met peper, zout en muskaatnoot

                         Verwarm samen met de spinazie  de verkruimelde gorgonzola en de 2 geplette knoflookteentjes.

                         Roer goed om tot de kaas gesmolten is.

                         Klop het ei en de room luchtig op.

                        Neem de spinazie van het vuur en roer het eimengsel hieronder. 

                        Schep er het spinazie-kaasmengsel  op.

                        Werk af met de amandelschilfers en besprenkel met de olijfolie.

                        Bak de taart 30 à 35' in een voorverwarmde oven van 200°C.

     Dit is een veggie quiche maar iedereen gaat deze wel lekker vinden !!


                              

    06-05-2016, 18:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode vissaus

    Ingrediënten :  250 gr kerstomaatjes

                            1/2  eetlepel tomatenketchup

                            1/2  eetlepel tomatenpuree

                            200 ml olijfolie

                            1/2  eetlepel rode wijnazijn

                            peper en zout

    Bereiding :   Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de blender.

                         Mix goed tot je een mooie, gladde saus hebt.

                         Breng op smaak met peper en zout. 

    TIP :  Deze saus is heerlijk bij iedere vissoort !

     

    06-05-2016, 17:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    05-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notencake met koffieroom

    Ingrediënten :   Voor de notencake :  250 gr malse boter

                                                                250 gr suiker

                                                                250 gr eieren

                                                                250 gr zelfrijzende bloem

                                                               100 gr hazelnootpoeder

                                                               100 ml sterke koffie

                               Voor de koffieroom :  150 gr malse boter

                                                                  150 gr fijne suiker

                                                                  50 ml water

                                                                  2 eidooiers

                                                                  1 eetlepel oploskoffie

                                                                  200 ml volle room

    Bereiding :  Verwarm de oven voor op 180°C.

                        Vet een springvorm in van 20 cm.

                        Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa.

                        Splits de eieren en klop de eidooiers door het botermengsel.

                       Klop de eiwitten stevig op.

                       Spatel de bloem voorzichtig door het beslag.

                       Voeg de hazelnootpoeder en de koffie toe.

                       Spatel hier het eiwit onder.     

                       Giet het beslag in de cakevorm en zet 50' in de oven.

                       Controleer of de cake gaar is. Laat hem afkoelen op een rooster.

                       Maak de koffieroom : laat het water met de suiker  inkoken tot siroop.

                                                          Laat dit afkoelen.

                                                         Roer er de eidooiers en de oploskoffie ( opgelost met 2 eetlepels lauw water ) door.

                                                         Roer de boter zacht en voeg er straalsgewijs de suikersiroop onder.

                                                         Klop de room luchtig op en spatel dit hierdoor.

                                                         Laat opstijven in de frigo.

                                                         Snij de cake dwars door en smeer de koffieroom op de onderste helft.

                                                         Leg de bovenste helft van de cake er bovenop.

                                                         Werk af met de rest van de koffieroom.

    Overheerlijke cake !

    Smakelijk !                                                    

                                                         

                    

                    

    05-05-2016, 21:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart met appelen ( light versie )

    Ingrediënten :  1 vel kruimeldeeg

                            2 appelen ( jonagold )

                            4 eieren  

                            500 gr magere platte kaas

                            75 gr Tagatesse  ( vervangsuiker van Damhert )

                            150 gr gemalen amandelen

                            amandelextract ( klein beetje )

                            30 gr maïzenabloem

    Bereiding :   Verwarm de oven voor op 200°C.

                         Leg het deeg  met het bakpapier  in een taartvorm. 

                         Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.

                         Leg de appelschijfjes naast elkaar op de bodem van het deeg.

                         Splits de eieren.

                         Meng de platte kaas met de eidooiers, de Tagatesse, de gemalen amandelen, het amandelextract en de maïzenabloem.

                         Klop de eiwitten zeer stijf en meng dit voorzichtig onder de platte kaas.

                         Giet het kaasmengsel over de appelen.

                         Verminder de oven naar 180°C en bak de taart  1 uur.

                         Laat de taart goed afkoelen op een taartrooster.

    Dit is een heerlijke taart met weinig calorieën.

    TIP : In plaats van appelen kan je ook abrikozencompote, peren, ..... nemen.

    Smakelijk ! 


































    05-05-2016, 20:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes voor 5 pers.

    Ingrediënten :  600 gr gemengd gehakt

                            5 hardgekookte eieren

                            paneermeel

                            750 ml passata ( of tomatenblokjes )

                            250 ml water

                            1 koffielepel gedroogde basilicum

                            1 groentebouillonblokje

    Bereiding :  Pel de eieren.

                        Pak het eitje in met 120 gr gehakt.

                        Rol de vogelnestjes in paneermeel.

                        Bak de vogelnestjes goudbruin in de pan.

                        Doe de passata en het water in een kookpot .

                        Voeg het bouillonblokje toe.

                        Laat de saus even inkoken.

                        Bind de saus een beetje als dit nodig is;

                        Doe er de gedroogde basilicum bij en roer goed om.

    TIP : Geef hierbij een lekkere puree, rijst, pasta, ....

     Smakelijk !                         

    05-05-2016, 17:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassaus

    Ingrediënten :   30 gr boter

                             30 gr bloem

                             500 ml melk

                             peper en zout

                             muskaatnoot

                             100 gr geraspte kaas ( emmental, gruyère, ... )

     Bereiding :  Smelt de boter in een pannetje.

                         Doe er de bloem bij en roer goed tot de boter heet is maar niet kleurt.

                         Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer goed door.

                         Laat de saus indikken en nog enkele minuten doorkoken.

                         Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                         Zet het pannetje van het vuur en roer er de geraspte kaas door.

                         Let er goed op dat de kaas voldoende gesmolten is.

     

    05-05-2016, 17:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bechamelsaus ( witte saus )

    Ingrediënten :    30 gr boter

                              30 gr vloeiende bloem ( voor sauzen )

                              500 ml halfvolle melk

                              peper en zout

                              muskaatnoot

    Bereiding :   Smelt de boter in een pannetje.

                         Doe er de bloem bij en roer 2' tot de boter heet is maar niet kleurt.

                         Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer en blijf goed roeren tot je een glad mengsel hebt.

                         Breng al roerend aan de kook.

                         Laat de saus indikken en enkele minuutjes doorkoken.

                        Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

    05-05-2016, 17:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomatensaus

    Ingrediënten :   1 kg rijpe tomaten

                             2 uien

                             2 wortelen

                             3 teentjes knoflook

                             1 eetlepel tomatenpuree

                             1 bouquet garni ( peterselie, tijm en laurier )

                             4 eetlepels olijfolie

                             peper en zout

                             1 klontje suiker zo nodig

    Bereiding :    Snipper de ui, de knoflook, de wortelen en de tomaten.

                          Verhit de olijfolie en stoof hierin de ui, de knoflook en de wortel.

                          Roer er de tomatenpuree onder en laat dit even bakken.

                          Voeg nu de tomaten toe alsook het bouquet garni.

                          Laat de saus langzaam verder garen gedurende 30'.

                          Neem de bouquet garni eruit en mix de saus fijn.

                          Giet de saus door een zeef.

                          Breng de saus op smaak met peper en zout.

                          Als de saus te zurig moest zijn kan je er een klontje suiker bij doen.

    TIP :  Deze tomatensaus is lekker bij pasta, rijst, gehaktballetjes, pizza.....

                         

                          

    05-05-2016, 17:06 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonroomsaus voor 5 pers.

    Ingrediënten :  2 sjalotten

                            2 teentjes knoflook

                            300 ml gevogeltebouillon

                            300 ml room ( 35% )

                            300 gr champignons

                            citroensap

                            peper en zout

    Bereiding :   Snij de champignons in schijfjes en bak ze kort.

                         Snipper de sjalot en de knoflook en stoof ze glazig .

                         Giet er de gevogeltebouillon en de room bij en laat dit inkoken tot sausdikte.

                         Doe de champignons bij de saus en laat nog enkele minuutjes doorkoken.

                         Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.

    TIP :  Heerlijke saus voor op de biefstuk, bij kip en kalkoen.

                        

     

    05-05-2016, 16:49 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagersaus voor 5 pers.

    Ingrediënten :  125 gr gerookte spekblokjes

                            2 sjalotten

                            400 ml witte wijn

                            400 ml gevogeltebouillon

                            1 eetlepel tomatenpuree

                            1 bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier

                            250 gr champignons

                            1 soeplepel gehakte peterselie

                            1 soeplepel gehakte dragon

                            peper en zout

    Bereiding :  Bak het spek krokant zonder boter ( het spek bevat voldoende vetten ). Haal het spek uit de pan.

                        Bak in deze pan de fijngesneden sjalot.

                        Blus met de wijn en laat inkoken tot de helft.

                        Voeg de bouillon, de tomatenpuree en de bouquet garni toe.

                        Laat alles inkoken tot een saus en zeef deze.

                        Snij de champignons en bak ze even. Doe ze samen met de spekblokjes  bij de saus.

                        Breng op smaak met peper en zout.

                        Doe er de gehakte kruiden onder.

    TIP : Heerlijk met kip, konijn, kalkoen, ...

                         

    05-05-2016, 16:37 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoos ( ander recept )

    Ingrediënten :  1 kg zelfrijzende bloem

                            4 eieren

                            400 gr goei boter

                            800 gr donkere  kandijsuiker

                            1 eetlepel kaneelpoeder

                            2 koffielepels bicarbonaat

    Bereiding :  Maak de boter zacht of laat de boter smelten op een zacht vuurtje.

                        Meng hieronder de suiker, de eieren, de bloem, de bicarbonaat en de kaneel.

                        Kneed alles goed onder elkaar en laat het deeg één nachtje rusten in de koelkast.

                        Maak kleine bolletjes van 50 gr en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

                        Bak de speculoos af in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15'.

    Smakelijk !

                        

                            

    05-05-2016, 16:06 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoos

    Ingrediënten :  1 kg patisseriebloem

                            750 gr donkere kandijsuiker

                            2 eieren

                            125 gr gemalen amandelen

                            250 gr margarine ( goei boter )

                            2 koffielepels zout

                            10 gr kaneelpoeder

                            2 koffielepels bicarbonaat

                            250 ml melk

                            1 flesje amandelextract

                            1.5 koffielepels kruidnagelpoeder

                            amandelschilfers voor de afwerking

    Bereiding :  Doe al de ingrediënten in de kenwood en laat alles goed mengen.

                        Laat het deeg 1 nacht rusten in de koelkast.

                        Maak dan kleine bolletjes ( 50 gr )

                        Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de bolletjes.

                        Bak de speculoos af in een voorverwarmde oven van 170°C   gedurende 20 à 25'.

    Heerlijk bij de koffie !


     

    05-05-2016, 15:52 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes

    Ingrediënten :  300 gr goei boter

                            500 gr havermoutvlokken

                            4 eieren

                            300 gr suiker

                            200 gr zelfrijzende bloem

                            3 koffielepels lijnzaad

    Bereiding :  Laat de boter smelten in een grote kookpot, doe de havervlokken erbij en laat dit 1' op het vuur staan.

                        Roer ondertussen met een houten lepel. Neem de kookpot van het vuur.

                        Mix de eieren en de suiker in een kom.

                        Roer het eimengsel met een houten lepel onder de havervlokken.

                        Voeg er de bloem en de lijnzaad onder.

                        Bekleed de bakplaat met bakpapier.

                        Vorm met behulp van 2 lepels kleine deegbolletjes.

                        Laat de koekjes 20' bakken in een voorverwarmde oven van 175°C tot ze mooi lichtbruin zijn.

    Smakelijk !!  

      

    05-05-2016, 15:41 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte pruimentaart ( nostalgie )

    Ingrediënten :  zanddeeg :   200 gr bloem

                                                 125 gr zachte boter

                                                 1 ei

                                                 25 gr amandelpoeder

                                                

                              vulling :  250 gr ontpitte gedroogde pruimen ( je kan er ook een puree van maken )

    Bereiding :  Doe de bloem samen met de boter, het ei en de amandelpoeder in een kom.

                        Kneed met de hand tot je een vaste deegbol hebt.

                        Doe het deeg in plasticfolie en laat dit even rusten in de koelkast.

                        Rol het deeg uit en leg dit in een ingeboterde taartvorm.

                        Leg de pruimen ( op de pruimenpuree )op de bodem van het deeg.

                        Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25'.

    Dit is mijn lievelingstaart en pure nostalgie !!




                                    

    05-05-2016, 12:47 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees " alla mama christel " voor 5 pers.

    Ingrediënten :    1.5 kg rundsstoofvlees

                              3 dikke uien

                              1 flesje donkerbruin bier naar keuze ( Trappist, Tafelbier, ... )

                              3 eetlepels siroop van Vrolingen ( appel-peer )

                              3 laurierblaadjes

                              750 ml rundsbouillon

                              peper en zout

    Bereiding :   Versnipper de uien en bak deze in een beetje boter.

                         Bak in een andere pan het vlees aan en kruid dit met peper en zout..

                         Voeg het gebakken vlees bij de uien.

                         Blus de pan waar je het vlees in hebt gebakken met het bier.

                         Giet dit bij het vlees, voeg de rundsbouillon en de laurierblaadjes toe.

                         Laat het vlees gedurende 1 uur sudderen op een laag vuur.

                         Voeg als laatste de siroop toe en laat nog even sudderen tot de siroop volledig opgenomen is.

                         De saus eventueel nog binden afhankelijk van de gewenste dikte.

    TIP : Geef hierbij verse hand gesneden frietjes, kroketjes .....

    Heerlijk !

                        

                      

                        

                                

    05-05-2016, 12:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne voor 5 pers.

    Ingrediënten :  2 uien

                            2 rode paprika's

                            3 teentjes knoflook

                            2 wortelen

                            komijnpoeder

                            paprikapoeder  

                           1 kaneelstok

                           400 gr rode bonen

                           600 gr gemengd gehakt

                           1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                           40 gr tomatenconcentraat ( tomatenpuree )

                           een geutje rode wijn

                           3 blaadjes laurier

                           125 gr zure room

                           peper en zout

    Bereiding :  Stoof de ui met de knoflook glazig.

                        Snij de wortelen en de paprika in blokjes en laat dit mee stoven met de ui.

                        Bak het gehakt gaar.

                        Voeg bij de groenten het komijnpoeder, de paprikapoeder en de kaneelstok.

                        Voeg hierbij ook de tomatenpuree,  de tomatenblokjes en de rode bonen.

                        Doe het gebakken vlees erbij en blus met een geutje rode wijn.

                        Leg er ook 3 laurierblaadjes in en laat het geheel verder pruttelen gedurende 30'.

                        Verwijder de kaneelstok.

                        Klop de zure room lichtjes op en kruid met peper en zout.

                        Serveer de chili con carne en werk af met een lepel opgeklopte zure room.

    TIP : Serveer met rijst of  met geroosterd pitabrood.

    Smakelijk !


                        

                       

                       

    05-05-2016, 11:49 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    03-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haverkoekjes met chocolade

    Ingrediënten :   250 gr goei boter ( op kamertemperatuur )

                             200 gr fijne suiker

                             2 eieren

                             150 gr zelfrijzende bloem

                             250 gr havermout

                             175 gr bakvaste chocoladeparels ( verkrijgbaar bij de speciaalzaken voor bakbenodigdheden )


    Bereiding :  Verwarm de oven voor op 175°C.

                        Roer de boter en de suiker tot een romige massa.

                        Meng er één voor één de eieren door.

                        Schep er geleidelijk aan de bloem, de havermout en de chocoladekorrels.

                        Schep met 2 koffielepels beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.

                        Leg ze niet te kort bij elkaar.

                        Schuif de bakplaat in de oven gedurende 10 à 12'.

                        Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

    Zeer lekker !

    Smakelijk !                   

     

    03-05-2016, 17:43 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs