Ingrediënten : 500 gr macaroni
375 gr hesp in schijven van 0.5 cm
250 gr gemalen kaas
peper, zout, muskaatnoot
paneermeel
saus : 1 liter halfvolle melk
60 gr boter
70 gr vloeiende bloem
Bereiding : Kook de macaroni beetgaar, giet af en spoel af met koud water.
Snij de hesp in kleine dobbelsteentjes.
Maak de kaassaus.
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer het geheel goed droog.
Voeg de melk toe en blijf heel goed roeren tot een gladde saus.
Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Roer er de gemalen kaas onder.
Meng de macaroni met de hesp en de kaassaus.
Giet alles in een ingeboterde vuurvast schotel.
Bestrooi met paneermeel.
Laat de schotel gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20'.
Smakelijk !
|