Ingrediƫnten : 1 stengel porei
1 takje witte selder
2 uien waarvan 1 ui doorprikt met kruidnagel
150 gr gedroogde erwten
1 dikke wortel
2 schijven gerookt spek ( 1 cm )
2,5 liter gevogeltebouillon ( 1 bouillonblokje / 500 ml water )
bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier
Bereiding : De erwten gedurende enkele uren in koud water laten weken.
Laat de erwten daarna koken ( +/- 10' ) in ongezouten water en voeg hier de ui doorprikt met kruidnagel en de wortel aan toe.
Was en snij de groenten ( porei, selder, uien ) in een beetje boter en bevochtig dit met de gevogeltebouillon.
Voeg de bouquet garni, de gekookte erwten en het gerookt spek toe en breng het geheel aan de kook.
De soep is klaar als de erwtjes gaar zijn.
Verwijder de bouquet garni en het spek. Snij het spek in fijne reepjes.
Mix de soep en voeg het fijn gesneden spek terug toe aan de soep.
Heerlijke soep bij de winterdagen !
Smakelijk !
|