Ciabatta à la pizza - 2 juli 2011 om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Wat heb je nodig? Op het officiële recept staat het zo: - 1 ciabattabrood - 300g gemengde paddenstoelen (champignons, cantharellen, shiitake) - 100g kerstomaten - 70g feta - 1 el fijngesnipperde bieslook - 1 el olijfolie - peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Spoem de tomaatjes en snij ze in partjes. Verbrokkel de feta. Bak de paddenstoelen goudbruin in de olie, schep er de tomaten en de feta door. Snij de ciabatta in de lengte door en verdeel het mengsel over beide helften. Zet 10 minuten in de oven, bestrooi de broodjes met bieslook en serveer meteen.
Hoe doet Lien Cuisien het??? - 1 ciabattabrood - 2 kleine blikjes champignons - geen tomaten (ik had er wel staan maar die bleken beschimmeld te zijn..) - meer feta :) - pesto van de aldi - bieslook
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de champignons uitlekken en snij in schijfjes, net zoals de feta. Snij de ciabatta in de lengte door en besmeer met pesto. Bestrooi met champignons en feta. Zet 10 minuten in de oven en bestrooi met bieslook voor het serveren! Mmmmmmmmmmm!
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Omwille van geen tijd heb ik al even niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, eens ik getrouwd ben ga ik meer tijd heb om receptjes te posten.. Hier volgen alvast 2 preigerechtjes!
11+18/6 Zalmfilet met preipuree
Voor 4 personen heb je nodig
2 preien
180ml kippen- of groentenbouillon
3 koffielepels tomatenpuree
1 koffielepel tijm
Peper en zout
4 zalmfilets à 140g
5 eetlepels droge witte wijn
3 eetlepels citroensap
4 schijfjes citroen
4 takjes verse tijm
Was de prei en snij in dunne ringen. Verhit 6 lepels bouillon in een grote pan en laat de prei8 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig en roer er dan de tomatenpuree bij, met de rest van de bouillon en de tijm, zet dan het vuur hoger. Laat 4 minuten doorkoken tot het kookvocht wat verdampt is. Mix de prei en kruid met peper en zout. Verwarm de ovengrill voor en leg de zalm in een ovenschotel en giet de wijn met het citroensap erover. Zet 6 à 8 minuten in de oven, tot de vis net gaar is. Verwarm de preipuree en verdeel over 4 borden. Leg er een zalmfilet op en garneer met de citroenschijfjes en tijm.
25/6 Tagliatelli met gegratineerde prei en Nazareth Classic voor 4 personen
Maak 8 preiwitten schoon, was hem en snij hem in fijne rondjes. Stoof ongeveer 10 minuutjes in een nootje boter en kruid met peper en zout. Kook intussen 400g tagliatelli beetgaar. Giet af en meng met de gestoofde prei. Voor de saus smelt je 25g boter, je mengt er 50g bloem onder en dit roer je tot een gladde roux. Giet er al roerend een halve liter lauwe melk bij en laat indikken. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Doe de tagliatelli in een ovenschotel en schik er 300g in reepjes gesneden ham op. Giet de saus erover en bestrooi met geraspte Nazareth Classic, ongeveer 100g, en paneermeel. Leg er een paar vlokjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180° voorverwarmde oven of onder de grill.
Recepten - 7, 14, 21, 28 mei en 4 juni om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Omwille van geen tijd heb ik al enkele weken niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, vandaag krijgen jullie 5 recepten voorgeschoteld!!
7/5 vier/vierde koek Smeer een cakevorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem. Klop 4 eieren op met 200g suiker en een zakje vanillesuiker tot ze schuimig is, voeg 200g gesmolten boter toe. Zeef 200g zelfrijzende bloem en meng deze er in porties onder. Vul de cakevorm voor 3/4de en bak in een voorverwarmde oven op 180°C, ongeveer 35 minuten..
14/5 Tagliatelli met kruidenroomsaus en erwten Voor 4 personen heb je nodig - 500g tagliatelli - 2 dl groentenbouillon - 2 teentjes knoflook, geperst - 1 potje Philadelphiakaas 200g - erwten - 4 lepels gehakte bieslook - zout
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Breng de bouillon met de knoflook aan de kook, lepel de kaas erbij en laat hem al roerend oplossen. Voeg de erwten en de bieslook toe. Giet de pasta af en meng onder de saus. Schep over in voorverwarmde borden en bestrooi met extra gehakte bieslook.
21/5 verloren brood met gebakken banaan en choco
Schil een banaan en halveer ze in de lengte.
Bak die 2 helften een paar minuutjes zachtjes in boter en met een eetlepel suiker.
Snij 2 sneetjes wit brood in driehoekjes. Dip ze in een mengsel van melk en losgeklopt ei en bak ze meteen daarna goudbruin in boter.
Schik het brood met de banaanhelften op een bord. Bestrooi eventueel met bloemsuiker en zet er een klein potje choco bij als dip.
28/5 Tomaten gevuld met ei en zalmsnippers voor 4 personen heb je nodig
- 4 grote tomaten
- 4 kleine eieren
- 1 dl room
- 100g gerookte zalm
- een eetlepel fijngesneden bladpeterselie
Verwarm de oven voor op 175°C en snij de zalm in kleine reepjes.
Snij het kapje van de tomaten en schep ze voorzichtig leeg.
Kruid met peper en zout en plaats ze omgekeerd, zo kunnen ze het overtollige vocht verliezen.
Schik dan de tomaten in een ovenschaal en verdeel er de room, zalmsnippers en peterselie over.
Laat er voorzichtig een eitje in glijden en kruid met peper en zout.
Plaats in de voorverwarmde oven tot het eiwit gestold is.
4/6 Aardbeientaart Vandaag verjaart mijn zus en daarom maak ik voor haar haar lievelingstaart! Je hebt nodig - 1 pak bladerdeeg - 1 zakje puddingpoeder - 500g aardbeien - aardbeienconfituur - 1 dl room
Rol het deeg open in een taartvorm en prik er gaatjes in met een vork. Bedek het deeg met bakpapier en droge bonen en zet ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 200°C. Bereid de pudding zoals staat aangegeven op de verpakking en laat een beetje afkoelen. Bestrijk het deeg met de pudding en leg de gehalveerde aardbeien erop. Verwarm een paar eetlepels aardbeienconfituur in een pannetje, neem een penseel en bestrijk de aardbeien op de taart lichtjes met de gesmolten confituur. Werk af met opgeklopte slagroom.
Recepten - 9, 16, 23 en 30 april 2011 om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Omwille van verschillende redenen heb ik al enkele weken niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, vandaag krijgen jullie 4 recepten voorgeschoteld!!
Pasta met een rood groentensausje
voor 2 personen heb je nodig - 1 wortel - 1 rode paprika - 1 klein blikje champignons - 250g pasta - 1 doosje room - ketchup
Kook de pasta. Terwijl maak je de paprika en de wortel proper en snij je deze in kleine stukjes. De champignons laat je uitlekken in een zeef. Stoof de groenten, voeg de room toe en laat inkoken. Kruid naar smaak (ik gebruikte Australian Bush mix van oil & vinegar) en kleur de saus door er wat ketchup door te roeren. De liefhebbers kunnen garneren met zongedroogde tomaatjes.
Witloofsoep met croque monsieur
voor 4 personen heb je nodig - 8 stronkjes witloof - 1liter kippen- of groentenbouillon - 8 sneetjes brood - ham en geraspte kaas
Snij de witloof in stukjes en bak lichtjes aan in boter. Overgiet met de bouillon en laat 20 minuutjes koken. Mix de soep en kruid met peper en zout. Beleg 4 sneetjes brood met ham en kaas. Bedek met de andere 4 sneetjes en besmeer de buitenkant vande boterhammen met boter. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een braadpan. Snij in staafjes en serveer bij de soep.
Ricottakoekjes
voor 6 personen heb je 125g boter, 230gbloem, 130g bloemsuiker, 50g ricotta, 1 theelepel sinaasappelessence, water, nutella en cacaopoeder nodig.
Kneed de boter met de bloem, de poedersuiker, de ricotta en de sinaasappelessence. Voeg een paar lepels water toe en meng alles meteen, tot je een elastisch deeg krijgt. Vorm daar balletjes van ter grootte van een walnoot, druk in het midden een beetje in en vul dat met een koffielepeltje nutella. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes in rijen op de bakplaat en laat ze 20 minuten bakken op 150°. Haal ze uit de oven zodra ze gaar zijn en bestrooi met cacaopoeder.
Bruschetta met gegrilde paprika
Snij een rode en een gele paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de schil zwartgeblakerd is. Haal ze uit de oven en leg ze in een kom, die je afsluit met zilverpapier. Laat de paprika afkoelen en verwijder de velletjes. Spoel zeker niet onder water, want zo verdwijnt de gerookte smaak. Snij in blokjes en meng met een scheutje olijfolie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en een paar blaadjes basilicum. Toast 6 sneetjes stokbrood en bestrijk lichtjes met olijfolie. Beleg met de stukjes paprika.
- 1 mango - 500g mascarpone - 100g bloemsuiker - sap van 1 limoen - 2 eiwitten
Snij de mango in stukjes (eerst schillen offcourse!!) en doe ze samen met de mascarpone, suiker en het limoensap in de blender. Klop 2 eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het mangomengsel. Schep in kommetjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met geschaafde kokosnoot en lange vingers of lepelkoekjes.
Gebakken boterhammen - 2 april 2011 om 11u45 op Radio VRD
Voor 4 boterhammen heb je nodig
- 4 grote sneden wit brood - 4 plakjes geitenkaas (of jonge kaas) - 1/2 tomaat in flinterdunne plakjes gesneden - 2 grote plakken gekookte ham - bakboter
Beleg 2 sneden brood met geitenkaas, plakjes tomaat, ham en opnieuw geitenkaas (zonder boter op het brood). Dek af met de andere sneden brood en druk een beetje aan. Smelt een niet te kleine klont boter in een grote pan met antiaanbaklaag. Leg de grote boterhammen naast elkaar in de pan en laat er een mooie bruine korst op komen. Draai ze dan voorzichtig om met een spatel (de kaas aan de binnenkant zorgt ervoor dat alles aan elkaar blijft plakken). Haal uit de pan en snij doormidden. De boterhammen zijn koud en warm even lekker!
Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de minarine tot ze zacht is. Doe de zoetstof erbij en voeg de eieren één voor één toe. Spatel afwisselend de melk en de bloem door het beslag. Doe heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel. Vul de vormpjes met een beetje cakedeeg. Doe er een beetje suikervrije confituur op en vul daarna verder het cakevormpje ongeveer 3/4. Bak de cakejes ongeveer 35 minuten op 190°C.
Tip: Zet ze op een bakplaat want door het kookproces kunnen de vormpjes nat worden.
Schil de aardappel en snij in blokjes. Was de paprika, halveer, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij in reepjes. Vet de ovenschaal flink in met boter en doe er de blokjes aardappel en paprika in. Goed omscheppen en steek de takjes tijm tussen de groenten en zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C en rooster in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen. Zet dan een pan met water op en breng aan de kook. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Blancheer gedurende 2 minuten in het kokende water en giet af. Spoel de broccoli met koud water zo blijft hij mooi groen. Schep de broccoli door de groenten. Snij dan de feta in blokjes en schep die luchtig door de salade. Maak een dressing met olie en appelazijn, breng op smaak met peper en zout en garneer met de pitten.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Je hebt nodig: - 600g bloem - 1 koffielepel zout - 150g zachte boter - 15 cl lauwe melk - 20g suiker - 2 grote eieren - 20g verse gist - 1 eidooier om het brood in te strijken
Verbrokkel eerst de gist boven de lauwe melk en roer die los. Doe dan bloem, eieren, zout, suiker en de melk met gist in de keukenrobot en laat 2 minuten draaien. Voeg de boter toe en laat nog eens 10 minuten draaien tot een glad deeg. Laat rijzen tot het dubbele van zijn volume. Na het rijzen haal je het deeg uit de kom en kneed er met de hand alle lucht uit. Dek vervolgens af met een warme vochtige doek en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Na het bollen van het deeg, breng je het in een met bloem bestoven bakvorm. Laat nog 10 minuten rijzen en bestrijk met een losgeklopt eidooier. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
Je kan ook alles in de broodbakmachine doen! Gebruik programma "zoet"!
Weight Watchers Hete Duivel - 5 maart 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig - 500g gevogeltegehakt - 400g ongesuikerde appelmoes - 800g gekookte aardappelen - 2 eieren - 150 ml magere melk - nootmuskaat, peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de aardappelen met de eieren en de melk. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Bak het gehakt rul in een pan en breng het over in een ovenschotel. Bestrijk met een laag appelmoes en eindig met puree. Plaats de schotel ongeveer 15 minuten in de oven en zet net voor het opdienen nog even onder de grill om te gratineren.
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek