Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  19-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladder

  Het was een spannende dag. We hebben de douchedeuren geplaatst. Zonder scherven deze keer. Eens je de manier om die dingen te plaatsen, doorhebt, gaat het relatief vlot, maar toch met fluwelen handschoenen.

  Nog drie treden en de trap is betegeld. Dan moet hij nog gevoegd worden. Vandaag, morgen en wellicht overmorgen met de ladder naar boven dus. Niet erg, want het is het resultaat dat telt.

  Verder op stap geweest om nog wat stenen te halen voor de tuinmuur die nog moet afgewerkt worden en terwijl wat rommel naar de grond van Ann en Gust gebracht. Enfin, rommel, dingen die we later zeker nog zullen gebruiken.

  Terwijl Leen de keukenkasten in elkaar zette, ging ik op zoek naar brandwerende gipskartonplaten voor de schouw. De nodige rotswol vond ik niet. Enkel op bestelling te krijgen. Ik zal morgen dan toch nog maar eens naar de hofleverancier rijden, daar hebben ze dat wel.

  Op het eind van de dag nog wat keukenkasten geplaatst. Het begint er op te lijken...

   

  Het weer: 21,4 graden, maar door de wind voelde het toch fris aan. Zon met wolken. 

  19-05-2010 om 20:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  17-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour

  Ik liep een beetje verloren vandaag. Eerst met Nicole naar de dierenarts. Het beestje heeft een oogontsteking en is gekwetst aan de rug. Volgens de dierenarts is ze zwaar aangepakt geweest door een andere poes. Ik zal morgen nog eens terug moeten gaan, want het beestje mankt nu ook zo meelijwekkend.

  De vloerder is begonnen aan de trap, dus boven konden we niet veel doen. Nog maar eens naar het containerpark gereden. Beneden dan toch nog een beetje geschuurd en begonnen aan de sierschouw voor onze kachel. Leen heeft gevoegd en geschilderd. Omstreeks halfvijf ben ik naar de koers gaan kijken. De ‘tour de l’Aude” kwam hier voorbij. Dat is een wielerwedstrijd voor vrouwen. Ze reden er serieus op los.

  Verder werden onze zetels en de stoelen voor op de kamers geleverd. De laatste bepleistering is aangesmeerd en ook de plinten zijn nu bijna helemaal af. Ook het toilet op het gelijkvloers is bijna helemaal betegeld. Het terras rond het zwembad ligt. Leen moet nu nog enkel de randen opvoegen. De tuin is dus bijna klaar. Enkel nog het gewone terras en een grondige opruimbeurt en er kan hier naar hartelust gezond en geplonsd worden...

   

  Het weer: 19,1 graden, wisselend bewolkt en behoorlijk wat wind.

   

  17-05-2010 om 20:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  16-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole

  Een zondag vandaag, dus iets later begonnen. Uitgeslapen, pannenkoeken gegeten (Leen had die speciaal voor mij gemaakt, want zij was al om 6 uur op en verwerkte de berg administratie) een behoorlijke dosis koffie gedronken en aan de slag. Eerst plafonds geschuurd in de living en in de keuken, terwijl Leen schilderde en voegde. Dan kooflijsten geplaatst in de inkomhal. Tenslotte nog wat cilindersloten geplaatst in de deuren van de kamers. Met een uitzonderlijk grappige situatie tot gevolg. Sloten hebben een richting afhankelijk van de manier waarop de deuren opendraaien. De zoon van de vloerder is eigenlijk schrijnwerker (hij volgt nu een stage bij zijn vader om vloerder te worden). Hij had mij verteld dat je die sloten moet openmaken en van richting veranderen. Zo gezegd zo gedaan. Toen ik het eerste slot openmaakte hoorde ik plots ‘dzing!’ en ik wist dat het om zeep was. Al de veertjes waren alle kanten uitgesprongen. Het werd dus puzzelen... Uiteindelijk is het me gelukt, maar het heeft wel wat tijd gekost. Het andere slot dat ik moest openen, had niet zo veel kuren.

  Ondertussen is nu ook Nicole ziek. Morgen dus terug naar de dierenarts...

   

  Het weer: 18,9 graden, maar toch weer een herfsterige dag. Veel wind, vaak donkere wolken afgewisseld met zon en er vielen weer een paar druppels. Mei is nog niet veel soeps geweest... 

  16-05-2010 om 19:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  15-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mompelen

  Het was vandaag een opruimdag. Enfin, we begonnen de dag met een grote opruimbeurt, want het containerpark was open. Dit omwille van de feestdag van voorbije donderdag. Dus twee maal rommel weggevoerd. Vooral dozen, plastic verpakkingen (we zitten nu in de fase van het uitpakken en daar komt heel wat rommel van) en toch ook nog wat puin en ander bouwafval. Verder werden de muren van de badkamers volledig afgewassen en gooiden we ons op de ‘beglazing’ van drie binnendeuren. Daarvoor moesten we eerst 24 gelijke rechthoeken uit het glas snijden. Dat gebeurde op bijna professionele manier en zonder al te grote brokken te maken (weliswaar met hier en daar een gemompelde krachtterm). Nadien werden de ruitjes vakkundig en met zachte hand in de daartoe voorziene ramen geplaatst en vervolgens vastgenageld. Een mooi werk gedaan, waar ik alleszins geen goed oog in had.

  Verder voegde Leen nog ettelijke naden en schuurde ik nog wat gedroogde naden vlak. Ik deed ook een poging om al ons materieel nog eens te verzamelen en soort bij soort te leggen. Ik weet niet of ik daar helemaal in slaagde.

   

  Het weer: herfst! Heel veel koude wind, bij 18,3 graden, maar toch zonnig. Tegen de avond aan begon het te overtrekken en vielen er toch nog wat druppels. 

  15-05-2010 om 20:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  14-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rist

  Onze trouwste bloglezer (enfin, bekende bloglezer dan toch, want ik denk dat we toch nogal wat onbekende trouwe bloglezers hebben...het is alleszins de bloglezer die de voorbije twee jaar het vaakst gereageerd heeft) staat op het punt te reserveren. Dat doet veel plezier. We wachten in spanning af...

  Het begint er net echt uit te zien. De tuin is bijna klaar. Binnen zijn de allerlaatste pleisterwerken gestart. De afwerking van de plafonds nadert zijn voltooiing en er duiken her en der meer en meer schakelaars en stekkers op. We beginnen echt te geloven in het startschot van de inrichting. De keuken is nog een grote klus en voor de rest zal het vooral een kwestie zijn van opruimen, schoonmaken, ordenen, plaatsen en aankleden. Wel een heel tof vooruitzicht. Leen is daar vandaag al een heel klein beetje mee begonnen. Ze kocht handdoeken en een gordijn. Ze deed ook nog dagdagelijkse boodschappen, want het was hier armoe troef in de ijs- en voorraadkast.

  We gingen ook naar de dierenarts vandaag. Nee, niet voor mij, maar voor Hugo. Hij is hees. Grappig wel, maar we maakten ons toch een beetje zorgen, want hij is niet echt ziek. De dierenarts stelde ons gerust, want het kan allerlei oorzaken hebben en we moeten niet meteen aan het ergste denken.

  Omstreeks zeven uur ging ik dan nog naar onze tuin met Christian. Hij bewerkte de grond met zijn traktor. Nu zouden we moeten kunnen planten. Eens lief aan Gust vragen of hij geen plantgoed teveel heeft. Hij heeft namelijk een hele rist tomatenvariëteiten, de ene al lekkerder dan de andere...

   

  Het weer: 18,4 graden en behoorlijk wat wind. Het was toch weer een frisse dag.

   

  14-05-2010 om 20:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  13-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen

  Geen echt fijne werkdag. Een gat gedicht in de buanderie, een beetje gepruld met gipskartonplaten (en veel tijd verloren), wat geschuurd, wat inbouwspotjes geplaatst, enfin een dag van een beetje vanalles en vooral ook niks. Verder is de buanderie voor drievierde bepleisterd en heeft Leen nog plafond en dagkanten van een raam geschilderd en naden gevoegd. Ze heeft eindelijk ook terug kunnen wassen.

  Ik denk dat bij mij de vermoeidheid er voor iets tussen zat. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat wordt nu stilaan duidelijk. De buitenwerken werden gefnuikt door het slechte weer.

  Goed nieuws dan. Gust liet ons een heel lekker wit wijntje proeven. Dyos, van Domaine Les Terres Rousses. Een wijn gemaakt van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier. Heel lekker. Te koop bij het invoerbedrijfje van Ann, Ilse, Joeri en Gust. Op onze website vinden jullie een link naar de hunne.

   

  Het weer: koud (17,6 graden), behoorlijk wat wind, in de namiddag regen. 

  13-05-2010 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  11-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukjes

  De dagen zijn te kort. We werken goed door en proberen systematisch kamers en badkamers af te werken. De vloer beneden ligt helemaal en is ook opgevoegd. De vloerder wacht nu op ons om de plinten af te werken. Het kantoor en de buanderie (toch een mooi woord voor een washok hè) moeten nog een pleisterlaag krijgen. In het toilet moet nog een afloop gestoken worden en de sleuf van die afloop moet dichtgemaakt. Dan pas kan de vloerder de faïence plaatsen.

  Ik heb deze namiddag ook behoorlijk wat tijd verloren in de knutselwinkel. Eén verkoper voor een ganse afdeling. En veel volk natuurlijk. Bij het plaatsen van de douchedeur raakte ik lichtjes de vloer en ze sprong in duizenden stukjes. We zijn nu alvast zeker dat het echt wel veiligheidsglas is. Enfin, dat zijn dingen die gebeuren. Daar liggen we geen moment wakker van.

  Onze splinternieuwe tegelmachine (die we nooit gebruikten, omdat we na aankoop beslisten om een vloerder te nemen) is verkocht. Weer meer plaats in huis dus.

  Gust en ik zijn ingeschreven voor de ‘vide grenier’ die op 6 juni plaatsheeft in Cruscades. We gaan er onze overbodige spulletjes verkopen.

   

  Het weer: zeer zonnig, 23,1 graden. Tegen de avond aan begon het te overtrekken. Gisteren was het ook een mooie dag. De weermannen kunnen er duidelijk niet meer aan uit...

  11-05-2010 om 20:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  08-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zed...

  Het was een minder vermoeiende dag. Het zwaarste werk vandaag was het schuurwerk aan het plafond. Verder kooflijsten geplaatst, afgespoten met acryl en geverfd. Xavier fotografeerde de herdenking van de bevrijding. Er was een regiment van de paracommando’s van Carcassonne afgevaardigd. Een hele plechtigheid voor een klein dorp als Cruscades. Nadien schilderde hij het plafond in de hal. Morgen nog een tweede laag en klaar. Verder is er een toilet geplaatst en begonnen aan een tweede toilet. Leen heeft dagkanten van ramen geschilderd, het terras ingeborsteld, purresten van de venstertabletten gehaald en de kleine kantjes afgeschuurd.

  Irène schilderde het poortje aan de parking en de luiken van de eerste verdieping.

  Op het eind van de dag gingen we nog naar de inhuldiging van “Aude à la Vigne”, een prachtig grestaureerde gîte voor 2 volwassenen en twee kinderen.

  Zed heeft het zwembad gekuist...

   

  Het weer: 19,7 graden, sluierwolkjes met regelmatig zon. 

  08-05-2010 om 19:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  07-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogarts

  Alweer een slechte dag voor ons. Enfin, slecht is veel gezegd. Deze voormiddag snel naar de knutselwinkel gereden om douchedeuren. Ze hadden er maar drie van de vier in stock, dus we kunnen half mei nog eens terug. Tegen dat we terug waren, was het middag, dus etenstijd. Dan na de middag toch eindelijk aan de slag gegaan. Toen Leen wou vertrekken naar de hofleverancier, had ze iets raars aan haar oog. Ik met haar mee naar de oogarts, die haar gelukkig wou ontvangen (hier in Frankrijk zijn er wachttijden van een half jaar). Na een uitgebreid onderzoek bleek er niets aan de hand en konden we verder met de boodschappen. Dan heeft Leen snel nog wat geschuurd en gevoegd en ik heb nog wat kooflijsten geplaatst. Nadien was het tijd om de testrobot voor het zwembad te halen (die is nu rondjes aan het rijden in het zwembad en maakt alles proper). Verder is er nog crepie geplaatst aan de voorgevel en het resultaat is zeer mooi. Ook het terras in de tuin krijgt vorm. Irène en Xavier, schilderden, schuurden en schilderden en schuurden...

  Trouwens, het dispuut met de buren is in der minne geregeld.

   

  Het weer: 17,8 graden, een weinig frisse wind en veelal zonnig.

  07-05-2010 om 20:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemetjes

  Deze morgen sloeg de opruimwoede toe. Niet omdat we zo nodig vonden dat er moest opgeruimd worden, maar uit pure noodzaak. De vloerder wou het tweede deel van de living vloeren en dus moest alles vrijgemaakt worden. Dat was één. Vervolgens moesten we ook de tuin opruimen, want daar krijgt het terras ook steeds meer vorm. Xavier en ik ruimden op en Irène en Leen gingen boodschappen doen en...brachten vanalles mee. Twee oleanders en een bloempot voor Irène en een mooie bloempot voor Leen, die meteen bloemetjes plantte.

  Verder is het portiekje aan de inkom nu helemaal afgewerkt en het is echt heel mooi. Ook de boog is bezet. Er zijn ook kooflijsten geplaatst en plafonds geschilderd.

   

  Het weer: 14,6 graden (koud dus) winderig en overtrokken.

  06-05-2010 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doeme

  Ik heb vandaag vooral...niet veel gedaan. Doeme toch. Het was mijn dagje niet. Veel te weinig kooflijsten gehangen. Veel te weinig plafondnaden geschuurd, kortom veel te weinig gewerkt. Leen trok er op uit om een lavabootje voor het toilet beneden te kopen. Dat lukte. Terwijl zag ze dat de douchedeuren in promotie zijn, dus die gaan we morgen halen voordat ze uitverkocht zijn. Verder plamuurde ze voegen en deed ze nog boodschappen. De vloerder werkte verder in de woonkamer en ook het terras rond het zwembad krijgt stilaan vorm. Het inkomhalletje van de voorgevel is helemaal bezet en ziet er echt uitnodigend uit.

  Domper op de feestvreugde was het bezoek van onze buren, die nogmaals hun beklag kwamen doen over de warmtepompen. Nu zouden ze willen, dat  we een muur optrekken op anderhalve meter van hun muur, maar die vlieger gaat niet op. We willen wel een muur bouwen op de grens van ons eigendom en daar de warmtepompen in vastmaken. Ik ging meteen naar het gemeentehuis om te vragen of dat mag en het blijkt zelfs niet anders te kunnen. Of op de grens, of op drie meter van de grens. De zoon van de buren heeft ondertussen een mail gestuurd, waarin hij beweert een andere oplossing te hebben. Morgen belt hij ons.

  Gust adviseerde ons een constructie in metaal te maken, waar we de tweede warmtepomp kunnen opzetten. In de late namiddag kregen we hieromtrent nog bezoek van de burgemeester, de bevoegde schepen en de gemeentesecretaris en zij deden hetzelfde voorstel.

   

  Het weer: maximum 12,6 en minimum 3,8 graden. Toch nog behoorlijk wat wind en voornamelijk bewolkt. Momenteel zijn Irène en Xavier de voorbijvliegende wolken aan het bewonderen...

  05-05-2010 om 19:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  04-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berekoud

  Het nieuws komt van het weerfront vandaag. Berekoud (3 graden), pijpenstelen gieten en windstoten tot 130 kilometer per uur. En dat terwijl jullie allemaal denken dat wij hier onder het zonnetje zitten. Niets is minder waar.

  Vandaag niet zo heel hard gewerkt, want het is mijn verjaardag... Ik heb de twee lavabo’s aangesloten op de afloop, de kranen en een half toilet geplaatst. Xavier heeft plafonds in de grondlaag gezet en Irène heeft deuren geschilderd. Leen heeft boodschappen gedaan: gordijnen gehaald en gewoon voor het huishouden gewinkeld. Straks gaan we eten, op mijn verjaardag...

   

  04-05-2010 om 18:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegen

  We hebben twee ploegen gevormd. Leen en Irène gingen boodschappen doen in Béziers. Jacht op gordijnen en bijhorende stangen, dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen, badmatjes, verf, kroonluchters en een bankje.

  Xavier en ik reden deze voormiddag werfboodschappen doen. Op ons boodschappenlijstje: crépi, houtpasta voor de luiken, voegmiddel en schuurpapier. Alles uitgeladen, dan gegeten en in de namiddag de keuken, buanderie en het bureel opgeruimd, zodat de vloerder morgen volop kan werken. Nadien nog snel gaten en sleuven voor de stekkers in het bureel gekapt, de kabel gelegd en terug dichtgevoegd. Ondertussen is ook de waterput dicht en is er alweer een stukje terras gelegd.

   

  Het weer: veel minder. Overtrokken, winderig, kouder (19,4 graden) en tegen de late namiddag regen. 

  03-05-2010 om 19:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeid

  Gisteren, 1 mei, dag van de arbeid en dat hebben we dan ook gedaan, gewerkt. Zon- en feestdagen zijn momenteel gewone werkdagen voor ons. We hebben al onze tijd nodig. Gisteren voornamelijk geschuurd, nog wat gaten gedicht, naden gevoegd en er is ook nog crépi gezet. De leefruimte is dan ook nagenoeg klaar, nu enkel nog het bureel en de buanderie.

  Vandaag hebben we een groot deel van de kartons weggegooid, samen met al het stof en andere vuil. We plaatsten ook twee wastafels, hoewel we de afloop en de kraan nog moeten aansluiten. Het begint er meer en meer op te lijken... Tot slot nog het zwembad gekuist...

   

  Het weer: een kwakkeldag, veel wolken, af en toe een waterzonnetje en 20,6 graden.

  P.S.: twee fototeasertjes...

  02-05-2010 om 18:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestraft

  Het was alsof ik gestraft was gisteren. Zonder eten naar bed. Ik was doodop, stikkapot en had de moed noch de behoefte om nog te eten. Na de douche meteen naar bed. Ik heb gelukkig goed geslapen, dus vandaag ging het al wat beter.

  De badkamers zijn klaar, op één na, waar nog een stukje moet gevoegd worden, maar het voegsel is op. We zien alles nu in sneltempo evolueren. Het bezetwerk is bijna helemaal klaar. Nog één klein muurtje en een paal in de leefruimte, drie muren in het bureel en tenslotte nog de buanderie. De plafonds zijn al twee maal gevoegd en geschuurd. Nog één keer en dan kan de grondlaag er op. Vervolgens moeten ze nog geverfd worden.

  Buiten is het gootje van het terras aangesloten op de afloop en is de put voor de helft dicht. We zijn ook begonnen met het terras rond het zwembad. Dat leggen we gewoon op zand, want het kan tot twee jaar duren voor de grond rond het zwembad helemaal stabiel is. Dinsdag begint de vloerder aan de vloertegels beneden.

   

  Het weer: 23,1 graden, bewolkt met af en toe zon en in de namiddag is het beginnen regenen. 

  01-05-2010 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  29-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergunning

  Leen heeft haar exploitatievergunning. Na drie dagen cursus (niet altijd evident in het Frans), haalde ze het met vlag en wimpel. Ze mag nu haar chambre en vooral table d’hôtes uitbaten. Dat is al een serieus pluspunt.

  Ondertussen werken we keihard door. De bovenverdieping is nu klaar om de badkamers aan te kleden (wastafels, kranen en douchedeuren plaatsen). Beneden is de bezetting nu ook al bijna volledig klaar. Nog een paar lopende meter muren en dan kan ook daar gevloerd worden. Ik schuurde de naden van onze gipskartonplaten met onze gloednieuwe girafe en Leen voegde ze daarna voor een tweede maal op. Morgen schuur ik opnieuw en met een beetje geluk is ook dan die klus achter de rug. Ondertussen is er in de tuin ook al een padje gelegd en werken we momenteel aan de overkapping van onze waterput. Inmiddels legden we er ons bij neer, dat de voor- en de twee zijgevels niet afgewerkt zullen zijn. Jammer, maar helaas, dat zal voor na het toeristische seizoen zijn. Niet dat onze gasten daar veel van gaan merken, want ze komen binnen langs de tuin (kant achtergevel) en zullen praktisch nooit langs voor gaan.

  Eergisteren heb ik ons zwembad in gebruik genomen. Na een lange werkdag dook ik er in. Mijn adem werd afgesneden, maar na een paar keer diep ademhalen, viel het al bij al mee. Ik plodderde een vijftal minuutjes rond en het deed deugd. Het water was net geen 21 graden...

   

  Het weer: 22,5 graden, wisselend bewolkt en nagenoeg windstil.  

  29-04-2010 om 21:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  26-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettipompoen

  We waren gisterenavond uitgenodigd bij Brigitte en Patrick, samen met Gust en Ann en Irène, de mama van Leen. We aten “Oeufs Mimosa”, een lekkere ovenschotel met spaghettipompoen, salade, een kaasschotel en een appelcrumble. We kregen ook lekkere wijn voorgeschoteld.

  Vandaag, zoals gisteren, alweer hard gewerkt. Leen niet, zij moest naar school. Ze volgt een cursus van drie dagen in verband met de café- en restaurantwetgeving. Dat is een verplicht nummer, maar zoals ik haar hoor vertellen, toch ook wel interessant. Al valt de table d’hôtes helemaal uit de boot en is het een beetje zoeken hoe de vork nu precies aan de steel zit.

  Irène...schilderde deuren en schuurde een luik. Een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. Ik haalde nog drie binnendeuren, plaatste gipskartonplaten in het bureel en puzzelde nog een afwerking in de kast van één van de kamers in elkaar. Dat laatste was niet meteen een groot succes, maar kom, we zullen het er mee doen, hoop ik.

   

  Het weer: 25,7 graden (het water van het zwembad is opgelopen tot 21 graden) een beetje warme wind en af en toe een wolk.

  26-04-2010 om 20:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  24-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stockbeheer

  Deze morgen reden we naar Narbonne, om bij de hofleverancier nog wat gipskartonplaten te halen. Bij nog een andere winkel haalden we een raam, twee kastdeuren en drie toiletten af. Dat nam gans de voormiddag in beslag. Na de middag plaatsten we het raam, werkte ik het plafond in het bureel af en begon ik met de afwerking van één van de muren met een metalen frame voor gipskartonplaten. Inmiddels werden er nog stekkers geplaatst in de kamers en de badkamers.

  ’s Avonds nog eens naar de hofleverancier voor binnendeuren, maar van een kale reis teruggekomen. Ze hadden er van 73 centimeter breed, maar wij hebben er nodig van 83. De deuren van 83 worden besteld op het moment dat de andere deuren op zijn. Dat is typisch Frans stockbeheer...

   

  Het weer: 24,3 graden, af en toe wat wolken en nagenoeg geen wind.

  24-04-2010 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  23-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muizen

  Deze voormiddag naar de dokter om de draadjes uit mijn hoofd te laten halen. Meteen de ganse voormiddag om zeep. Leen voegde terwijl de dagkanten van de ramen op en haar mama schilderde lustig verder aan de deuren. Inmiddels is de ganse verdieping bezet. Een hele klus, want na het aanbrengen moet de laag helemaal opgewreven worden met een speciaal honingraatpalet. Na de middag plaatste ik het plafond in het bureel. Ik hoopte het helemaal klaar te hebben, maar dat lukte niet. Ik moet nog een paar kleine stukjes plaatsen. Morgen moet ik nog een muur afwerken in het bureel en dan kan het raam geplaatst worden. Alles moet klaar zijn tegen volgende week, want dan begint de vloerder waarschijnlijk met de vloer van de keuken, de hal, de buanderie en het bureel. Leen voegde ondertussen nog een klein tuinmuurtje in en deed boodschappen, want de muizen lagen dood in de koelkast...

   

  Het weer: bewolkt met af en toe een buitje, de zon wou er deze namiddag graag doorkomen. Het werd 20,8 graden. 

  23-04-2010 om 20:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berghokje

  Gisterenavond waren we uitgenodigd bij Brigitte en Patrick, die eergisteren toegekomen waren in Cruscades. We aten grillade (barbecue), voor de eerste keer dit jaar. Het was dan ook een prachtige avond. Fijn dat we zo her en der mogen gaan eten, dan kunnen we gewoon doorwerken tot op het laatste moment, snel douchen en wegwezen.

  Deze voormiddag deden we inkopen. We kochten een deur voor het berghokje onder de trap en haalden ons tuinmeubilair (ligstoelen, tafels en stoelen). ’s Namiddags haalde ik nog wat tegels voor één van de badkamers. Nadien maakten Leen en ik het toekomstige bureel leeg en met de helft van de inhoud reed ik naar het containerpark. Dan ging Leen richting Carcassonne om haar mama af te halen op de luchthaven. Irène blijft tot dinsdag en komt helpen klussen. Ik hing het voorbereidende ijzerwerk voor het plafond in het bureel en nadien kuiste ik de goten, want die waren aardig aan het dichtslibben van al de crépi en het zand dat we lozen. Goten zijn hier heel belangrijk voor een goede afvoer van het water. Soms kan het hier aardig stortregenen en met de overstromingen van de jaren negentig in het achterhoofd houden ze hier de goten aardig in het oog.

  Leen is aan het koken, dus straks lekker eten, dan de zetel in en rust.

   

  Het weer: bewolkt, met af en toe een streepje zon, bij 20,5 graden. 

  22-04-2010 om 19:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!