Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  07-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogarts

  Alweer een slechte dag voor ons. Enfin, slecht is veel gezegd. Deze voormiddag snel naar de knutselwinkel gereden om douchedeuren. Ze hadden er maar drie van de vier in stock, dus we kunnen half mei nog eens terug. Tegen dat we terug waren, was het middag, dus etenstijd. Dan na de middag toch eindelijk aan de slag gegaan. Toen Leen wou vertrekken naar de hofleverancier, had ze iets raars aan haar oog. Ik met haar mee naar de oogarts, die haar gelukkig wou ontvangen (hier in Frankrijk zijn er wachttijden van een half jaar). Na een uitgebreid onderzoek bleek er niets aan de hand en konden we verder met de boodschappen. Dan heeft Leen snel nog wat geschuurd en gevoegd en ik heb nog wat kooflijsten geplaatst. Nadien was het tijd om de testrobot voor het zwembad te halen (die is nu rondjes aan het rijden in het zwembad en maakt alles proper). Verder is er nog crepie geplaatst aan de voorgevel en het resultaat is zeer mooi. Ook het terras in de tuin krijgt vorm. Irène en Xavier, schilderden, schuurden en schilderden en schuurden...

  Trouwens, het dispuut met de buren is in der minne geregeld.

   

  Het weer: 17,8 graden, een weinig frisse wind en veelal zonnig.

  07-05-2010 om 20:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemetjes

  Deze morgen sloeg de opruimwoede toe. Niet omdat we zo nodig vonden dat er moest opgeruimd worden, maar uit pure noodzaak. De vloerder wou het tweede deel van de living vloeren en dus moest alles vrijgemaakt worden. Dat was één. Vervolgens moesten we ook de tuin opruimen, want daar krijgt het terras ook steeds meer vorm. Xavier en ik ruimden op en Irène en Leen gingen boodschappen doen en...brachten vanalles mee. Twee oleanders en een bloempot voor Irène en een mooie bloempot voor Leen, die meteen bloemetjes plantte.

  Verder is het portiekje aan de inkom nu helemaal afgewerkt en het is echt heel mooi. Ook de boog is bezet. Er zijn ook kooflijsten geplaatst en plafonds geschilderd.

   

  Het weer: 14,6 graden (koud dus) winderig en overtrokken.

  06-05-2010 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doeme

  Ik heb vandaag vooral...niet veel gedaan. Doeme toch. Het was mijn dagje niet. Veel te weinig kooflijsten gehangen. Veel te weinig plafondnaden geschuurd, kortom veel te weinig gewerkt. Leen trok er op uit om een lavabootje voor het toilet beneden te kopen. Dat lukte. Terwijl zag ze dat de douchedeuren in promotie zijn, dus die gaan we morgen halen voordat ze uitverkocht zijn. Verder plamuurde ze voegen en deed ze nog boodschappen. De vloerder werkte verder in de woonkamer en ook het terras rond het zwembad krijgt stilaan vorm. Het inkomhalletje van de voorgevel is helemaal bezet en ziet er echt uitnodigend uit.

  Domper op de feestvreugde was het bezoek van onze buren, die nogmaals hun beklag kwamen doen over de warmtepompen. Nu zouden ze willen, dat  we een muur optrekken op anderhalve meter van hun muur, maar die vlieger gaat niet op. We willen wel een muur bouwen op de grens van ons eigendom en daar de warmtepompen in vastmaken. Ik ging meteen naar het gemeentehuis om te vragen of dat mag en het blijkt zelfs niet anders te kunnen. Of op de grens, of op drie meter van de grens. De zoon van de buren heeft ondertussen een mail gestuurd, waarin hij beweert een andere oplossing te hebben. Morgen belt hij ons.

  Gust adviseerde ons een constructie in metaal te maken, waar we de tweede warmtepomp kunnen opzetten. In de late namiddag kregen we hieromtrent nog bezoek van de burgemeester, de bevoegde schepen en de gemeentesecretaris en zij deden hetzelfde voorstel.

   

  Het weer: maximum 12,6 en minimum 3,8 graden. Toch nog behoorlijk wat wind en voornamelijk bewolkt. Momenteel zijn Irène en Xavier de voorbijvliegende wolken aan het bewonderen...

  05-05-2010 om 19:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  04-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berekoud

  Het nieuws komt van het weerfront vandaag. Berekoud (3 graden), pijpenstelen gieten en windstoten tot 130 kilometer per uur. En dat terwijl jullie allemaal denken dat wij hier onder het zonnetje zitten. Niets is minder waar.

  Vandaag niet zo heel hard gewerkt, want het is mijn verjaardag... Ik heb de twee lavabo’s aangesloten op de afloop, de kranen en een half toilet geplaatst. Xavier heeft plafonds in de grondlaag gezet en Irène heeft deuren geschilderd. Leen heeft boodschappen gedaan: gordijnen gehaald en gewoon voor het huishouden gewinkeld. Straks gaan we eten, op mijn verjaardag...

   

  04-05-2010 om 18:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegen

  We hebben twee ploegen gevormd. Leen en Irène gingen boodschappen doen in Béziers. Jacht op gordijnen en bijhorende stangen, dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen, badmatjes, verf, kroonluchters en een bankje.

  Xavier en ik reden deze voormiddag werfboodschappen doen. Op ons boodschappenlijstje: crépi, houtpasta voor de luiken, voegmiddel en schuurpapier. Alles uitgeladen, dan gegeten en in de namiddag de keuken, buanderie en het bureel opgeruimd, zodat de vloerder morgen volop kan werken. Nadien nog snel gaten en sleuven voor de stekkers in het bureel gekapt, de kabel gelegd en terug dichtgevoegd. Ondertussen is ook de waterput dicht en is er alweer een stukje terras gelegd.

   

  Het weer: veel minder. Overtrokken, winderig, kouder (19,4 graden) en tegen de late namiddag regen. 

  03-05-2010 om 19:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeid

  Gisteren, 1 mei, dag van de arbeid en dat hebben we dan ook gedaan, gewerkt. Zon- en feestdagen zijn momenteel gewone werkdagen voor ons. We hebben al onze tijd nodig. Gisteren voornamelijk geschuurd, nog wat gaten gedicht, naden gevoegd en er is ook nog crépi gezet. De leefruimte is dan ook nagenoeg klaar, nu enkel nog het bureel en de buanderie.

  Vandaag hebben we een groot deel van de kartons weggegooid, samen met al het stof en andere vuil. We plaatsten ook twee wastafels, hoewel we de afloop en de kraan nog moeten aansluiten. Het begint er meer en meer op te lijken... Tot slot nog het zwembad gekuist...

   

  Het weer: een kwakkeldag, veel wolken, af en toe een waterzonnetje en 20,6 graden.

  P.S.: twee fototeasertjes...

  02-05-2010 om 18:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestraft

  Het was alsof ik gestraft was gisteren. Zonder eten naar bed. Ik was doodop, stikkapot en had de moed noch de behoefte om nog te eten. Na de douche meteen naar bed. Ik heb gelukkig goed geslapen, dus vandaag ging het al wat beter.

  De badkamers zijn klaar, op één na, waar nog een stukje moet gevoegd worden, maar het voegsel is op. We zien alles nu in sneltempo evolueren. Het bezetwerk is bijna helemaal klaar. Nog één klein muurtje en een paal in de leefruimte, drie muren in het bureel en tenslotte nog de buanderie. De plafonds zijn al twee maal gevoegd en geschuurd. Nog één keer en dan kan de grondlaag er op. Vervolgens moeten ze nog geverfd worden.

  Buiten is het gootje van het terras aangesloten op de afloop en is de put voor de helft dicht. We zijn ook begonnen met het terras rond het zwembad. Dat leggen we gewoon op zand, want het kan tot twee jaar duren voor de grond rond het zwembad helemaal stabiel is. Dinsdag begint de vloerder aan de vloertegels beneden.

   

  Het weer: 23,1 graden, bewolkt met af en toe zon en in de namiddag is het beginnen regenen. 

  01-05-2010 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  29-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergunning

  Leen heeft haar exploitatievergunning. Na drie dagen cursus (niet altijd evident in het Frans), haalde ze het met vlag en wimpel. Ze mag nu haar chambre en vooral table d’hôtes uitbaten. Dat is al een serieus pluspunt.

  Ondertussen werken we keihard door. De bovenverdieping is nu klaar om de badkamers aan te kleden (wastafels, kranen en douchedeuren plaatsen). Beneden is de bezetting nu ook al bijna volledig klaar. Nog een paar lopende meter muren en dan kan ook daar gevloerd worden. Ik schuurde de naden van onze gipskartonplaten met onze gloednieuwe girafe en Leen voegde ze daarna voor een tweede maal op. Morgen schuur ik opnieuw en met een beetje geluk is ook dan die klus achter de rug. Ondertussen is er in de tuin ook al een padje gelegd en werken we momenteel aan de overkapping van onze waterput. Inmiddels legden we er ons bij neer, dat de voor- en de twee zijgevels niet afgewerkt zullen zijn. Jammer, maar helaas, dat zal voor na het toeristische seizoen zijn. Niet dat onze gasten daar veel van gaan merken, want ze komen binnen langs de tuin (kant achtergevel) en zullen praktisch nooit langs voor gaan.

  Eergisteren heb ik ons zwembad in gebruik genomen. Na een lange werkdag dook ik er in. Mijn adem werd afgesneden, maar na een paar keer diep ademhalen, viel het al bij al mee. Ik plodderde een vijftal minuutjes rond en het deed deugd. Het water was net geen 21 graden...

   

  Het weer: 22,5 graden, wisselend bewolkt en nagenoeg windstil.  

  29-04-2010 om 21:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  26-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettipompoen

  We waren gisterenavond uitgenodigd bij Brigitte en Patrick, samen met Gust en Ann en Irène, de mama van Leen. We aten “Oeufs Mimosa”, een lekkere ovenschotel met spaghettipompoen, salade, een kaasschotel en een appelcrumble. We kregen ook lekkere wijn voorgeschoteld.

  Vandaag, zoals gisteren, alweer hard gewerkt. Leen niet, zij moest naar school. Ze volgt een cursus van drie dagen in verband met de café- en restaurantwetgeving. Dat is een verplicht nummer, maar zoals ik haar hoor vertellen, toch ook wel interessant. Al valt de table d’hôtes helemaal uit de boot en is het een beetje zoeken hoe de vork nu precies aan de steel zit.

  Irène...schilderde deuren en schuurde een luik. Een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. Ik haalde nog drie binnendeuren, plaatste gipskartonplaten in het bureel en puzzelde nog een afwerking in de kast van één van de kamers in elkaar. Dat laatste was niet meteen een groot succes, maar kom, we zullen het er mee doen, hoop ik.

   

  Het weer: 25,7 graden (het water van het zwembad is opgelopen tot 21 graden) een beetje warme wind en af en toe een wolk.

  26-04-2010 om 20:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  24-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stockbeheer

  Deze morgen reden we naar Narbonne, om bij de hofleverancier nog wat gipskartonplaten te halen. Bij nog een andere winkel haalden we een raam, twee kastdeuren en drie toiletten af. Dat nam gans de voormiddag in beslag. Na de middag plaatsten we het raam, werkte ik het plafond in het bureel af en begon ik met de afwerking van één van de muren met een metalen frame voor gipskartonplaten. Inmiddels werden er nog stekkers geplaatst in de kamers en de badkamers.

  ’s Avonds nog eens naar de hofleverancier voor binnendeuren, maar van een kale reis teruggekomen. Ze hadden er van 73 centimeter breed, maar wij hebben er nodig van 83. De deuren van 83 worden besteld op het moment dat de andere deuren op zijn. Dat is typisch Frans stockbeheer...

   

  Het weer: 24,3 graden, af en toe wat wolken en nagenoeg geen wind.

  24-04-2010 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  23-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muizen

  Deze voormiddag naar de dokter om de draadjes uit mijn hoofd te laten halen. Meteen de ganse voormiddag om zeep. Leen voegde terwijl de dagkanten van de ramen op en haar mama schilderde lustig verder aan de deuren. Inmiddels is de ganse verdieping bezet. Een hele klus, want na het aanbrengen moet de laag helemaal opgewreven worden met een speciaal honingraatpalet. Na de middag plaatste ik het plafond in het bureel. Ik hoopte het helemaal klaar te hebben, maar dat lukte niet. Ik moet nog een paar kleine stukjes plaatsen. Morgen moet ik nog een muur afwerken in het bureel en dan kan het raam geplaatst worden. Alles moet klaar zijn tegen volgende week, want dan begint de vloerder waarschijnlijk met de vloer van de keuken, de hal, de buanderie en het bureel. Leen voegde ondertussen nog een klein tuinmuurtje in en deed boodschappen, want de muizen lagen dood in de koelkast...

   

  Het weer: bewolkt met af en toe een buitje, de zon wou er deze namiddag graag doorkomen. Het werd 20,8 graden. 

  23-04-2010 om 20:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berghokje

  Gisterenavond waren we uitgenodigd bij Brigitte en Patrick, die eergisteren toegekomen waren in Cruscades. We aten grillade (barbecue), voor de eerste keer dit jaar. Het was dan ook een prachtige avond. Fijn dat we zo her en der mogen gaan eten, dan kunnen we gewoon doorwerken tot op het laatste moment, snel douchen en wegwezen.

  Deze voormiddag deden we inkopen. We kochten een deur voor het berghokje onder de trap en haalden ons tuinmeubilair (ligstoelen, tafels en stoelen). ’s Namiddags haalde ik nog wat tegels voor één van de badkamers. Nadien maakten Leen en ik het toekomstige bureel leeg en met de helft van de inhoud reed ik naar het containerpark. Dan ging Leen richting Carcassonne om haar mama af te halen op de luchthaven. Irène blijft tot dinsdag en komt helpen klussen. Ik hing het voorbereidende ijzerwerk voor het plafond in het bureel en nadien kuiste ik de goten, want die waren aardig aan het dichtslibben van al de crépi en het zand dat we lozen. Goten zijn hier heel belangrijk voor een goede afvoer van het water. Soms kan het hier aardig stortregenen en met de overstromingen van de jaren negentig in het achterhoofd houden ze hier de goten aardig in het oog.

  Leen is aan het koken, dus straks lekker eten, dan de zetel in en rust.

   

  Het weer: bewolkt, met af en toe een streepje zon, bij 20,5 graden. 

  22-04-2010 om 19:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  20-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrachtwagen

  Ik heb vandaag niet veel uitgevoerd. Eerst wat ijzeren lattenwerk geplaatst om de buizen van dampkap en VMC te verstoppen. Vervolgens crépi gemaakt en dan boodschappen gedaan bij de hofleverancier. Toen ik net terug thuis was, stond de vrachtwagen van die laatste aan de achterdeur om de tegels en het zand voor rond het zwembad te leveren. Nadien kregen we bezoek van Brigitte en Patrick, die terug voor een tiental dagen in Cruscades zijn en bovendien kwam ook Chantal nog eens langs.

  Leen werkte verder aan de onderkant van de achtergevel, het voegwerk van nog een stukje tuinmuur en van een stukje oude muur op de parking. Verder is er nog crépi gezet, binnen en buiten. De vloerder maakte een tweede badkamer af en morgen wordt ze naar alle waarschijnlijkheid gevoegd.

   

  Het weer: alweer een prachtige dag met niets dan zon, bij 23,4 graden.

  20-04-2010 om 19:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  19-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken

  Keuken kopen vandaag. Bij de Zweedse meubelgigant in Montpellier, inderdaad.  Willy en Pierre volgden ons op de voet, omdat ze ook twee vitrinekasten nodig hadden. Wij laadden die dan in onze camionette, daarmee was hun transportprobleem opgelost. Zij konden gelukkig rond het middaguur al huiswaarts vertrekken. Wij deden er nog tot na vijven over om alles besteld, afgehaald en ingeladen te krijgen. Bij het terugkeren nog helemaal moeten omrijden om een file door een ongeval te vermijden en bij thuiskomst wachtte ons de verrassing dat de zoon van de vloerder er op ons appartement een boeltje van gemaakt had bij het voegen van de plinten. Gelukkig hielpen Willy en Pierre ons bij het uitladen van de aanhangwagen en mogen we straks bij hen gaan eten. Leen zou geen tijd meer gehad hebben om nog te koken.

   

  Het weer: een prachtige dag (waar wij maar weinig van gemerkt hebben), volop zon en 23,3 graden. 

  19-04-2010 om 19:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  18-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken

  Het was veel te laat om nog te bloggen, gisteren en eergisteren. We werken laat door, want we zitten niet echt op schema. Leen is bijna klaar met de achtergevel. De VMC voor de benedenverdieping is eindelijk geplaatst en het plafond in de buanderie is gestoken. Verder is er opgeruimd vandaag, dus morgenvroeg rijd ik met een overvolle aanhangwagen naar het containerpark. Nadien vertrekken we naar Montpellier om een keuken te kopen. Dat was eigenlijk al veel eerder gepland, maar het kwam echt niet uit en dus rijden we morgen. Leen staat ondertussen achter het kookfornuis, want vandaag gaan we eindelijk nog eens deftig eten. Het was van het uitje met Willy en Pierre geleden, dat we nog iets fatsoenlijks gegeten hebben. Hoog tijd dus.

   

  Het weer: een prachtige dag met heel veel zon (hoewel de dag betrokken begon) bij 18,3 graden. 

  18-04-2010 om 20:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  15-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbrand

  Er is veel minder nieuws vandaag. Gewoon een goede werkdag. De parking is bijna klaar. De achtergevel ook. De stelling, die we gisteren afgebroken hadden, brachten we netjes terug naar Jean-Claude. Later zullen we ze nog eens nodig hebben voor de voor- en de twee zijgevels, maar dat is momenteel geen prioriteit. Ik heb de laatste resten van ons voorlopig studiootje afgebroken. De badkamer is nu dus terug gewoon een buanderie (er kwamen twee propvolle aanhangwagens aan te pas om alles naar het containerpark te brengen). Over het containerpark gesproken: Willy en Pierre vonden dat toch zo een grappig woord hè, wel ze hebben het overgenomen van ons. Geef toe, containerpark klinkt toch beter dan afvalstort...

  Inmiddels is een derde kamer bijna helemaal bezet en is de eerste badkamer – op het voegwerk na – helemaal betegeld.

  De armen van Leen zijn helemaal verbrand. De crépi (een waterdichte en beenharde bezetting op basis van kristallen) is de boosdoener.

   

  Het wer: het was weer een mooie dag. Zonnig, windstil en 18,7 graden. 

  15-04-2010 om 20:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  14-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urgences

  Gisteren nodigden Willy en Pierre ons uit in La Braise Occitane, het voormalige ‘La Caille qui Chante’. Dat is eigenlijk een restaurant voor routiers. We zaten in een grote gelagzaal vol truckers (ik denk dat Willy en Leen, met uitzondering van het meisje dat opdiende, de enige vrouwen waren). De sfeer was bijzonder en gezellig. Als voorgerecht een groenten- en vleesbuffet en nadien keuze tussen vier hoofdschotels. Wij namen alle vier de mosseltjes met friet en het moet gezegd, het was lekker. Daarbij twee flesjes wijn, een rode en een rosé, maar die laatste ruilden we in voor een tweede fles rode. Nadien nog kaas en dessert toe. Willy en Pierre wilden ons een beetje verwennen, omdat ze vinden dat we zo hard werken. Bedankt hoor lieve mensen. Het was ook de ideale formule voor dit moment. We vertrokken laat en waren toch nog op een schappelijk uur terug thuis.

  De vloerder was op de afspraak vandaag en heeft al bijna een volledige badkamer afgewerkt. Het gaat vooruit bij die man. Leen is vanmorgen in Béziers 4 douchekranen en 2 lampen voor de achtergevel gaan kopen, stoelen gaan testen en de kleur van de meubels gaan kiezen. Dan reed ze naar Narbonne om toiletten en deuren van een ingemaakte kast te bestellen. Dan kwam ze thuis eten en reed ze naar de hofleverancier voor bezetting, de douchekoppen voor de badkamers en meubels voor in de tuin. Ondertussen werd hier lustig bezet (er is alweer een kamer klaar), beton gegoten op de parking en latjes geplaatst rond de ramen van de kamers (kwestie van recht te bezetten).

  Toen Leen thuiskwam van de hofleverancier vond ze het hoog tijd dat die lelijke stelling afgebroken werd. Zo gezegd zo gedaan. We begonnen er samen aan en toen alles bijna klaar was besliste één van de zware koppelstukken om gewoon los op mijn hoofd te vallen. Ik viel op mijn knieën en het bloed liep over mijn gezicht. Leen in al haar staten. Vlug het bloed weggedept met een natte doek en toen zag het er al veel minder erg uit. Toch maar naar het ziekenhuis gereden  en daar kreeg ik vier hechtingen. En ik heb niet geweend en voor de mensen die mij een beetje kennen: ik ben ook niet flauwgevallen.

  Nadien nog wat geklungeld, maar veel is er niet meer afgewerkt. Enfin de voorbereidingen voor de dag van morgen zijn getroffen.

   

  Het weer: een prachtige dag, 17,1 graden, volop zon.

  14-04-2010 om 20:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  13-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen

  Even moeten wachten op de blog? Wel, het vele werk is de oorzaak.

  Maandag kwam de vloerder dus niet langs en vandaag evenmin. Deze middag had ik zijn vrouw aan de lijn en morgen komt hij kost wat kost terug.

  Inmiddels op de werf (veel andere dingen kunnen we niet vertellen, want we werken eten en slapen): alle dagkanten van de ramen zijn eindelijk af. Eén kamer is volledig bepleisterd en een tweede voor de helft. De verankering voor de wastafels van twee badkamers zijn geplaatst en Leen heeft geen stelling meer nodig om de achtergevel af te werken. Ook onze parking krijgt vorm. De goot is klaar en op basis daarvan kan de rest van de beton gegoten worden. We werken lustig verder.

  Ik droom van onze eerste klanten (hoewel ik die mensen nog nooit zag). Allemaal rampscenario’s, maar het komt wel goed hoor...

   

  Het weer: zonnig, 16,2 graden en geen wind.

  13-04-2010 om 19:40 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  11-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekluisterd

  Aan bed gekluisterd van vrijdagavond tot zaterdagavond omstreeks 7 uur. Dan rond de klok van 10 terug naar bed om deze middag, iets voor twaalf terug te verschijnen. Vlug onder de douche gekropen en deze namiddag een poging ondernomen om het zwembad te kuisen. Dat ging niet zonder moeite. Vervolgens naar Parijs-Roubaix gekeken en een tweede poging gedaan om het zwembad te kuisen. Enfin, het is gelukt zal ik maar zeggen. Hopelijk kan ik morgen terug volop aan de slag, want de werf moet vooruit gaan.

  Leen heeft de ganse dag hard gewerkt. Ze voegde de achtergevel verder in. Het ziet er heel mooi uit. Morgen zakt ze een verdieping op de stelling.

  En morgen komt de vloerder terug.

   

  Het weer: zonnig, zacht, af en toe wat wind en 22,9 graden.

  11-04-2010 om 18:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  10-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verleidelijk

  Niet zo’n goed nieuws; ik, Leen, schrijf vandaag want Harry is ziek. Een klein griepje heeft hem de hele dag geplaagd en in bed gehouden. De vermoeidheid zal er ook wel mee te maken hebben. Rusten is de boodschap en dat doet hij dan ook.

  Vanmorgen ben ik eerst nog naar de hofleverancier gereden voor crepi, bouten, tiges, waterdichte gyprocplaten en rond een uur of 10 ben ik dan op mijn stelling gekropen om de achtergevel verder in te voegen. Gisteren heb ik het laatste stuk oude bezetting afgebikt. Morgen terug op de stelling.

  ’t Was een zalig mooie dag vandaag en ik moet eerlijk toegeven dat het zwembad er zeer verleidelijk bijlag. ’t Is nog een klein beetje te vroeg om een duik te nemen. De temperatuur van het water is 18 graden.

   

  Het weer : Stralende zon, staalblauwe hemel en 21,3 graden

  10-04-2010 om 19:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!