Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en de laatsten...voorlopig toch










    14-06-2010 om 20:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nog een paar...


















    14-06-2010 om 20:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
    Beste lezers, zoals beloofd hieronder een aantal foto's. Geniet ervan!




















    14-06-2010 om 20:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welverdiend

    Ik kom net vanuit de tuin. Het is nog iets te fris om de lommer van de linde op te zoeken, dus hebben we allebei een beetje in de zon gezeten. Twee keer in het zwembad gedoken en het is zalig.

    De eerste week van la Bâtisse du Délice is een feit. Vanmorgen vertrokken de laatste gasten en wij kunnen terugblikken op een zeer aangename ervaring. Enkel de airco speelde ons wat parten, want verschillende malen weigerde hij dienst. De technische dienst van de installateur kwam drie keer langs en nu lijkt het allemaal te werken. Dank aan onze eerste gasten voor hun begrip en voor de feedback over de werking van de toestellen.

    We hadden de werking van onze chambres d’hôtes helemaal uitgetekend, maar gaandeweg sturen we toch wat bij. Hier en daar moeten nog wat dingen uitgeklaard en kleine foutjes weggewerkt worden. Na verloop van tijd zal het allemaal op wieltjes lopen.

    Nu hebben we een paar dagen vrij. Welverdiend verlof, zullen we maar denken, alhoewel we nog wel wat kleine werkjes plannen. Er zit geen tijdsdruk meer op en dat is een hele opluchting.

    Vorige zondag ben ik met Gust en Ann nog naar de vide-grenier geweest. We hebben wat spulletjes die we niet meer nodig hebben, verkocht. Het weer zat niet mee, we zijn tussen tien en elf uitgeregend. Volgende editie beter...

    Morgen maak ik foto’s en dan krijgen jullie die te zien. Begin al maar te watertanden...

    13-06-2010 om 18:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Afscheid"

    De laatste blog, net op de valreep toch nog op de dag dat onze eerste klanten toegekomen zijn. Veel dank aan alle trouwe lezers voor het volgen van ons avontuur. Veel dank aan diegenen die reageerden, sommigen sporadisch, anderen regelmatig. Heel veel dank aan diegenen die ons hielpen en steunden bij de realisatie van onze droom. Enorm veel dank aan Brousse en Brasse voor de dagdagelijkse hulp en steun, zonder hen zou La Bâtisse du Délice een droom gebleven zijn.

    Dank ook aan onze buren, voor hun geduld en aan de mensen van het dorp die ons project een warm hart toedragen en ook aan de burgemeester, de schepenen, de gemeenteraadsleden... Ook een dankwoord voor onze architecten en voor de vrijwillige Belgische ingenieurs in hoogste nood.

    Tenslotte dank aan onze huidige en toekomstige klanten, want zonder hen zou La Bâtisse du Délice niet kunnen blijven bestaan.

    En, beste lezers, jullie mogen Ann Maes bedanken, omdat zij er vandaag voor zorgde dat deze blog toch blijft bestaan. Nu niet meer over ons bouwproject, of toch niet helemaal, maar over de ditjes en datjes van het leven hier in Cruscades. Niet meer aan een dagelijks ritme, maar toch op regelmatige basis. De foto’s volgen...

     

    Het weer: een prachtige dag om te openen. Nagenoeg windstil, 29,7 graden en geen wolkje te bespeuren. Zwembadwater van om en bij de 25 graden...

    04-06-2010 om 23:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haalbaar

    Officieel zijn we open, officieus hebben we nog wat af te werken alvorens we gasten kunnen ontvangen. Het is echter haalbaar. Nog wat prutsen zoals gordijnen en kaders ophangen, opruimen, kuisen en de tuin fatsoeneren. Dat moet te doen zijn. Straks, na het eten, werken we nog wat verder. Morgen nog een ganse dag en vrijdag hou ik vrij om het zwembad nog een flinke kuisbeurt te geven. Leen moet dan boodschappen doen en koken.

    Gisteren brachten ze trouwens onze dampkap, kookplaat en koelkast (de dampkap en de kookplaat hebben we vandaag geïnstalleerd). Verder kregen we ons bibliotheekmeubel, dat we meteen op zijn plaats zetten. Dan nog wat geschoven met de zetels en het resultaat mag er zijn. Vandaag vanalles en nog wat geplaatst, gepoetst, opgeblonken, verzet en opgehangen. Het begint er meer en meer bewoond uit te zien.

    Vrijdag staan onze eerste gasten voor de deur. Het wordt concreet...

    Trouwens, met de komst van de eerste gasten, houdt ook deze blog op te bestaan. Afscheid nemen we wel op vrijdag...

     

    Het weer: zonnig, een beetje wind, 27,6 graden. 

    02-06-2010 om 20:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp

    We kregen veel hulp vandaag. Ann en Gust kwamen langs om te helpen bij de laatste afwerkingen en het eerste kuiswerk. Ann kuiste een kamer van plafond tot vloer en van links naar rechts en zelfs binnenstebuiten. Gust werkte nog alle kleine en minder kleine klusjes af. Ondertussen kregen we telefoon van Joeri en zijn vader Jean, die ook in het land zijn om aan hun bouw te werken. Aangezien er in hun verkaveling best niet gewerkt wordt op zondag, gaven ze er de voorkeur aan bij ons te komen helpen. Jean en ik ruimden de boel op en Joeri stond Gust bij  met de afwerking. Leen schilderde en stak keukenkasten in mekaar.

    Eerder kregen we ook al hulp van Veerle en Pierre en dat alles geeft een serieuze duw in de rug.

    En dan zijn er natuurlijk ook Brousse en Brasse, die altijd en van in den beginne van de partij zijn...

     

    Het weer: raar weertje. Heel veel wind, sluierbewolking en toch behoorlijk drukkend. 24,8 graden.

    30-05-2010 om 21:30 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg
    De laatste loodjes wegen het zwaarst. Zoveel is zeker. Leen was al vroeg ( half 6 ) op en werkte wat naden af met acryl om vervolgens te vertrekken naar Montpellier voor inkopen. Ik hield mij bezig met het boren van gaten voor de handdoekrekken, tabletjes, verlichting  en ondertussen voorzag ik de vloerder van tegels. Ons terras is eindelijk klaar met uitzondering van de voegen, die worden maandag gedaan.
    De dag zit erop voor ons. Het is nu 10 uur en tijd om te gaan slapen om morgen fris en monter aan de slag te gaan.


    Het weer : Vanmorgen bewolkt, na de middag zon bij een 23,4 graden

    28-05-2010 om 22:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raden

    Bon, het gaat vooruit. Buiten zijn 4 lichten geplaatst, twee op het terras en twee aan de onafgewerkte voorgevel. Dat ziet er toch heel mooi en afgewerkt uit. Verder is de enige vaste kast in één van de kamers geplaatst. Mooi en goed passend voor het interieur (waar jullie, beste lezers, nog altijd het raden naar hebben).

    De vloerders plaatsten de tegeltjes aan het aanrecht van de keuken, dus meteen verdween het laatste bastion van grijze snelbouwstenen. Ik kitte de kooflijsten van de plafonds in de living verder af en Leen schilderde de plafonds. Die klus is nu bijna klaar. Enkel de keuken en het kantoor nog. Met drie lagen, zal Leen nu ongeveer 600 vierkante meter plafonds geschilderd hebben (en dan hebben we het nog niet over ons appartement). Ik zal ondertussen al wel 200 lopende meter kooflijsten geplaatst en afgekit hebben en eerlijk gezegd begin ik mijn geduld te verliezen. Tijd om andere dingen te doen, zoals douchestangen en verlichting plaatsen. Dan stilaan beginnen denken aan de definitieve aankleding van alle ruimten, want volgdende week vrijdag (glaglagla – tromgeroffel en spannende muziek) staan de eerste klanten voor de deur.

     

    Het weer: volop zon, nagenoeg geen wind en 25,7 graden. Pingu (onze pinguin op een ijsschots met een termometer eronder) zegt dat het zwembadwater 22 graden is. 

    25-05-2010 om 20:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.water
    Voor wie het interesseert en voor degene die het zeker wil weten : De temperatuur van het water, daar hebben we het raden naar. Onze Pingu zit verscholen onder het zeil. Wij schatten het water op een 21°C.

    23-05-2010 om 21:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguin

    Een goede zondag gehad (gisteren hadden we gewerkt tot tien uur). Leen was al om 6 uur uit bed. Macht der gewoonte zeker? Ik hield het uit tot 8 uur. Omstreeks 9 uur aan de slag en gewerkt tot na achten. Leen had in alle vroegte al een plafond geschilderd en ik heb deze voormiddag opgeruimd. Het was weer nodig. In de namiddag nog kooflijsten gehangen en de ballustrade van de trap geïnstalleerd. Leen volhardde met schilderen en is behoorlijk opgeschoten. Op het eind van de dag installeerde ik nog het veiligheidszeil van het zwembad. Hoog tijd, want niet zo heel lang geleden werd het nagenoeg weggeblazen door de wind, dus nu ben ik gerust. Ik heb gisteren trouwens een cadeautje gekregen van Leen. Een thermometerpinguin voor het zwembad. Ik en vooral ook de bezoekers zullen graag weten hoe warm het water is...

     

    Het weer: twee prachtige dagen achter de rug. Volop zon, windstil en 23,5 graden.

    23-05-2010 om 21:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falcetstem

    Onze beestjes zijn terug de ouden, of het scheelt niet veel. Nicole is vandaag zelfs een tijdje buiten geweest, redelijk lang voor haar doen. Ze springt terug overal op en af. Hugo heeft terug zijn oude falcetstem en maakt er gretig gebruik van.

    Onze trap is af en we mogen hem terug gebruiken. Hij is heel mooi. Binnenkort krijgen jullie dan eindelijk foto’s te zien. Eens de kamers klaar zijn, maken we foto’s voor op de website en dan zullen we ze misschien ook wel eens op de blog zetten.

    De schouw is ook klaar, ze moet nog enkel aangesmeerd worden door Leen, de meester-voeger. Eén kant van de keuken is al voorzien van een werkblad en volgende dinsdag wordt ze betegeld. Voor de rest deden we vooral boodschappen (we rijden eigenlijk nogal wat heen en weer naar de verschillende knutsel- en werkwinkels. Mochten we uittellen hoeveel tijd we daarin gestoken hebben...).

    De tuin is nu bijna volledig af. Leen heeft nog wat gevoegd aan de omgeving van het zwembad en nu moeten er enkel nog keitjes aangevoerd worden. Ook het terras moet nog betegeld worden, maar dat lukt wel binnen de tijd.

     

    Het weer: 28,2 graden, volop zon en niet teveel wind. Leen is verbrand...

    21-05-2010 om 20:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    19-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladder

    Het was een spannende dag. We hebben de douchedeuren geplaatst. Zonder scherven deze keer. Eens je de manier om die dingen te plaatsen, doorhebt, gaat het relatief vlot, maar toch met fluwelen handschoenen.

    Nog drie treden en de trap is betegeld. Dan moet hij nog gevoegd worden. Vandaag, morgen en wellicht overmorgen met de ladder naar boven dus. Niet erg, want het is het resultaat dat telt.

    Verder op stap geweest om nog wat stenen te halen voor de tuinmuur die nog moet afgewerkt worden en terwijl wat rommel naar de grond van Ann en Gust gebracht. Enfin, rommel, dingen die we later zeker nog zullen gebruiken.

    Terwijl Leen de keukenkasten in elkaar zette, ging ik op zoek naar brandwerende gipskartonplaten voor de schouw. De nodige rotswol vond ik niet. Enkel op bestelling te krijgen. Ik zal morgen dan toch nog maar eens naar de hofleverancier rijden, daar hebben ze dat wel.

    Op het eind van de dag nog wat keukenkasten geplaatst. Het begint er op te lijken...

     

    Het weer: 21,4 graden, maar door de wind voelde het toch fris aan. Zon met wolken. 

    19-05-2010 om 20:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour

    Ik liep een beetje verloren vandaag. Eerst met Nicole naar de dierenarts. Het beestje heeft een oogontsteking en is gekwetst aan de rug. Volgens de dierenarts is ze zwaar aangepakt geweest door een andere poes. Ik zal morgen nog eens terug moeten gaan, want het beestje mankt nu ook zo meelijwekkend.

    De vloerder is begonnen aan de trap, dus boven konden we niet veel doen. Nog maar eens naar het containerpark gereden. Beneden dan toch nog een beetje geschuurd en begonnen aan de sierschouw voor onze kachel. Leen heeft gevoegd en geschilderd. Omstreeks halfvijf ben ik naar de koers gaan kijken. De ‘tour de l’Aude” kwam hier voorbij. Dat is een wielerwedstrijd voor vrouwen. Ze reden er serieus op los.

    Verder werden onze zetels en de stoelen voor op de kamers geleverd. De laatste bepleistering is aangesmeerd en ook de plinten zijn nu bijna helemaal af. Ook het toilet op het gelijkvloers is bijna helemaal betegeld. Het terras rond het zwembad ligt. Leen moet nu nog enkel de randen opvoegen. De tuin is dus bijna klaar. Enkel nog het gewone terras en een grondige opruimbeurt en er kan hier naar hartelust gezond en geplonsd worden...

     

    Het weer: 19,1 graden, wisselend bewolkt en behoorlijk wat wind.

     

    17-05-2010 om 20:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole

    Een zondag vandaag, dus iets later begonnen. Uitgeslapen, pannenkoeken gegeten (Leen had die speciaal voor mij gemaakt, want zij was al om 6 uur op en verwerkte de berg administratie) een behoorlijke dosis koffie gedronken en aan de slag. Eerst plafonds geschuurd in de living en in de keuken, terwijl Leen schilderde en voegde. Dan kooflijsten geplaatst in de inkomhal. Tenslotte nog wat cilindersloten geplaatst in de deuren van de kamers. Met een uitzonderlijk grappige situatie tot gevolg. Sloten hebben een richting afhankelijk van de manier waarop de deuren opendraaien. De zoon van de vloerder is eigenlijk schrijnwerker (hij volgt nu een stage bij zijn vader om vloerder te worden). Hij had mij verteld dat je die sloten moet openmaken en van richting veranderen. Zo gezegd zo gedaan. Toen ik het eerste slot openmaakte hoorde ik plots ‘dzing!’ en ik wist dat het om zeep was. Al de veertjes waren alle kanten uitgesprongen. Het werd dus puzzelen... Uiteindelijk is het me gelukt, maar het heeft wel wat tijd gekost. Het andere slot dat ik moest openen, had niet zo veel kuren.

    Ondertussen is nu ook Nicole ziek. Morgen dus terug naar de dierenarts...

     

    Het weer: 18,9 graden, maar toch weer een herfsterige dag. Veel wind, vaak donkere wolken afgewisseld met zon en er vielen weer een paar druppels. Mei is nog niet veel soeps geweest... 

    16-05-2010 om 19:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mompelen

    Het was vandaag een opruimdag. Enfin, we begonnen de dag met een grote opruimbeurt, want het containerpark was open. Dit omwille van de feestdag van voorbije donderdag. Dus twee maal rommel weggevoerd. Vooral dozen, plastic verpakkingen (we zitten nu in de fase van het uitpakken en daar komt heel wat rommel van) en toch ook nog wat puin en ander bouwafval. Verder werden de muren van de badkamers volledig afgewassen en gooiden we ons op de ‘beglazing’ van drie binnendeuren. Daarvoor moesten we eerst 24 gelijke rechthoeken uit het glas snijden. Dat gebeurde op bijna professionele manier en zonder al te grote brokken te maken (weliswaar met hier en daar een gemompelde krachtterm). Nadien werden de ruitjes vakkundig en met zachte hand in de daartoe voorziene ramen geplaatst en vervolgens vastgenageld. Een mooi werk gedaan, waar ik alleszins geen goed oog in had.

    Verder voegde Leen nog ettelijke naden en schuurde ik nog wat gedroogde naden vlak. Ik deed ook een poging om al ons materieel nog eens te verzamelen en soort bij soort te leggen. Ik weet niet of ik daar helemaal in slaagde.

     

    Het weer: herfst! Heel veel koude wind, bij 18,3 graden, maar toch zonnig. Tegen de avond aan begon het te overtrekken en vielen er toch nog wat druppels. 

    15-05-2010 om 20:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rist

    Onze trouwste bloglezer (enfin, bekende bloglezer dan toch, want ik denk dat we toch nogal wat onbekende trouwe bloglezers hebben...het is alleszins de bloglezer die de voorbije twee jaar het vaakst gereageerd heeft) staat op het punt te reserveren. Dat doet veel plezier. We wachten in spanning af...

    Het begint er net echt uit te zien. De tuin is bijna klaar. Binnen zijn de allerlaatste pleisterwerken gestart. De afwerking van de plafonds nadert zijn voltooiing en er duiken her en der meer en meer schakelaars en stekkers op. We beginnen echt te geloven in het startschot van de inrichting. De keuken is nog een grote klus en voor de rest zal het vooral een kwestie zijn van opruimen, schoonmaken, ordenen, plaatsen en aankleden. Wel een heel tof vooruitzicht. Leen is daar vandaag al een heel klein beetje mee begonnen. Ze kocht handdoeken en een gordijn. Ze deed ook nog dagdagelijkse boodschappen, want het was hier armoe troef in de ijs- en voorraadkast.

    We gingen ook naar de dierenarts vandaag. Nee, niet voor mij, maar voor Hugo. Hij is hees. Grappig wel, maar we maakten ons toch een beetje zorgen, want hij is niet echt ziek. De dierenarts stelde ons gerust, want het kan allerlei oorzaken hebben en we moeten niet meteen aan het ergste denken.

    Omstreeks zeven uur ging ik dan nog naar onze tuin met Christian. Hij bewerkte de grond met zijn traktor. Nu zouden we moeten kunnen planten. Eens lief aan Gust vragen of hij geen plantgoed teveel heeft. Hij heeft namelijk een hele rist tomatenvariëteiten, de ene al lekkerder dan de andere...

     

    Het weer: 18,4 graden en behoorlijk wat wind. Het was toch weer een frisse dag.

     

    14-05-2010 om 20:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen

    Geen echt fijne werkdag. Een gat gedicht in de buanderie, een beetje gepruld met gipskartonplaten (en veel tijd verloren), wat geschuurd, wat inbouwspotjes geplaatst, enfin een dag van een beetje vanalles en vooral ook niks. Verder is de buanderie voor drievierde bepleisterd en heeft Leen nog plafond en dagkanten van een raam geschilderd en naden gevoegd. Ze heeft eindelijk ook terug kunnen wassen.

    Ik denk dat bij mij de vermoeidheid er voor iets tussen zat. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat wordt nu stilaan duidelijk. De buitenwerken werden gefnuikt door het slechte weer.

    Goed nieuws dan. Gust liet ons een heel lekker wit wijntje proeven. Dyos, van Domaine Les Terres Rousses. Een wijn gemaakt van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier. Heel lekker. Te koop bij het invoerbedrijfje van Ann, Ilse, Joeri en Gust. Op onze website vinden jullie een link naar de hunne.

     

    Het weer: koud (17,6 graden), behoorlijk wat wind, in de namiddag regen. 

    13-05-2010 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukjes

    De dagen zijn te kort. We werken goed door en proberen systematisch kamers en badkamers af te werken. De vloer beneden ligt helemaal en is ook opgevoegd. De vloerder wacht nu op ons om de plinten af te werken. Het kantoor en de buanderie (toch een mooi woord voor een washok hè) moeten nog een pleisterlaag krijgen. In het toilet moet nog een afloop gestoken worden en de sleuf van die afloop moet dichtgemaakt. Dan pas kan de vloerder de faïence plaatsen.

    Ik heb deze namiddag ook behoorlijk wat tijd verloren in de knutselwinkel. Eén verkoper voor een ganse afdeling. En veel volk natuurlijk. Bij het plaatsen van de douchedeur raakte ik lichtjes de vloer en ze sprong in duizenden stukjes. We zijn nu alvast zeker dat het echt wel veiligheidsglas is. Enfin, dat zijn dingen die gebeuren. Daar liggen we geen moment wakker van.

    Onze splinternieuwe tegelmachine (die we nooit gebruikten, omdat we na aankoop beslisten om een vloerder te nemen) is verkocht. Weer meer plaats in huis dus.

    Gust en ik zijn ingeschreven voor de ‘vide grenier’ die op 6 juni plaatsheeft in Cruscades. We gaan er onze overbodige spulletjes verkopen.

     

    Het weer: zeer zonnig, 23,1 graden. Tegen de avond aan begon het te overtrekken. Gisteren was het ook een mooie dag. De weermannen kunnen er duidelijk niet meer aan uit...

    11-05-2010 om 20:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zed...

    Het was een minder vermoeiende dag. Het zwaarste werk vandaag was het schuurwerk aan het plafond. Verder kooflijsten geplaatst, afgespoten met acryl en geverfd. Xavier fotografeerde de herdenking van de bevrijding. Er was een regiment van de paracommando’s van Carcassonne afgevaardigd. Een hele plechtigheid voor een klein dorp als Cruscades. Nadien schilderde hij het plafond in de hal. Morgen nog een tweede laag en klaar. Verder is er een toilet geplaatst en begonnen aan een tweede toilet. Leen heeft dagkanten van ramen geschilderd, het terras ingeborsteld, purresten van de venstertabletten gehaald en de kleine kantjes afgeschuurd.

    Irène schilderde het poortje aan de parking en de luiken van de eerste verdieping.

    Op het eind van de dag gingen we nog naar de inhuldiging van “Aude à la Vigne”, een prachtig grestaureerde gîte voor 2 volwassenen en twee kinderen.

    Zed heeft het zwembad gekuist...

     

    Het weer: 19,7 graden, sluierwolkjes met regelmatig zon. 

    08-05-2010 om 19:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs