Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  10-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medelijden

  Sorry mensen, maar gisteren had ik echt geen goesting om te bloggen. We werkten in de voormiddag en gingen in de namiddag naar een Zweedse meubelgigant in Montpellier. We hebben daar veel tijd verloren en waren pas rond kwart na acht terug thuis. Enfin, de meubeltjes om onze keuken op het appartement aan te vullen en de meubels van de badkamer zijn gekocht. Ik heb een straffe verkoudheid en dus gisteren was de blog er net dat beetje te veel aan…

  Geen medelijden, vandaag zijn we er terug ingevlogen. Vier binnendeuren geplaatst en er werd binnenbepleistering gezet. Leen trok nog naar Béziers om handgrepen voor de binnendeuren en kooflijsten om de aansluiting tussen muur en plafond af te werken. Er waren nog 5 handgrepen en 1 kooflijst. Zielig het stockbeheer hier in Frankrijk. ’s Namiddags schilderde Leen nog een deel van het appartement – nog maar eens – en de binnenbekleding van het poolkot is ook af. Morgen nog de oude muur invoegen en dan mogen ze komen installeren.  Om de dag af te sluiten kitte ik nog het dakraam van het poolkot af.

   

  Het weer: Koud, 5 graden, maar de harde wind maakt het extra koud. Het was zonnig met af en toe een wolk. 

  10-02-2010 om 19:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  08-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poortje

  En we zijn er ingevlogen. Deze voormiddag werfboodschappen gedaan bij de hofleverancier en met een goed gevulde camionette terug naar huis. ’s Namiddags het poortje van de tuinmuur geplaatst, één muur van ons poolkot bekleed met pleister en de wanden van onze douche verder afgewerkt. Vervolgens nog een beetje hout gehakt

  Leen heeft ondertussen al lekker gekookt en straks, na de douche, gaan we aan tafel. Dan nog eventjes in de zetel en vroeg naar bed, want morgen staat ons alweer veel werk te wachten.

   

  Het weer: een grijze dag bij 8,5 graden en een zacht briesje. Af en toe vielen er wat fijne regendruppeltjes.

  08-02-2010 om 20:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kudde

  Een weekend met één werkdag en één rustdag. Gisteren nog het frame van de wanden van onze douche en de voordeur geplaatst. Eindelijk een fatsoenlijke voordeur met een fatsoenlijk slot. Geen gepruts meer met een hangslot. We zijn er weer op vooruit gegaan.

  Vandaag niet gewerkt maar langs geweest bij Veerle en Pierre. Onderweg  zagen we een herder met zijn kudde schapen. De herdershond had zijn pootjes vol om de kudde in de goede richting te drijven. Hij kweet zich fantastisch van zijn job. Fantastisch om te zien. Enfin, we zijn weer goed ontvangen en brachten een gezellige namiddag door in Le Petit Viala.

  Thuisgekomen wat hout gehakt en de kachel aangemaakt. Nog een rustige avond en morgen vliegen we er opnieuw in.

   

  Het weer: Na een regendag gisteren, werd het vandaag een mooie, rustige dag bij 11,4 graden en stralende zon.

   

  Foto’s: de nieuwe voordeur en ons poolkot. En de schapen.  07-02-2010 om 19:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegijzeld

  Het was een rare week. De vloerders hielden ons een beetje gegijzeld. We mochten niet op de eerste, noch op de tweede verdieping werken. Het gelijkvloers staat vol rommel, daar valt dus niet te werken. Enkel Leen vond wat plaats om een muur in te voegen. Afgezien van het poolkot (le cabanon au fond du jardin, zoals Chantal zo mooi zei) en de trap van de ingang, viel er niet veel af te werken. Vandaag nog een bevestiging geplaatst voor het poortje naar de parking, een gat in het poolkot gedicht en Leen gaf de eerste verflaag van de deur van datzelfde kot. Verder nog eens gekeken hoe we het muurtje vooraan gaan metselen (daar moeten de warmtepompen van onze klimaatregeling aan opgehangen worden) en de eerste voorbereidingen getroffen.

  Ik deed nog een paar boodschappen en Christian gaf onze camionette een onderhoud (het oliepeil stond op beangstigend laag en de stookoliefilter moest dringend vervangen worden)… Enfin, een kliekjesdag…

   

  Het weer: Een prachtige dag bij 13,2 graden, windstil en heldere hemel. Nochtans begon de dag niet zo goed. Toen we opstonden was het behoorlijk aan het regenen.

  P.S.: aan allen die foto's van de afwerking vragen ... La Bâtisse du Délice opent in juni van dit jaar Very Happy

  05-02-2010 om 19:14 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  04-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolkot

  Ons ‘poolhouse’ heeft een dak, met dakraam. Ook de deur staat er in. We hebben alle dozen met zwembadtoestellen meteen uit ons huis gehaald en in het kot gezet. Eerlijk gezegd is kot een beter woord dan poolhouse. Het is niet omdat de installatie van het zwembad in het kot staat, dat het meteen een poolhouse wordt. Ook de trap naar de ingang van de parking is klaar. Morgen mogen we hem eigenlijk al gebruiken, maar we gaan toch nog eventjes wachten, denk ik.

  De vloerder is nog volop bezig. Vandaag voltooit hij de vloer van de verdieping en morgen komt hij voegen. Zaterdag moeten we dan op ons appartement in de badkamer nog twee wandjes plaatsen en maandag komt hij de vloer van de douche dan afwerken. Het gaat vooruit, al werken we momenteel op verschillende plaatsen. Maar kom, al het werk dat we nu doen, moet toch gedaan zijn tegen de opening… Volgende week zullen we volop werken aan de afwerking van ons appartement, zodat we eindelijk kunnen verhuizen naar boven. Daar kijken we echt naar uit.

   

  Het weer: het was een miezerige dag bij 10,8 graden en geen wind.

  04-02-2010 om 18:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  03-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luilak

  Deze nacht om drie uur thuisgekomen – die Fransen beginnen zo laat te eten hè – en vanmorgen om kwart voor acht uit bed om de kachel aan te steken en de vloerders binnen te laten. Leen stond iets later op, maar zij bleef op. Ik kroop terug in bed.

  Ik deed vandaag schandalig weinig. Leen voegde de muur van de living verder op  en staat nu nog achter haar kookfornuis om een lekkere pasta te maken. Ondertussen schrijf ik de blog en drinken we alvast een glaasje rode wijn. We kregen net bericht van Willy en Pierre – onze Nederlandse vrienden die hier ook een huis hebben in Cruscades – dat ze heel binnenkort opnieuw afzakken naar het zuiden. Dan kunnen we gezellig bijpraten, altijd leuk. Brigitte en Patrick hebben voorlopig nog niet laten weten of ze met het carnavalverlof naar Cruscades komen. Wij hopen alleszins van wel.

  Morgen is de verdieping van de gastenkamers volledig betegeld en vrijdag wordt er gevoegd. Dat wil zeggen dat we er pas maandag op mogen. Morgen leggen we het dak op het ‘poolhouse’, dan kunnen we een deel van onze rommel daar stockeren. Vervolgens vliegen we op het metalen frame voor het plafond op het gelijkvloers. Werk genoeg dus.

   

  Het weer: 9,1 graden, windstil en stralend weer…

  03-02-2010 om 19:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  02-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente

  Interessant of niet, vandaag toch echt een rustdag genomen. In de voormiddag snel naar de knutselwinkel om karton op rol te kopen, maar spijtig genoeg van een kale reis teruggekeerd. We zullen de vloer moeten beschermen met plastic zeil, niet zo interessant, maar het kan niet anders.

  Na de middag nog maar eens een siësta gedaan, iets korter dan gisteren wel, dan naar Lézignan-Corbières om een boodschap en vervolgens naar de dokter voor de check-up. Leen heeft deze namiddag in de zon gezeten. Het was tegen onze muur en dus in de zon 27 graden. Echt een lentedag vandaag. Verder heeft ze de schandalig verwaarloosde administratie (mijn taak eigenlijk) onder handen genomen. Alles is netjes opgeruimd. Een verademing. Ze bakte ook nog een taart, want we zijn vanavond, nog maar eens, uitgenodigd bij Malika en David. Ook het bakkerskoppel is van de partij en Leen wil hen eens een flan Brésilienne laten proeven.

  De vloerders zijn terug volop aan de slag (ze zijn nu – het is twintig na zes – nog altijd bezig) en we krijgen zicht op de verdieping van de gastenkamers. Dus zelfs als we rusten schieten de werken op. Toch wel een fijn gevoel… Laat ons zeggen dat we dat verdiend hebben.

  Wat ik nog vergat te vertellen gisteren is, dat we Vanessa van de Mairie op bezoek kregen. Ze kwam langs voor de volkstelling. Die heeft hier om de vijf jaar plaats. In dorpen en steden met minder dan 10000 inwoners komt iedereen aan de beurt. Eens meer dan 10000 inwoners wordt er een steekproef gedaan.

  Hugo heeft ook kennis gemaakt met het polyurethaanschuim. Toen we zaterdag het raam plaatsten hield ik het pistool naar beneden en meneer vond het nodig eens aan dat groene schuim te snuffelen… Resultaat, een PUR-neus.

   

   

  Het weer: 7,4 graden (in de schaduw dus), stralende zon en windstil. Een prachtige dag.

   

  P.S.: de foto’s hieronder zijn zaterdag gemaakt. Toen was het ‘maar’ 20 graden in de zon. We plaatsten het raam en tonen jullie een douche… en de leidingen… Afwerking krijgen jullie voorlopig niet te zien…  02-02-2010 om 18:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaarzak

  We zijn er achtergekomen, dat rustdagen eigenlijk niet zo heel interessant zijn. Daarom ben ik vanmorgen toch nog maar naar het containerpark gereden. Nadien vulde ik onze aanhangwagen nog met een hoop aarde die ik moest wegnemen en reed ik een tweede keer naar het containerpark. Van daar uit ging het richting moestuin om al een eerste keer op te ruimen om het afval naar … het containerpark te brengen. Tegen die tijd was het middag en had Leen al gestreken en boodschappen gedaan. ’s Namiddags trok Leen richting Narbonne en trakteerde ik mezelf op een lange siësta. Eens helemaal uitgerekt hakte en zaagde ik nog wat hout voor de kachel. Nadien reed ik nog naar Lézignan-Corbières om gas, kocht ik een bewaarzak voor onze hesp en een drukregelaar voor de pomp. De dag was alweer rap om.

   

  Het weer: zonnig, schrale wind bij 6,4 graden.

   

  P.S.: hieronder de beloofde foto’s van de bingo…  01-02-2010 om 20:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hesp

  Zondag en rustdag, maar toch nog even wat opgeruimd boven en alles ingeladen om morgen vroeg naar het containerpark te kunnen gaan. In de namiddag kwam Chantal nog langs. Ze bleef maar een uurtje. Rond vier uur moesten we in de foyer zijn voor de ‘Loto des associations de Pêche et de Chasse’. Er was veel volk. Wij wonnen een hesp, niet met de loto (bingo) zelf, maar met een parallel georganiseerde tombola. Ik zo fier als een gieter met die hesp natuurlijk en beloofd, morgen krijgen jullie foto’s te zien.

   

  Het weer: 6,7 graden (in de zon werd het 22 graden), windstil en staalblauwe hemel.

  31-01-2010 om 19:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  29-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halsoverkop

  We zijn blij dat de vloerder maandag komt. Dan zijn we een beetje technisch werkloos, dus kunnen we een extra rustdag inlassen. Morgen werken we nog door, maar zondag en maandag rusten we. Zondag misschien wat in de tuin werken, onze moestuin dan, maar dat zien we nog wel.

  Vandaag zijn er nog halsoverkop drie muurtjes gemetseld in de badkamers van de gastenkamers. De muurtjes die de douches afscheiden van de rest van de badkamer. Verder sleuven dichtgemaakt en de voorbereidingen getroffen voor het trapje dat, vanaf de parking, toegang zal bieden tot de tuin. Toch nog goed gewerkt dus.

  Onze camionette heeft vandaag forfait gegeven. Kapotte batterij. Christian heeft een nieuwe besteld en zet ze er morgen in. Makkelijk een automecanicien als buurman hebben.

   

  Het weer: 10,4 graden, zeer zonnig tot een uur of vijf en toen vielen er een paar druppels. Er was ook wat wind…

  29-01-2010 om 19:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  28-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mild

  De vloerder is mild geweest. Hij geeft ons de tijd tot maandag om alles in orde te brengen alvorens hij aan de verdieping van de gastenkamers begint. De elektriciteit zit er bijna in, enkel de sleuven moeten nu nog dichtgemetseld worden.  Verder plaatsten we de twee laatste douchebakken en dichtten we de gaten in de muren.

  Ik ben ook nog eens langs geweest op het containerpark, want we hadden weer een hele hoop bouwafval verzameld. Er staan trouwens nieuwe containers in het dorp voor de selectieve inzameling van karton.

  We stopten vandaag iets vroeger, de pijp is uit…

   

  Het weer: 7,4 graden, maar heel koud door de felle wind. Wisselend bewolkt.

  28-01-2010 om 17:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  27-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaos

  Het was zwaar deze morgen. Gisterenavond waren we uitgenodigd bij Didier en Sandrine. Dat zijn de mensen die we leerden kennen in de pizzeria. De plek bij uitstek trouwens om mensen te ontmoeten...Het was zeer gezellig, maar veel te laat. Dus na een korte nacht, direct miserie. We moesten zeer hard doorwerken om alles op de eerste verdieping in orde te krijgen want vandaag zou de laatste dag zijn voor de vloerders op de eerste verdieping beginnen. Die mannen die hebben dus een pomp gehuurd om de chape te doen. ( zie foto blog gisteren) D’r zit wel behoorlijk wat druk op zo’n ding. Je kan het in feite vergelijken met een mini betonpomp. Enfin, rond een uur of half 10, springt de darm die de chape naar boven stuurt los op de verdieping waar ons appartement komt.  Complete chaos, één van die mannen krijgt die darm tegen zijn ribben, pijn, ongelooflijk. In de namiddag is hij naar het ziekenhuis gegaan voor foto’s. Gelukkig geen gebroken ribben maar wel gescheurde spieren. Enkele dagen rust en het komt wel weer in orde.

  En dan natuurlijk chape op een groot gedeelte van het plafond en de muren van het appartement, onze pas geschilderde plafonds en muren. Echt om te janken en dat heb ik (Leen schrijft de blog deze keer) dan ook gedaan. Die mannen die hebben alles zo goed en zo kwaad mogelijk opgekuist maar toch zal er opnieuw moeten geschilderd en bijgeplamuurd worden.

  Al een chance dat de tegels zo mooi zijn

   

  Het weer : ook hier is het terug koud geworden, gure wind bij 5,6 graden. Gelukkig schijnt de zon

  27-01-2010 om 19:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metamorfose
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Iets voor half acht ging de bel. De vloerder en zijn twee zonen stonden voor de deur. Rond acht uur kwam de chapepomp toe. Het startschot voor een serieuze metamorfose van de werf. Die mannen werken keihard door en wij zullen ons nog moeten reppen om tijdig alle elektriciteitsleidingen geplaatst te krijgen, want na ons appartement beginnen de vloerders aan de verdieping van de gastenkamers. Het zal ook een hele opdracht zijn om alle rommel te verwijderen van de verdieping. Enfin, dat lukt wel.

  Verder heb ik niet veel uitgevoerd. Iets na achten naar het containerpark gereden om al de verzamelde rommel weg te gooien. Vervolgens wandelde ik tot bij Régis Loevenbrück om twee paletten van onze vloertegels te halen. Jean-Yves, de medewerker van Régis, bracht ze met de vorkheftruck tot aan de voordeur. Dat bespaarde ons immens veel werk. Ik heb nog wat potjes voor schakelaars en stekkers ingemetseld, maar nu ook weer niet overdreven veel. Ik regelde de waterdrukpomp opnieuw af, want de druk was echt wel veel te hoog. Niet zo goed voor onze boilers.

  Leen van haar kant beklom haar stelling en voegde nog wat verder aan de achtergevel. Eens afgewerkt gaat die er heel mooi uitzien. Ze maakte ook een foto van de chapepomp.

   

  Het weer: 10,5 graden, zonnig en windstil…

  25-01-2010 om 19:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  24-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opruimwoede

  Toch een beetje zondag vandaag. Uitgeslapen tot negen uur. Dan pannenkoeken gekregen van Leen. Vervolgens toch maar aan de slag, want het appartement moest volledig leeg, zodat de vloerder morgen kan werken. Van opruimen krijg je soms opruimwoede en dat overviel Leen. Ze maakte een nieuw schab op het gelijkvloers en legde daar al het materiaal in. Ik verzamelde al de rommel en gooide die met veel plezier in onze camionette. Morgenvoormiddag met de hele zooi naar het containerpark.

  We hebben ook nog de douchebak van onze badkamer geplaatst en foto’s gemaakt van de plaats van de leidingen, in de hoop dat we met die informatie nooit een gaatje zullen boren in een water- of elektriciteitsleiding. Tenslotte nog twee naden van gipskartonplaten geschuurd en gevoegd. En dan zijn we ermee gestopt. Zondag voor ons ook.

   

  Het weer: 10,1 graden, bewolkt en af en toe regen.

  24-01-2010 om 17:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  23-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluidsisolatie

  Een gewone werkdag alweer. Leen deed vanmorgen boodschappen bij de hofleverancier. Ze kocht er geluidsisolatie met noppen. Onze pomp maakt veel lawaai. Dat is dus een bijkomend probleem dat we moeten oplossen. De waterleiding en de aflopen (dat laatste niet zonder wat getier) zijn helemaal klaar. Verder hebben we voorbereidingen getroffen om de douchebak op ons appartement te plaatsen. Leen  heeft deze namiddag nog een stukje gevel afgekapt om later weer mooi op te voegen.

   

  Het weer: deze voormiddag zonnig en vanaf de middag bewolkt. Windstil en 9,8 graden.

  23-01-2010 om 18:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  22-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk

  Brousse verdient weer een speekselmedaille (een spiekmadoille). Op onze twee blote knieën moeten wij hem bedanken. We hebben vandaag druk op de waterleiding gezet en op het eerste zicht (hout vasthouden)  is alles lekvrij. Bovendien kregen we de elektricien over de vloer om het schakelbord aan te sluiten (dat kunnen wij niet) en gans de installatie die we plaatsten werkt perfect. Ook de pomp om de waterdruk te verhogen en onze waterverzachter werken heel goed. De druk is zo hoog, dat Leen in de douche tegen de wand geplakt werd. Ik ben de kraan wat zachter moeten gaan zetten, want anders plakte ze er nog in (nu ben ik wel een heel klein beetje aan het overdrijven).

  Ook de vloerder kwam vandaag langs. Er werd cement geleverd. Morgen komt er nog een lading zand en maandag brengen ze de pomp. Maandag start hij de werken. Het zal er binnen een drietal weken heel anders uitzien.

   

  Het weer: 9,8 graden, een stralende dag en windstil.

  22-01-2010 om 18:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  21-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfwinkelen

  Vandaag toch nog wat boodschappen gedaan. Niet te geloven. Eerst naar de hofleverancier voor stenen. Dan naar de gelegenheidsleverancier in de buurt voor zand. Nadien nog maar eens naar de loodgieterswinkel voor de laatste boiler en nog wat koppelingen. Enfin, ik heb niet veel gewerkt vandaag. Op het eind van de dag nog wat sleuven geslepen en uitgekapt. Morgen moet ik er nog een paar slijpen en dan is het klaar denk ik… De ironie is, dat ik die nadien terug moet dichtsmeren…

  Leen kroop terug op haar stelling om de achtergevel verder in te voegen…

   

  Het weer: 10,7 graden, windstil en volop zon. Een prachtige dag…

   

  P.S.: allez, voor de liefhebbers, nog een paar foto’s van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

  21-01-2010 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  20-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lullos

  Het was gisteren vooral boodschappendag, werfboodschappen dan toch. Nog heel even langs geweest bij Veerle en Pierre en ’s namiddags kwam de elektricien langs om op te schrijven wat nodig is om de zekeringenkast van ons appartement aan te sluiten. In principe zou hij dat morgen komen doen. Gisterenavond dan naar een feestje in La Selette. De lullos, de mannenkookclub onder de deskundige leiding van Kris van La Selette, duldden ons een avondje in hun selecte clubje. Elk lid van de club mag iemand uitnodigen. De andere leden van de club mogen de personen in kwestie na de eerste keer wel weigeren. Hopelijk viel ons gezelschap mee voor ons. Wij vonden het in elk geval een gezellige en vooral ook lekkere avond.

  De nacht was dus kort en bijgevolg leek de dag heel lang te duren. Slijpen, kappen, het komt mij de oren uit. Verder zijn er nog aflopen geplaatst en het framewerk voor het gipskartonplaten plafond in de hal is verder afgewerkt. De verdieping ligt er nogal slordig bij, dus er zal eerstdaags opgeruimd moeten worden…

   

  Het weer: 10,7 graden, windstil en wisselend bewolkt. Deze voormiddag viel er wat regen, ’s namiddags kwam de zon er door…

  20-01-2010 om 19:18 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  18-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuiten

  Mijn oren tuiten van een ganse dag sleuven te slijpen voor water- en elektriciteitsleidingen. Een stofferige dag ook, heel zwaar. Maar het wordt nu echt spannender en spannender. We zien alles nu echt wel vorm krijgen. Eens de tegelvloer geplaatst, zal het geheel er nog meer afgewerkt uitzien. We zitten nu echt wel op hete kolen.

  Vandaag kregen we nog een aanvraag voor info, enfin eigenlijk een vraag naar foto’s van de  kamers. Die kunnen we spijtig genoeg nog niet geven, vermits alles nog in aanbouw is. Bij opening zal alles splinternieuw zijn…

   

  Het weer: een echte lentedag vandaag. Volop zon, windstil en 10,4 graden.

  18-01-2010 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  17-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergist
  Zondag en rustdag. We hadden vandaag Veerle en Pierre op bezoek. Achteraf kwam Chantal ook nog langs. Het was een gezellige namiddag. Morgen een gewone werkdag, een deel van het werk van de voorbije dagen herdoen. Ik heb me namelijk vergist met de plaatsing van de douchekranen in de verschillende badkamers. Stom tijdverlies, maar ja, het is zo en niet anders. Soms is de goesting om iets af te werken zo groot, dat ik niet nadenk bij de realisatie ervan. Enfin, morgenavond zijn we dat wel weer vergeten.

  Het weer: wisselend bewolkt, 12,1 graden en windstil

  17-01-2010 om 18:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!