Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen

    Een mooie dag gehad in Montpellier. Het weer was niet echt op de afspraak (grijs, maar gelukkig niet koud), maar niettemin was het tof. Met aangenaam gezelschap, dat dan nog eens perfect gidste, kon de dag niet stuk. Eerst gingen we naar het Odysseum, een groot winkelcentrum, maar dan in openlucht. Vervolgens trokken we naar het oude stadsdeel van Montpellier waar we ons lieten gaan in een heel lange winkeltocht. ’s Middags aten we een warme boterham met een lekker glaasje wijn erbij. En achteraf aten we nog een taartje met bosbessen, heerlijk. Onze eerste indruk van Montpellier was niet denderend, maar nu is wel gebleken, dat we bijlange niet alles gezien hadden. We blijven even grote fans van Toulouse, maar Montpellier zal vanaf nu toch ook op ons ‘boodschappenlijstje’ staan.

    ’s Avonds werden we nog uitgenodigd bij Veerle en Pierre voor een aperitiefje met een pompoensoep en een heerlijke pasta achteraf. Dat was de kers op de taart.

    Vandaag terug gewerkt. Bij Jean-Claude en Angèle (de oom en tante van Brigitte) haalden we de stelling. We zijn begonnen met de bezetting van het nieuwe gedeelte van de gevel, zodat die waterdicht is. De stelling opbouwen duurde een halve dag, het gedeelte bezetten nauwelijks een uur. Nadien nog verder opgeruimd in de tuin. Hopelijk kan ik morgen beginnen aan de afbraak van de tuinmuur…

     

    Het weer: 17,1 graden, wisselend bewolkt en windstil. 





    18-11-2009 om 19:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stookhout

    Mijn vrouw maakt indruk op het mansvolk hier in het zuiden. Ze doet de voegen van de gipskartonplaten zo fijn, dat Christian het nauwelijks kan geloven. Wanneer ze dan nog zegt dat ze dat ook nog graag doet, dan kijkt hij helemaal op.  Ondertussen heb ik in de tuin gewerkt. Die moet dringend opgeruimd worden en nadien moet ik de muur van de omheining afbreken, want eind november komen ze de put graven voor ons zwembad. We kunnen er dan ook maar beter voor zorgen dat alles klaar is, zodat die mannen kunnen doorwerken. Enfin, ik heb stenen en pannen verplaatst en de kapotte (het overgrote deel) naar het containerpark gebracht. Nadien heb ik al een groot deel van het hout op lengte gezaagd en gestapeld. Dat hopen we deze winter nog op te stoken om het huis eens op te warmen en uit te drogen. Niet dat het zo vochtig is, maar het zal toch deugd doen om het volledige huis eens te kunnen verwarmen.

    Morgen werken we niet. Dan gaan we met Veerle en Pierre naar Montpellier. Nadat wij hen rondgeleid hebben in Toulouse, geven zij ons nu een gegidst bezoek in Montpellier. We zijn benieuwd.

    P.S.: Xavier, je mag onze stoof altijd komen brengen hè...mijn broer wil misschien helpen en meekomen...

     

    Het weer: 18,4 graden, windstil en wisselend bewolkt. 

    16-11-2009 om 18:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravioli

    Ik hield een ‘grasse matinée’ en stond op om 9 uur. Leen was al om 8 uur uit bed. Na het ontbijt, waarvoor we net iets meer onze tijd namen dan tijdens de week, begonnen we terug te werken. En we hebben goed gewerkt. Leen heeft naden gedicht – ze heeft er echt al de hand naar – en ik heb de kapotte VMC vervangen, kleine stukjes gipskartonplaten en een muurframe geplaatst in de slaapkamer.

    Iets na vijven stopten we met werken. Leen gooide zich op het huishoudelijke werk (vooral strijken) en ik worstelde mij door de administratie. Een noodzakelijk kwaad. Nu volgt nog een lekkere ravioli met salieboter, kalkoenlapjes en sla. Dan rust.

     

    Het weer: 17,3 graden, grijs en windstil. 

    15-11-2009 om 19:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwisselen

    Goed gewerkt en veel boodschappen gedaan. Nog 27 bijkomende gipskartonplaten gehaald. Daarmee zouden we ons appartement moeten kunnen afwerken.  De plaatsing van die platen wisselden we vandaag af met het hangen van meer verlichtingspunten, het isoleren van het plafond en het verder aansluiten van de VMC. Daarbijdeed zich een probleem voor. Eén van beide toestellen werkte niet. We brachten het terug naar de hofleverancier en het werd ingeruild.

     

    Het weer: voornamelijk zonnig bij 19,5 graden, nauwelijks wind.

    14-11-2009 om 19:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stielmannen

    Stof, stof en nog eens stof. We zien er nogal spokerig uit. Gipskartonplaten plaatsen en opvoegen en dan schuren, schuren en nog eens schuren. En toch komt het ons nog niet de oren uit. We zien ons appartement groeien en hebben goede vooruitzichten. Het evolueert en we worden elke dag beter en beter. Als we niet oppassen worden we nog echte stielmannen (hier in Frankrijk ben je geen stielman maar een artisan, klinkt goed hè). Verder is er niet heel veel te vertellen. We werken, eten en slapen. Maar daar zijn we momenteel best tevreden mee.

     Chantal heeft een gedicht geschreven voor ons. Soms kruipt ze in haar pen en wij zijn daar heel blij mee. Niet dat we onszelf de lof willen toezwaaien, maar toch...

    La bâtisse du délice

    Un projet que chérissent

    Avec  ferveur, deux êtres

    Tellement  adorables

    Que ne pas les connaître

    Aurait été impardonnable.

    Elle verra le jour en Juin.

    Promesse tenue, c’est certain

    Personne ne sera déçu

    Surtout pas des menus

    Que Leen nous concoctera

    Enchantant les papilles et l’odorat.

    Ces deux là sont si chaleureux

    Qu’on aimerait vivre chez eux

    Alors il ne faudra pas hésiter

    A venir s’installer

    Dans ce petit nid douillet

    Qui les aura tant fait transpirer

     

     Chantal


    Het weer: grijs en somber weer bij 15,1 graden en een lichte bries vanover de zee.

    13-11-2009 om 19:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VMC

    We zijn op kruissnelheid. De gipskartonplaten laten zich al bij al goed manipuleren, dus het gaat vooruit. Verder nog twee VMC’s geplaats (ventilation mécanique controlée) een verplicht toestel hier in Frankrijk. Het evacueert de lucht uit badkamers, keukens en toiletten.

    We kregen ook nog telefoon van een vriendelijke dame die hier in Cruscades woont. Of we geen schapenmest wilden kopen voor onze moestuin. Hoe meer we kochten, hoe meer de prijs zou dalen, dus contacteerde ze zoveel mogelijk tuiniers… We hebben 5 zakken besteld.

     

    Het weer: 16,5 graden, zonnig met lichte sluierbewolking en nagenoeg windstil.

    12-11-2009 om 19:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestellen

    We hebben goede aankopen gedaan. Ik ben er blij om. Met een beetje achterdocht kocht ik een toestel om gipskartonplaten te snijden. Bovendien investeerden we in een heftoestel voor diezelfde platen. Wat blijkt? Beide toestellen werken naar believen. Meer zelfs ze zijn een meer dan handige hulpmiddelen voor het plaatsen van de platen. Na het gewoontegetrouwe aanvankelijke gesukkel, ging het heel snel heel vlot. We zijn blij met het resultaat. Morgen werken we verder…

    Het was al veel te lang geleden, maar vanavond is het dan eindelijk gelukt, Gust en Ann zijn nog eens komen eten. Het was een korte, maar heel gezellige avond. Een mens moet tenslotte op tijd gaan slapen, om de volgende dag terug fris en monter op de werf te staan.

     

    Het weer: het is inmiddels 14 graden, een plotse temperatuurswissel, die jammer genoeg ook gepaard gaat met regen.







    11-11-2009 om 21:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draadjes

    Het was een goede werkdag. Leen heeft geïsoleerd en wou zonodig ook eens aan de elektriciteit hangen. Ze is goed geschrokken - haar haar stond niet recht omhoog, maar ze slaakte toch een gil - en weet nu dat ze heel voorzichtig moet zijn met draadjes die er onschuldig uitzien. Inmiddels is alle gevaar geweken. Enfin, isoleren, stekkers plaatsen, nog wat kleine schakelaarpotjes inmortelen, een metalen wand afwerken voor de gipskartonplaten en het metalen geraamte van het plafond plaatsen, dat stond op ons programma vandaag en dat hebben we ook afgewerkt. Ook nog wat boodschappen gedaan bij de hofleverancier en bij de leverancier van elektrisch materiaal. Productiviteit ten top vandaag.

     

    Het weer: 11 graden, wisselend bewolkt (vooral bewolkt) en niet teveel wind. 

    10-11-2009 om 19:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James

    Geen gewone werkdag vandaag. We hielden het op deeltijds. In de voormiddag stekkerpotjes ingemorteld, dan gegeten en vervolgens naar Béziers om naar nog een andere mogelijke oplossing voor onze trap te kijken. Marmoleum, we zijn niet meteen overtuigd. Het is een optie, maar tot nu toe blijven we voorstander van de kleine steentjes. Voordeel van die laatste oplossing is dat het natuurlijker en meteen ook anti-slip is. Op de terugweg van Béziers sprongen we nog snel even binnen bij Veerle en Pierre. James, de immense Ierse wolfshond wijkt als hij mij ziet afkomen. Een beetje lachwekkend toch. Zo een groot dier (zijn kop is even groot als ons Nicole) dat schrik heeft van zo een vriendelijke mansmens. Enfin, het was weer gezellig bij Veerle en Pierre. Kort maar krachtig, moet kunnen. Straks een pastaatje en dan klemmen we ons in de zetel. Heerlijk.

     

    Het weer: 10,6 graden, heel veel wind en wisselend bewolkt. Af en toe viel er ook een regendruppel. De winter is er vroeg bij dit jaar.

    09-11-2009 om 19:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakkeldag

    Een goede werkdag. Eerst gipskartonplaten gehaald en dan de stekkerkringen gelegd, sleuven gekapt, potjes geplaatst en ingemorteld. Op ons appartement brandt het licht, wat een evolutie plots. Prachtig. Sommige momenten in een bouw zijn heel belangrijk. Het licht aanknippen is zo een moment. Eigenlijk zou een mens zich daar bewust van moeten blijven. Stromend water – warm en koud – en elektriciteit hebben, is een echte luxe.

     

    Het weer: een kwakkeldag. 14,3 graden, wisselend bewolkt met af en toe regen en veel wind. 

    07-11-2009 om 19:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht

    Nog steeds doodmoe allebei. Het was een goede werkdag en we zijn  tevreden. Alles krijgt nu stilaan vorm. De lichtkringen zijn geplaatst, ook de stekkers komen stilaan op hun plek. Af en toe maak ik een emmertje mortel af om de sleuven te dichten. Een rustgevende klus alleszins. Ook de isolatie is bijna klaar. We zijn trouwens nog naar de knutselwinkel gereden. We hadden nog wat rollen isolatiemateriaal nodig en kochten terwijl wat lampen en fittingen. Morgen kunnen  we die laatsten aansluiten en dan hebben we licht op ons appartement. Dat zal al een hele verbetering zijn. Aan de kassa liepen we Veerle en Pierre nog tegen het lijf. Zij vernieuwen hun terras. Ook een hele opdracht. Er wordt hier wat afgewerkt in la douce France.

     

    Het weer: zonnig, 13,1 graden en relatief weinig wind.

    06-11-2009 om 19:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe!

    Hard gewerkt vandaag, we zijn allebei doodmoe. Dus, na het eten vlug de zetel in tot we naar bed gaan. Morgen moeten we terug paraat zijn.

     

    Het weer: 14,6 graden, zonnig en winderig.

    05-11-2009 om 19:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleugels

    Brous en Bras waren vandaag duidelijk weer van de partij. Het ging vooruit op de werf en we werden niet gestoord. Volgens mij waren onze beschermengels met verlof gisteren. Ze mogen het er ook eens van nemen hè, want ik denk dat ze hun vleugels vol hebben met ons…

    Het ging dus vooruit. Elektriciteit gelegd volgens de raadgevingen van onze vriend elektricien. De aanpassingen die we moesten doen aan wat we al geïnstalleerd hadden, vielen al bij al  nog mee. We hebben er geen dag mee  verloren, absoluut niet, gelukkig maar. Leen heeft volop geïsoleerd. Die klus is goed gevorderd en dat is goed nieuws, want dan kunnen we binnenkort direct werk maken van de bekleding met gipskartonplaten.

    De frustratie van gisteren heeft plaats gemaakt voor voldoening.

     

    Het weer: 15,5 graden, overwegend bewolkt en af en toe een regenbui. Veel wind ook.

    04-11-2009 om 21:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achteruitgang

    Geen fijne dag vandaag. Vol goede moed aan de werken begonnen, maar niets kunnen afwerken. Onze vriend-elektricien kwam langs en introduceerde ons bij zijn leverancier. Hij inspecteerde onze werken en had wel wat aanmerkingen, die we absoluut moeten aanpassen om binnen de normen te blijven. Een beetje achteruitgang dus om alles aan te passen, maar achteraf bekeken misschien toch beter. Hij reikte ook een aantal oplossingen aan, dus het ene met het andere hebben we er nog wat van opgestoken. ’s Namiddags zijn we onmiddellijk langsgeweest bij zijn leverancier om een offerte te laten maken. De prijzen zien er interessant uit. Het toffe is, dat je er alles vindt en indien ze het niet hebben, kunnen ze het bestellen. Alle materiaal onder één dak.

    Nadien opnieuw begonnen aan de werken, tot Christian binnenviel en een koffie vroeg. Nadien kregen we aangekondigd bezoek van Stéphan en Renée. We zitten hier allebei een beetje gefrustreerd te wezen, dus dat is niet zo leuk, maar kom…

     

    Het weer: winderig bij 17 graden en meestal bewolkt.

    03-11-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry

    Rustdag vandaag. Eerst naar de migrainedokter, dan naar de knutselwinkel voor wat electriciteitsmateriaal en dan naar Prugnanes, op bezoek bij Joo en Ann van Domaine des Coussères. We hebben er een gezellige namiddag opzitten dus. Ook lekker gegeten, een curry uit Madagascar van varkensvlees met rijst. Ingrediënten, naast het varkensvlees en de curry ook appeltjes, rozijntjes, pinda’s en kokosnoot. Heerlijk. Murphy, de dobberman herkende ons nog. Hij lachte zijn tanden bloot bij onze aankomst, ongelooflijk grappig! Leen maakte nog mooie foto’s van de kerk in Estagel en van de fabriek waar marmerpoeder gemaakt wordt.

     

    Het weer: regen in de voormiddag en in de late namiddag, 16,8 graden en veel wind. 





    02-11-2009 om 20:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlichting

    Een dubbele zondag vandaag (Allerheiligen) en toch een beetje gewerkt. Na een rijkelijk ontbijt – Leen maakte pannenkoeken voor mij – een tweetal uurtjes gewerkt voor de middag.  De sleuven van water en electriciteit gedicht. Na de middag nog een drietal uurtjes aan de slag. Gewoon verdergewerkt en nadien nog een plafondprofiel gestoken en de werf opgeruimd. In de vooravond de administratie gedaan, dat was hoog nodig. Leen heeft gekuist, gewassen, gestreken en gekookt. Ze maakte ook een overzicht van de verlichting die we nodig hebben en verstuurde ze naar de leverancier voor een offerte. Verder fotografeerde ze de gipskartonplaten op ons appartement. Zo krijgen jullie een idee over de werken.

     

    Het weer: ondanks de temperatuur, 17,9 graden, was het echt Allerheiligenweer. Grijs en somber, maar toch geen regen. 





    01-11-2009 om 20:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altocumulus Lenticularis

    Gisteren was er echt geen tijd voor de blog. Vroeg opgestaan en naar onze knutselwinkel voor allerhande electriciteitsmateriaal. Dan naar Jean-Claude, de oom van Brigitte om te vragen of we zijn stelling mogen gebruiken en zoals verwacht is dat geen enkel probleem. Dan snel nog voor de poezen gezorgd en vertrokken naar de luchthaven van Girona, waar Leen omstreeks halfvier landde. Onmiddellijk terug naar huis, een beetje tot rust gekomen en terug vertrokken om te aperitieven bij Brigitte en Patrick. Nadien zijn we samen iets gaan eten.

    Vandaag was het een gewone werkdag. We hebben leidingen voor de verlichting op ons appartement gelegd. Op het eind van de dag nog wat materiaal gehaald bij onze hofleverancier en nu zijn we net terug thuis. Het wordt een zetelavond vanavond. We zijn allebei heel moe.

     

    Het weer: de dag begon bewolkt, maar de zon kwam er toch door en het werd nog 19,2 graden. Op het eind van de dag waren er weer UFO-wolken te zien (altocumulus lenticularis)…

    Kijk maar eens op wwhttp://australiasevereweather.com/photography/altoculenticularis.html

    w.wetter-foto.de/images/upload/orig/019851.jpg

    31-10-2009 om 18:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappenlopen

    Een heel vermoeiende dag vandaag. Niet omwille van het zware werk, maar vooral omdat ik veel trappen gelopen heb. Eindelijk nog eens naar de déchetterie gereden met vooral veel hout. Alle opgewerkte houten panelen, planken, pannenlatten, kepers en dergelijke meer nu dan toch weggegooid. Meteen wat meer plaats op de werf. Ook het plastic, het metaal en het rondslingerende puin moest eraan geloven.

    Verder eerst wat nog restte van aflopen gelegd en de waterleidingen geplaatst. Het begint op een appartement te gelijken. Ik denk dat we daar een mooie stek gaan hebben. Morgen komt Leen naar huis. Eerst nog wat boodschappen gaan doen voor electrisch materiaal (vooral draden en doosjes voor stekkers en lichtschakelaars) en dan naar Girona om Leen af te halen. De poezen zullen ook blij zijn dat ze terug thuis is.

     

    Het weer: het was een prachtige dag. 18,1 graden, volop zon en windstil. Genieten…

    29-10-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitensporig

    De wekker drie keer afgeduwd en mij dan moeten haasten om op tijd aan de slag te gaan. Foei. De nachtrust heeft alleszins deugd gedaan. Verder aflopen gelegd op ons appartement, en de watertoevoer doorgetrokken. Nu kunnen we de waterleidingen beginnen aftakken naar de badkamer, het toilet en de keuken. Nadien volgt nog de electriciteit. De verdere afwerking van de gipskartonplaten moet nu even wachten, omdat we eerst alle leidingen moeten leggen.

    Régis Loevenbrück is even langsgeweest met een bestelling voor Gust. Hij was toch blijkbaar onder de indruk van het gepresteerde werk.

    Straks ga ik lekkere soep eten, die Leen speciaal voor mij maakte. Pompoensoep. Ik ga er buitensporig veel kaas aan toevoegen, dat lijkt me bijzonder lekker. Verder hou ik een zetelavond.

     

    Het weer: de dag begon mistig, maar tegen de late voormiddag kwam de zon erdoor. 15,9 graden en geen wind.

    28-10-2009 om 19:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen

    Ik ben alleen thuis. Leen is vanochtend naar België vertrokken om wat administratieve zaken te regelen. Vrijdag komt ze al terug. Gelukkig maar. Ik word wel in de watten gelegd door Brigitte en Patrick, want straks, na het schrijven van de blog, mag ik daar gaan eten.

    Het was een drukke dag. Joeri en Jean kwamen ons wat tips geven om de gipsplaten te plaatsen. Ze deden ons allerlei zaken voor: het plaatsen van platen (zowel gevezen als gekleefd), het voegen van de naden, het voorzien van tussenstukken op vrije naden en dergelijke meer. Met een beetje goeie wil moet het ons nu wel lukken, denk ik. De stukken die ze plaatsten en voegden geven al meteen een indruk over hoe het er moet gaan uitzien. Wel mooi vind ik.

    Iets na de middag kreeg ik dan telefoon van…het transportbedrijf. Niet om ons te verwittigen dat de levering één van de komende dagen zou gebeuren, maar botweg om te zeggen dat de vrachtwagen voor de Mairie van Cruscades stond. Gelukkig was Régis Loevenbrück op zijn domein en kon Jean-Yves zich vrijmaken om de vorkheftruck te besturen, want anders hadden we serieuze problemen gehad. De enorme vrachtwagen moest in achteruit door een smalle straat richting domein van Régis rijden. Daar werd alles afgeladen – een klus die langer duurde dan ik verwacht had – en de 11 paletten werden op het domein geplaatst. Ze mogen daar blijven staan tot we ze nodig hebben.

    Iets later stond nog een koerierdienst voor de deur. Ditmaal om ons gipsplaatheftoestel (een woord voor de scrabble) te leveren. Daarmee zijn alle leveringen achter de rug en kunnen we gewoon voortwerken, zonder op de telefoon te moeten letten.

     

    Het weer: 16 graden, zonnig, windstil.

    27-10-2009 om 20:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs