Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht

    Nog steeds doodmoe allebei. Het was een goede werkdag en we zijn  tevreden. Alles krijgt nu stilaan vorm. De lichtkringen zijn geplaatst, ook de stekkers komen stilaan op hun plek. Af en toe maak ik een emmertje mortel af om de sleuven te dichten. Een rustgevende klus alleszins. Ook de isolatie is bijna klaar. We zijn trouwens nog naar de knutselwinkel gereden. We hadden nog wat rollen isolatiemateriaal nodig en kochten terwijl wat lampen en fittingen. Morgen kunnen  we die laatsten aansluiten en dan hebben we licht op ons appartement. Dat zal al een hele verbetering zijn. Aan de kassa liepen we Veerle en Pierre nog tegen het lijf. Zij vernieuwen hun terras. Ook een hele opdracht. Er wordt hier wat afgewerkt in la douce France.

     

    Het weer: zonnig, 13,1 graden en relatief weinig wind.

    06-11-2009 om 19:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe!

    Hard gewerkt vandaag, we zijn allebei doodmoe. Dus, na het eten vlug de zetel in tot we naar bed gaan. Morgen moeten we terug paraat zijn.

     

    Het weer: 14,6 graden, zonnig en winderig.

    05-11-2009 om 19:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleugels

    Brous en Bras waren vandaag duidelijk weer van de partij. Het ging vooruit op de werf en we werden niet gestoord. Volgens mij waren onze beschermengels met verlof gisteren. Ze mogen het er ook eens van nemen hè, want ik denk dat ze hun vleugels vol hebben met ons…

    Het ging dus vooruit. Elektriciteit gelegd volgens de raadgevingen van onze vriend elektricien. De aanpassingen die we moesten doen aan wat we al geïnstalleerd hadden, vielen al bij al  nog mee. We hebben er geen dag mee  verloren, absoluut niet, gelukkig maar. Leen heeft volop geïsoleerd. Die klus is goed gevorderd en dat is goed nieuws, want dan kunnen we binnenkort direct werk maken van de bekleding met gipskartonplaten.

    De frustratie van gisteren heeft plaats gemaakt voor voldoening.

     

    Het weer: 15,5 graden, overwegend bewolkt en af en toe een regenbui. Veel wind ook.

    04-11-2009 om 21:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achteruitgang

    Geen fijne dag vandaag. Vol goede moed aan de werken begonnen, maar niets kunnen afwerken. Onze vriend-elektricien kwam langs en introduceerde ons bij zijn leverancier. Hij inspecteerde onze werken en had wel wat aanmerkingen, die we absoluut moeten aanpassen om binnen de normen te blijven. Een beetje achteruitgang dus om alles aan te passen, maar achteraf bekeken misschien toch beter. Hij reikte ook een aantal oplossingen aan, dus het ene met het andere hebben we er nog wat van opgestoken. ’s Namiddags zijn we onmiddellijk langsgeweest bij zijn leverancier om een offerte te laten maken. De prijzen zien er interessant uit. Het toffe is, dat je er alles vindt en indien ze het niet hebben, kunnen ze het bestellen. Alle materiaal onder één dak.

    Nadien opnieuw begonnen aan de werken, tot Christian binnenviel en een koffie vroeg. Nadien kregen we aangekondigd bezoek van Stéphan en Renée. We zitten hier allebei een beetje gefrustreerd te wezen, dus dat is niet zo leuk, maar kom…

     

    Het weer: winderig bij 17 graden en meestal bewolkt.

    03-11-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry

    Rustdag vandaag. Eerst naar de migrainedokter, dan naar de knutselwinkel voor wat electriciteitsmateriaal en dan naar Prugnanes, op bezoek bij Joo en Ann van Domaine des Coussères. We hebben er een gezellige namiddag opzitten dus. Ook lekker gegeten, een curry uit Madagascar van varkensvlees met rijst. Ingrediënten, naast het varkensvlees en de curry ook appeltjes, rozijntjes, pinda’s en kokosnoot. Heerlijk. Murphy, de dobberman herkende ons nog. Hij lachte zijn tanden bloot bij onze aankomst, ongelooflijk grappig! Leen maakte nog mooie foto’s van de kerk in Estagel en van de fabriek waar marmerpoeder gemaakt wordt.

     

    Het weer: regen in de voormiddag en in de late namiddag, 16,8 graden en veel wind. 





    02-11-2009 om 20:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlichting

    Een dubbele zondag vandaag (Allerheiligen) en toch een beetje gewerkt. Na een rijkelijk ontbijt – Leen maakte pannenkoeken voor mij – een tweetal uurtjes gewerkt voor de middag.  De sleuven van water en electriciteit gedicht. Na de middag nog een drietal uurtjes aan de slag. Gewoon verdergewerkt en nadien nog een plafondprofiel gestoken en de werf opgeruimd. In de vooravond de administratie gedaan, dat was hoog nodig. Leen heeft gekuist, gewassen, gestreken en gekookt. Ze maakte ook een overzicht van de verlichting die we nodig hebben en verstuurde ze naar de leverancier voor een offerte. Verder fotografeerde ze de gipskartonplaten op ons appartement. Zo krijgen jullie een idee over de werken.

     

    Het weer: ondanks de temperatuur, 17,9 graden, was het echt Allerheiligenweer. Grijs en somber, maar toch geen regen. 





    01-11-2009 om 20:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altocumulus Lenticularis

    Gisteren was er echt geen tijd voor de blog. Vroeg opgestaan en naar onze knutselwinkel voor allerhande electriciteitsmateriaal. Dan naar Jean-Claude, de oom van Brigitte om te vragen of we zijn stelling mogen gebruiken en zoals verwacht is dat geen enkel probleem. Dan snel nog voor de poezen gezorgd en vertrokken naar de luchthaven van Girona, waar Leen omstreeks halfvier landde. Onmiddellijk terug naar huis, een beetje tot rust gekomen en terug vertrokken om te aperitieven bij Brigitte en Patrick. Nadien zijn we samen iets gaan eten.

    Vandaag was het een gewone werkdag. We hebben leidingen voor de verlichting op ons appartement gelegd. Op het eind van de dag nog wat materiaal gehaald bij onze hofleverancier en nu zijn we net terug thuis. Het wordt een zetelavond vanavond. We zijn allebei heel moe.

     

    Het weer: de dag begon bewolkt, maar de zon kwam er toch door en het werd nog 19,2 graden. Op het eind van de dag waren er weer UFO-wolken te zien (altocumulus lenticularis)…

    Kijk maar eens op wwhttp://australiasevereweather.com/photography/altoculenticularis.html

    w.wetter-foto.de/images/upload/orig/019851.jpg

    31-10-2009 om 18:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappenlopen

    Een heel vermoeiende dag vandaag. Niet omwille van het zware werk, maar vooral omdat ik veel trappen gelopen heb. Eindelijk nog eens naar de déchetterie gereden met vooral veel hout. Alle opgewerkte houten panelen, planken, pannenlatten, kepers en dergelijke meer nu dan toch weggegooid. Meteen wat meer plaats op de werf. Ook het plastic, het metaal en het rondslingerende puin moest eraan geloven.

    Verder eerst wat nog restte van aflopen gelegd en de waterleidingen geplaatst. Het begint op een appartement te gelijken. Ik denk dat we daar een mooie stek gaan hebben. Morgen komt Leen naar huis. Eerst nog wat boodschappen gaan doen voor electrisch materiaal (vooral draden en doosjes voor stekkers en lichtschakelaars) en dan naar Girona om Leen af te halen. De poezen zullen ook blij zijn dat ze terug thuis is.

     

    Het weer: het was een prachtige dag. 18,1 graden, volop zon en windstil. Genieten…

    29-10-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitensporig

    De wekker drie keer afgeduwd en mij dan moeten haasten om op tijd aan de slag te gaan. Foei. De nachtrust heeft alleszins deugd gedaan. Verder aflopen gelegd op ons appartement, en de watertoevoer doorgetrokken. Nu kunnen we de waterleidingen beginnen aftakken naar de badkamer, het toilet en de keuken. Nadien volgt nog de electriciteit. De verdere afwerking van de gipskartonplaten moet nu even wachten, omdat we eerst alle leidingen moeten leggen.

    Régis Loevenbrück is even langsgeweest met een bestelling voor Gust. Hij was toch blijkbaar onder de indruk van het gepresteerde werk.

    Straks ga ik lekkere soep eten, die Leen speciaal voor mij maakte. Pompoensoep. Ik ga er buitensporig veel kaas aan toevoegen, dat lijkt me bijzonder lekker. Verder hou ik een zetelavond.

     

    Het weer: de dag begon mistig, maar tegen de late voormiddag kwam de zon erdoor. 15,9 graden en geen wind.

    28-10-2009 om 19:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen

    Ik ben alleen thuis. Leen is vanochtend naar België vertrokken om wat administratieve zaken te regelen. Vrijdag komt ze al terug. Gelukkig maar. Ik word wel in de watten gelegd door Brigitte en Patrick, want straks, na het schrijven van de blog, mag ik daar gaan eten.

    Het was een drukke dag. Joeri en Jean kwamen ons wat tips geven om de gipsplaten te plaatsen. Ze deden ons allerlei zaken voor: het plaatsen van platen (zowel gevezen als gekleefd), het voegen van de naden, het voorzien van tussenstukken op vrije naden en dergelijke meer. Met een beetje goeie wil moet het ons nu wel lukken, denk ik. De stukken die ze plaatsten en voegden geven al meteen een indruk over hoe het er moet gaan uitzien. Wel mooi vind ik.

    Iets na de middag kreeg ik dan telefoon van…het transportbedrijf. Niet om ons te verwittigen dat de levering één van de komende dagen zou gebeuren, maar botweg om te zeggen dat de vrachtwagen voor de Mairie van Cruscades stond. Gelukkig was Régis Loevenbrück op zijn domein en kon Jean-Yves zich vrijmaken om de vorkheftruck te besturen, want anders hadden we serieuze problemen gehad. De enorme vrachtwagen moest in achteruit door een smalle straat richting domein van Régis rijden. Daar werd alles afgeladen – een klus die langer duurde dan ik verwacht had – en de 11 paletten werden op het domein geplaatst. Ze mogen daar blijven staan tot we ze nodig hebben.

    Iets later stond nog een koerierdienst voor de deur. Ditmaal om ons gipsplaatheftoestel (een woord voor de scrabble) te leveren. Daarmee zijn alle leveringen achter de rug en kunnen we gewoon voortwerken, zonder op de telefoon te moeten letten.

     

    Het weer: 16 graden, zonnig, windstil.

    27-10-2009 om 20:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transporteur

    Een rustige werkdag vandaag. Die mogen er ook al eens zijn. Deze voormiddag moeilijk op gang gekomen, alles ging tegen, maar eens op dreef viel het al bij al mee. In dergelijke situaties is het de boodschap rustig te blijven. Na verloop van tijd vind je dan toch je ritme en werk je eigenlijk eens zo snel.

    Inmiddels is iedereen standby voor de levering van de tegels. Régis wacht op een seintje om de vrachtwagen af te laden, alleen de transporteur laat op zich wachten. Hij zou een dag op voorhand iets laten weten, hopelijk doet hij dat ook, want anders hebben we een probleem.

    Straks gaan we naar Eliane en Pierre Fil. We zijn uitgenodigd voor het avondeten. Het is hoog tijd dat we eens langsgaan want onze wijn in bib (bag in box) is op. We kunnen echt niet langer zonder…

    Het weer: een mooie zonnige dag, 19,7 graden en nauwelijks wind.

    26-10-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stranden

    Een rustige zondag. Uitgeslapen, dan Brigitte en Patrick op de ochtendkoffie gehad. Vervolgens steentjes naar de broer van Chantal gebracht, wat geklust, gegeten, een kleine siësta gedaan en nog wat gewerkt. In de late namiddag met een door Leen gemaakte rijsttaart bij Brigitte en Patrick koffie gaan drinken en dat was het zowat voor vandaag. Straks nog eten en in de zetel stranden. Nadien naar bed.

    Het weer: wisselend bewolkt, 21,3 graden en een heel zacht briesje.

    25-10-2009 om 20:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knutselwinkel

    Eerst naar de knutselwinkel vandaag. We hebben dus een hofleverancier en een knutselwinkel. Zo gaan we ze voortaan noemen. In de knutselwinkel was het feest, wegens 20-jarig bestaan. Gelukkig was ik er vroeg, zodat er nog niet teveel volk was. Leen ging ondertussen gewone boodschappen doen. Na het middageten nog goed gewerkt. Nog wat gevochten met latten, draadstangen, koppelstukken en vijzen en boren. Straks krijgen we bezoek van Brigitte en Patrick. Hier in de regio hebben de scholen nu al verlof. Daarom zijn ze hier en ze blijven de ganse week. Leen heeft vandaag dus de ganse dag achter het kookfornuis gestaan. Niet dat ze dat erg vindt hoor...

     

    Het weer: het wordt terug warmer, 20,7 graden en wisselend bewolkt. Een heel zacht briesje ook.

    24-10-2009 om 18:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demo

    Gust kwam vandaag langs, samen met Joeri (de medeeigenaar van enviedevin.be) en zijn vader Jean. Zij kwamen raad geven bij het plaatsen van gipsplaten. Ze hebben er samen al heel wat door hun handen zien passeren en weten waarover ze spreken. Goede raad is hier altijd welkom. Met een beetje geluk krijgen we ook nog een demonstratie.

    ’s Middags nodigde Gust ons uit voor het eten. Lekker gegeten en dan snel naar Régis Loevenbrück, om hem te verwittigen dat onze tegels volgende week geleverd worden. Hij heeft een heftruck, gaat de vrachtwagen afladen en de paletten voorlopig bij hem stockeren. Een charmante man vol capriolen. Toen we daar toekwamen zaten ze met z’n vieren rond een klein houten tafeltje, bij een kampvuur gegrilde eendenborst te eten met lekkere wijn. We werden prompt uitgenodigd en kregen meteen een lekker glas wijn onder de neus geduwd. Dat was weer zo een van de onvergetelijke momenten. Zalig was het.

    Nadien nog halsoverkop naar onze hofleverancier voor wat materiaal. Morgenvroeg nog naar de andere leverancier voor wat extra spullen en dan terug werken. Het moet vooruit gaan…

     

    Het weer: wisselend bewolkt, meestal zonnig bij 17,9 graden…


    P.S.: les photo's sont l'oeuvre de monsieur Régis Loevenbrück









    23-10-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Materialenkennis

    Aan al diegenen die reageren op onze blog: wij kunnen niet meer antwoorden, om de eenvoudige reden, dat jullie email-adres niet vermeld wordt. Dus vragen stellen jullie best via mail (zie link op de blog)… Voor diegenen die op Facebook zitten melden wij dat wij een profiel hebben onder de naam ‘La Bâtisse du Délice’…

    Er is vandaag een grote stap gezet in de plaatsing van de metalen frames voor de gipsplaten. Ik vond dat ik toch zo aan het knoeien was en omdat ik overal las dat het helemaal niet moeilijk is, gingen we op zoek op internet. Wat blijkt, onze hofleverancier adviseert ons goed, maar enkel over de materialen die zij verkopen. We hebben bij een concurrent tal van andere oplossingen gevonden, die heel wat van de problemen die we hadden oplossen… Straf. Materialenkennis is toch belangrijk. Ondertussen heeft Leen ook al een toestel besteld om de gipsplaten te tillen. We moeten ongeveer 300 vierkante meter plafond hangen, dus dat toestel zullen we zeker kunnen gebruiken.

    Na de middag heeft Leen niet kunnen helpen. Volgende week zouden onze tegels geleverd worden en wij hadden daarover vandaag contact met de transporteur. Hij zou ons terugbellen, dus Leen maar wachten, tevergeefs. Enfin, ondertussen heeft ze andere nuttige zaken gedaan.

    Chantal heeft inmiddels een prachtige vertaling gemaakt van onze teksten voor onze website, dus die hebben we ook al. Nu nog enkel de Engelse versie.

     

    Het weer: de beloofde zon kwam er vandaag niet door. Het was wisselend bewolkt met af en toe regen. Het werd vandaag 15,3 graden.

    22-10-2009 om 20:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaagblad

    Maar een half productieve dag vandaag. Eerst naar de hofleverancier gemoeten, want we hadden nog materiaal nodig. Ze lachen daar nogal met ons, de kleine Belgen, die alles zelf willen doen, maar ze geven ons toch goede raad. Het is allemaal niet simpel, maar met wat nadenken, veel beginnen en herbeginnen, komen we er wel uit. Het zagen van de frames gaat al beter. Ik heb een speciaal zaagblad gekocht voor de decoupeerzaag en dat is een behoorlijke verbetering…

    Enfin, ’s namiddags toch nog wat kunnen werken. Met ons beidjes gaat het sneller dan alleen, want dan kom je bij deze klus toch alleen maar handen tekort…

     

    Het weer: de grote nieuwsmaker is het weer vandaag. Het heeft de godganse dag geregend, van pijpenstelen tot de sappige blaasjes. Af en toe een donderslag. In de Hérault heeft het lelijk gedaan. In Sète leek de Middellandse zee op een ruwe Atlantische oceaan. Het werd vandaag 17,1 graden.

    21-10-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gidsen

    Vanaf nu zal het weer een tijdje duren voor we nog eens een stapje in de wereld zetten. Vandaag met Veerle en Pierre naar…Toulouse – onze lievelingsstad - getrokken. Ze waren er nog nooit geweest en beloofden ons in ruil een gegidst bezoek aan Montpellier – hun lievelingsstad. We vertrokken hier iets na tienen en na een korte wandeling in de stad trokken we naar le “Marché Victor Hugo”. Daar kan je in verschillende restaurantjes op de verdieping correct eten voor niet teveel geld. Wel een belevenis, allemaal restaurantjes waar je langsloopt doorheen een lange gang. We hebben gekozen voor een eettent waar veel volk zat. Het was geen hoogstaande gastronomie, maar een correct menu met voorgerecht, hoofdschotel en dessert, dat wij inruilden voor koffie. Nadien nog winkels gedaan, door de straten geflaneerd, veel gelachen en iets gaan drinken. Uiteindelijk belandden we ook nog in een hamburgerrestaurant voor een ietwat decadent vieruurtje… Enfin, we zijn net thuis na een heel fijne dag.

     

    Het weer: Wisselend bewolkt, 18,9 graden en winderig. 

    20-10-2009 om 20:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bweurk

    Geen fijne dag vandaag. Heel erg geknoeid, geprutst en handen tekort gekomen. Ik heb mij al bijzonder zenuwachtig gemaakt op de metalen frames voor de gipsplaten…ik vrees dat we – om een Antwerpse uitdrukking te gebruiken – “nog ni aan de nief patatjes zijn”… Ik ben dus iets vroeger gestopt dan anders. Iets na vijven heb ik er de riem afgelegd, ik had er mijn buik vol van.

    Leen die heeft huishoudelijk werk gedaan en is naar de winkel gereden voor boodschappen. Ze is ook aan het werken aan een mailing om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van onze activiteiten. Een heleboel werk, maar achteraf zullen we daar veel geniet van hebben…

     

    Het weer: 14,4 graden. Het is beginnen overtrekken, toch nog overwegend zonnig. 

    19-10-2009 om 17:40 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Envie de Vin

    Zondag en dus iets langer in bed gelegen. Toch gewerkt vandaag. Leen heeft het tuinmuurtje afgewerkt (zie foto’s) en ik heb nog metalen frame gezet voor de gipsplaten muren. Toch niet evident. In de boekjes wordt het afgeschilderd als een klus van niets en dat is ook zo, voor muren die recht toe recht aan lopen, maar in ons geval zijn het muren onder het dak en dat is andere koek… Enfin, we redden het wel.

    Verder zijn we tot de vaststelling gekomen, dat we eigenlijk reclame hadden moeten maken voor de wijndegustatie van Envie de Vin. Dat is de nieuwe wijnimport van Gust en Ann, in samenwerking met Joeri en Ilse. Gust en Ann verkennen het wijnaanbod hier in de streek en Joeri en Ilse voeren de wijn in in België. Enfin geen nood, jullie kunnen altijd wijn bestellen op hun website www.enviedevin.be (de site is nog in wording, maar eerstdaags gaat die online). Envie de Vin zal ook het gros van de wijnen invoeren die wij hier op de kaart zullen hebben. Xavier, de papa van Leen maakte wat foto’s op de proeverij…

     

    Het weer: heel zonnig, veel wind en 14,9 graden.

     















    18-10-2009 om 19:13 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rupsen

     Een afwisselende dag vandaag. Eerst naar de hofleverancier voor het metaal voor de gipsplaten. Dan de ramen achteraan afgekit. Na de middag vlug naar de tuin van Gust, om al wat lekkers is nog snel te oogsten, voor hij terug is uit België (lekkere tomaten, boontjes, pepers, prei…) en dan naar onze tuin om de rupsen te tellen. Al onze groenten worden ongevraagd opgegeten door deze groene veelvraten.

    Nadien heb ik nog wat metalen liggers en staanders geplaatst en Leen heeft verder gevoegd aan het tuinmuurtje.

    Straks zijn we uitgenodigd op een etentje, dus weer niet thuis. We vinden het niet erg hoor, want het belooft gezellig te worden.

     

    Het weer: 15,5 graden, volop zon, maar wel koude  wind die soms hevig kon zijn.

    17-10-2009 om 18:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs