Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  23-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demo

  Gust kwam vandaag langs, samen met Joeri (de medeeigenaar van enviedevin.be) en zijn vader Jean. Zij kwamen raad geven bij het plaatsen van gipsplaten. Ze hebben er samen al heel wat door hun handen zien passeren en weten waarover ze spreken. Goede raad is hier altijd welkom. Met een beetje geluk krijgen we ook nog een demonstratie.

  ’s Middags nodigde Gust ons uit voor het eten. Lekker gegeten en dan snel naar Régis Loevenbrück, om hem te verwittigen dat onze tegels volgende week geleverd worden. Hij heeft een heftruck, gaat de vrachtwagen afladen en de paletten voorlopig bij hem stockeren. Een charmante man vol capriolen. Toen we daar toekwamen zaten ze met z’n vieren rond een klein houten tafeltje, bij een kampvuur gegrilde eendenborst te eten met lekkere wijn. We werden prompt uitgenodigd en kregen meteen een lekker glas wijn onder de neus geduwd. Dat was weer zo een van de onvergetelijke momenten. Zalig was het.

  Nadien nog halsoverkop naar onze hofleverancier voor wat materiaal. Morgenvroeg nog naar de andere leverancier voor wat extra spullen en dan terug werken. Het moet vooruit gaan…

   

  Het weer: wisselend bewolkt, meestal zonnig bij 17,9 graden…


  P.S.: les photo's sont l'oeuvre de monsieur Régis Loevenbrück

  23-10-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  22-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Materialenkennis

  Aan al diegenen die reageren op onze blog: wij kunnen niet meer antwoorden, om de eenvoudige reden, dat jullie email-adres niet vermeld wordt. Dus vragen stellen jullie best via mail (zie link op de blog)… Voor diegenen die op Facebook zitten melden wij dat wij een profiel hebben onder de naam ‘La Bâtisse du Délice’…

  Er is vandaag een grote stap gezet in de plaatsing van de metalen frames voor de gipsplaten. Ik vond dat ik toch zo aan het knoeien was en omdat ik overal las dat het helemaal niet moeilijk is, gingen we op zoek op internet. Wat blijkt, onze hofleverancier adviseert ons goed, maar enkel over de materialen die zij verkopen. We hebben bij een concurrent tal van andere oplossingen gevonden, die heel wat van de problemen die we hadden oplossen… Straf. Materialenkennis is toch belangrijk. Ondertussen heeft Leen ook al een toestel besteld om de gipsplaten te tillen. We moeten ongeveer 300 vierkante meter plafond hangen, dus dat toestel zullen we zeker kunnen gebruiken.

  Na de middag heeft Leen niet kunnen helpen. Volgende week zouden onze tegels geleverd worden en wij hadden daarover vandaag contact met de transporteur. Hij zou ons terugbellen, dus Leen maar wachten, tevergeefs. Enfin, ondertussen heeft ze andere nuttige zaken gedaan.

  Chantal heeft inmiddels een prachtige vertaling gemaakt van onze teksten voor onze website, dus die hebben we ook al. Nu nog enkel de Engelse versie.

   

  Het weer: de beloofde zon kwam er vandaag niet door. Het was wisselend bewolkt met af en toe regen. Het werd vandaag 15,3 graden.

  22-10-2009 om 20:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  21-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaagblad

  Maar een half productieve dag vandaag. Eerst naar de hofleverancier gemoeten, want we hadden nog materiaal nodig. Ze lachen daar nogal met ons, de kleine Belgen, die alles zelf willen doen, maar ze geven ons toch goede raad. Het is allemaal niet simpel, maar met wat nadenken, veel beginnen en herbeginnen, komen we er wel uit. Het zagen van de frames gaat al beter. Ik heb een speciaal zaagblad gekocht voor de decoupeerzaag en dat is een behoorlijke verbetering…

  Enfin, ’s namiddags toch nog wat kunnen werken. Met ons beidjes gaat het sneller dan alleen, want dan kom je bij deze klus toch alleen maar handen tekort…

   

  Het weer: de grote nieuwsmaker is het weer vandaag. Het heeft de godganse dag geregend, van pijpenstelen tot de sappige blaasjes. Af en toe een donderslag. In de Hérault heeft het lelijk gedaan. In Sète leek de Middellandse zee op een ruwe Atlantische oceaan. Het werd vandaag 17,1 graden.

  21-10-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  20-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gidsen

  Vanaf nu zal het weer een tijdje duren voor we nog eens een stapje in de wereld zetten. Vandaag met Veerle en Pierre naar…Toulouse – onze lievelingsstad - getrokken. Ze waren er nog nooit geweest en beloofden ons in ruil een gegidst bezoek aan Montpellier – hun lievelingsstad. We vertrokken hier iets na tienen en na een korte wandeling in de stad trokken we naar le “Marché Victor Hugo”. Daar kan je in verschillende restaurantjes op de verdieping correct eten voor niet teveel geld. Wel een belevenis, allemaal restaurantjes waar je langsloopt doorheen een lange gang. We hebben gekozen voor een eettent waar veel volk zat. Het was geen hoogstaande gastronomie, maar een correct menu met voorgerecht, hoofdschotel en dessert, dat wij inruilden voor koffie. Nadien nog winkels gedaan, door de straten geflaneerd, veel gelachen en iets gaan drinken. Uiteindelijk belandden we ook nog in een hamburgerrestaurant voor een ietwat decadent vieruurtje… Enfin, we zijn net thuis na een heel fijne dag.

   

  Het weer: Wisselend bewolkt, 18,9 graden en winderig. 

  20-10-2009 om 20:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  19-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bweurk

  Geen fijne dag vandaag. Heel erg geknoeid, geprutst en handen tekort gekomen. Ik heb mij al bijzonder zenuwachtig gemaakt op de metalen frames voor de gipsplaten…ik vrees dat we – om een Antwerpse uitdrukking te gebruiken – “nog ni aan de nief patatjes zijn”… Ik ben dus iets vroeger gestopt dan anders. Iets na vijven heb ik er de riem afgelegd, ik had er mijn buik vol van.

  Leen die heeft huishoudelijk werk gedaan en is naar de winkel gereden voor boodschappen. Ze is ook aan het werken aan een mailing om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van onze activiteiten. Een heleboel werk, maar achteraf zullen we daar veel geniet van hebben…

   

  Het weer: 14,4 graden. Het is beginnen overtrekken, toch nog overwegend zonnig. 

  19-10-2009 om 17:40 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  18-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Envie de Vin

  Zondag en dus iets langer in bed gelegen. Toch gewerkt vandaag. Leen heeft het tuinmuurtje afgewerkt (zie foto’s) en ik heb nog metalen frame gezet voor de gipsplaten muren. Toch niet evident. In de boekjes wordt het afgeschilderd als een klus van niets en dat is ook zo, voor muren die recht toe recht aan lopen, maar in ons geval zijn het muren onder het dak en dat is andere koek… Enfin, we redden het wel.

  Verder zijn we tot de vaststelling gekomen, dat we eigenlijk reclame hadden moeten maken voor de wijndegustatie van Envie de Vin. Dat is de nieuwe wijnimport van Gust en Ann, in samenwerking met Joeri en Ilse. Gust en Ann verkennen het wijnaanbod hier in de streek en Joeri en Ilse voeren de wijn in in België. Enfin geen nood, jullie kunnen altijd wijn bestellen op hun website www.enviedevin.be (de site is nog in wording, maar eerstdaags gaat die online). Envie de Vin zal ook het gros van de wijnen invoeren die wij hier op de kaart zullen hebben. Xavier, de papa van Leen maakte wat foto’s op de proeverij…

   

  Het weer: heel zonnig, veel wind en 14,9 graden.

     18-10-2009 om 19:13 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  17-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rupsen

   Een afwisselende dag vandaag. Eerst naar de hofleverancier voor het metaal voor de gipsplaten. Dan de ramen achteraan afgekit. Na de middag vlug naar de tuin van Gust, om al wat lekkers is nog snel te oogsten, voor hij terug is uit België (lekkere tomaten, boontjes, pepers, prei…) en dan naar onze tuin om de rupsen te tellen. Al onze groenten worden ongevraagd opgegeten door deze groene veelvraten.

  Nadien heb ik nog wat metalen liggers en staanders geplaatst en Leen heeft verder gevoegd aan het tuinmuurtje.

  Straks zijn we uitgenodigd op een etentje, dus weer niet thuis. We vinden het niet erg hoor, want het belooft gezellig te worden.

   

  Het weer: 15,5 graden, volop zon, maar wel koude  wind die soms hevig kon zijn.

  17-10-2009 om 18:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  16-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbetoging

  We hebben niet gewerkt vandaag. Met Brigitte en Patrick afgesproken halverwege tussen Pau en Cruscades en dat is nu toch wel toevallig in Toulouse zeker. Mekaar getroffen op de parking van de universitaire campus en met de metro naar het centrum van de stad. Een goed idee van Brigitte en Patrick vooral ook omdat er vandaag een boerenbetoging plaatshad en het verkeer danig verstoord was. Al moet de lezer zich daar niet teveel bij voorstellen. Chaotische taferelen zoals die zich voordoen bij boerenbetogingen in Brussel hebben we niet gezien. Een passieve optocht van tractoren was zowat het meest indrukwekkende. Van verkeersproblemen hebben wij ook niet veel gemerkt. Nu moeten we toegeven, dat het verkeer zowel in Montpellier als in Toulouse – toch geen kleine steden – heel goed geregeld is.

  Patrick maakte zelfs een praatje met een motorcourier. Hij vervoert zowel pakjes als personen. In zijn koffer zit een helm en een jack voor de passagier. Naar eigen zeggen heeft de man goed te doen. ’s Middags zijn we gaan eten in een restaurant vlakbij de hallen van Toulouse. Lekker gegeten, maar nadien wel een beetje een slaperig gevoel als gevolg van de lekkere rode wijn. We werden getrakteerd door Brigitte en Patrick…

  Op de snelweg zagen we dan nog Eliane en Pierre Fil rijden. We stopten even aan een rustplaats en maakten een praatje. Eén dezer dagen mogen we ook daar gaan eten.

  Voor de mensen die Facebook kennen, ook daar hebben we een profiel. Zoek maar eens naar La Bâtisse du Délice. We hebben zelfs een fanpagina, dus allen daarheen…

   

  Het weer: het is koud geworden. Deze morgen om 7 uur was het hier slechts 7 graden. Het is maximaal 14,5 graden geweest. Er staat een beetje wind en het is zonnig.  16-10-2009 om 19:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  15-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluid

  De vensterbanken van de achtergevel op de eerste verdieping zijn afgewerkt. Nadien weer wat geknoeid. Geprobeerd geluidsisolatie tegen de muur te kleven omdat er geen geluid van de ene gastenkamer zou overgaan op de andere. Na bijna een hele emmer lijm tot de vaststelling gekomen dat het zaakje toch niet goed kleefde. De boel er terug afgetrokken en beslist voor een andere oplossing te kiezen.

  Na de middag naar de hofleverancier om definitief bestek te laten maken voor de gipsplaten: 1900 euro ongeveer, dat is 8 maal minder dan het bestek van de plaatser. We gaan het zelf doen, zelfs al duurt het dan wat langer.

  Nadien nog drie ramen afgekit met siliconen. Dat is weer goed te zien aan mijn handen…enfin, na de douche valt het al bij al nog mee. Leen heeft het buitenmuurtje gevoegd. Het ziet er al behoorlijk mooi uit. Ze heeft kou geleden.

   

  Het weer: de zomer is voorbij, 15,5 graden (deze ochtend slechts 10), een beetje wind en staalblauwe hemel.

  15-10-2009 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  14-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbegonnen

  Het enthousiasme zal vandaag veel minder van het scherm spatten dan de voorbije dagen. Het was zo een dag.  Cement gaan halen in Lézignan-Corbières. Wat administratie en regelwerk, wat voorbereidend werk dat mislukte. Begonnen en herbegonnen. Nog iets vergeten in de winkel. Op weg daarheen nog gestopt voor vensterbanken. Op twee plaatsen notabene en nog niets gevonden… Uiteindelijk toch een betonnen trapje voor onze voordeur gegoten en nadien nog wat bankzaken geregeld. Geen dag om met blijheid op terug te blikken. Niet veel vooruitgang geboekt in de bouw en dat is momenteel toch onze topprioriteit. Maar enfin, het is zo en niet anders… Morgen is een nieuwe dag.

   

  Het weer: de dag begon koud met 10,9 graden en het werd in de schaduw maar 18,2 graden. Er stond een klein beetje wind en de zon was volop van de partij.

  14-10-2009 om 18:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  13-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steengroeve

  Funderingen gieten, dat stond vandaag op ons programma. En dat hebben we dan ook tot een goed einde gebracht. Weer ettelijke betonmolens gedraaid en uitgedragen. Zwaar werk, maar het moest gebeuren. Tegen de middag stak alles erin. Na het middageten zijn we naar de steengroeve gereden. Ik was er al geweest, maar voor Leen was het de eerste keer. De immense bulldozer maakte indruk. 1,3 ton steentjes hebben we meegenomen. Voor ons nieuwe terrasje onder de linde. Later gaan we daar beton gieten en het zaakje betegelen, maar voorlopig blijven het losse steentjes, omdat de ondergrond nog zou kunnen verzakken. Met aangevoerde aarde moet je altijd een beetje oppassen. Zien hoe de grond verzakt tijdens de winter. Het terrasje ligt er mooi bij, we hebben er al onze deckchairs opgezet.

   

  Het weer: deze ochtend was het fris, 12,5 graden en het werd 23,5 graden. Het was zonnig, maar er stond wel wat wind. 

  13-10-2009 om 19:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  12-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijdsheid

  En weer goed gewerkt vandaag. De voorbereidingen voor de fundering van de tuinmuur zijn klaar. De vensterbanken zijn geplaatst. De hoop afgegraven grond is weggewerkt en een heel lastige struik is met veel moeite verwijderd. Het was man tegen struik, volledig met de hand, geen machines aan te pas gekomen. We dragen hier de romantiek hoog in het vaandel. Het zijn momenteel toffe werkdagen. We doen zowat vanalles. Die afwisseling maakt het tof. Waarschijnlijk heeft het ook te maken met het weer en het feit dat we meer buiten kunnen werken. In de zomer is het daarvoor te.

  Leen heeft ’s namiddags boodschappen gedaan en onderweg bewonderde ze de prachtige wolken. Langs de ene kant de Montagne Noire en langs de andere kant de Pyreneeën. Ze realiseerde zich dat ze dat in België nooit eerder zag, maar dat heeft vooral te maken met de wijdsheid van het landschap hier. Dat valt ons ook op bij onweders. Dan zien we de bliksems overal, een prachtig schouwspel.

   

  Het weer: 21,5 graden, behoorlijk wat wind en heldere hemel. Nu, om halfacht is het nog 19 graden...

  12-10-2009 om 19:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  11-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwerken

  We hebben hard  gewerkt vandaag. Natuurlijk enkel werk dat geen of niet teveel lawaai maakt, want het is zondag. Leen heeft het tuinmuurtje behandeld tegen vocht. Terwijl heb ik verdergewerkt aan de afdichting van de laatste onderdakpanelen en het afplakken van de isolatie. Gust, mijn goede vriend, mentor en ervaringsdeskundige heeft mij ooit eens gezegd dat je een werk altijd moet afmaken. En met die raad in het achterhoofd heb ik deze klus afgewerkt. We hebben ook de tuinmuur achteraan opgemeten, kwestie van ons tuinpoortje te kunnen bestellen... 

  Na de middag hebben we dan het teveel aan grond afgegraven. Onder de lindeboom willen we nog een gezellig terrasje leggen, dat ’s zomers in de schaduw ligt en ’s winters in de middagzon. Het wordt een pleisterplaatsje voor mensen die de zon een beetje schuwen…Voor de gelegenheid mogen we de benne van Christian nog maar eens gebruiken. Een gemak, vooral om af te laden. Leen heeft hard gegraven en is nu stikkapot, ik ook trouwens, maar Leen staat nu nog achter het fornuis en ik zit gewoon een beetje te tikken.

   

  Het weer: Een zalige nazomerdag. 22,1 graden, een heel licht briesje en zonnig.  11-10-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  10-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluitingsdag

  We hebben onze belofte niet gehouden. We hebben de vensterbanken gehaald, maar ze zijn nog niet geplaatst. Leen was van mening, dat we vandaag beter op zoektocht konden gaan naar badkamermeubels. Dat was natuurlijk buiten de Franse waard gerekend, want alle winkels waren gesloten. Commercieel zijn ze hier niet, maar dat komt dan weer het sociale karakter van dit land ten goede hè…

  We zijn niet helemaal van een kale reis teruggekeerd, want we vonden een betaalbaar poortje voor in onze tuinmuur. De klanten van la Bâtisse du Délice zullen voornamelijk langs dat poortje binnenkomen.

  Wat ons vandaag wel opgevallen is, is dat we nog steeds met het raam open rijden, anders is het te warm in de auto. En dat in oktober.

  Nu zijn we het autorijden beu. We zijn dat niet meer gewend…

   

  Het weer: 22,5 graden, winderig en wisselend bewolkt.


  P.S.: foto's: de weg tussen Béziers en Narbonne en de molens van Ornaisons

  10-10-2009 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  09-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vensterbanken

  Het heeft gisterenavond nog ongelooflijk geonweerd. De hemel was voortdurend verlicht door weerlichten. Het heeft een half uur keihard geregend.

  We hebben vensterbanken gevonden voor onze grote ramen. Morgen gaan we ze halen en hopelijk ook plaatsen, al kan dat laatste wel iets te optimistisch zijn. We gaan er in elk geval werk van maken. Voor de kleinere vensters van ons appartement zoeken we nog verder. We vrezen een beetje dat we voor een iets duurdere oplossing zullen moeten kiezen, maar dat moet dan maar.  Verder nog wat fotomateriaal geleverd voor onze website. Dat moet ook gebeuren. We zijn vandaag nog op stap geweest om een foto te maken.

  Ook één van de drie prijsoffertes voor de gevelrenovatie is binnen. We moesten wel even gaan zitten en wachten vol hoop en spanning de twee andere offertes af…

   

  Het weer: een juiste temperatuur kan ik niet geven want ons weerstation heeft het laten afweten, maar ik vermoed dat het rond de 23 graden was. Er stond nagenoeg geen wind en na het onweer van gisterenavond was het veel minder drukkend. 

  09-10-2009 om 21:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  08-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukkend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op één raam na, langs waar we ons materiaal zullen optrekken, zijn alle vensters geplaatst. We zijn heel blij over de kwaliteit. De geluidsisolatie alleen al is indrukwekkend. Oei, ik zou liegen, er moeten op het gelijkvloers nog twee vensters geplaatst worden, maar die zijn nog niet besteld.

  Verder hebben we vandaag de volledige werf opgeruimd. Dat was hoog nodig, want we waren een grote hoop van ons materieel kwijt en dat is nu stuk voor stuk terug tevoorschijn getoverd en netjes op ons zelfgemaakt, stevig rek gelegd. Vanaf morgen kunnen we het terug verloren leggen. Na de opkuis ging ik met ons gesorteerde afval naar het containerpark. We hebben weer een heleboel rommel weggewerkt. Dat doet altijd deugd.

  Verder nog gaan kijken voor…vensterbanken en een vochtwerend middel voor onze tuinmuur. Het eerste niet gevonden, het tweede wel.

   

  Het weer: raar weer, 23,4 graden, maar drukkend warm. Deze voormiddag regen en in de namiddag vaak  bewolkt met af en toe een opklaring. Een redelijk donkere dag.

  08-10-2009 om 20:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanning
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fantastisch, 5  ramen geplaatst. Loodzware ramen zelfs, dus zijn we moe, maar gelukkig. Omdat we aan de voorgevel nog wat kapwerk moesten doen, werk dat we niet voorzien hadden, slaagden we er niet in het zesde raam nog te plaatsen. Morgen zal dat er snel in staan.

  Het ziet er allemaal mooi uit. In de late namiddag kwamen er nog een firma die aan gevelrenovatie doet langs. Gewoon om nog een derde offerte te maken. Van de twee anderen nog geen nieuws, dus we wachten met spanning af. Ook de loodgieter houdt ons in spanning.  Het terrasmuurtje krijgt ook meer en meer vorm en het zal heel mooi zijn, dat is zeker.

   

   

  Het weer: 23,8 graden, drukkend warm want wind uit het oosten en deze voormiddag regelmatig zon, maar bewolkt in de namiddag.

   

  07-10-2009 om 18:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metaal

  Soms begin je aan een dag met een plan. Soms kan je dat plan helemaal niet volgen, omdat er eerst nog andere opdrachtjes moeten uitgevoerd worden. Zo een dag werd het vandaag. Het grote plan was de ramen te plaatsen op de 1ste verdieping – de verdieping van de gastenkamers – maar dan moest er eerst nog wat metaal weggeslepen worden, want dat maakt vonken en als dat in het glas vliegt, is het beschadigd. Ik moest ook nog een raamopening dichtmaken met een houten plaat. Dat raam kunnen we nog niet plaatsen omdat we langs daar al ons materiaal naar boven trekken. We hebben de ramen dus niet kunnen plaatsen, maar alles is tenminste klaar voor morgen.

  We deden vandaag ook nog wat boodschappen. Cement en zand halen, prijsofferte vragen voor de bekleding van onze trappen en we gingen ook op zoek naar vensterbanken en een product om onze tuinmuur waterdicht te maken.

   

  Het weer: de dag begon overtrokken en in de namiddag kwam de zon erdoor. Momenteel is het wisselend bewolkt. 24,2 graden bij een zachte bries uit het oosten. Het is dus drukkend. 

  06-10-2009 om 19:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  05-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorteren

  Een klein beetje gewerkt en heel veel gewinkeld vandaag. Eerst naar het containerpark. Ongeveer een uur tijd verloren, want alles moet nu gesorteerd worden. De tijd dat al het brandbare op één hoop gegooid en vervolgens in de fik gestoken werd, is definitief voorbij. En maar goed ook, want gezond kan dat allemaal niet zijn. Enfin, alles moest gesorteerd worden.

  Verder zijn we naar Béziers gereden om eens te kijken voor badkamermeubelen. We moeten een beetje voorbereid zijn, zodat we niet meer moeten beslissen op het moment zelf. We hebben niet voor de volle honderd procent gevonden wat we zochten… Ik heb dan nog maar wat werkmaterieel gekocht, vooral plooimeters, want die krijgen voetjes op de werf. Bovendien breek ik ze voortdurend. Thuis nog gewerkt aan foto’s voor onze nieuwe website, niet evident, want we hebben hier niet de nodige ruimte, noch het nodige materieel… We roeien met de riemen die we hebben.

   

  Het weer: 24,2 graden, zonnig met sluierbewolking…

  05-10-2009 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijsofferte

  Al zeggen we het zelf, voor een zondag hebben we goed gewerkt. Vermits het lekker weer was, heb ik buiten gewerkt. De funderingen voor de tuinmuur moesten nog voorbereid worden. Dat is nu gebeurd, dus we kunnen beton gieten wanneer het ons uitkomt. Leen die heeft verdergevoegd aan de natuurstenen binnenmuur. Ze heeft ook nog wat opgeruimd en gekuist. Nu is ze aan het strijken. Niet slecht voor een zondag hè... Nee, alle gekheid op een stokje, we moeten wat doorwerken, dus ’s zondags doen we dan werkjes die niet teveel lawaai maken en waar we dus geen machines voor nodig hebben. Dat zal ook niet altijd lukken, maar we doen ons best om onze buren zoveel mogelijk te sparen.

  Gisteren kregen we nog de prijsofferte voor het plaatsen van gipsplaten aan de plafonds en op ons appartement. 15000 euro, zonder blikken of blozen. We beslisten dan maar ook dat werkje zelf uit te voeren.

   

  Het weer: 23,3 graden, een prachtige zondag (ik zit de blog buiten te schrijven), windstil en een blauwe hemel met wat sluierwolkjes...

  04-10-2009 om 18:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!