Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  14-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbegonnen

  Het enthousiasme zal vandaag veel minder van het scherm spatten dan de voorbije dagen. Het was zo een dag.  Cement gaan halen in Lézignan-Corbières. Wat administratie en regelwerk, wat voorbereidend werk dat mislukte. Begonnen en herbegonnen. Nog iets vergeten in de winkel. Op weg daarheen nog gestopt voor vensterbanken. Op twee plaatsen notabene en nog niets gevonden… Uiteindelijk toch een betonnen trapje voor onze voordeur gegoten en nadien nog wat bankzaken geregeld. Geen dag om met blijheid op terug te blikken. Niet veel vooruitgang geboekt in de bouw en dat is momenteel toch onze topprioriteit. Maar enfin, het is zo en niet anders… Morgen is een nieuwe dag.

   

  Het weer: de dag begon koud met 10,9 graden en het werd in de schaduw maar 18,2 graden. Er stond een klein beetje wind en de zon was volop van de partij.

  14-10-2009 om 18:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  13-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steengroeve

  Funderingen gieten, dat stond vandaag op ons programma. En dat hebben we dan ook tot een goed einde gebracht. Weer ettelijke betonmolens gedraaid en uitgedragen. Zwaar werk, maar het moest gebeuren. Tegen de middag stak alles erin. Na het middageten zijn we naar de steengroeve gereden. Ik was er al geweest, maar voor Leen was het de eerste keer. De immense bulldozer maakte indruk. 1,3 ton steentjes hebben we meegenomen. Voor ons nieuwe terrasje onder de linde. Later gaan we daar beton gieten en het zaakje betegelen, maar voorlopig blijven het losse steentjes, omdat de ondergrond nog zou kunnen verzakken. Met aangevoerde aarde moet je altijd een beetje oppassen. Zien hoe de grond verzakt tijdens de winter. Het terrasje ligt er mooi bij, we hebben er al onze deckchairs opgezet.

   

  Het weer: deze ochtend was het fris, 12,5 graden en het werd 23,5 graden. Het was zonnig, maar er stond wel wat wind. 

  13-10-2009 om 19:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  12-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijdsheid

  En weer goed gewerkt vandaag. De voorbereidingen voor de fundering van de tuinmuur zijn klaar. De vensterbanken zijn geplaatst. De hoop afgegraven grond is weggewerkt en een heel lastige struik is met veel moeite verwijderd. Het was man tegen struik, volledig met de hand, geen machines aan te pas gekomen. We dragen hier de romantiek hoog in het vaandel. Het zijn momenteel toffe werkdagen. We doen zowat vanalles. Die afwisseling maakt het tof. Waarschijnlijk heeft het ook te maken met het weer en het feit dat we meer buiten kunnen werken. In de zomer is het daarvoor te.

  Leen heeft ’s namiddags boodschappen gedaan en onderweg bewonderde ze de prachtige wolken. Langs de ene kant de Montagne Noire en langs de andere kant de Pyreneeën. Ze realiseerde zich dat ze dat in België nooit eerder zag, maar dat heeft vooral te maken met de wijdsheid van het landschap hier. Dat valt ons ook op bij onweders. Dan zien we de bliksems overal, een prachtig schouwspel.

   

  Het weer: 21,5 graden, behoorlijk wat wind en heldere hemel. Nu, om halfacht is het nog 19 graden...

  12-10-2009 om 19:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  11-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwerken

  We hebben hard  gewerkt vandaag. Natuurlijk enkel werk dat geen of niet teveel lawaai maakt, want het is zondag. Leen heeft het tuinmuurtje behandeld tegen vocht. Terwijl heb ik verdergewerkt aan de afdichting van de laatste onderdakpanelen en het afplakken van de isolatie. Gust, mijn goede vriend, mentor en ervaringsdeskundige heeft mij ooit eens gezegd dat je een werk altijd moet afmaken. En met die raad in het achterhoofd heb ik deze klus afgewerkt. We hebben ook de tuinmuur achteraan opgemeten, kwestie van ons tuinpoortje te kunnen bestellen... 

  Na de middag hebben we dan het teveel aan grond afgegraven. Onder de lindeboom willen we nog een gezellig terrasje leggen, dat ’s zomers in de schaduw ligt en ’s winters in de middagzon. Het wordt een pleisterplaatsje voor mensen die de zon een beetje schuwen…Voor de gelegenheid mogen we de benne van Christian nog maar eens gebruiken. Een gemak, vooral om af te laden. Leen heeft hard gegraven en is nu stikkapot, ik ook trouwens, maar Leen staat nu nog achter het fornuis en ik zit gewoon een beetje te tikken.

   

  Het weer: Een zalige nazomerdag. 22,1 graden, een heel licht briesje en zonnig.  11-10-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  10-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluitingsdag

  We hebben onze belofte niet gehouden. We hebben de vensterbanken gehaald, maar ze zijn nog niet geplaatst. Leen was van mening, dat we vandaag beter op zoektocht konden gaan naar badkamermeubels. Dat was natuurlijk buiten de Franse waard gerekend, want alle winkels waren gesloten. Commercieel zijn ze hier niet, maar dat komt dan weer het sociale karakter van dit land ten goede hè…

  We zijn niet helemaal van een kale reis teruggekeerd, want we vonden een betaalbaar poortje voor in onze tuinmuur. De klanten van la Bâtisse du Délice zullen voornamelijk langs dat poortje binnenkomen.

  Wat ons vandaag wel opgevallen is, is dat we nog steeds met het raam open rijden, anders is het te warm in de auto. En dat in oktober.

  Nu zijn we het autorijden beu. We zijn dat niet meer gewend…

   

  Het weer: 22,5 graden, winderig en wisselend bewolkt.


  P.S.: foto's: de weg tussen Béziers en Narbonne en de molens van Ornaisons

  10-10-2009 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  09-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vensterbanken

  Het heeft gisterenavond nog ongelooflijk geonweerd. De hemel was voortdurend verlicht door weerlichten. Het heeft een half uur keihard geregend.

  We hebben vensterbanken gevonden voor onze grote ramen. Morgen gaan we ze halen en hopelijk ook plaatsen, al kan dat laatste wel iets te optimistisch zijn. We gaan er in elk geval werk van maken. Voor de kleinere vensters van ons appartement zoeken we nog verder. We vrezen een beetje dat we voor een iets duurdere oplossing zullen moeten kiezen, maar dat moet dan maar.  Verder nog wat fotomateriaal geleverd voor onze website. Dat moet ook gebeuren. We zijn vandaag nog op stap geweest om een foto te maken.

  Ook één van de drie prijsoffertes voor de gevelrenovatie is binnen. We moesten wel even gaan zitten en wachten vol hoop en spanning de twee andere offertes af…

   

  Het weer: een juiste temperatuur kan ik niet geven want ons weerstation heeft het laten afweten, maar ik vermoed dat het rond de 23 graden was. Er stond nagenoeg geen wind en na het onweer van gisterenavond was het veel minder drukkend. 

  09-10-2009 om 21:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  08-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukkend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op één raam na, langs waar we ons materiaal zullen optrekken, zijn alle vensters geplaatst. We zijn heel blij over de kwaliteit. De geluidsisolatie alleen al is indrukwekkend. Oei, ik zou liegen, er moeten op het gelijkvloers nog twee vensters geplaatst worden, maar die zijn nog niet besteld.

  Verder hebben we vandaag de volledige werf opgeruimd. Dat was hoog nodig, want we waren een grote hoop van ons materieel kwijt en dat is nu stuk voor stuk terug tevoorschijn getoverd en netjes op ons zelfgemaakt, stevig rek gelegd. Vanaf morgen kunnen we het terug verloren leggen. Na de opkuis ging ik met ons gesorteerde afval naar het containerpark. We hebben weer een heleboel rommel weggewerkt. Dat doet altijd deugd.

  Verder nog gaan kijken voor…vensterbanken en een vochtwerend middel voor onze tuinmuur. Het eerste niet gevonden, het tweede wel.

   

  Het weer: raar weer, 23,4 graden, maar drukkend warm. Deze voormiddag regen en in de namiddag vaak  bewolkt met af en toe een opklaring. Een redelijk donkere dag.

  08-10-2009 om 20:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanning
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fantastisch, 5  ramen geplaatst. Loodzware ramen zelfs, dus zijn we moe, maar gelukkig. Omdat we aan de voorgevel nog wat kapwerk moesten doen, werk dat we niet voorzien hadden, slaagden we er niet in het zesde raam nog te plaatsen. Morgen zal dat er snel in staan.

  Het ziet er allemaal mooi uit. In de late namiddag kwamen er nog een firma die aan gevelrenovatie doet langs. Gewoon om nog een derde offerte te maken. Van de twee anderen nog geen nieuws, dus we wachten met spanning af. Ook de loodgieter houdt ons in spanning.  Het terrasmuurtje krijgt ook meer en meer vorm en het zal heel mooi zijn, dat is zeker.

   

   

  Het weer: 23,8 graden, drukkend warm want wind uit het oosten en deze voormiddag regelmatig zon, maar bewolkt in de namiddag.

   

  07-10-2009 om 18:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metaal

  Soms begin je aan een dag met een plan. Soms kan je dat plan helemaal niet volgen, omdat er eerst nog andere opdrachtjes moeten uitgevoerd worden. Zo een dag werd het vandaag. Het grote plan was de ramen te plaatsen op de 1ste verdieping – de verdieping van de gastenkamers – maar dan moest er eerst nog wat metaal weggeslepen worden, want dat maakt vonken en als dat in het glas vliegt, is het beschadigd. Ik moest ook nog een raamopening dichtmaken met een houten plaat. Dat raam kunnen we nog niet plaatsen omdat we langs daar al ons materiaal naar boven trekken. We hebben de ramen dus niet kunnen plaatsen, maar alles is tenminste klaar voor morgen.

  We deden vandaag ook nog wat boodschappen. Cement en zand halen, prijsofferte vragen voor de bekleding van onze trappen en we gingen ook op zoek naar vensterbanken en een product om onze tuinmuur waterdicht te maken.

   

  Het weer: de dag begon overtrokken en in de namiddag kwam de zon erdoor. Momenteel is het wisselend bewolkt. 24,2 graden bij een zachte bries uit het oosten. Het is dus drukkend. 

  06-10-2009 om 19:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  05-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorteren

  Een klein beetje gewerkt en heel veel gewinkeld vandaag. Eerst naar het containerpark. Ongeveer een uur tijd verloren, want alles moet nu gesorteerd worden. De tijd dat al het brandbare op één hoop gegooid en vervolgens in de fik gestoken werd, is definitief voorbij. En maar goed ook, want gezond kan dat allemaal niet zijn. Enfin, alles moest gesorteerd worden.

  Verder zijn we naar Béziers gereden om eens te kijken voor badkamermeubelen. We moeten een beetje voorbereid zijn, zodat we niet meer moeten beslissen op het moment zelf. We hebben niet voor de volle honderd procent gevonden wat we zochten… Ik heb dan nog maar wat werkmaterieel gekocht, vooral plooimeters, want die krijgen voetjes op de werf. Bovendien breek ik ze voortdurend. Thuis nog gewerkt aan foto’s voor onze nieuwe website, niet evident, want we hebben hier niet de nodige ruimte, noch het nodige materieel… We roeien met de riemen die we hebben.

   

  Het weer: 24,2 graden, zonnig met sluierbewolking…

  05-10-2009 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijsofferte

  Al zeggen we het zelf, voor een zondag hebben we goed gewerkt. Vermits het lekker weer was, heb ik buiten gewerkt. De funderingen voor de tuinmuur moesten nog voorbereid worden. Dat is nu gebeurd, dus we kunnen beton gieten wanneer het ons uitkomt. Leen die heeft verdergevoegd aan de natuurstenen binnenmuur. Ze heeft ook nog wat opgeruimd en gekuist. Nu is ze aan het strijken. Niet slecht voor een zondag hè... Nee, alle gekheid op een stokje, we moeten wat doorwerken, dus ’s zondags doen we dan werkjes die niet teveel lawaai maken en waar we dus geen machines voor nodig hebben. Dat zal ook niet altijd lukken, maar we doen ons best om onze buren zoveel mogelijk te sparen.

  Gisteren kregen we nog de prijsofferte voor het plaatsen van gipsplaten aan de plafonds en op ons appartement. 15000 euro, zonder blikken of blozen. We beslisten dan maar ook dat werkje zelf uit te voeren.

   

  Het weer: 23,3 graden, een prachtige zondag (ik zit de blog buiten te schrijven), windstil en een blauwe hemel met wat sluierwolkjes...

  04-10-2009 om 18:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  03-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inferno

  Ik heb een beetje gelogen. Omdat er mensen zijn, die zich nogal wat zorgen maken over het verloop van onze werken en de daaraan verbonden halsbrekende toeren die we moeten uithalen, vertelde ik een tijdje geleden dat ons dak af was. Dat was niet helemaal waar. Het moeilijkste moest nog gebeuren. Het gedeelte waar onze katrol om al het materiaal op te trekken, staat, lag er nog niet op. Dat hebben we gisteren gedaan en daarvoor moesten we nog wat kunst- en vliegwerk uithalen. Het dak is nu definitief af! Daar dronken we gisteren toch wel een glas belletjes op… Op één raam na – langswaar we materiaal blijven optrekken – zijn alle ramen van ons dakappartement geplaatst. Dat geeft een fantastisch gevoel. Voor de rest zijn alle voorbereidingen gemaakt om ook de ramen op de eerste verdieping  - die van de gastenkamers – te plaatsen. Vandaag kregen we zelfs een compliment van onze overbuurvrouw. Een tachtigjarige lieve dame die onze verbouwingen echt wel prachtig vindt. Ook ons terrasmuurtje krijgt meer en meer vorm…

  Gisteren gingen we nog naar Veerle en Pierre. Ze hebben tegels gekocht voor rond hun zwembad en wij zijn die gaan afhalen. We mochten onze beentjes onder tafel schuiven en tijdens het aperitief begon het in de verte te branden. De brand nam echt wel snel uitbreiding en Veerle belde de brandweer. Het was een prachtig schouwspel, maar voor de natuur is het zeker geen goede zaak…

  Deze voormiddag zijn we voor het eerst gaan stemmen. Er loopt hier een referendum over de herstructureringen bij de post. Dat zou voor gevolg hebben dat het postkantoor van Cruscades sluit. Wij zijn dus gaan stemmen tegen de geplande herstructurering en dus ook tegen de sluiting van het postkantoor.

  Toen we de oude ramen aan het afbreken waren, vond Leen nog oude muntstukken. Eén ervan is een bronzen stuk van 10 centiemen vermoedelijk uit 1856 met een afbeelding van een adelaar aan de ene kant en die van Napoleon III aan de achterzijde. Verder nog een muntstuk van 1921 met vermelding: “Bon pour 1 Franc” en op de achterzijde staat “Commerce d’Industrie”, wat dat is, weten we niet.

   

  Het weer: gisteren 26 graden en veel wind (rukwinden tot 90 kilometer per uur), vandaag 22,5 graden, en minder wind. De zon schijnt hier volop…  03-10-2009 om 18:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  01-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhandelen

  Geen werf vandaag, een beetje wel want er is verdergewerkt aan onze terrasmuur, maar het grootste deel van de dag zaten we bij onze hofleverancier. We gingen er naartoe voor een paar prijsbepalingen en vooral ook voor de rechtzetting van een aantal foutjes op facturen van het voorbije jaar. Wanneer we zelf ons materiaal afhalen, krijgen we niet de verlaagde prijzen waarop we recht hebben. Dat zijn we dus vanmiddag gaan bespreken, maar het moet gezegd dat de service – zeker voor zo een groot bedrijf – van zeer goede kwaliteit is. Ook het advies is uitstekend. Het personeel is vakkundig en vriendelijk. Chapeau…

   

  Het weer: 25,7 graden, in de voormiddag wisselend bewolkt (er vielen zelfs wel een viertal regendruppels) en in de namiddag staalblauwe hemel en zon…Een beetje wind ook.

  01-10-2009 om 19:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  30-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advies

  De werf krijgt steeds meer en meer vorm. De eerste ramen worden vrijdag geplaatst. Morgen kunnen we niet want dan moeten we allerhande andere dingen doen. Vandaag trouwens ook nog naar onze bank- en verzekeringsagent geweest. Eigenlijk is het een agente. De vrouw van één van de bekendste Franse politici – meneer Shivardi, burgemeester van Mailhac, bij de vorige verkiezingen presidentskandidaat met het minst aantal stemmen maar kop van jut in de dagelijkse radiosketch van een bekende Franse komiek en bijgevolg heel bekend. De man werd omwille van een boekhoudkundige klacht over zijn verkiezingsuitgaven geschrapt als Conseiller Général de l’Aude (zoiets als een provincieraadslid). Zijn vrouw stelde zich prompt kandidaat en won de verkiezingen. Ze heeft ons alleszins goed en lang geadviseerd.

   

  Het weer: prachtig nazomerweer, 22,9 graden, volop zon en geen spiertje wind…

  30-09-2009 om 19:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  29-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramen

  Er heeft bijna de ganse dag een oude Dakota – we zijn geen vliegtuigspecialisten, maar we denken dat het om een Dakota gaat - boven ons huis gecirkeld. Hij was voortdurend vergezeld door een sportvliegtuigje, dus wij denken dat het om filmopnamen ging.

  Onze ramen zijn geleverd. Ze zien er goed uit. We kunnen ze beginnen plaatsen. Allez, eerst nog een paar kleine dingen afwerken. Er moet nog één raam afgemetseld worden en daar wrong het schoentje. Ons zand raakte op. Ik ging ander halen, maar bij de eerste leverancier moest ik lang wachten om dan te horen dat het zand op was. Bij de tweede was het ook aanschuiven, maar daar heb ik dan toch mijn gerief gevonden.

  Er kwam ook nog een bezetter langs, om een offerte te maken voor de gevelbekleding. We zijn benieuwd.

   

   

  Het weer: 24,8 graden, windstil en staalblauwe hemel. In de zon was het bakken en braden.

  29-09-2009 om 19:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  28-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eitjes

  We hadden bezoek vandaag. Veerle en Pierre stonden om klokslag twaalf uur voor onze deur. Ze brachten twee flessen lekkere wijn en verse eitjes van hun kippen mee. Dat hadden ze niet hoeven doen, maar we hebben de geschenken alleszins niet geweigerd. Leen heeft lekker gekookt en dat hebben we ons laten smaken. We hebben een fijne namiddag op het terras doorgebracht. Het was heel gezellig.

  In de vooravond kwamen dan een loodgieter en een pleisteraar om prijs te maken. Het zou ons uitkomen om die werken te laten uitvoeren. We zien wel.

   

  Het weer: 25,9 graden, zon en windstil. 

  28-09-2009 om 20:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  27-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuisdag

  Zondag en relatieve rustdag. Leen heeft gekuist en ik heb mij dan maar uit de voeten gemaakt richting de werf. De naden van het onderdak zijn uiteindelijk allemaal afgedicht en verder plakte ik de overlappingen van de isolatie die ik gisteren plaatste volledig af met speciale tape. Verder  naar het WK wielrennen gekeken, terwijl Leen kookte voor ons bezoek van morgen.

  Ook nog gewerkt aan de teksten voor onze website, want dat begint ook te dringen.

   

  Het weer: 23,7 graden, stralende zon en windstil.

  27-09-2009 om 20:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  26-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensaus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goed gewerkt vandaag. De muur van onze slaapkamer is klaar, enkel nog de balk gieten boven de deur en nog één laag stenen opmetselen. Het ging vooruit. Met een goed muziekje op de achtergrond, onze werf is één van de weinigen waar vaak klassieke muziek gespeeld wordt. Zalig. Verder zijn er nog naden van het onderdak afgekit een taak die ik morgen wil afwerken. Ondertussen ook begonnen aan het isoleren van het dak – ik zou het bijna vergeten, maar de nok ligt nu helemaal dicht – maar daar kan ik morgen niet aan verderwerken, want ons nietjespistool maakt teveel lawaai… Leen heeft verder gevoegd aan de oude muur. Het wordt steeds mooier. We gingen trouwens bijkomende crépi halen bij de hofleverancier.

  Leen heeft ook tomatensaus gemaakt van de tomaatjes uit onze tuin (zie foto). Lekker…

   

  Het weer: 24,6 graden, stralende zon en windstil.

  26-09-2009 om 19:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  25-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potager

  Nek of geen nek, de werf wacht niet. Gelukkig viel het vandaag allemaal best mee. Goed gewerkt, trouwens. De muur van onze toekomstige slaapkamer is voor de helft gemetseld en verder spoot ik nog wat naden van het onderdak dicht. Leen voegde de natuurstenen muur in de living verder in. Het resultaat mag er zijn. Mooi werk.

  Leen haalde vanmorgen een mooie oogst binnen in le Potager des Délices: verschillende soorten tomaten en boontjes (zie foto’s)… Ik denk dat ze morgen tomatensap gaat maken…

   

  Het weer: 24,6 graden, een beetje wind af en toe en zonnig.  25-09-2009 om 18:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  24-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoon

  Mijn ogen zijn stabiel, glazen met dubbele focus zouden nuttig zijn, maar momenteel red ik mij door mijn bril af te zetten om te lezen.

  Deze namiddag naar Toulouse voor wat boodschappen. Het was gezellig. Niet te druk en vooral ook lekker weer. Leen maakte wat fotootjes. We blijven het een mooie stad vinden. En fietsvriendelijk, je kan er fietsen huren… Veel studenten ook, het was ‘schachtendoop’ denken we…

  We kregen ook telefoon van de leverancier van onze ramen. Ze worden komende dinsdag geleverd. Het begint hier meer en meer vorm te krijgen. Gelukkig maar.

  Mijn nek: voorzichtig blijven…

   

  Het weer: 26,1 graden en windstil, volop zon.   24-09-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!