Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  31-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SONS
  We zijn net terug van een hectisch verblijf in België. Meer doktersbezoeken achter de rug dan ons lief is, maar kom we zijn weer up to date met alles, dus we kunnen verder. Blog schrijven zat er wegens een technisch probleem niet in, dus hebben jullie ons eventjes moeten missen. Inmiddels heb ik ook een weerstation, gekregen als laat verjaardagscadeau van Martine, Francis, Annelies en Koen. Ik kan er de binnen- en buitentemperatuur met minimum en maximumgeheugen, de vochtigheidsgraad en de vooruitzichten voor de komende dagen op aflezen. Handig voor de weerrubriek op de blog. We bezochten ook de nieuwe tentoonstelling van SONS (Shoes Or No Shoes?), een verzameling van designschoenen, een collectie schoenen van over de hele wereld en een hele reeks schoenen van kunstenaars. Veerle en Pierre, onze vrienden van Le Petit Viala, beheren de kunstenaarscollectie. Zij vroegen een hele rist kunstenaars om hun ‘werkschoenen’ op te sturen. Een aantal kunstenaars besliste er dan maar een kunstwerk van te maken en dat op te sturen naar Veerle en Pierre. Al die kunstenaarsschoenen zijn er dan ook te bezichtigen. Een boeiende en originele expo. Shoes Or No Shoes?, Vandevoordeweg 2, B-9770 Kruishoutem, www.shoesornoshoes.com In de tussentijd hebben Gust en Ann goed voor Nicole en Hugo gezorgd. Ze hebben het duidelijk naar hun zin gehad. Het werk op de werf heeft dus een beetje stilgelegen, maar dinsdag beginnen we er terug aan, met volle goesting en moed! Het weer: volgens mijn nieuwe weerstation is het hier nu nog 25,3 graden, bij een vochtigheid van 55 procent. Het is nagenoeg windstil, maar toch Marin.

  31-05-2009 om 19:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  26-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cementstof
  Nog maar eens een mijlpaal in ons project, de tweede verdieping is gegoten. In de voormiddag nog vier gaten gemaakt in het dak, zodat de betonpomp langs daar naar binnen geloodst kon worden. Natuurlijk waren er net vandaag rukwinden tot 95 km per uur. Het cementstof vloog ons dan ook rond de oren. Vlak na de middag kregen we dan een telefoontje van de chauffeur van de betonmolen. Hij was net vertrokken. Met 5,5 kubieke meter beton goten we al tweederde van de verdieping. Aangezien er geen betonmolens meer vrij waren moest dezelfde chauffeur opnieuw gaan laden en kwam hij een klein uurtje later terug met de extra 3 kubieke meter. We zijn blij dat ook deze verdieping gegoten is. Morgen maak ik de gaten in het dak terug dicht en dan moet het beton drogen en uitharden. Het weer: 25 graden en een stuk minder drukkend (westenwind). Meestal zonnig.

  26-05-2009 om 19:16 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  25-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitsloven
  Ondanks het feit, dat het gisteren zondag was, hebben we ons toch maar weer eens uitgesloofd voor onze toekomstige gasten. We gingen namelijk naar het ‘Château de Boutenac’, de hoofdzetel van de AOC Corbières, waar een wijndegustatie plaatshad. Die kaderde in de ‘Printemps des Corbières’, een reeks animaties rond de wijnen van de streek. Eerst was er een concert van een bigband (zie foto) – met sta mij toe het te zeggen een eerder beperkte bezetting, maar swingen deed het toch – en vervolgens de degustatie bij een tiental wijnboeren uit de streek. En ja, we hebben weer een ontdekking gedaan… Onze wijnkaart heeft er weer een paar naampjes bij. Het hele gebeuren was weer bijzonder gezellig. Kleinschalig en dus heel plezant. Vandaag werkten we alles af om HET beton te gieten (één van onze trouwe lezers tikte mij vriendelijk op de vingers - dank u Kris -, omdat ik steeds de beton schrijf en dat kwam eigenlijk omdat ik twijfelde en het opzocht in ons vertaalwoordenboek. De mannelijkheid van het Franse beton bracht mij in de war…, maar goed, taalzuiver ben ik niet, dus er zullen nog wel tal van fouten in mijn teksten staan). Morgennamiddag staan de betonmolens hier en moeten wij nog eventjes snel doorwerken en dan moet het boeltje drogen… In de late namiddag kwam Adrien, de papa van Christian, nog langs om de bloemen van onze linde te oogsten (zie foto). Hij en zijn vrouw drinken elke avond lindethee en dus geven wij hen de bloemetjes met veel plezier. Oogsten moet hij wel zelf doen… Het weer: deze voormiddag bewolkt, de namiddag zonnig maar drukkend bij 27 graden en een weinig wind.  25-05-2009 om 18:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  23-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoem
  Er wordt hier wat afgezoemd de voorbije dagen. Onze linde staat in volle bloei en de bijtjes genieten er volop van. Het is een drukte van jewelste. Zalig is dat. Bovendien zijn er ook veel vlinders te zien. Nicole jaagt erop, maar zonder succes. Volgens mij is ze niet snel genoeg, hoewel ze vorige week toch naar huis kwam met een sprinkhaan. Ik heb hem van haar teruggeroofd en vrijgelaten. Het beestje was nagenoeg ongeschonden. Gisteren zag Leen onze Gekko terug. We waren ongerust, want we hadden hem al een tijdje niet meer gezien, maar niet getreurd hij is er terug. We hebben vandaag nog goed gewerkt. Maandag moeten we enkel nog de betonijzers leggen en dan mogen de betonmolens dinsdag komen. Hopelijk verloopt het allemaal goed, want we moeten nog twee gaten maken in het dak, anders kunnen we niet door met de pomp… Het weer: drukkend warm (nog steeds Marin) bij 30,5 graden en een rustige bries.

  23-05-2009 om 18:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  22-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukkend
  Afgezien vandaag, het was drukkend warm en we moesten onder de dakpannen werken. De ankers gestoken langs de kant van Josette en Antoine, de boord van de betonplaat opgemetseld, een ander deel gewoon bekist en de buizen van de verluchting geplaatst. Morgen nog een stuk verdermetselen, nog één zijde bekisten en dan de betonnetten naar boven slepen. Maandag moeten die geplaatst worden. We zitten nog altijd op schema… Het weer: drukkend warm, deze voormiddag was het Cers, maar in de namiddag draaide de wind terug naar Marin. Het was 28 graden en we zagen de zon af en toe.

  22-05-2009 om 19:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  21-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gendarme
  De planning voor vandaag is een beetje overhoop gehaald. We hebben eerst alle balkjes gestut, zodat we veiliger over de bekistingen kunnen lopen. Dat vergemakkelijkt de metselwerken en de plaatsing van de nodige betonijzers. Het ging allemaal vlotter dan verwacht, dus alweer goed gewerkt vandaag. Ondertussen ging ik langs bij Josette en Antoine, om hen te verwittigen, dat ik gaten ga maken in de zijgevel en dat ik bij hen zal langsgaan om de ankers te plaatsen. Antoine was vroeger gendarme. Gedurende tien jaar was hij zelfs ‘motard’. En de burgemeester vertelde mij, dat hij een rol speelde in de film ‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’ met Louis de Funes. Toen ik hem daarover aansprak toonde hij mij prompt het fotoalbum dat hij daarover aanlegde. Hij is op verschillende momenten te zien in de film… We hebben net ook kennis gemaakt met het model dat op 6 juni zal poseren voor de workshop portretfotografie tijdens ‘Le weekend de la photographie’ in Paraza. Het is een fotogeniek meisje en – en nu wordt het een beetje ingewikkeld – de dochter van de vriendin van de collega van Chantal. Het weer: bewolkt met in de late namiddag een waterzonnetje, 25 graden en windstil.

  21-05-2009 om 19:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  20-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star
  Heel hard gewerkt! De tweede verdieping ligt dicht. We liggen dus op schema voor het gieten van de beton. Het was stofferig, zweterig en vermoeiend. Onze pijpen zijn uit… Inmiddels naderen we hier de finale van ‘La Nouvelle Star’, het Franse ‘Idool’. We zijn nooit fans geweest van ‘Idool’, maar ‘La Nouvelle Star’ is een wekelijkse vaste waarde in ons programma. In de jury zit ondermeer Lio, kennen jullie haar nog? Toen ik 14 jaar oud was had zij een hit: ‘Banana Split’. Zij is nog altijd een grote ster hier in Frankrijk. Wij zijn eerder fan van Philippe Manoeuvre, een rockjournalist met een ongelooflijk grappige uitstraling. In de wedstrijd zijn ze nog met 4. Leila, Camelia Jordana, Thomas en Soan. Wij zijn allebei fan van Soan (een beetje een Gothic type), hij brengt zijn nummers met zoveel overgave en diepgang, een beetje atypisch voor het programma. Leila groeit ook in het programma. Wat zij de voorbije twee weken bracht, getuigt van grote klasse (zeker voor een achttienjarige). Kijk maar eens op: www.nouvellestar.fr Het weer: 29 graden, bewolkt in de voormiddag, maar ’s namiddags volop zon. Windstil.

  20-05-2009 om 19:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  19-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben een fantastische dag gehad. Deze morgen nog de werfboodschappen gedaan. Eerst bij de hofleverancier, maar aangezien die niet alles had wat we nodig hadden nog naar een andere winkel gereden. Veel tijd verloren, want in beide winkels was het heel druk. Nadien nog naar het containerpark en vervolgens de 60 stenen die we gekocht hadden nog naar boven gedragen. Dan vliegensvlug een douche genomen en vertrokken richting ‘Le Petit Viala’, de thuis van Veerle en Pierre. Daar hebben we gans de namiddag op het terras gezeten. We werden verwend met spijs en drank! Het was gewoon heerlijk en bijzonder gezellig (zie foto). Het weer: zonnig, nagenoeg windstil en momenteel is het nog 25 graden…

  19-05-2009 om 20:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  18-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaten
  Het werk is goed gevorderd vandaag. In de voorgevel, één zijgevel en de achtergevel zijn de gaten gemaakt om de verankeringen in te bevestigen, 20 in totaal. Ik hoop morgenvoormiddag de rest van de gaten te kunnen boren, want ik moet nog boodschappen doen en na de middag zijn we uitgenodigd bij Veerle en Pierre. Verder hebben we meer dan een derde van de draagbalken voor de tweede verdieping op hun plaats gelegd. De beton is besteld voor dinsdagmorgen (volgende week hè). In een brief hebben we de Mairie gevraagd om voor die dag een parkeerverbod in te stellen, zodat de betonmolens makkelijk de straat in kunnen. Het eerste niveau is dus bijna klaar, enfin de ruwbouw toch. Ik geef nog een paar fotootjes mee van Fontfroide… Het weer: 29 graden, volop zon en windstil.  18-05-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  17-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fontfroide
  Zondag en rustdag, dus namen we van de gelegenheid gebruik om een uitstap te doen. In de Abbaye de Fontfroide had een plantenbeurs plaats. Meteen een gelegenheid om de abdij vrij te bezoeken, iets wat op een doordeweekse dag niet mogelijk is, want de bezoeken zijn er altijd gegidst. En het was de moeite waard (zie foto’s). De abdij is mooi, rustig, sereen en heeft een prachtige tuin. Er wonen geen monikken meer, want het complex is in privébezit. Voor onze bezoekers is het zeker een aanrader. Het weer: in de voormiddag bewolkt (de zeewind zat daar voor iets tussen), in de namiddag kwamen de opklaringen en het werd 25 graden.

  17-05-2009 om 19:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  16-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinieren
  Op verschillende fronten gewerkt vandaag. Vanmorgen de laatste beton gegoten voor de ringbalk…oef! Vanmiddag met Gust gaan tuinieren in zijn moestuin. Aardappelen aangekuild en onkruid gewied. Gust heeft de eerste nieuwe patatjes geoogst en ook de lenteuitjes zijn reeds klaar om te eten. Vanavond bleef Gust eten (Ann is eventjes in België) en Leen maakte weer wat lekkers (zie foto’s)… Het was zalig toeven op het terras. Het weer: 25 graden, windstil bij een staalblauwe hemel.  16-05-2009 om 21:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  15-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooi
  We hadden vandaag wat teveel hooi op onze vork genomen. Plan was, om de rest van de ringbalk te bekisten en de beton te gieten. We zijn erin geslaagd de bekisting af te werken en de nodige bewapening te voorzien. Morgen gieten we de beton. Momenteel genieten we een beetje van de tuin van de buren. Josette en Antoine hebben een ‘guirlande d’amour’, een rozenstruik in hun tuin staan, vlakbij de straat, dus kunnen wij meegenieten van de heerlijke geur. Zalig is dat. Inmiddels heeft Leen ook een abonnement op een zeer goed Frans kooktijdschrift. Ze probeert systematisch receptjes uit, maar soms bedenkt ze ook zelf dingen. Zo maakte ze gisterenavond nog muffins met chocolade en appelsienzeste. Heerlijk. Het weer: eindelijk terug zonnig. Wel veel wind en 20,5 graden.

  15-05-2009 om 19:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  14-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arenden
  Ondanks de baaldag van gisteren kon ik vandaag toch werken. Ik had gisteren nog hoofdpijn tot omstreeks 1 uur ’s nachts en dan is de pijn weggetrokken. Vanmorgen was ik niet in supervorm, maar het viel al bij al mee. We hebben gedaan wat we moesten doen vandaag, dus daar zijn we heel tevreden mee. Stilaan nadert het moment dat we de bekisting kunnen leggen voor de beton van de tweede verdieping. Met een beetje geluk kan dat in de loop van de volgende week gebeuren. Toen we vandaag beton aan het gieten waren in de ringbalk, riep Leen – die de beton maakte en buiten aan de betonmolen stond - het plots uit. Heel hoog boven haar cirkelden 6 arenden. Ik haalde snel mijn verrekijker en we slaagden erin ze een stuk dichter te halen. Indrukwekkend. Dat moeten dan de drie koppels geweest zijn, die hun nest in de Montagne d’Alaric hebben. Ze vliegen trouwens verschrikkelijk snel en op een gigantische hoogte… Ik heb wat opzoekingen gedaan op internet. Het zou gaan om 'Aigles de Bonelli'. Op www.aigledebonelli.org kunnen jullie foto's zien en lezen hoeveel koppels er nog zijn in Frankrijk en waar ze genesteld zijn (enkel in de streek rond de Middellandse zee de kant van de Languedoc Roussillon. Het weer: in de voormiddag toch eventjes de zon gezien. In de namiddag werd het plots heel donker en is het beginnen regenen. Het regent nu nog steeds. Het werd 17 graden. Gelukkig is de wind gedraaid. Het weer zou gaan beteren.

  14-05-2009 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  13-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baaldag

  Een baaldag vandaag. Normaal gezien gingen we in de late namiddag naar La Selette voor de kookclub voor mannen. De mannen bereiden het eten terwijl de vrouwen koffiekletsen en als alles klaar is, wordt er samen gegeten.

  Gisterenavond echter kreeg ik hoofdpijn en tegen de tijd dat ik ging slapen, straalde de pijn uit naar mijn schouders en rug. Mijn nekhernia manifesteerde zich nog maar eens.  Waarschijnlijk zitten de betonnen balken daar voor iets tussen. Dus, geen kookclub vandaag.

  Van werken is er dan ook niets in huis gekomen maar dat waren we na gisteren sowieso niet van plan.

  Het gaat ondertussen al beter dus hopen dat het morgen helemaal voorbij is. Is dit niet het geval dan kan Leen zonder mij ook wel verder.

   

  Het weer : grijs, regen in de voormiddag maar het werd toch zo’n 20,5 graden. Vanf zaterdag voorspellen ze terug zon.

  13-05-2009 om 19:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  12-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar
  Keihard gewerkt vandaag. We zitten dan ook op onze knieën. We legden de betonnen balken bovenop de muren. Zware balken eerste op de stelling en vanop de stelling op de muren. Een hele karwei. Enfin het zwaarste van deze fase zit er alweer op. We goten ook nog wat beton op de plaatsen dat de bekisting voor de ringbalk klaar was. Nu zijn we echt moe. We beloofden jullie wat fotootjes van de voorbije week. Wel, vandaag tonen we jullie de ragondin (beverrat) die we gezien hebben in Le Somail. Geniet ervan! Het weer: slecht, overtrokken met deze voormiddag regen, 20,5 graden en drukkend. Bijna geen wind.

  12-05-2009 om 18:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
  11-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klus
  Terug aan de slag dus. We kwamen wat trager op gang dan anders, maar uiteindelijk vonden we toch een aanvaardbaar ritme. De hofleverancier kwam zijn belofte na en leverde in de late namiddag de gevraagde betonnen balken en houten welfsels. De chauffeur was zo vriendelijk de balken meteen door het venster te steken, zodat wij ze van de vork moesten tillen en opstapelen op de verdieping. Nog een hele klus, maar toch minder zwaar dan wanneer we ze met de hand naar boven zouden moeten dragen. Dat zou eigenlijk onbegonnen werk geweest zijn. Gisteren had ik het over onze uitstappen van de vorige week. Vandaag krijgen jullie foto’s te zien van Roquebrun, een pittoresk dorpje in de Hérault. Ze noemen het ook “Le Petit Nice”. Niet meteen een uitstap die we onze gasten onmiddellijk zouden aanraden, maar voor mensen die de streek al verschillende keren bezochten, is het zeker de moeite waard. Het weer vandaag: overtrokken, af en toe een heel klein beetje motregen, windstil en 19 graden.

  11-05-2009 om 19:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  10-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagje
  Zondagavond en de vakantieweek zit erop. De ouders van Leen zijn inmiddels al terug thuis. We hadden een fijne, maar toch wel vermoeiende week. We zijn het niet gewend zoveel in de auto te zitten. Een verslagje: dinsdag gingen we naar Figueres en Cadaques (zie foto’s). Het weer was zalig zonnig en behoorlijk warm. Woensdag gingen de dames naar de markt in Lézignan-Corbières en Xavier en ik gingen wandelen in de garrigue in Ornaisons. In de namiddag gingen we kijken naar de aanplantingen van olijfbomen op de grond van Gust en Ann. Ze hadden de ‘bronzage agricole’, het gevolg van twee dagen volle zon op een schaduwloze grond. Nadien reden we naar Le Somail, waar we op een zalig terrasje langs het kanaal toevallige getuigen waren van de belevenissen van twee ragondins (beverratten). Gelukkig had ik mijn verrekijker mee, zodat we het koppeltje nauwgezet konden volgen. Nadien togen we nog naar Pierre en Eliane Fil, waar we alweer met open armen ontvangen werden. Donderdag stond Toulouse op het programma. Leen ging winkelen met haar mama en Xavier en ik bezochten twee fototentoonstellingen. Het was bijzonder warm, 29 graden. Vrijdag hadden we drie fototentoonstellingen te bezoeken in Alès, vlakbij Nîmes. Raymond Depardon stelt er tentoon en het was heel mooi en interessant. Het weer was minder goed. Meestal bewolkt en drukkend. Zaterdag trokken Xavier en ik naar Béziers en Leen en haar mama gingen boodschappen doen in Narbonne. In de namiddag zaten we op ons terras. Het was behoorlijk zonnig en rond de 25 graden. We aten nog een lekkere Zarzuela die Leen voor ons klaarmaakte (hier vind je daarvoor makkelijker de ingrediënten dan in België) en iets voor negen uur trokken Irène en Xavier naar Paraza waar ze logeerden. Deze morgen vertrokken ze al om halfzes naar huis. Vandaag was het dus al een gewone zondag (we gingen nog eens langs Pierre en Eliane Fil omdat er in Mailhac een aantal tentoonstellingen waren in het dorp) en vandaag vroeg naar bed, want morgen is het werkdag. Het weer vandaag: 22 graden, bewolkt en weinig wind.  10-05-2009 om 20:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  04-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roquebrun
  Ik wou het eigenlijk gewoon laten passeren, maar ik zal nu toch maar toegeven dat ik vandaag jarig ben. Mijn broer, zussen en mijn nichtje stuurden mij een kaart met wensen, maar ze vergaten hoe ijverig de postbodes hier wel zijn. Wij krijgen ook op zaterdagvoormiddag post in de bus, dus het kaartje was iets te vroeg, maar dat is niet erg. Nog vroeger waren Gust en Ann met hun cadeau. Zij gaven mij vorige week al een heel assortiment wijn. Vandaag kwamen mails en smsjes binnen en Leen kwam bij het ontbijt op de proppen met haar cadeautje. Een mooi zomerhemd met korte mouwen. Vervolgens staken mijn schoonouders hier toe met drie cadeautjes van mijn schoonzus Ann (de dvd-reeks van Band op Brothers, een absolute aanrader over de landing in Normandië en de bevrijding van Frankrijk en België en twee polo’s van mijn lievelingsmerk). Van Irène en Xavier kreeg ik dan weer een verrekijker – zie foto (alweer van één van mijn lievelingsmerken). Ik spotte er een buizerd mee en kon zijn pluimen tellen in volle vlucht, indrukwekkend. We gingen vandaag nog naar Roquebrun, een tof dorpje dat we zeker aan onze gasten zullen aanraden. Straks gaan we nog eten voor mijn verjaardag. Terwijl ik dit schrijf krijg ik telefoon van David en Malika en hun twee dochtertjes Melissa en Salomé. Mooi is dat. Ik wil bij deze iedereen bedanken voor de wensen en cadeautjes. Het weer: de dag begon heel mooi. Na de middag begon het te overtrekken en was het af en toe zonnig. De temperatuur liep op tot 22 graden. P.S.: op de tweede foto staat de pijl richting Cruscades. Die moeten jullie volgen als jullie van Narbonne richting Lézignan-Corbières rijden via de Route Nationale. Tenminste toch als jullie bij ons komen logeren...  04-05-2009 om 19:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  03-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders
  We aten vanmiddag voor het eerst op het terras en zoals het weer nu is, is de kans groot dat we daar straks ook nog aperitieven. Een echte zondag vandaag. Niet heel vroeg opgestaan (hoewel, Leen was al op om kwart na zes) en ik heb wat administratie gedaan en Leen heeft gekuist. Tot zover onze voormiddag. In de namiddag met de fiets eens naar het terrein gereden waar de volkstuintjes gaan komen. Dan heb ik een kleine siësta gedaan op het terras en Leen heeft gekookt. Straks komen haar ouders toe en dan eten we natuurlijk samen. Deze week trekken we samen met Leen’s ouders naar Figueres, Toulouse, Ales (een tentoonstelling van de Franse fotograaf Raymond Depardon gaan bezichtigen) en nog wat bezienswaardigheden in de buurt. De werf zetten we eventjes uit ons hoofd. Ik zal proberen regelmatig te bloggen, maar ik beloof niets, want soms kunnen de uitstappen uitlopen tot ’s avonds en dan wordt het moeilijk. Ik garandeer terug een regelmatige blog vanaf maandag 11 mei… Het weer: 26 graden, staalblauwe lucht en een bries.

  03-05-2009 om 17:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  02-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goed gewerkt vandaag. De laatste metselwerken voor de eerste verdieping zijn voltooid. Verder nog wat bekistingen gemaakt voor de ringbalk en die is nu nog niet klaar. Daar kruipt toch wel heel veel stelwerk in. Na het werk trokken we nog de garrigue in, op zoek naar asperges. Leen heeft er een heleboel gevonden. Ik geen enkele. Ik heb er geen aanleg voor en bovendien wil ik teveel van het landschap genieten. Nadien heb ik nog wat gelezen op ons nieuwe terras. Met een pastis en wat pinda’s. Zalig! Het weer: zonnig, 22 graden en toch wel wat wind. P.S.: Leen maakte nog een fotootje van ons terras

  02-05-2009 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!