Inhoud blog
  • Inleiding
  • Hoe begon jamboree ?
  • Welkom
  • Wat is Jamboree ?
  • Waar en wanneer ?
  • Voor wie is Jamboree ?
  • Met wie ga je op Jamboree ?
  • Hoe ziet Jamboree eruit ?
  • Wat is het programma van Jamboree ?
  • Hoeveel kost Jamboree
  • Vorige locaties (deel 1)
  • Vorige locaties (deel 2)
  • Vorige locaties (deel 3)
  • groepen
  • Kentekens
    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Jamboree

    30-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

     Mathijs De Brabander
     Klas 2C nr 4
    Sint-Aloysiuscollege Diksmuide

    Dit is een ICT opdracht van meneer Spruytte voor TO.

    30-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe begon jamboree ?

    Hoe begon jamboree ?

    Robert Stephenson Smyth Baden Powell, de stichter van de scoutsbeweging, werd geboren op 22 februari 1857 in Londen. Z'n vader stierf toen Robert pas 3 jaar was. Uit eerbied voor haar man liet Baden Powell's moeder later de voornaam van haar man: Baden, bij de achternaam voegen.De opvoeding die Robert kreeg zou zou dan ook heel zijn verdere leven beïnvloeden. Het was z'n moeder die hem de natuur leerde kennen en hem het leven in de open natuur leerde liefhebben. Als kleine jongen was hij al iemand die het avontuur opzocht. In zijn school,  zat hij meer in het bos om dieren te tekenen dan op de schoolbanken. En met zijn broers trok hij er regelmatig op uit met hun boot .
    Veel geld om verder te studeren was er niet en op school was Robert al geen hoogvlieger, maar Robert wou geen enkele kans onbenut laten en behaalde 2 studiebeurzen die hem toelieten zijn studies verder te zetten. Op 18-jarige leeftijd werd hij door zijn drang naar het avontuur aangetrokken door het leger.Toen hij las dat het leger mensen nodig had om naar vreemde landen te gaan, schreef hij zich meteen in en hij mocht mee. Hetzelfde jaar vertrok hij dan met het leger naar Indië, een kolonie van Groot-Brittannië. Hij bleef er 17 jaar, daarna ging hij nog naar Afganistan, Durban in Zuid-Afrika. In Durban schreef hij het boek “Aids to Scouting” : een handleiding voor het vormen van jonge soldaten.
    Later werd zijn boek “Aids to Scouting” door jeugdleiders,schoolmeesters,... in praktijk omgezet. Zij zagen in dat dit boek alsook de prestatie van Baden Powell in Mafeking, een ideale inspiratiebron was voor de opvoeding van de jongeren. Ze gebruikten het voor het verzinnen van allerlei spelletjes. Baden Powell ontdekte bij zijn terugkomst bovendien dat er een grote armoede en ongelijkheid heerste bij de Britse jeugd. Baden Powell vond dit een ongezonde situatie voor de toekomst van zijn land. Hij zag er dan ook de noodzaak van in om zijn boek “Aids to Scouting” te zuiveren van de militaire inslag en aan te passen aan de eisen van de jeugd. Hij testte zijn ideeën samen met enkele helpers uit op een proefkamp. Er werd een 10-daagse kamp voor jongens voorbereid. Die jongens kwamen uit Londen en uit alle lagen van de bevolking.  Zijn goede vrienden de familie  Van Raaltes (Nederlanders) vond hij bereid om een stuk van hun bezit: Brownsea Island aan de Britse zuidkust bij Poole’s Harbour ter beschikking te stellen voor het kamp.  Het ging van start op 31 juli. De boot van Poole naar Brownsea Island had 22 jongens aan boord en bij hen was , onherkenbaar in regenjas, de bij zijn tijdgenoten zo beroemde Baden Powell. Het grote avontuur van het eerste verkennerskamp en de start van Scouting was begonnen. In de vlaggemast op het eiland hing de historische Union Jack, die ook boven Mafeking had gewapperd. Het kamp eindigde op 9 augustus 1907. Op de wereldjamboree van 1937 in Nederland merkte iedereen dat het Baden Powell z'n laatste jamboree zou zijn. Op het einde van de jamboree deed Baden Powell zijn vaarwelboodschap.Niet één van de aanwezigen was niet ontroerd door deze pakkende woorden van de Baden Powell en toen hij besloot met zijn “Nu, vaarwel. God zegenen u allen.” ,zag je tussen de omstaanders meer dan één traantje wegpinken.                                                                                          
                                                                                                                                                                                                         




     Het teken van de jamboree in 1937 in nederland waar Baden Powell vaarwel zei. 




     Het teken van Baden Powell

                                          

     

     Baden Powell
    Stichter van de Scouts
    .




     

                                          

     

    26-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

    Welkom

    Hallo beste bezoeker 
    welkom op m'n blog
    bent u geintereseerd in jamboree
    of gaat u mee zoals ik
    dan vindt u hier al een heel boel info 
    over wat het is 
    hoe het eruitziet 
    en nog veel meer 

    !!!!!!!!!!

    26-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (17 Stemmen)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Jamboree ?

    Wat is Jamboree ?

    Jamboree is een vierjaarlijks internationaal kamp een groots gebeuren voor maar liefst 40 000 scoutsen en gidsen van over de hele wereld je krijgt er een hele reeks aan activiteiten : shows, fysieke uitdagingen , werkwinkels over milieu wetenschap en cultuur, wedstrijden, discussiegroepen, optredens, of deelnemen aan een mega-paracommandotocht, een boeddhistisch gebed bijwonen, of bij een groep mexicanen gaan eten en nog veel meer je kan meemaken op Jamboree. Dan nog gezwegen over de vele vrienden die je er maakt en het is een levenslange herrinering. Jamboree is bedoeld voor gidsen en verkenners. De activiteiten worden georganiseerd door het IST zij zorgen ook voor de veiligheid, het eten, de EHBO, de logostiek, dus de organisatie. De leiding begeleidt de leden doorheen dit avontuur.     

    24-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    23-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar en wanneer ?

    Waar en wanneer ?


    In 2007 bestaat scouting 100 jaar. Jamboree valt in dit feestjaar en daarom gaan we naar Engeland waar de scouts is ontstaan.
    Het kamp gaat door van 27 juli tot 8 augustus. De locatie is het Hylands Park, een typisch Engels landschapspark, vlakbij Chelmsford. Het park ligt ongeveer 60 km ten Noord-Oosten van Londen en vlakbij Gilwell Park, het bekendste scoutsdomein ter wereld.

    <== De foto is genomen in de zomer van 2005 in het Hylands park waar Eurojam doorging (voorkamp van jamboree) er waren een 10 000 tal aanwezigen van over de hele wereld. Je ziet slechts een gedeelte van het terrein. Op Jamboree gaan houdt echter veel meer in. De voorbereiding startte al begin 2006. In totaal zal je dus twee jaar betrokken zijn bij het gebeuren en dus ook twee jaar kunnen genieten.

    23-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    22-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie is Jamboree ?

    Voor wie is Jamboree?

    Je mag mee als:
     * deelnemer als je geboren bent tussen 28/07/89 en 27/07/93.
    * akabe deelnemer  als je geboren bent tussen 28/07/86 en 27/07/93.
    * service (IST) als je geboren bent voor 28/7/89 en bij de inschrijving max. 40 jaar bent. 
    * leiding  als je geboren bent voor 28/7/89 en bij de inschrijving max. 30 jaar bent.

    en actief zijn in z'n scoutsgroep alle andere mogen NIET mee

     

    22-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met wie ga je op Jamboree ?

    Met wie ga je op Jamboree?

    Op Jamboree gaan is niet zomaar een keuze, maar een echt engagement van dik anderhalf jaar. In het najaar van 2005 hebben we een werking opgestart met leiding en service. In het voorjaar van 2006 wordt iedereen ingedeeld in zijn of haar nieuwe groep met VVKSM-ers van over heel Vlaanderen. Iedereen heeft individueel ingeschreven dus je komt in een groep van allemaal mensen die elkaar in het begin niet kennen.De groep waarmee je op Jamboree gaat wordt een troep genoemd. Een troep bestaat uit 36 leden en 4 leid(st)ers. De eindverantwoordelijke van een troep is de troepie. Service wordt onderverdeeld in teams van een 15-tal onder leiding van een teamie.Deze troepen vormen voor het project je nieuwe thuis. Samen doorloop je het volledige project. Je gaat dus ook op Jamboree met deze troep. Op het kampterrein slaap en eet je samen. Activiteiten doe je natuurlijk niet alleen met VVKSMers maar samen met de Chilenen, de Australiers, de Slovenen, ...Als Service zit je in de voorbereiding in een VVKSM-team maar kies je tijdens de Jamboree zelf in welk internationaal team je het kamp wil meemaken.

    21-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ziet Jamboree eruit ?

    Hoe ziet Jamboree eruit?

    Het hoofddoel van het project is natuurlijk Jamboree zelf. Om je een beeld van het terrein te vormen kan je een blik werpen op het kaartje.
    Het is een voorlopig plan van het terrein.

    De maat linksboven is 350 m. Op dit grote terrein leven we gedurende 12 dagen met 40.000 scouts en gidsen samen.

    Donkerblauw:
     Dit zijn de subkampen. Op elk subkamp slapen en eten een 50-tal troepen waarvan telkens 2 Belgische. Op het subkamp zal je ook regelmatig een avondactiviteit doen en kan je natuurlijk een bezoekje brengen aan troepen van andere landen. Per vier subkampen wordt er een Hub voorzien (H). Hier vind je een medische post, een internetcafé, telefoons en andere ondersteuning voor de subkampen.

    Lichtblauw:
     Dit is het IST(service)-subkamp. Op dit subkamp zijn enkel +18-jarigen toegelaten en heeft de service zijn eigen restaurant. Er worden dagelijks ook specifieke activiteiten voorzien voor de service. Op dit subkamp verblijven een 8.000-tal personen
    .

    Rood:
    Dit zijn activiteitenzones. De meeste activiteiten gaan door op het terrein zelf en op elk van deze zones zal je gedurende de Jamboree een halve dag doorbrengen
    .

    Paars:
    Dit is het centrale deel van het kampterrein met de plaza (dorpsplein), de arena (waar de shows doorgaan), een markt, de hoofdkwartieren van de verschillende landen en veel meer.

    Geel:
    Dit is de administratieve zone. Hier bevinden zich het hospitaal, het perscentrum en de verschillende hoofdkwartieren van de organisatie.

    Groen en wit:
    Dit is parkzone die niet gebruikt wordt.



    20-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    18-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het programma van Jamboree ?

    Wat is het programma van Jamboree ?

    De IST (service) komt aan op 25 juli 2007 en krijgt de eerste dag een algemene trainig van de organisatie. De dag erna krijgen zij per team een specifieke training voor hun taak gedurende het kamp. Ze installeren zich op het IST-subkamp en maken kennis met hun internationale collega's.

    Leiding en deelnemers komen aan op 27 juli. De eerste twee dagen worden gereserveerd voor het opzetten van de tenten, het inrichten van de foerage en de inkleding van het troepsterrein.

    Iedereen neemt op de avond van de 28ste juli deel aan de openingsceremonie. In de centrale arena mogen we ons aan een spetterende show verwachten. Zou de Engelse koningin aanwezig zijn?

    29, 30, 31 juli en 2,3,4,5,6 augustus zijn de activiteitendagen. Iedereen zal op verschillende momenten de zelfde activiteiten meemaken. Hieronder een kort overzicht.

    Drie dagen verlaat je het terrein met je volledige subkamp voor een daguitstap:

    • een dag Gilwell adventure: op het gerenomeerde scoutsdomein beleeft iedereen een echte avonturendag. Er is een touwenparcours, een klimmuur, een kartbaan en nog veel meer.
    • een dag Starbust: een dag van het kamp stel je je ten dienste van de maatschappij. Met een internationaal team ga je onder meer helpen in een bejaardentehuis, ruim je een verwaarloosd bos op of maak je nestkastjes.
    • een dag Splash: de Engelse zeescouts hebben een dag vol waterpret voorbereid. Een halve dag wateractiviteiten naast een groot meer en een halve dag activiteiten op het water. Dit kan op een surfplank of een kano zijn, maar even goed op een zelfgebouwd vlot.

    De andere activiteiten gaan door op het Jamboreeterrein.

    • Vijf halve dagen bezoek je de verschillende Worldvilles. Worldvilles zijn dorpen waar de verschillende activiteiten worden georganiseerd door de deelnemende landen. In vijf themas (zoals cultuur, sport en spel, wetenschap) maak je kennis met de hele wereld.
    • een halve dag bezoek je het Global Development Village. Daar worden wereldproblemen op een ludieke manier voorgesteld en kan je je inleven in de situatie van zowel mensen met een mentale handicap als Indiaanse boeren. Educatief verantwoord maar toch leuk.

    Er blijven nog vier halve dagen over voor keuzeactiviteiten. Enkele van de mogelijkheden:

    • Energise: teveel of te weinig energie? Energise lost je probleem op. Je kan zelf een circus stichten, skaten of een fietsparcours ontwerpen.
    • Faith en Beliefs zone: een Jamboree is niet compleet zonder een bezoek aan deze bijna unieke plaats op de wereld. Een hele reeks godsdiensten zitten hier zij aan zij en stellen zichzelf voor. Je kan ze natuurlijk ook zelf beleven
    • Village UK: hier laat het Verenigd koninkrijk zichzelf van zijn beste kant zien. Dragen Schotten een rokje? Weet jij hoe je polo speelt?
    • Natuurlijk moet je ook een bezoek brengen aan de plaza: swoppen is er de nationale sport maar je kan ook gewoon een souveniertje kopen, een Weense koffie drinken of Braziliaanse koekjes proeven.

    Verder zijn er overal walk-in activiteiten. Spring eens op een echte Lodense dubbeldekker of speel een spelletje schaak tegen de toekomstige Russische wereldkampioen.

    Op 1 augustus vieren we samen scouting sunrise, het onstaan van scouting 100 jaar geleden. Het begint met samen ontbijten in de open lucht. Verder spelen we die dag met zijn allen samen. Als je niet weet wat je met 40.000 samen kan doen, moet je zeker mee. De dag eindigt met een heuse carnavalstoet. Deelnemen en kijken tegelijkertijd.

    Op 7 augustus is er voor iedereen de slotceremonie. Met betraande ogen nemen we afscheid van onze nieuwe vrienden en we zijn blij dat het internet bestaat om de vele contacten te onderhouden. Afspreken om volgend jaar op bezoek te gaan bij je nieuwe Thaise vriendin?

    Op 8 augustus breken we ons troepsterrein op en keren tevreden terug naar huis.

    18-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    17-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel kost Jamboree

    Hoeveel kost Jamboree?

    Het totale inschrijvingsbedrag is voor iederen 1300 euro. Dat is veel geld, maar in dit bedrag zit alles inbegrepen: inschrijvingsgeld voor Engeland (60%), vervoer en de trektocht enkele dagen voor Jamboree, alle voorbereidingsweekends en een vijfdaags minikamp, groepsmateriaal, administratieve kosten, aandenken, dassen en badges. Voor service en leiding die naar vergaderingen komt, voorzien we ook een kleine vergoeding in de reiskosten.Van dat inschrijvingsbedrag is 2% voorzien om scouts en gidsen uit Vlaanderen te ondersteunen die omwille van financiële redenen anders niet mee kunnen (= Scouting Op Maat).

    17-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorige locaties (deel 1)

      De vorige locaties  ( deel 1 )
              

                     
    1e Wereldjamboree 1920

     

     

    Engeland

    8000 Scouts
    34 Landen

        
        

    Olympia
    London

    30 Juli - 8 Augustus
                         

    2e Wereldjamboree 1924

     

     

    Denemarken

     

     


    5000 Scouts
    34 Landen

        

        


    Ermelunden
    Kopenhagen

     

     

    10 - 23 Augustus

    3e Wereldjamboree 1929
    Engeland

     

     


    50.000 Scouts
    42 Landen

        

        


    Arrow Park
    Birkenhead

     

     

    31 juli - 9 Augustus

     

    4e Wereldjamboree 1933
    Hongarije

    25.792 Scouts
    34 Landen

        
        

    Gödöllö

    1 - 16 Augustus

    5e Wereldjamboree 1937
    Nederland

    28.750 Scouts
    54 Landen

        
        

    Vogelenzang
    Bloemendaal

    31 juli - 9 augustus


    I Pax Ting 1939
    (Wereldbijeenkomst voor meisjes)

    Hongarije

    5800 padvindsters
    23 landen

        
        

    Gödöllö

    25 juli - 7 augustus

    6e Wereldjamboree 1947
    Frankrijk

    25.000 Scouts
    42 Landen

        
        

    Moisson

    9 - 18 augustus

    7e Wereldjamboree 1951
    Oostenrijk

    12.884 Scouts
    47 Landen

        
        

    Bad Ischl

    3 - 13 augustus

    8e Wereldjamboree 1955
    Canada

    11.139 Scouts
    71 Landen

        
        

      Niagara
    on the Lake


    18 - 28 augustus



     

     
        
     
        

     

    16-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorige locaties (deel 2)
    Vorige locaties  (deel 2)

    9e Wereldjamboree 1957
    (Jubileum Jamboree)

    Engeland

    33.000 Scouts
    80 Landen

        
        

    Sutton Goldfield
    Warwickshire

    1 - 12 augustus


    10e Wereldjamboree 1959
    Filippijnen

    12.203 Scouts
    44 Landen

        
        

    Mount Makiling

    17 - 26 juli


    11e Wereldjamboree 1963
    Griekenland

    10.394 Scouts
    86 Landen

        
    geen logo aanwezig
        

    Marathon

    1 - 11 augustus


    12e Wereldjamboree 1967
    Amerika

    12.011 Scouts
    105 Landen

        
    geen logo aanwezig
        

    Farragut State Park
    Idaho

    1 - 9 augustus


    13e Wereldjamboree 1971
    Japan

    23.758 Scouts
    87 Landen

        
    1971
        

    Asagiri Heights

    2 - 10 augustus


    14e Wereldjamboree 1975
    Noorwegen

    17.259 Scouts
    91 Landen

        
    1975
        

    Lillehammer

    29 juli - 7 augustus


    Wereldjamboreejaar 1979
     <== deze jamboree is afgelast

    15e Wereldjamboree 1983
    Canada

    14.383 Scouts
    ca. 100 Landen

        
        

    Kananaskis Country
    Alberta

    6 - 14 juli

    16e Wereldjamboree 1987/1988
    Australië

    14.634 Scouts
    84 Landen

        
        

    Cataract Scout Park
    New South Wales




    30 dec '87 - 10 jan '88






    15-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    14-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorige locaties (deel 3)

    Vorige locaties (deel 3)

    17e Wereldjamboree 1991

    Korea

    20.000 Scouts
    135 Landen

        
        

    Mount Sorak
    National Park

    30 Juli - 7 Augustus


    18e Wereldjamboree 1995
    Nederland

    29.060 Scouts
    169 Landen

        
        

    Dronten
    Flevoland

    1 - 11 Augustus

    19e Wereldjamboree 1998 - 1999
    Chili

    30.519 Scouts
    158 Landen

        
        

    Hacienda Picarquin

    26 dec. '98 - 6 jan. '99


    20e Wereldjamboree 2002 / 2003
    Thailand

    24.000 Scouts
    140 Landen

        
        

    Sattahip

    20 dec 2002 - 8 jan 2003


    21e Wereldjamboree 2007
    Engeland

    40.000 Scouts ?
    215 Landen

        
    UK
        

    Hylandspark
    Chelmsford

    27 juli – 8 augustus 2007

    14-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepen

    Er zijn zes groepen

    1) kapoenen => van 6-7 jaar
    2) welpen     => van 8-10 jaar
    3) jongivers  => van 11-13 jaar
    4) givers       => van 14-16 jaar
    5) jins           => van 17+
    6) leiding      => van 17+

    13-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kentekens

    Enkele kentekens  

    Scouts en Gidsen Vlaanderen logo zwart
     teken van scouts en gidsen Vlaanderen logo zwart


    Scouts en Gidsen Vlaanderen logo color
     teken van scouts en gidsen Vlaanderen logo in kleur 


    Scouts en Gidsen Vlaanderen spat 
     teken van scouts en gidsen Vlaanderen spat 


    Akabe 
     teken van akabe scouts


    scoutsshop
     teken van de scoutsschop


    zeescouting
     teken van de zeescouts

    Jaarkenteken
      
     jaarkenteken


    scouting internationaal
     jongens teken


    guiding internationaal
     meisjes teken


    kapoenen
     teken van de kapoenen



    welpen-kabouters 
     teken van de welpen


    jonggidsen-jongverkenners
     teken van de jongverkenners


    gidsen-verkenner
     teken van de verkenners


    jins
     teken van de jins


    leiding
     teken van de leiding

    13-04-2006 om 00:00 geschreven door Mathijs De Brabander  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)


    Archief per week
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    moorsele158wagenbrugstraat
    www.bloggen.be/moorsel

    Mijn favorieten
  • Bloggen.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs