ingrediënten:
250-300 g penne; zout; 3 dl slagroom; 4 eet. groene pesto, uit potje; 300-400 g gebraden fricandeau, dikke plakken, in smalle reepjes of kleine blokjes; 40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas; 2 eetl. fijngesneden bieslook.
bereidingswijze: Kook de penne zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Breng de slagroom aan de kook. Roer de pesto erdoor. Voeg eventueel wat zout en/of peper toe. Temper onmiddellijk daarna de warmtebron. Warm de fricandeau in de saus op. Laat de saus echter niet meer aan de kook komen. Laat de penne even in een zeef uitlekken. Doe ze terug in de pan. Schenk de saus met het vlees erover. Schep alles enkele malen om. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi eerst de Parmezaanse kaas en daarna bieslook erover. TIP: geef tomatensalade met zwarte olijven en uienringen erbij.
|