Foto
KLEINDAGELIJKSE CURSIEFJES

Vaak heb ik de nood om te ventileren wat er in mijn hoofd rondspookt. Het schrijven van deze korte stukjes, geeft weer ruimte in de bovenkamer.

In mei 2011 volgde ik een cursus columns schrijven bij Creatief Schrijven maar kwam al snel tot de vaststelling dat mijn stijl cursiefjes worden genoemd.

Ik volg geen bepaalde tijdslijn maar probeer toch iedere maand een paar cursiefjes neer te schrijven. Ze komen of ze komen niet. Net zoals een droom je bezoekt of een vogel in je tuin neerstrijkt. Nooit voorspelbaar en daarom wonderlijk.

Laat maar horen hoe je erover denkt. De stijl, het onderwerp, de woordkeuze, mijn denkpatroon,... maakt niet uit wat. Iedere reactie is meer dan welkom.

Carine



LEUK OM LEZEN

www.petermangelschots.be
www.josghysen.be
http://louisvandievel.deredactie.be/
http://williamvanlaeken.deredactie.be/
http://kristienhemmerechts.deredactie.be/



Archief per maand
  • 04-2016
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    decoxydschegazette
    www.bloggen.be/decoxyd
    www.bloggen.be/carinegoris

    Cursiefjes
    16-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paparazza – Februari 2015

    Wat een fotograaf lijden kan, of wat een mens zich op de hals kan halen.

    Vorige week was ik in Londen. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik deze stad bezocht heb.  Een aantal keer per jaar moet ik er gewoon heen. Sfeer opsnuiven, winkelen, tentoonstelling bezoeken maar vooral straatfotografie meepikken. 

    De musical “Once” draait nog tot einde maart en de dag voor vertrek haalde ik het in m’n hoofd om bij een muzikale vriendin tijdstippen op te vragen wanneer ik eventueel Ronan Keating aan de stage door van het Phoenix theater kon spotten. Ze gaf me drie tijdslots en dat leek me voldoende om te scoren. Toch had ik er weinig vertrouwen in maar zag het als een leuk extraatje voor de trip. Dit valt tenslotte ook tot straatfotografie onder te brengen.

    De eerste twee tijdstippen liet ik aan me voorbij gaan. Moe en slecht licht( grijs en al schemerend tot donker) leken me geen ideale omstandigheden om de Boyzone ster te doen schitteren. Dus ik zette al mijn kansen in op het middaguur. De nieuwe boekhandel van Foyles ligt recht tegenover het theater en het is zeker geen straf om daar rond te kuieren. Wat een schitterende renovatie en wat een oceanen van boeken.

    Maar goed, terug bij het onderwerp nu. Ik stond ruim op voorhand aan de achterkant van het theater. Al gauw werd het een groep van een 20-tal vrouwen die zich rondom de deur verzamelden. Ik had even iets van “ja” dit gaat lukken, uiteraard.  De energie begon te stromen en ik zag het plaatje al in gedachten voor me.  Als ik even de concentratie dreig te verliezen stopt er een geblindeerde Mercedes voor de deur. Hij is van een type dat ik nog nooit gezien hebt. Een zwarte chauffeur stapt uit en opent het achterportier. Een kleine blonde man met zonnebril stapt uit en zegt : “Sorry guys, I’m running late”. Auto uit, stage door in. Zo dat was het. Ik knipperde eens met m’n wimpers en weg was hij.

    Diep binnenin begint er een mannetje heel hard te lachen. En ik lach mee. Wat is dit een gekke luchtige situatie. Ik stond erbij en ik keek ernaar. Uiteraard kan ik begrip opbrengen voor dit gegeven. Een mooie ervaring die je weer terug met twee voeten op de grond zet en je doet verlangen naar een volgende uitdaging.

    Ik bracht vier schitterende portretten mee uit deze hoofdstad en die komen één voor één in de mensen-met-een-passie reeks. Voor de artiest met zijn verzameling tattoos, heb ik al een waardige stand-in gevonden.  Ook zijn foto mag deel uitmaken van de reeks.

    Sometimes you win, sometimes you loose….  al is verliezen heel relatief in dit gegeven. 


    >> Reageer (0)
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap 10 jaar later - Januari 2015
    Een hele goeie vriendin van me overleed alweer bijna 10 jaar geleden. De laatste maanden samen waren intens en heel dicht bij mekaar. We ondervonden allebei wat vriendschap in de puurste zin van het woord betekende. Geen eindeloze gesprekken meer want alles was gezegd, het blad werd bijna omgeslagen,het boek ging toe. Geen belang van uiterlijkheden want dat ging zij allemaal heel erg snel achterlaten. Geen goede raad, geen wijze woorden, enkel de stilte en de nabijheid waren ons nog gegund. Ik heb dit altijd als het meest waardevolle gesprek ervaren. We wisten wie we waren, wat we aan mekaar hadden en we deelden diezelfde passie voor het leven dat weldra één van ons twee zou achterlaten. 

    Tien jaar later denk ik vaak aan die tijd. Het heeft me zoveel geleerd. Vooral dat ik mezelf mag zijn, met mijn kleine kantjes en met mijn grote idealen. Als ik van de uitgestippelde weg wil afwijken, staat ze steeds aan mijn zij. Om me dat extra duwtje in de rug te geven om toch te springen. In het ijskoude water maar ook in de donkere diepte als het moet. Ook nu zeggen we weinig maar geeft ze in één oogopslag weer dat ik gewoon de grote uitdagingen mag (om niet het woord moeten te gebruiken) aangaan. Dat ze er voor me is en goedkeurend aan m'n zijde staat. Dat ze door mij, ook de toekomstdromen beleeft die in dit aardse leven voor haar niet meer mogelijk zijn. We doen dit samen.

    Door haar weet ik dat ik niet voor minder moet gaan. Dat ik voor het grootste mag kiezen ook al vinden anderen dat uiteraard onpraktisch. Dromen dromen, wensen uitspreken en waarmaken, verder op dit kleurrijke pad zonder aarzelen. Bedankt Anja voor de wijsheid, voor de vriendschap en voor je nooit aflatende steun. Je bent zo dichtbij 


    >> Reageer (0)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Udo Juergens - December 2014

    Udo is niet meer. Een heel leven flitst aan me voorbij. Zoveel liedjes die ik m’n leven lang woord voor woord zal meezingen. Zoveel teksten die zoveel verder gaan dan ik hou van jou, ik blijf je trouw. De platen hebben we niet meer maar ze zijn één voor één vervangen door hetzelfde exemplaar in cd vorm. We hebben het ganse oeuvre in huis. Ik kan niet één favoriet opnoemen, want er zijn er zoveel. Onlangs heb ik een heel pak cd’s in de auto gelegd om er op de lange ritten die ik maak terug naar te luisteren. Vaak komen de tranen van herkenbaarheid. Het leven dat hij zo goed gekend heeft, wordt vaak zo onnavolgbaar omschreven.

    Toen mijn ma 60 werd zijn we live gaan kijken. Een dorpsplein vol mensen in de gietende regen allemaal op stoeltjes en met regencapuchons. Iedereen bleef zitten en zong mee. Zelf had ik de liedjes lange tijd niet meer gehoord maar het kwam uiteraard allemaal terug. Samen onder een paraplu zongen we uit volle borst mee. Naast ons zat een man met zijn moeder en tante en ook daar werden de kelen volop opengezet. Er ging zo’n gevoel van samenhorigheid door ons heen. Allemaal samen voor hem en door hem.

    Een paar maanden geleden zagen we nog de show naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag. Hij zag er topfit uit en straalde van kop tot teen. Muziek was uiteraard zijn leven en monter vertelde hij dat hij zolang hij zich goed voelde, hij er nog mee doorging. Tot vandaag dus.

    Tijdens zijn wandeling in Gottlieben is hij ingestort en regelrecht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Münsterlingen gebracht. Zelf zijn we thuis in deze regio rondom de Bodensee. Het is een plaats waar natuur en water zo mooi samenvloeien. Ein fliegender Schwan über ‘m Bodensee. (uit : Atlantis sind wir). Daar is onze “Liedermacher” om 16.25h. ingeslapen. Ik wens hem een mooie laatste reis. Da Capo Jürgen Bockelmann.


    >> Reageer (0)
    04-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografie - December 2014

    Toen ik in 2010 door een reorganisatie een eind kon maken aan mijn fulltime kantoorjob, was het mijn droom om fotograaf te worden. Al gauw maakte de VDAB me duidelijk dat dit een “no-go” was. Met mijn huidige diploma kwam ik niet in aanmerking voor een herscholing.
    Ik kon best weer naar school gaan maar dan verloor ik al mijn inkomensrechten. Dat was niet de bedoeling. Een tijdlang heb ik mijn droom opgeborgen. Niet dat ik niet meer fotografeerde, integendeel, maar de droom om professioneel iets helemaal anders te kunnen doen, leek mijlenver weg.

    Ondertussen zijn we eind 2014 en ben ik blijven investeren in de dingen die me gelukkig maken. Dit jaar is er weer heel wat in beweging gebracht wat betreft het plaatjes schieten. Een huwelijksdag kleuren, een foto voor een nationaal weekblad, een fanreis in beeld brengen, een tienerverjaardag als achtergrond en een Belgisch Kampioene voor de lens. Teveel om op te noemen. En die droom? Die kwam weer iets dichterbij. Als kers op de 2014 taart, maakt www.carinegoris.be zijn weg door de virtuele wereld. Als verlengstuk van mezelf en als visitekaartje ik voor sta en wie ik ben.

    Nogmaals een bewijs dat je je dromen nooit mag opgeven, hoe onrealistisch ze ook lijken. Geloof in jezelf, dan doen anderen dat ook.

    Als dit geen fijne kerstboodschap is…

     


    >> Reageer (0)
    13-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De val - November 2014

    Trots, dat ik een periode mag afronden, een hoofdstuk mag afsluiten. 

    Ja, ik was wat afgedwaald. De hoofdweg was nog steeds in zicht maar ik nam steeds meer bijwegen. 

    De chaos was niet veraf en de rust heel ver weg. 

    Dan ga je even figuurlijk tegen de grond. Ai, het doet pijn. Nog eens, ja het doet toch wel heel erg zeer. 

    Ik sta recht, klop het stof van m'n jas en m'n broek en ga weer recht in mijn schoenen staan. 

    Zo doen we dat. Een eenzame traan rolt langs m'n wang naar beneden. 

    Maar ik zie het licht van de hoofdbaan weer. Een klein fel lampje dat me wel lijkt te wenken. 

    Zonder aarzelen ga ik die richting weer uit. 

    Hoe dichterbij ik kom, hoe meer het weer als vanouds voelt. 

    De schram op m'n wang herinnert me nog aan de val, maar die verdwijnt binnen een paar dagen wel weer. 

    Net als de pijn. Die mag wegebben en plaats maken voor iets moois, iets van en voor mezelf

    Weer iets geleerd, weer een stap dichter bij de kern

    Trots. 


    Harde noten 
    opgelucht kraken
    Verder
    naar een beter zijn 
    Hop en je gaat
    met tranen op de wangen 
    maar vastberaden 
    zoals altijd
    Het komt wel goed.


    >> Reageer (0)
    07-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap - November 2014

    Je stond altijd voor me klaar, decennia lang. Als ik het moeilijk had in m’n relatie, als het zwaar was met de kinderen, als mijn ex me onheus behandelde,… altijd stond je deur open. Ik heb hier dankbaar gebruik van gemaakt zonder me ooit af te vragen of jij misschien ook iets te vertellen had.

    Gisteren stond je aan m’n deur, m’n gesloten deur, letterlijk en figuurlijk. Ja we hadden afgesproken, maar het weer was zo mooi dat ik meer zin had in een wandeling met m’n vriend. Dus sloeg ik de deur achter me dicht en vertrok. Je belde aan en nog een keer, maar er deed niemand open.

    Had je het moeilijk, wou je ook je hart eens luchten? Ach hoe spijtig toch. Volgende keer beter, misschien?  Jij komt er zelf wel uit, dat deed je altijd toch wel. 

    Sommige vriendschappen raken over datum en worden daarna nog leeg geconsumeerd. Wordt het dan niet eens hoog tijd om de ketting te doorbreken en een punt te zetten achter oude verroeste gewoontes? Als klaarstaan voor mekaar een één richtingsstraat was, is en blijft dan laat je die straat beter doodlopen. Zet gewoon een ander bordje aan het begin en klaar is kees.

    En dan valt het stil. Het is toch een vriendschap opgeven die zovele jaren standhield. Nostalgie komt op je pad lopen en je vraagt jezelf af : moet dit echt op deze manier eindigen. Je hebt geen keuze. Kies voor jezelf. Besef dat niemand waardevoller is voor je eigen persoon dan het “ikje”. Nee dit is geen egoïsme maar jezelf beschermen voor de harde mensenwereld. Als jij het niet doet, wie zal het dan wel voor je doen? 


    >> Reageer (0)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verliefdheid - September 2014
    Een verliefdheid overvalt je of je nu zeventien of zevenenveertig bent. Als een auto in volle snelheid van stilstand naar 240 km/uur rijdt ze je leefwereld binnen. 

    Boem, zullen we nu eens wat vertellen.
    Boem, daar heb jij echt helemaal geen antwoord op hoor. 

    Het was lang geleden dat ik zo helemaal van de kaart was. De werkelijkheid en de nuchterheid gingen op reis en lieten me achter met vlinders en allerlei ander gekleurd gedierte. Het leven op een wolk zonder enige houvast of handvat. 
    Het moet kunnen maar als de bovenste laag roze glazuur wat begint te versuikeren, komt al gauw het besef dat deze kleur niet brengt wat ze je beloofd. 
    Kijk eens even een klein beetje objectief. 
    Als je de bril van de verliefdheid afzet, merk je dat je wel heel weinig met deze persoon gemeen hebt. Het lange termijn denken is absoluut niet aan de orde. 

    Wat blijft er over van dat zaligmakende gevoel? 
    Het besef dat je gewoon graag gezien wil worden. Dat je die warme arm soms gewoonweg nodig hebt als de lucht die je inademt. 
    De verliefdheid maakt plaats voor eigenwaarde. Want zo slecht zie je er niet uit, toch? 
    Je kan jezelf ook weer een stukje liever zien nu je weer eens een keertje in de spots van het leven hebt gestaan. 
    Zo blijkt die onmogelijke, ongelofelijk superlatieve, allesomvattende en onrealistische indian summer liefde, tenslotte gewoon een cadeau aan jezelf. 

    Die roze wolk lever je gewoon terug in, als leeggoed met statiegeld. 

    >> Reageer (0)
    27-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Highgate – Augsutus 2014

    Vorige week was ik in Londen. Hoe heb je de stad ervaren, vroeg de schoenverkoper bij de Geox aan me. Toen ik hem vertelde dat mijn teller van bezoeken al de dertig gepasseerd was, keek hij even vreemd.  Maar goed terug naar Londen zelf.

    Het doel van deze reis was een bezoekje aan het woonhuis van een idool. Samen met een medestander was ik naar de Britse hoofdstad afgereisd.  Al vanaf de eerste momenten samen merkte ik dat dit geen goeie zet was. Iedere zin en iedere overdenking ging over het idool en toen de eurostar in St. Pancras halt hield, was mijn harde schijf in het algemeen en de map idool in het bijzonder al helemaal vol.

    Vaak vind ik het vreemd dat mensen zo opgaan in hun adoratie.  Dit is niet eigen aan één artiest in het bijzonder maar kan doorgetrokken worden naar alle mensen die een publieke functie hebben Akkoord, ik hou van zijn muziek en dit meer dan van alle anderen in zijn genre.  Ik wens hem het allerbeste toe maar verder dan dat gaat het voor mij echt niet.  De afstand die er is, vind ik gezond en noodzakelijk.

    Toen het aan het eind van de citytrip eindelijk zo ver was dat we de metro zouden nemen naar zijn thuisadres, zei een kleine nuchtere duivel(in) in mijn hoofd “nee, dit wil ik niet”. Ik zag het niet voor me : postvatten voor een huis in de hoop een glimp op te vangen van de man die ik al vaker op het podium mocht bewonderen. Opeens leek me dat allemaal zo puberaal. Iets dat ik 20 jaar geleden niet overwogen zou hebben, ging ik nu toch doen? Te gek voor woorden.  Ik nam afscheid van mijn reisgenoot die dit absoluut niet leuk vond en ging die dag mijn eigen weg.

    To be, to be, free again, zong ik luidop toen ik National Portrait Galery in het zonnetje passeerde. Het was mijn uitweg terug naar het eigen ik.  Heerlijk over de Mall slenteren om heel onverwacht voor Clarence House te belanden dat toevallig deze maand voor publiek open is. Wat een cadeau.  Er was nog net één plaatsje vrij voor de rondleiding. Ze hadden duidelijk op mij gewacht. Ik kreeg een geweldige inkijk in de residentie van the Duchess of Cornwall en genoot van de hilarische verhalen van de gids van dienst.

    Soms is het niet evident om voor jezelf te kiezen, maar het is wel een aanrader.  Ik zit nog maar in de eerste lessen van de cursus maar het bevalt me. Waarschijnlijk ga ik het schooljaar wel afmaken. Zin in. 


    >> Reageer (0)
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wauters versus Goris - Augustus 2014

    Beste Mijnheer Wauters,

    ’t Is de laatste keer, zeg ik elke keer, maar ik wil het weer, ik heb het nodig, geef me nog meer. Je verwoord prima waarover het gaat als ik je voor m’n lens krijg. Er mag geen camera of fototoestel in de buurt komen of je zet je er klaar voor. Daarom is het zo’n uitdaging om je in een onbewaakt moment te kunnen fotograferen.

    Je maakt een beter fotograaf van mij. Je legt de lat hoog en ik probeer er telkens in mee te gaan. Van alle artiesten zitten er de meeste foto’s van jou in mijn portfolio. Ik probeer die fictieve brug op te stellen en daarop halverwege te komen. Geen angst verder kom ik niet. De waardering en het respect is te groot om in jouw bewegingsvrijheid binnen te dringen. Die kleine afstand is prima, zowel voor jou als voor mij.

    Want ook jij hebt je verdriet en je dagelijkse beslommeringen. De nood van je kinderen aan een blije en gelukkige papa. Maar het mag ook al eens ietsje minder beste kerel. Je hoeft niet altijd sterk en groot te zijn. Laat wat ruimte zodat je ook voor jezelf wat eigenheid kan creëren zodat het hoofdje wat minder vol wordt. Let niet iedere keer op elke stap die je zet maar durf ook eens onbevangen je eigen ik te laten zien. Of vind je het misschien niet kunnen? Wil je het gordijn niet echt laten vallen? Het is jouw keuze natuurlijk maar weet dat het niet onmogelijk is.

    Het is een drukke zomer en er zoemt zoveel rond je heen. Iedereen wil wel wat van je want je bent nog steeds de absolute nummer één. Weet dat het verder in de rij ook goed vertoeven is. Het hoeft niet allemaal stralend en glanzend. Het leven is ver van een afwasmiddelreclame.

    We zien mekaar snel weer en weet dat ik je afstandsbehoefte altijd zal respecteren. Aan jezelf ken je de halve wereld en ook ik voel met het beste met die figuurlijke anderhalve meter aan ruimte tussen ons. Toch kan ik het niet nalaten om je te bedanken voor het deurtje dat je soms op een kier laat. De sprekende foto’s zijn hiervan een regelrecht bewijs.

    Tot gauw voor een volgende Wauters versus Goris


    >> Reageer (0)
    06-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephan Vanfleteren @ Botanique Brussel - Juni 2014
    Een uitnodiging voor een fototentoonstelling viel in de bus. Niet van de fotograaf zelf maar van zijn vrouw, wat al bijna net zo impressionant is of zelfs nog net dat ietsje meer. Een kunstenaar is slechts zo uitzonderlijk als de vrouw/man die achter hem/haar staat. Ik was er enorm blij mee. 
    We nemen de dag zoals hij komt en struinen hartje Brussel rond. Opeens overvalt me een herinnering aan een gesprek van enkele maanden geleden met een goede vriend. Er zit een bijzondere eetgelegenheid in rue de Boucher maar natuurlijk ontging de naam me helemaal. Gelukkig hebben we het digitale tijdperk mee en vloog er al snel een sms met naam en nummer binnen. 
    Eens de innerlijke mens gevuld ging het richting Botanique onder een late namiddag zon. Het werd plots stil toen we de ruimte binnenstapten. Een bijzondere energie die je letterlijk vleugels geeft. Ze hangen bij het binnenkomen aan een haakje en als je even rechts kijkt, zie je ze aan de schouders van Axel Witsel, meteen ook de cover van het eerder uitgebrachte boek. 
    De locatie is subliem evenals de keuze van de portretten. Ik kan niet onder woorden brengen hoe geweldig Vanfleteren deze atleten op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Je stapt binnen in een verhaal en kan ieder hoofdstuk op je eigen manier lezen.
    Wat is het leuk om deze ervaring te delen met iemand die net zo gepassioneerd kan kijken en filosoferen als ik. Dries Mertens die je van drie portretten aankijkt en waarin ik steeds een ander iemand zie. Een man met vele facetten, misschien iets te veel. Ik geloof hem niet. Moussa als een strijdlustige krijger met een blik die verder kijkt dan eender welke grens. De rug van Romelu waar je de aanzet van zijn onbestaande vleugels in zijn torso kan zien. De open hand van Courtois, je ziet de bal niet maar je voelt dat hij niet ver weg is. De schitterende tattoo's van Mirallas en Alderweireld, met wereldse woorden en trotse eenvoud. Het duoportret van de niet geselecteerde Timmy Simons samen met Jan Vertonghen. Zo ingetogen en zo veelzeggend. Hazard op een speelse manier, net zoals de speler zich toont in iedereen duivel. Parels, één voor één. 
    Het is gewoon teveel emotie en inspiratie om in één keer te laten doordringen, dus we maken nogmaals een rondje. En weer is er die verbazing als bij het eerste moment. We dromen weg, want wat zou dat geven als,...
    Na afloop feliciteren we de artiest en drukken we onze bewondering uit voor zoveel moois. We worden oprecht aux serieux genomen en er ontspint zich een gesprek van een leven na deze tentoonstelling. Stephan geeft toe dat hij onmogelijk alles kan blijven stockeren. Het zijn dan ook geen polaroids die je ergens in een kast kan wegmoffelen. Wie weet hebben de spelers interesse of wil de voetbalbond deze collectie wel overnemen. En wat als dat niet het geval is? 
    Een korte stilte met dan meteen de reactie : hebben jullie interesse? 
    Wat een bijzondere vraag beste man. We houden van je werk en staan met open mond naar deze portretten te staren. Het zou een droom zijn om één van je werken in onze huiskamer, leefkamer of werkkamer te mogen verwelkomen. 
    We maken verdere afspraken en ik druk erop om zijn vrouw nogmaals te bedanken voor de fijne uitnodiging die we kregen. Dit wordt uitermate geapprecieerd. Nog even kijken we om naar al het moois dat op dit klein stukje van onze hoofdstad verenigd is. 
    In de trein terug naar huis wordt er uitgesproken hoe verrast we zijn. Hoe fijn het is om een kunstenaar van dit niveau te ontmoeten en gewoon ongedwongen met hem te kunnen praten. Natuurlijk gaat het ook over de afmetingen van de kaders, de eventuele prijzen van de werken en onze eerste voorzichtige keuze. Niks is zeker maar van dromen blijven we jong en alert. 

    >> Reageer (0)
    02-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van Veen - Mei 2014

    Herman Van Veen ziet Antwerpen graag. Bij iedere nieuwe tournee kiest hij steevast voor de Arenberg Schouwburg. 

    Net daarom is het zo bizar, dat ik nog nooit een voorstelling van hem zag. 

    Gisteren kreeg ik door Concertnews de kans om dit als genodigde te doen. 


    Als ik Kleine meid op je kinderfiets hoor, dan krijg ik het steeds warm en koud tegelijk. Dat lied pakt me iedere keer weer.

    Ik zie de foto van het beeld dat hij beschrijft gewoon voor me. Keer op keer. 

    Dus ja, ik was heel benieuwd wat deze Nederlander (leeftijdsgenoot van mijn pa) me zou brengen. 


    De voorstelling begint en de rust die Herman uitstraalt, dwaalt als het ware door de zaal. Je voelt je veilig in je eigen cocon, die hij in alle eenvoud voor je ter beschikking stelt. Het afwisselen van zang, muziek en tekst is zo prachtig in mekaar gestoken dat het als een geheel aan je voorbij speelt. Je staat even buiten de wereld en laat je met alle gemak meevoeren in zijn fantasie. 

    Een woordenkunstenaar, een acrobaat, een muzikant, een imitator en zoveel meer. Ik vraag me zeker af of ik in het verleden al zo'n complete artiest aan het werk zag. Er zijn flarden die sowieso blijven hangen. Woorden of zinspelingen die je mee naar huis neemt en die je niet meer loslaten. 


    Het deel voor de pauze lag me meer dan het tweede deel. Dit is een persoonlijke voorkeur natuurlijk. Het geheel zit gewoon prima in mekaar. Zelfs van de presentatie van de bis nummers maakt hij iets bijzonder. Hoe creatief kan je zijn? Hoeveel talent kan je meegekregen hebben bij je geboorte? Het spoort me enkel aan om m'n eigen talenten weer intenser te gaan gebruiken. 


    Hoed af voor Mijnheer Van Veen uit Utrecht. 


    >> Reageer (0)
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van het hart - April 2014
    Dit weekend stond ik nog in een heerlijk zonnetje en bij 26°C foto's te schieten in Palma stad. 
    Bij het 3x50 project is echt tot uiting gekomen dat straat fotografie me enorm ligt. De gewone bijzondere plaatjes waaraan meestal achteloos wordt voorbijgegaan, hebben voor mij altijd een bijzondere magie. In één van de smalle en lommerrijke steegjes zat een man te schilderen. Niet van dat commercieel schilderen dat je in alle steden terugvind, maar echt beelden met karakter waaruit in niets wees, dat we toch wel in een heel toeristische omgeving vertoefden. 
    De man was al wat ouder en je zag de creativiteit in de groeven van z'n gezicht. Toen hij merkte dat ik m'n fototoestel op hem gericht had, knikte zijn hoofd heel langzaam nee. 
    Hij wenkte me toe en ik ging wat dichterbij staan om naar hem te luisteren. 
    Of ik Engels sprak? Hij had duidelijk geen behoefte aan Duitse toerist nummer tweeduizendezesenvijftig die zijn moedertaal nog maar eens aan de man wil brengen in een land dat buiten een eindeloze toestroom aan medelandgenoten, niks met deze taal gemeen heeft. 
    Op mijn beurt knik ik ja. Hij vertrouwt me toe dat zijn gezicht echt te veel getekend is, om nog op de foto te gaan. 
    Ook al opper ik dat dit juist een foto mooi en anders maakt, ik kan hem niet overtuigen. 
    Er valt een stilte en plots krijgen we allebei een glimlach om onze mond. 
    Een teken van "jij en ik", wij begrijpen mekaar. Ik steek de Nikon weg en bewaar dit plaatje in m'n hart. 
    De mooiste foto's zijn degene die we om één of andere reden niet maken. 
    Ze komen enkel op de harde schijf van ons hart. En of die schijf dan weer zo hard is, daar heb ik m'n twijfels over. 

    >> Reageer (0)
    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alex versus Axel - Maart 2014

    Ken je die mop van de vijf Vlaamse leeuwen en één Waalse haan? Flauw, ik weet het wel maar de perfecte voorzet voor een Waalse goalgetter als Czernia die zeker het punt zou verzilverd hebben. Zou hebben, nee hij deed het gewoon.

     Een Waalse avond, dat was het wel. En dan heb ik het niet enkel over eurosong. Mijn Waalse vriend Alex (niet verwarren met Axel) liet samen met zijn Vlaamse vriend Bob zijn eerste klasse voetbalploeg in een veilige haven binnenvaren. Dit klinkt als muziek in mijn oren. Ik ben al jaren fan van Alex en zal deze koppige Waal ook altijd in m’n hart blijven dragen. Wat de muziek betreft, daar gaat het zeker een andere kant op.

     Misschien ben ik niet echt objectief. Ik had al een boon voor Udo Mechels toen hij kandidaat was bij X-factor. Daarna kreeg ik de kans om hem een heel klein beetje beter te leren kennen. Een geweldig persoon en daarbovenop perfect tweetalig. Niet iemand die Frans spreekt zoals ikzelf en het overgrote deel van Vlaanderen maar iemand die twee van onze drie landstalen echt beheerst. En nog zijn we niet bij de muziek.

     Of jullie nog geduld moeten hebben tot het hoofdstuk muziek zich aanbied? Ik vrees van niet, want het gaat hier helemaal niet over muziek. Gisterenavond zagen we een staaltje van broedermoord. Als je het scenario aan Jan Verheyen gaf, zou je denken dat hij er een loopje mee nam, maar het is de echte realiteit. In een wedstrijd die alternerend door de Vlaamse en Waalse landshelft wordt georganiseerd werd gisteren onder het instemmend oog van mens en Vlaming een Waalse deelnemer tot koning gekroond. Vlaanderen op z’n best.

     Moeten de Vlaamse artiesten zich in vraag gaan stellen als een Waalse kandidaat zich voor de Vlaamse beurt als winnaar uitroept? Nee absoluut niet. Want dit was geen wedstrijd. Dit was een schertsvertoning avant la lettre. Een 100% van de vakjury, de meeste smsen van het publiek. Krijg je dit echt nog verkocht? Blijkbaar wel. Want we hebben waarschijnlijk massaal gekeken. Ja hoor, ook ik.

    Het is een echte aanfluiting voor al de Vlaamse Artiesten die aan de weg timmeren om hun broodwinning te verzekeren. Begrijp me niet verkeerd, dit is geen verwijt naar onze Waalse vriend, maar wel aan alle zelfuitgeroepen muziekminnende experten die echt geen moer geven om een Vlaams Artiest.

    Dit gaat niet enkel om onze vriend Mechels maar ook over de vier andere kandidaten die nooit een kans hadden. De wedstrijd wordt overbodig. Geef gewoon een leuke show op tv en geef eerlijk toe dat de winnaar reeds bekend is.

    Gaat Axel potten breken in “Shopenhagen”? Wellicht niet en daar kan zijn dansende Isabelle geen punt aan veranderen. Alex deed dat wel, in Vlaanderen, waar hij al lang eentje van ons is. Dit gezegd zijnde , hoe ist? Alles goed! 


    >> Reageer (0)
    18-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermeende Vriendschap - Februari 2014

    I’ve lost the friend that I needed  losing, found others on the way… (*)

    Het gebeurt wel vaker dat mensen op een bepaald moment je pad kruisen ,  een tijdje met je meelopen en dat dan toch vrij snel de splitsing der wegen volgt en je elk een andere richting kiest. Soms komt het onverwacht, soms kondigt het zich al weken, maanden of reeds jaren aan.
    Je deelt samen een bepaald gedachtegoed en op een bepaald moment houdt het gewoon op.
    Het leven is kiezen en de hoofdzaak is dat je voor jezelf blijft kiezen.

    Het is moeilijk om rechttoe/rechtaan te zeggen : het hoeft niet meer voor mij. Vaak blijft de vriendschap nog wat aansudderen of doormodderen.  De beslissing is al gevallen maar, god wat is het moeilijk om dit onder woorden te brengen. Mensen doen mekaar daardoor vaak meer ellende aan dan nodig is. Helemaal triest wordt het als er verwijten beginnen vallen.  Als de koek op is, is het tijd om afscheid te nemen en door te gaan.

    Aan wie ligt het?  Dat is een moeilijke.  Mensen denken soms dat dingen vanzelfsprekend zijn en vaak liggen kleine ergernissen aan de basis. Wil ik zo wel verder in deze vriendschap?  Het is me een aantal keer overkomen dat ik een hele tijd de frustraties van vrienden aanhoor en met goede bedoelingen mijn adviezen voor het grijpen leg. Op een bepaald moment zijn de problemen aan de andere kant opgelost en daalt er een stilte over de vriendschap neer. Nu zou ik dit niet echt een vriendschap durven noemen. Mensen hebben een andere uitweg gevonden en de nood is niet meer aan de man (vrouw) om de aanhoorder ook even te bedanken en de vriendschap verder te laten groeien .  Hierin heb ik echt geleerd om voor mezelf te kiezen en afstand te nemen.  Vaak bloeit de vermeende vriendschap dan ook dood en blijft er enkel een verre kennis over.  Als je luisterend oor gewaardeerd wordt, heeft de vriendschap genoeg water en voedsel om dieper en sterker te groeien.

    Maar ook zelf verander en groei je als mens zodat vriendschappen die al jaren meegaan, plots niet meer in je leefwereld passen . Tenslotte liegt ook onderstaande liedjestitel er ook niet om . Du kriagst immer nur die Freund, die du verdienst (**)

    Het is triest maar vaak al te waar dat je goede bedoelingen misbruikt worden. Die vriend die jarenlang met je op citytrip ging, blijkt je gewoon al die tijd als makkelijk vervoersmiddel gebruikt te hebben. De vriendschapswortel zit totaal niet diep en je wordt te kijken gezet als een kleuter.  Klinkt je dit bekend in de oren? Dan geef ik je één goede raad : maak er niet te veel woorden aan vuil maar maak hier zo snel mogelijk een einde aan. Kies voor jezelf en maak plaats voor al die fijne mensen die het wel goed met je voorhebben. Schoon schip maken, toch?

    (*)          Ronan Keating – Caledonia

    (**)       Rainhard Fendrich – Die Freundschaft


    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cloclo en Co - Februari 2014
    Vandaag zou hij 75 jaar oud geworden zijn. Ik ben met zijn muziek grootgeworden en ken bijna alle songs nog woord voor woord al heb ik ze in jaren niet meer gehoord. Herinner me nog goed de shows op de Franstalige televisiezenders vol kleur en Claudettes. Soms lijkt het wel of de taalgevoeligheid die me is aangeleverd, echt wel komt door de muziekinteresses van mijn ouders. De vreemde woorden vlogen me al om de oren terwijl ik nog maar net onder de knie had hoe mijn eigen taal in mekaar stak. Toen zong ik al mee maar wist echt niet wat ik uitkraamde en het staat vast dat vele woorden niet echt overeenkwamen met de bijgeleverde teksten. Frans is nooit mijn sterkste vreemde taal geworden maar zijn songs hebben me wel een gevoel voor deze taal meegegeven. Iets wat ik koester. 

    Mijn ma was (is) enorme fan van Claude François en Udo Jürgens. We hebben thuis echt alle geluidsmateriaal wat deze twee gasten op de markt hebben gebracht. Maar ook het ganse crooner genre is mij sinds mijn peuterjaren bekend. Net daarom is het zo geweldig om de covers die Bublé nu brengt, gewoon van moment één te kunnen meezingen. Het brengt zoveel nostalgie mee. Oergezellig om sinds begin dit jaar op zondagavond Radio 2 Rat Pack te beluisteren samen met de mensen die mij het leven gaven. 

    Muziek is echt wel een rode draad in ons gezin. Ik heb heel veel meegenomen van de jaren '60 en '70 toen mijn ouders jong waren en zij op hun beurt gaan helemaal mee in de muziek uit mijn "jonge" tijd. Er zijn heel veel liedjes met fijne herinneringen en de Magnolia die in onze tuin groeit, staat daar niet enkel omdat we het een mooie boom vinden (Magnolias forever). 

    Dan komt er een jonge snaak op je pad die al die Franstalige songs weer naar de oppervlakte brengt. Ik werd bijna duizelig toen we het een namiddag lang over het Franse Chanson hadden en namen als Charles Aznavour, Gilbert Montagné, Dave en menig ander inwijkeling de revue passeerden. Terug in de tijd met een jongere generatie, dat is heel bijzonder. 

    Dankbaar omdat deze muziek me met de paplepel werd ingegeven. Het is een communicatiemiddel, zoveel is zeker. 
    Het verenigt mensen en het maakt vreemde talen plots niet meer zo vreemd. 
    Het verre opeens heel dichtbij. Een andere wereld die voor het grijpen ligt. 
    Merci Maus, Danke Fluas! 

    >> Reageer (0)
    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeduizenddertien - December 2013

    Het jaar loopt weer op z’n einde en er zijn zoveel fijne dingen om op terug te kijken. Count your blessings, zeggen ze wel eens en sinds een paar jaar doe ik dat ook effectief. Dit jaar ging ik weer aan de slag. Ik kwam in een hele fijne groep mensen terecht, zo anders dan ik in het verleden gewoon was. Een kantoor vol met positieve mensen, het doet je echt enorm goed. De waardering was er weer. Ze vinden het gewoon fijn om mij in hun groep te hebben en dat geeft het zelfvertrouwen toch een boost. 

    Ik heb er lang over gedaan, om de negativisme van de vorige werkgever los te laten. Maar goed, voorbij is voorbij en ik kan ondertussen ook alle contacten met die gezondheidsfirma loslaten. Het voelt als een bevrijding.

    Een nieuwe titel mag ik onder m’n naam zetten : huisfotograaf. Het nieuwe album van David Vandyck bracht een aantal cd voorstellingen met zich mee en daar heb ik echt mijn hartje kunnen ophalen. Kaartjes volgeschoten en heel tevreden over m’n werk. Dit resulteerde in een samenwerking voor het nieuwe blad : magazine David 2 bevat heel veel van mijn hand, zowel fotowerk als schrijfwerk. Ik kreeg zijn vertrouwen om deze kans te grijpen en dat deed ik met beide handen. Het is mooi dat zowel hij als ik van onze hobby dat ietsje meer kunnen maken wat wil zeggen dat de inzet meer dan 100% is. We zitten op een rollercoaster in iets wat we vooraf niet voor mogelijk hebben gehouden. Zo zie je maar : what you believe is true.

    Ook het afgelopen jaar stonden er weer wat internationale concertjes op het programma. Ik mocht Sting vanop een eerste maar strontnatte rij zien in Tienen en voor Ronan reden we net de grens over voor jawel, weer die eerste rij.
    Boeken verslinden was er ook dit jaar weer bij. Iets meer dan 60 werken passeerden de revue met als uitschieter Zoveel Hemels Boven De Zevende, voor mij toch echt wel mijn boek van het jaar.

    We kijken ook alvast even vooruit. Net na de jaarwisseling gaat het naar Michael Bublé. Volgende week reeds starten we met 3 x 50, een project waarbij 50 fotografen gedurende 50 weken met een 50 mm lens op pad gaan. Iedere week dus een foto inleveren wat wil zeggen dat de NIkon altijd paraat moet zijn.

    Twee werkvakanties liggen alvast (wat een straf) eentje naar de zon en eentje naar de sneeuw. Privé ga ik een oud collega in Istanbul bezoeken en staat ook UK weer op het programma.

    Ik ben een gelukkig mens, ik geef dat gewoon toe.

    Als ik en m’n dierbaren gezond mogen blijven dan is er niks meer wat ik mezelf kan wensen. Enkel doorgaan op dit elan en vooral doen wat het hart me ingeeft.

    Het is zo simpel en toch had ik daar bijna een halve eeuw voor nodig om dit te beseffen. Het is nooit te laat….


    >> Reageer (0)
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Bolle - Oktober 2013

    Ze was mijn schoolmaatje, ze wordt mijn politieke chef.

    Het klinkt een beetje hard maar dat is het in werkelijkheid absoluut niet.Zo mooi om te zien hoe mensen het maken in het leven.Hoe iemand als jong volwassene al een bepaalde drive heeft en hoe die iemand toekomstgericht ook haar stempel kan/mag drukken.

    Ze was altijd enorm creatief en enorm gedreven. Ik herinner me de lessen verbale expressie waarin ze zonder schroom de hoofdrol op zich nam. Niet om haantje de voorste  te zijn maar gewoon omdat dat haar ding was.Improviseren was haar van moeder natuur meegegeven en we lagen meermaals in een deuk met rollende tranen over de wangen als ze in haal element was.De lessen Frans waren voor leraar Maurice een hel. De speelvogel werd losgelaten omdat de taal voor haar kinderspel was. Opgevoed in een meertalig milieu voelde ze zich als een vis in het water in de taalvakken. Fysica en scheikunde waren voor ons allebei een ander paar mouwen. Ik denk spontaan aan de wet van Galileo die erin gedramd werd maar waarbij we allebei de mist ingingen op het examen toen we naar de wet van de zwaartekracht werden gevraagd.

    Twee jaar was ik haar klasgenootje en reeds toen zag je een glimp van wat ze nu geworden is. Door wie ze is, waar ze voor staat en omdat ze steeds haar eigen koers vaart.

    Ik las ergens "'t stad is van A", .... "A"wel dat is de nagel op de kop zie. De madame van Turnhout komt eraan. Respect Astrid. 


    >> Reageer (0)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London - Oktober 2013
    Of ik meewil naar Londen? De vraag komt onverwacht en kort voor vertrek maar het antwoord is vanzelfsprekend en volmondig ja. Londen is echt een stad naar mijn hart. Zoveel te zien en zelfs na meer dan 30 bezoeken zijn er nog steeds heel veel dingen nieuw voor me. Zeker als je gaat met iemand die de stad door heel andere ogen bekijkt, opent dat een nieuwe wereld.
    Enfin op vrijdagochtend heel vroeg van start, eigenlijk kan ik beter zeggen donderdagnacht. Via Kontich en Groot Bijgaarden richting Calais. Op de aloude manier met de boot over het kanaal. Het heeft iets speciaals als de White Cliffs aan de einder verschijnen. Daarna doorkruisen we Kent om halt te houden in Greenwich voor een bezoek wandeling naar de kapel. De herfstkleuren geven de natuur toch ook weer een andere dimensie. Greenwich huisvest de nulmeridiaan, het maritiem centrum met Royal Observatorium en het Naval College. Die vrijdag laat prins Philip er een oude clipper te water en is het uitzonderlijk druk. Via de Cutty Sark begeven we ons naar het water waar de Avontuur ons opwacht. We schepen in en varen richting centrum. Daarbij varen we langs de oevers waar de meest schitterende nieuwe hoge gebouwen met de meest uitzonderlijke architectuur aan ons voorbij schuiven. Het weer zit enorm mee en we kunnen dus van al dit moois genieten op het dek. Onder de Tower Bridge door komt de Big Ben al in zicht met aan de overkant de Londen Eye.
    We stappen uit ter hoogte van Houses of Parliament en nemen daar de metro naar station Blackfriars (de zwarte paters). Ons doel is Tate Modern waar een tentoonstelling van Paul Klee recent in première is gegaan. Maar vooreerst versterken we de innerlijke mens met zicht op de Thames en St. Pauls. Na het bezoek aan Tate, lopen we over de Millinium brug richting St. Pauls. De verlichting is fenomenaal en aan beide kanten van de brug is het uitzicht adembenemend. De Kathedraal ligt er bij als een oude wijze man die schitterend uitgelicht is. Ik wordt er zowaar even stil van. Metrostation St. Paul’s brengt ons via Holborn naar ons hotel in Heathrow.
    Dag twee vangen we aan met een stevig ontbijt. Het wordt een lange dag dus we zijn beter goed voorbereid. Bus en metro brengen ons weer richting centrum waar we over de London Bridge bij Borough Market toekomen. Deze markt stond al geruime tijd op mijn to-do lijstje maar eerst nu is er tijd voor een bezoek. Een wirwar van straatjes en tentjes huisvesten de meest bizarre producten. Alles ziet er ongelofelijk lekker uit en het is dus een kwestie van kiezen die niet makkelijk is. Het is ook gewoon een lust voor het oog. Al die kleuren, al die specifieke verkopers met daarbij een massa volk. Ik kies voor een Streusselkuchen (komt de origine toch steeds weer bovendrijven) en we sluiten af met een pimms op een geïmproviseerd terras bij een temperatuur die je aan het voorjaar doet denken. Volgende doel is Camden. Vermits de Northern Line uitligt, is het een hele tocht van Euston Square uit. We krijgen ook een paar regendruppels cadeau. Hier scheiden ook even onze wegen. Ik keer terug naar het centrum (met de bus via Kings Cross) om me aan mijn oude vertrouwde Marks & Spencer te wijden. Gewoon even shoppen met een rustpauze bij een fijne kop koffie. Nadien voegt zich ook mijn citytripmaatje weer bij me en spenderen we drie uur in dit gigantische warenhuis. Ondertussen is het in Oxfordstreet een niet te overziende drukte geworden. De mensenmassa stroomt uit beide richtingen toe. We nemen het station Bond Street en sporen richting St. Pauls waar we neerstrijken bij Yo’s en ons tegoed doen en sushi en meer van dat Aziatisch. Daarna gaat het weer richting luchthaven en dus hotel.
    Dag drie voegen we ons weer bij de grotere groep en bussen richting centrum naar The Tower. We beslissen om een wandeling rond The Tower te maken richting docklands. Over de Tower Bridge die echt wel de rode draad was in deze trip, krijgen we een schitterend zonlicht over ons heen. Het blauw van de brug schitterend in het licht. In de smalle straatjes van de docklands komen we een groepje mannen tegen die van die oude fietsen meezeulen. Ik vraag of ze willen poseren en dat doen ze dan ook met de glimlach. Wel wordt er een tegenprestatie gevraagd. We moeten zelf ook even op de fiets plaatsnemen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De fiets is enorm hoog en het kost dan ook een paar pogingen om op bestemming te geraken. De heren stellen ook voor om een aantal foto’s te maken. Een toevallige ontmoeting die net dat beetje peper en zout op de trip is, die het gerecht helemaal afmaakt. Terug richting tower komen we Mr. Beefeater en zijn aanhang tegen die ons onverwacht trakteren op een mooi spektakel. Nog snel iets kopen voor de innerlijke mens en dan weer door Kent richting Dover en het kanaal over. Om 21.30h. stap ik weer op het thuisadres binnen. Het was een trip met vele nieuwe indrukken van een stad die toch zo bekend is.

    >> Reageer (0)
    13-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vonnis - Oktober 2013

    Tja, het is voor mij nog altijd zo onwezenlijk, die gast uit de wijk.Die jongen die voor sommige onder ons (ik noem geen namen) niet interessant genoeg was om mee te spelen. Die jongen werd een topacteur.

    Vind je dat? Absoluut.Laat ze maar Matthias Schoenaerts bewierroken (en weer noem ik geen namen). Ik doe niet mee. Dit is ‘m, dit is Vlaanderens grootste acteur.

     De film is ook een andere manier bekijken waard. Natuurlijk kennen we ondertussen allemaal het verhaal van Het Vonnis maar er zit ook een prachtige structuur achter met schitterende shots. Verheyen maakt veel gebruik van een welbepaald camerastandpunt. De camera neemt boven het personage of de situatie plaats.  Het geeft ons een overzicht, iets wat ons gerust stelt. Is dat ook niet zo in het leven “an sich”? We zijn op ons gemak als we het overzicht bewaren.De sterkste scènes vond ik het woonkamerconflict tussen Lomme en De Bouw. De stiltes waren het boeiends, het kijken, zonder woorden, ongelofelijk sterk.Ik deel daarin de mening van een vriend uit de showbizz (zou ik een naam noemen? nee toch maar niet) die echt dweept met Chris Lomme. Wat speelt ze sterk in deze film. Een dame met het metier in haar DNA, zoveel is zeker. Ook onwaarschijnlijk sterk met een mede-acteur van het Schorvoort-kalieber.Ook het opeten van de sandwich samen met de strafpleiter werd heerlijk in beeld gebracht. Zoveel dingen tussen de lijnen, zoveel dingen ongezegd maar toch zo duidelijk. Ook zoveel tijd aan de kijker om er zijn eigen idee over te vormen. Als het ware een stuk kladblad in de kant voor je eigen verhaallijn.

    Dus ja, het is een aanrader. Een absolute aanrader en dit niet enkel naar Vlaamsche normen.

    Er werd me een depri gevoel voorspeld (zonder een naam te noemen) maar nee, dat had ik niet. Het gaf me energie om ook weer verder te gaan met m’n eigen project. Ik zie alvast situaties voor me die ik zelf nog moet schrijven maar ik weet nu dat ik er meer dan ooit aan toe ben. Het loopt beslist niet zo’n vaart maar in mijn gedachten heb ik ook al een acteur in het achterhoofd of kan ik beter zeggen in de moestuin.

    Laat ‘m rustig nog wat ouder worden, ook ik heb nog de tijd. 


    >> Reageer (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zolang het liefde is - Augustus 2013
    Soms zit je in een flow, een soort roes en dan komt erop aan om die juiste gevoelens te verwoorden en op papier te zetten. Hier gaan we.

    Via een gemeenschappelijke vriendin leerde ik een aantal jaren geleden een beginnend Vlaamse zanger kennen. Mooie kerel, prima stem en dito looks. Weet nog goed dat we mekaar tijdens de eregalerij voor het eerst zagen en dat er die instant klik was. Er werd toen vooral over muziek in het algemeen en Ronan Keating in het bijzonder gepraat. Dat beeld van jou toen David, dat staat in mijn geheugen gegrift. Iets in mij wist dat dit niet een kleindagelijkse ontmoeting was. 
    Daarna kwam de eerste fotoreeks, zaal Etropal, tegen het eind van België, dus een hele rit maar ook toen weer het vertrouwen. Zowel jij naar mij, als ik naar jou. 

    Onze lunch in Antwerpen toen je niet kon wachten om me te vertellen dat je een platencontract had. Je was trots, apetrots en je deelde dat gevoel met mij. Hoe kon ik anders dan mee-trots zijn? De cd voorstelling, het toeren door het land, je eigen magazine en privé je huwelijk me Isabelle. Ik mocht er altijd getuige van zijn. Je liet me toe en deelde je lief en leed. 

    Maak je niet ongerust, er zijn ook vele momenten geweest dat mijn vertrouwen grote deuken opliep en dat ik niet meer zo zeker was van de vriendschap, maar gaat dat in het leven niet altijd zo? De aard van je muziek is niet mijn leefwereld maar ook dat kan ik makkelijk aan de kant zetten. Eine echte Freundschaft die hat Kannten und is manchmal unbequem. Tja, ook onze westerburen slaan soms de nagel op de kop. De vriendschap is soms een eb en vloed en je danst mee op de golven van de onderstroom. Soms verlies je het evenwicht en soms sta je niet meer op. 

    Maar ik blijf geloven in je spontaniteit, in je toch wat uit de kluiten gewassen ego (smile) maar vooral in je oprechtheid om geluk en emotie te delen met al wie je lief is. Tussen het persgedeelte en het officïele gedeelte van de voorstelling van je tweede cd, wil ik graag een wens uitspreken : dat ik nog lang je huisfotograaf mag zijn! En als het op het knopje drukken niet meer moest lukken, dan mag die vriendschap blijven, tot we stokoud zijn en jij misschien toch nog een liedje voor me kan neuriën (liefst eentje van Sting)

    Ik koester deze vriendschap en de weg die je me laat meelopen. Merci! 

    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs