Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
  • De waarheid
  • Grenswetenschap
  • Groene Evelien
  • Orbhunter
  • Goed nieuws
  • Welzijn
  • Robbert Vandenbroeke
  • I want to know it
  • Niburu
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
  • zomaar
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • groeten uit overmere
  • Een fijn pinksterweekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    buffalooooo
    www.bloggen.be/buffalo
    RiCo Journalistiek
    Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
    27-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante muesli

    Maak je eigen cruesli zonder suiker.

    100 g kokosvet en 50 g ongezoete appel-perenstroop en 100 honing in een pannetje laten smelten. Een half zakje natuurlijk vanille-aroma en een snuf zout erbij doen en goed roeren met een garde. Eventueel 1 tot 2 eetlepels water toevoegen als het mengsel te dik is.

    500 g grove havermout erdoor mengen. Daarna 35 g pompoenpitten en 35 g hazelnoten. Alles uitspreiden op bakpapier en in de oven op 160 graden 15 min. bakken. De bakblikken een voor een uit de oven nemen en 35 g kokosschaafsel eroverheen strooien. Nog 5 min.bakken. Na de baktijd 35 g stukjes walnoot en 150 g gedroogd gesneden fruit ( dadels, abrikozen) toevoegen.

    Laten afkoelen en in bakjes doen.  Een heerlijk tussendoortje of als ontbijt. In de koelkast bewaren.







    Bewaren

    27-09-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Muesli, cruesli, havermout, abrikozen, hazelnoten, noten, gedroogd fruit
    18-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortel-bleekseldersap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk fris drankje bij tropische temperaturen!

    Gezond en lekker.


    1 bos wortels (met loof), ongeveer  een 1/2 kilo

    ½ struik bleekselder

    ¼ bosje peterselie


    Was de groenten in water waaraan een theelepel zuiveringszout is toegevoegd. Dit is niet nodig als je biologische groenten hebt.

    Doe eerst de peterselie in de sapcentrifuge, vervolgens de in stukken gesneden wortels en  bleekselder. Schuim af bij het overgieten in een karaf.

    Versier het glas met een takje peterselie en serveer met een rietje en een ijsblokje.


    Het wortelloof en de groentenpulp voer je aan de kippen als je die hebt.

    Ze zijn er dol op!


    Weetje:

    Dit is een goed drankje tegen stress.

    WORTEL  is een ideale sapgroente. Kinderen zijn er dol op vanwege de zoete smaak. Wordt gemixt met tal van andere sappen. Hij zuivert het bloed en bevordert de darmwerking. Geeft energie en is licht verteerbaar. Rijk aan caroteen, de grote celvernieuwer en kankerbestrijder.

    Als je veel wortels eet of sap drinkt kan de huid licht oranje verkleuren. Dit is echter niet schadelijk.

    SELDER sap werkt erg verfrissend. Het neutraliseert een te hoge zuurgraad in het lichaam omdat het veel natrium bevat. Selder elimineert het teveel aan kooldioxide en is vooral belangrijk als je woont in een streek met veel luchtvervuiling (fijnstof).

    PETERSELIE is de gezondste groente. Boordevol ijzer en chlorofyl. Bloedzuiverend en bevordert de spijsvertering. Bevat tal van mineralen en vitaminen om je lichaam gezond te houden.


    18-07-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Wortel-bleekseldersap
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notensoufflé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Een notencake zonder meel, boter en suiker.

    • 400 g gemalen (gemengde) noten

    • 400 g eieren ( 6 grote) gesplitst

    • 1-2 dl (amandel) melk of sojamelk

    • 1/2  koffielepel (Himalaya)zout


    • 1/2 flesje amandelaroma
    • 6 eetlepels (afgestreken) Tagatesse zoetstof

    • 1 koffielepel (afgestreken) wijnsteenbakpoeder



    Heteluchtoven voorverwarmen op 150 graden, elektrische oven op 170 graden. 

    Vet de cakevorm in en bestrooi met het notenmeel.

    Klop de eidooiers los met de melk.

    Doe er het notenmeel, de zoetstof, het aroma, het bakpoeder en het zout bij.

    Klop in een andere kom het eiwit goed stijf.

    Schep het eiwit in drie keer door het notenmengsel.

    Vul de cakevorm.

    45 min. bakken.

    Na 30 min. de bovenkant afdekken als deze al bruin is.

    Controleer de gaarheid met een houten stokje.




    24-03-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Notencake, notensoufflé,
    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleocrackers

    Paleomeel
    Zelf experimenteren met de verhoudingen tussen zaden, pitten en noten om te proeven wat je lekker vindt.  Minimaal een ingrediënt van elk heb je toch nodig. Er zijn legio mogelijkheden.


    100 g hennepzaad                                                                                                                                                                                            100 g lijnzaad
    100 g sesamzaad
    100 g pompoenpitten
    100 g zonnebloempitten
    100 g gemengde noten of amandelmeel/hazelnotenmeel

    Alles in de keukenmachine malen tot je een meel hebt. Doe het in een voorraadpot. Genoeg om drie keer crackers van te maken als je een heteluchtoven hebt. Dan kan je met twee roosters tegelijk werken.

    Recept paleocrackers

    200 g paleomeel

    2 eieren van ca 50 g nodig of 2 eiwitten en 1 eidooier en 1 eetlepel olijfolie
    1 theelepel Himalayazout of ander echt zout (zie :www.salsamentum.nl )


    Werkwijze
    Kluts de eidooier, de eiwitten en het zout door elkaar.
    Voeg het meel toe. Je moet een stevig deeg bekomen.
    Leg de helft van de deegbal op een vel bakpapier. Daaroverheen een vel keukenfolie.Ga er nu met de deegroller overheen tot je een plat deeg hebt van 2-3 millimeter. Werk de zijranden af met een groot scherp mes. Maak inkervingen hoe groot je de crackers wilt hebben. Na de baktijd kun je ze gemakkelijk op de juiste maat afbreken.Op het tweede vel bakpapier kun je vormpjes uitsteken. Ook leuk om met kinderen te doen.
    Bakken op 150 graden heteluchtoven. Na 15 minuten de roosters eventueel van plaats verwisselen. Het volgende kwartier de oven 20 graden lager zetten en de crackers in de dichte oven laten afkoelen nadat deze is uit gezet. Zo kunnen ze nog nadrogen en worden ze extra knapperig.

    Je kan ze beleggen met hartig of zoet. Ook naturel lekker om mee te nemen als je iets te knabbelen wilt hebben voor onderweg of bij de TV.


    Bij dagelijks gebruik ben je verzekerd van onontbeerlijke voedingsstoffen voor je lichaam.
    Tot de zaden behoren ook boekweit, amarant en quinoa.  Het zijn geen granen. Chiazaad is een superfood uit Midden-Amerika. Maanzaad kennen we van de versiering op broodjes. Pijnboompitten worden meestal gebruikt door salades.





    Bijlagen:
    http://www.paleodieet.org   
    http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/chia-zaad   
    http://www.salsamentum.nl   

    15-03-2014 om 16:20 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Paleomeel, paleocrackers,hennepzaad,lijnzaad,seamzaad,pompoenpitten,zonnebloempitten,noten
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde varkenswangetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de foto voor een vergroting.




    Benodigdheden voor 2 personen:

    - 4 varkenswangetjes
    - peper en zout
    - braadvet
    - 1 maggiblokje
    - 1 grof gesneden ui
    - 1 wortel in plakjes
    - 1 schijfje knolselder in staafjes
    - 1 laurierblad
    - takje tijm
    - 1 dl water
    - 1 dl donker bier
    - mosterd of azijn

    Bereiding:

    - Kruid de varkenswangetjes en bak ze aan in de pan. Haal ze eruit en smoor de ui glazig. Doe er de wortel en de knolselder bij. Giet het vocht in de pan samen met het maggiblokje, het laurierblad en de tijm. Leg de wangetjes erbij en laat het ruim 1,5 uur stoven. Breng op smaak met een beetje mosterd of azijn.
    - Lekker met opgebakken aardappelen en witloofsalade.

    28-01-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Gestoofde varkenswangetjes
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwitrijke amandelcake voor koolhydraatbeperkt dieet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten
    - 250 gram gemalen amandelen
    - 4 eieren
    - 100 ml kokosolie
    - 75 g roomkaas
    - 50 g gepelde hennep of lijnzaad
    - Garnering: pompoenpitten of zonnebloempitten
    - Zoetmiddel:  stevia en/of  tagatose naar smaak
    - Vulling: appel, rozijnen, gedroogd fruit of stukjes pure chocolade
    - Kruiden: kaneel, vanille of amandelaroma
    - 1/2 tl (Himalaya)zout

    Baktijd: 1 uur op 185°C

    Verwarm de oven voor .

    Meng de eieren met de roomkaas en de olie (kokosolie eerst vloeibaar maken op lage temperatuur).

    Meng de overige droge ingrediënten in een andere kom. Meng daar vervolgens het fruit doorheen.

    Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Strooi er wat pitten op.

    Zet ongeveer 60 min. in de oven of tot hij goudbruin en gaar is.




    25-11-2013 om 12:32 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Eiwitrijke amandelcake, koolhydraatbeperkt dieet
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomercocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als het kwik tot 25 graden of meer stijgt is een cocktail van wortelen en komkommer een heerlijke dorstlesser. Zo krijg je ook meteen een flinke dosis vitaminen en mineralen binnen. Bovendien is groentensap beter verteerbaar dan rauwkost. Het caroteen in de wortelen geeft je huid nog eens extra bescherming tegen de zon en komkommer verjongt de cellen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Komkommers zijn nu overvloedig op de markt en wortelen zijn ook niet duur. Deze hoeveelheid sap kost 1,20 euro. De overgebleven pulp lusten de kippen ook graag.

    Ingrediënten voor 8 deciliter sap:
    - 1 flinke komkommer (600 gram) geschild
    - 800 gram wortelen
    - 1 eetlepel vers citroensap
    - 2 eetlepels vloeibare honing
    - mespunt zout

    Doe de groenten in de sapcentrifuge, schuim af en giet alles in een kan.
    Breng op smaak met zout, honing en citroensap.
    Presenteer in een longdrinkglas met rietje en een ijsblokje.

    05-08-2013 om 20:10 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Zomercocktail, komkommer, wortelen
    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    - 1 beker (250 ml) havermout
    - 1 beker gemengde noten, in stukken
    - 1/2 beker pompoenpitten
    - 1/2 beker zonnebloempitten
    - 1/2 beker gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen en bessen
    - 4  eetlepels kokosvet
    - 1 eetlepel suikervrije appel-perenstroop
    - 3  eetlepels agavesiroop
    - zakje vanillepoeder

    Oven voorverwarmen op 170 graden (boven -en onderwarmte)
    Een bakplaat met bakpapier bekleden

    Bereiding:
    - Het kokosvet langzaam laten smelten in een pan en vervolgens de stroop en de siroop toevoegen.
    - Constant blijven roeren met een garde tot het een gelijkmatige emulsie wordt.
    - Het vuur afzetten.
    - De havermout, noten en pitten toevoegen en goed omroeren.
    - Alles uitspreiden over het bakblik.
    - 10 minuten in het midden van de oven laten bakken.
    - Alles omroeren en nog eens 10 minuten laten bakken.
    - De granola eruit halen en meteen het gedroogd fruit erdoor roeren .
    - Alles laten afkoelen en in een pot doen.
    - Hoeft niet in de koelkast als het binnen een paar dagen wordt opgegeten.

    Tip: als u gojibessen gebruikt is het aan te raden om ze 10 minuten te laten weken in gekookt water en ze dan droog te deppen.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Granola, cruesli, voedselzandloper


    Categorieën
  • Boeken (19)
  • BSD-kinderen (9)
  • Columns (6)
  • Cultuur (48)
  • Familieberichten (2)
  • G-Sport (31)
  • Gezondheid (23)
  • Huwelijken (13)
  • Levensverhalen (0)
  • Onderwijs (28)
  • Recepten (8)
  • Recreatie (37)
  • Schrijfcursus (26)
  • Spiritualiteit (19)
  • Ufo's/ Orbs (11)
  • Welzijn (22)

  • Inhoud blog
  • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
  • Onderzoeksjournalistiek
  • Het sociale leven in Brakel
  • Eet-adviesboek
  • De Manische Mannen doen Té Gek

    Archief per maand
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 10-2007

    Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hertenman
    www.bloggen.be/hertenm

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!