Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  freelance
  www.bloggen.be/freelan
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  27-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assodem ondersteunt autisten op de werkvloer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Heldere communicatie levert win-win situatie op voor bedrijf en werknemer

  HOUTHALEN-HELCHTEREN- Assodem staat voor ASSinstance On Demand, met een kleine woordspeling naar ASS (autismespectrumstoornis). Twee jaar geleden werd bij Miriam Perrone (33) de diagnose Syndroom van Asperger gesteld. Omdat er voor mensen met autisme lange wachtlijsten in de hulpverlening bestaan, besloot ze om zelf een coachingbureau op te starten. Ze geeft nu voorlichting bij bedrijven om het functioneren van een autistisch persoon toe te lichten teneinde een optimaal werkklimaat te bewerkstelligen.

  “Ik wil graag het clichébeeld over autisme doorbreken want het is vaak onzichtbaar”, zegt Miriam.”Autisme is een medische, diagnostische kapstok, die in het dagelijks leven vooral een negatieve lading heeft gekregen. Bij een autist begint de informatieverwerking bij de details in plaats van bij de grote lijnen zoals bij de doorsnee-mens. Vaak zijn het perfectionisten. Zij nemen taal letterlijk en kunnen bijvoorbeeld grappen en uitdrukkingen, die figuurlijk bedoeld zijn, zoals 'tussen de lijnen lezen', niet begrijpen. Toch zijn er werknemers die op zeer hoog niveau functioneren ondanks hun 'gebruiksaanwijzing'. Volwassenen met het Asperger-syndroom lijken sociaal competent maar zijn dat in wezen helemaal niet. Door middel van imitatie en acteren kunnen ze het gebrek aan sociaal inzicht en empathie verbergen. Ze spelen hun rol met zoveel overtuiging dat ze normaal overkomen."


  Beroepen

  Klinisch psycholoog Tony Attwood zegt hierover: “Er is geen enkel beroep uitgesloten voor mensen met ASS, met de juiste aanpassingen is alles mogelijk. Het stigma is dat het alleen ICT'ers zijn. Maar in werkelijkheid kunnen ze in alle denkbare beroepsgroepen aan het werk. Hoe het werk is ingericht, hoe ze begeleid worden, hoe de collega's er mee omgaan is veel meer bepalend voor het succes dan de inhoud van het werk”.

  Assodem wil iedereen, al of niet gediagnostiseerd met autisme, begeleiden. Ook werkgevers zijn welkom. Via infosessies en consultancy wordt duidelijk hoe men het beste kan omgaan met autisme op de werkvloer. “ Als iemand het vermoeden heeft dat hij ASS heeft kan hij mij mij terecht voor advies,”legt Miriam uit. “Ik denk mee met de persoon in kwestie, geef inzicht in autisme en verwijs hem door naar een psychotherapeut indien nodig. De meeste ziekenfondsen komen hier niet in tussen, alhoewel sommige een beperkte vergoeding bieden. Daarnaast heb ik een volledig openbare Facebookpagina waar iedereen mij vragen kan stellen. Uiteraard kan dit ook anoniem via een persoonlijk bericht.

  Op dinsdag, 11 maart 2014 om 19u30 kan je komen luisteren naar glASShelder, een lezing over autisme. ”Hierin geef ik antwoord op de vraag waarom autisme meer en meer voorkomt. Of lijkt dat alleen maar zo? Is iedereen eigenlijk een beetje autistisch? Of toch niet? Hoe werkt een autistisch brein? En hoe functioneert het niet? Ook is er mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom! Of je nu iemand met autisme bent, iemand met autisme kent of gewoon meer wilt weten.Wie een saaie uiteenzetting over autisme verwacht, zou wel eens heel verrast kunnen zijn.

  Deze lezing gaat door in The Box in de Vennestraat 127 te Genk en kadert in de 'Week van de Ondernemer'. Je auto kan je parkeren aan de Aldi. Als je dan de trap af wandelt en de Vennestraat ingaat, bevindt The Box zich een klein eindje verder aan je linkerkant.
  Inkom bedraagt 3 euro en kan je ter plaatse betalen (liefst gepast geld).

  Houd zeker mijn Facebookpagina en www.startersbazaar.be in de gaten want er zijn die week in The Box nog een heleboel andere interessante dingen te zien en te beleven.

  Wil je graag aanwezig zijn, reserveer dan vooraf via miriamperrone80@gmail.com                                                                       of bel naar 0479/80 21 62."


  Bijlagen:
  http://assodem-auticoaching.weebly.com   
  http://www.facebook.com/assodem.auticoaching    

  27-02-2014 om 22:06 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Assodem, ASS, Syndroom van Asperger, The Box, Miriam Perrone
  19-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrouw die blijft, Ann Thijssen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Na een miskraam wordt Else met haar eentonige leven geconfronteerd. In deze verwarrende periode aanvaardt ze het aanbod om als gouvernante te gaan werken bij een adellijke familie op een landgoed in de buurt van Barjac in Frankrijk. Ze besluit vrij impulsief om haar vriend, familie en veilige omgeving achter te laten. Al snel blijkt dat het beklemmende verleden waaraan ze wil ontsnappen mee de grens overgestoken is, nog meer dan zij vermoeden kan. Er komt een mysterieuze band tussen haar verleden en dat van de adellijke familie aan het licht. Gaandeweg komt Else tot inzichten over haar verleden en wat haar te doen staat met de levens van de mensen die haar omringen. In een adembenemend beeldende en poëtische stijl verbindt Thijssen haar personages zoals sterrenbeelden aan de hemel worden geformeerd. De lezer komt telkens voor verrassingen te staan. Ze bewijst dat de levens van mensen van betekenis kunnen zijn, zelfs na hun dood.  De Bilzense Ann Thijssen (1968) volgde een opleiding in het onderwijs maar werkt al jaren met maatschappelijk kwetsbare mensen.

  De vrouw die blijft is haar debuutroman. Dankzij het posten van korte fragmenten op Twitter werd zij opgemerkt door Uitgeverij Prometheus. Het boek wordt door Knack aangekondigd als "het belangrijkste Vlaams debuut van 2014.”

  Bij boekhandel De Standaard in Hasselt komt zij op zaterdag 1 maart om 15.00 uur vertellen hoe haar roman tot stand is gekomen en houdt ze een signeersessie.        

  Adres: Maastrichterstraat 19. Vrije toegang. Wel inschrijven via ks.hasselt@standaardboekhandel.be of bellen naar 011-22.75.59

  Bijlagen:
  Fragment.doc (37.5 KB)   
  http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=7542#.UwS5ZIU7FNo   
  http://www.youtube.com/watch?v=GkvjvWVyxRI   

  19-02-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Ann Thijssen, De vrouw die blijft
  08-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in HBvL

  08-02-2014 om 11:32 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Annemie Struyf, Via Annemie, Blijf van mijn lijfje
  07-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgave, Elle van Bohemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Erotische verhalen voor vrouwen
  Met Valentijn in het vooruitzicht is dit misschien een leuk cadeau om aan jezelf te geven of te krijgen.
  Het betreft een crowd writing project van vijftien bekende (o.a.Rita Spijker en Maria Genova)  en minder bekende vrouwen. 
  De Heerlense Verena Germeraad heeft eraan meegewerkt. Vanmiddag om 12.50 uur was ze op Radio L1 te horen om het boek te promoten.
  Op 26 maart houdt ze een voorleessessie in de bibliotheek van de Heerlerbaan in Heerlen.

  Win dit boek
  "Wil je kans maken op een bundel vol zinderende erotiek?" vraagt ze. "Deze maand kun je een exemplaar van Overgave winnen. Ik geef er in totaal drie weg. Wat moet je daarvoor doen? Doe jij het, net als ik, ook het liefst in bed of heb jij een andere favoriete leesplek? Laat me dit zo snel mogelijk weten. Mail jouw antwoord uiterlijk vóór 28 februari 2014 naar verenagermeraad@gmail.com
  De twee leukste, origineelste inzendingen worden beloond met een vleugje erotiek. Je krijgt ten laatste 2 maart persoonlijk bericht.

  Overgave
  De verhalen in Overgave zijn divers. Ze zijn erotisch, grappig, ontroerend, spannend en soms schaamteloos. Erotische fantasieën van vrouwen, geschreven door vrouwen voor vrouwen. De verhalen zijn met hart en ziel geschreven, wetende dat de opbrengst ten goede komt aan de stichting Viva la Donna. Die wil de levenskwaliteit van vrouwen met kanker verbeteren. Het boek kost slechts 10 euro.

  Elle van Bohemen

  Elle = ze/zij
  Bohemen = vrijgevochten personen met een niet-traditionele levensstijl
  Elle is een pseudoniem waarachter maar liefst vijftien vrouwen schuilgaan.

  Bijlagen:
  Radio L1 Verena Germeraad.WAV (5.5 MB)   
  http://https://www.facebook.com/photo.php?v=512001342250774   
  http://www.uitgeverijpassage.nl   
  http://www.verenagermeraad.nl   
  http://www.vivaladonna.nl   

  07-02-2014 om 21:17 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Verena Germeraad, Overgave, Elle van Bohemen
  06-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf van mijn lijfje, Annemie Struyf en Johanna Laurent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Verhalen over genitale verminking bij meisjes.

  Vrijdag 7 februari van 12.00 tot 13.00 uur vindt de boekpresentatie plaats in Munt 6 te 1000 Brussel.

  Vandaag was het eerste deel en volgende week is het tweede deel van de uitzending 'Via Annemie' over genitale verminking  op Eén om 20.35 uur.

  Johanna Laurent is de dochter van Annemie Struyf. Zij is pas afgestudeerd als historica en journaliste.


  Over het boek

  'Waarom?' vraag ik aan de dochter.

  'It's tradition', zucht ze.

  'Waarom?' vraag ik aan de moeder.

  'It's our culture.'

  'Waarom?' vraag ik aan de vader.

  'Geen enkele man wil een onbesneden vrouw.'

  'Waarom?', vraag ik aan de besnijdster.

  'Het is mijn job, het is mijn plicht.' Tijdens de tv-opnames van haar programma Via Annemie ontdekt Annemie Struyf dat in Kenia nog steeds massaal veel jonge meisjes op gruwelijke wijze worden besneden. Elke dag opnieuw worden er op afgelegen plekken honderden meisjes in vreselijke omstandigheden verminkt.Verontwaardigd om zo veel verborgen onrecht stort Annemie haar hart uit bij haar dochter Johanna. De pas afgestudeerde journaliste is verbolgen, trekt op onderzoek uit in België en ontdekt dat genitale verminking ook bij ons een taboe-onderwerp is. Ze ontmoet meisjes en vrouwen die hun land ontvluchtten om te ontsnappen aan de mutilatie, maar bovendien blijkt dat zelfs in het westen jonge meisjes in het grootste geheim besneden worden... 

  Annemie Struyf

  Annemie Struyf is journaliste, schrijfster, tv-maker en moeder van vijf kinderen. Zij publiceerde ophefmakende reportages in toonaangevende bladen, en sleepte op die manier heel wat journalistieke prijzen in de wacht. Vanaf 2002 publiceert zij verschillende bestsellers: A la limite (2002), Insjallah mevrouw (2004) en Mijn status is positief (2005) en Ladies first & First Ladies beheersen onafgebroken de boekentoptiens. Ook in de tv-wereld leidt haar journalistieke talent tot hooggewaardeerde en veelbesproken reportages. 

  GVA

  24/12/'13- Media & Cultuur- Annemie Struyf begaf zich voor het VRT-programma 'Via Annemie' al meermaals op glad ijs. In de dubbele aflevering ‘Blijf van mijn lijfje’, trok ze naar Kenia voor een reportage over illegale besnijdenissen. Annemie ziet hoe de vrouw die de besnijdenissen uitvoert huizen binnenglipt en haar werk doet. Daar zou ze naar eigen zeggen bijna vermoord zijn.

  “Eerst probeerden we de besnijdenissen zonder verborgen camera te filmen. Ik zag hoe mannen die de boel met machetes in de gaten hielden, opgehitst raakten door onze aanwezigheid. Mijn begeleider fluisterde me toe dat ze zeiden dat ze mij gingen doden. Ik voelde geen angst en bleef gelukkig kalm. Ik denk dat ik uiteindelijk voor hen niet zo belangrijk was omdat ik een vrouw ben. Dat gegeven redde mijn leven al meerdere malen in dat soort landen. (lacht)

  Zij-kant

  Tijdens de opnames van haar programma ‘Via Annemie’ ontdekt Annemie Struyf dat in Kenia nog steeds massaal veel jonge meisjes op gruwelijke wijze worden besneden. Hun schaamlippen en clitoris worden geheel en gedeeltelijk weggesneden. Hun vagina wordt nagenoeg volledig dichtgenaaid. Zij moeten de ingreep onder vreselijke omstandigheden ondergaan.

  Annemie stortte haar hart uit bij haar dochter Johanna. De jonge journaliste trekt verbolgen op onderzoek uit in België en ontdekt dat genitale verminking ook bij ons voorkomt. Het boek ‘Blijf van mijn lijfje’ verzamelt de verhalen van meisjes en vrouwen die hun land ontvluchtten om te ontsnappen aan de verminking, van jonge meisjes die zelfs in het westen in het grootste geheim besneden worden…

  Annemie Struyf schuwt controversiële onderwerpen niet. Eerder publiceerde ze boeken over het leven van Afghaanse vrouwen, over seropositieve mensen en over de islam. zij-kant is blij dat ze nu genitale verminking op een toegankelijke manier onder de aandacht brengt. De praktijk lijkt weinig met religie te maken te hebben, maar alles met machtsverhoudingen en scheefgetrokken schoonheidsidealen. In onze vorming BIMBO tonen we ook de gevaren en maatschappelijke context van verschillende vormen van ‘body modification’.

  Mijn visie

  Dit gaat over geweld tegen vrouwen in de ergste vorm. Meisjes vanaf 6 jaar moeten deze gruwel ondergaan. Omdat ze later geen genot mogen kennen...


  Bijlagen:
  http://www.zij-kant.be   
  www.muntpunt.be   

  06-02-2014 om 23:16 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Vrouwenbesnijdenis, genitale verminking
  03-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heropening Bed & Breakfast Villa Nostra

  PAAL 02/02/2014- Peggy Vanbergen (44) is de nieuwe eigenaresse van B & B Villa Nostra in de Holststraat 25. Afgelopen weekend had ze opendeurdag. Van buiten lijkt de wit geverfde woning op een voormalige langgevelhoeve. Aan de zijkant is er gratis parkeerplaats voor de gasten en de tuin heeft genoeg privacy. De kamers met balkon of terras bieden een landelijk uitzicht. De golfbaan en Paalse Plassen liggen op een steenworp afstand, evenals het fietsroutenetwerk.

  Binnen is het verrassend ruim. Na binnenkomst ligt links de ontbijtruimte, centraal de hal met toiletten en rechts twee gastenkamers met de namen Emocion en Sensation. Deze heeft een sauna. Ondertussen kan je TV kijken door een raam dat boven het bed hangt.

  Boven zijn drie nog grotere kamers die de namen Tendresse, Sentimento en Feeling dragen. Deze laatste beschikt over een infraroodsauna. De ruimten zijn zeer smaakvol ingericht in Long Island en cottage stijl en er zijn natuurlijke en duurzame materialen gebruikt.

  Op elke kamer staat een Nespresso koffiezetapparaat en kan je thee zetten. Ook is er een koelkastje en een bar aanwezig. De prijs-kwaliteitverhouding is correct voor dit prachtige pand dat pure klasse uitstraalt. De goedkoopste kamer kost 100 euro en de duurste 175 euro voor twee personen per nacht.

  “De kamers boven zijn drie jaar geleden ingericht”, zegt Peggy. “Die van beneden zijn pas een jaar oud. Alles is gedaan door een interieurarchitecte en dat is duidelijk te zien. Door de week mik ik op zakenlui en in het weekend op koppels die een uitje willen.”

  Peggy was 11,5 jaar management assistente bij Bio Racer. “ Ik wilde al langer een B & B, eigenlijk in Frankrijk, maar dit is nog beter”, glundert ze. “Ik woon slechts op een kilometer afstand. Zoon Maxime (20) is kapper en dochter Michelle (17) studeert bio-esthetiek. Wie weet komt hun kennis hierover nog van pas voor de B & B.”

  Voor info: 0032-475-58 73 76

  Bijlagen:
  http://https://www.facebook.com/pages/BB-Villa-Nostra/159715500745210?fref=ts   
  http://www.villa-nostra.com   

  03-02-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:B & B Villa Nostra, Bioracer


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  lottekesstek
  www.bloggen.be/lotteke

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!