Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  levensmoeilijkheden
  www.bloggen.be/levensm
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  27-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assodem ondersteunt autisten op de werkvloer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Heldere communicatie levert win-win situatie op voor bedrijf en werknemer

  HOUTHALEN-HELCHTEREN- Assodem staat voor ASSinstance On Demand, met een kleine woordspeling naar ASS (autismespectrumstoornis). Twee jaar geleden werd bij Miriam Perrone (33) de diagnose Syndroom van Asperger gesteld. Omdat er voor mensen met autisme lange wachtlijsten in de hulpverlening bestaan, besloot ze om zelf een coachingbureau op te starten. Ze geeft nu voorlichting bij bedrijven om het functioneren van een autistisch persoon toe te lichten teneinde een optimaal werkklimaat te bewerkstelligen.

  “Ik wil graag het clichébeeld over autisme doorbreken want het is vaak onzichtbaar”, zegt Miriam.”Autisme is een medische, diagnostische kapstok, die in het dagelijks leven vooral een negatieve lading heeft gekregen. Bij een autist begint de informatieverwerking bij de details in plaats van bij de grote lijnen zoals bij de doorsnee-mens. Vaak zijn het perfectionisten. Zij nemen taal letterlijk en kunnen bijvoorbeeld grappen en uitdrukkingen, die figuurlijk bedoeld zijn, zoals 'tussen de lijnen lezen', niet begrijpen. Toch zijn er werknemers die op zeer hoog niveau functioneren ondanks hun 'gebruiksaanwijzing'. Volwassenen met het Asperger-syndroom lijken sociaal competent maar zijn dat in wezen helemaal niet. Door middel van imitatie en acteren kunnen ze het gebrek aan sociaal inzicht en empathie verbergen. Ze spelen hun rol met zoveel overtuiging dat ze normaal overkomen."


  Beroepen

  Klinisch psycholoog Tony Attwood zegt hierover: “Er is geen enkel beroep uitgesloten voor mensen met ASS, met de juiste aanpassingen is alles mogelijk. Het stigma is dat het alleen ICT'ers zijn. Maar in werkelijkheid kunnen ze in alle denkbare beroepsgroepen aan het werk. Hoe het werk is ingericht, hoe ze begeleid worden, hoe de collega's er mee omgaan is veel meer bepalend voor het succes dan de inhoud van het werk”.

  Assodem wil iedereen, al of niet gediagnostiseerd met autisme, begeleiden. Ook werkgevers zijn welkom. Via infosessies en consultancy wordt duidelijk hoe men het beste kan omgaan met autisme op de werkvloer. “ Als iemand het vermoeden heeft dat hij ASS heeft kan hij mij mij terecht voor advies,”legt Miriam uit. “Ik denk mee met de persoon in kwestie, geef inzicht in autisme en verwijs hem door naar een psychotherapeut indien nodig. De meeste ziekenfondsen komen hier niet in tussen, alhoewel sommige een beperkte vergoeding bieden. Daarnaast heb ik een volledig openbare Facebookpagina waar iedereen mij vragen kan stellen. Uiteraard kan dit ook anoniem via een persoonlijk bericht.

  Op dinsdag, 11 maart 2014 om 19u30 kan je komen luisteren naar glASShelder, een lezing over autisme. ”Hierin geef ik antwoord op de vraag waarom autisme meer en meer voorkomt. Of lijkt dat alleen maar zo? Is iedereen eigenlijk een beetje autistisch? Of toch niet? Hoe werkt een autistisch brein? En hoe functioneert het niet? Ook is er mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom! Of je nu iemand met autisme bent, iemand met autisme kent of gewoon meer wilt weten.Wie een saaie uiteenzetting over autisme verwacht, zou wel eens heel verrast kunnen zijn.

  Deze lezing gaat door in The Box in de Vennestraat 127 te Genk en kadert in de 'Week van de Ondernemer'. Je auto kan je parkeren aan de Aldi. Als je dan de trap af wandelt en de Vennestraat ingaat, bevindt The Box zich een klein eindje verder aan je linkerkant.
  Inkom bedraagt 3 euro en kan je ter plaatse betalen (liefst gepast geld).

  Houd zeker mijn Facebookpagina en www.startersbazaar.be in de gaten want er zijn die week in The Box nog een heleboel andere interessante dingen te zien en te beleven.

  Wil je graag aanwezig zijn, reserveer dan vooraf via miriamperrone80@gmail.com                                                                       of bel naar 0479/80 21 62."


  Bijlagen:
  http://assodem-auticoaching.weebly.com   
  http://www.facebook.com/assodem.auticoaching    

  27-02-2014 om 22:06 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Assodem, ASS, Syndroom van Asperger, The Box, Miriam Perrone
  12-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statusupdate
  5 jaar lidmaatschap persbond VVJ.

  Toplijsten Bloggen.be:
  September 2013:  eerste plaats categorie Columns
  Oktober 2013    :  tweede plaats categorie Literatuur
  November 2013 :  eerste plaats categorie Publiciteit/Media
  12-12-2013 om 11:14 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Statusupdate, persbond, blog, categorie, columns, literatuur, publiciteit, media
  17-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco wordt eerste Fair Tradeschool, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HELCHTEREN- 17/05/2013- Onder luid tromgeroffel van een jeugddjembégroep werd het Fair Tradefeest geopend in de polyvalente zaal van Don Bosco. Een 90-tal leerlingen had zich ingeschreven voor het pannenkoekenfestijn met Oxfam ingrediënten. Bijzonder waren de twee levende drank-en snoepautomaten. “Die hebben we zelf in elkaar geknutseld”, zeggen de jongens die erachter zitten. Via een draaischijf kunnen de snoepers aanwijzen wat ze willen hebben en door een opening wordt al het lekkers doorgegeven. Ook is er een mini Oxfammarkt. Vijfdejaars leerling Lenn Melotte verzorgt voor zijn internetradio MFY (Music for you) opnames die hij 's avonds uitzendt.

  Bezieler van de Fair Trade op school is Danny Evers. Om de titel van Fair Tradeschool te behalen moet hij minstens drie activiteiten rond eerlijke handel organiseren. “Voor de eerstejaars hebben we een Fair Trade-ontbijt gemaakt, met de tweedejaars bezochten we de wereldwinkel en dan nu het pannenkoekenfeest”, zegt Danny. Fier nam hij het officiële label in ontvangst.

  Bijlagen:
  http://www.fairtradegemeenten.be   

  17-05-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Don Bosco, Fair Tradeschool, Fairtradegemeenten
  26-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalvoetballers Don Bosco nemen deel aan Salesiaanse Spelen, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 26/04/2013- Een groep van 32 jongens en 5 begeleiders vertrok met de touringcar naar Kroatië om deel te nemen aan de 23 ste editie van de Salesiaanse Spelen -Salesianen zijn de volgelingen van Don Bosco- Daar treffen ze andere jongeren van Don Boscoscholen voor vriendschappelijke sportwedstrijden .Voor de vijfde keer doet de school al mee. De reis ging dit keer naar Zagreb waar ze zich hadden ingeschreven voor de zaalvoetbalcompetitie. Twee kadettenploegen en twee scholierenploegen van telkens acht spelers werden ingezet. “ Onze jongens houden er een onvergetelijke ervaring aan over op sportief, menselijk en cultureel vlak”, zegt leerkracht Bram Lijnen. “Het is niet alleen een prijs pakken op deze Spelen wat telt maar ook de onderlinge vriendschapsbanden versterken, het ontdekken van andere (eet)gewoonten in een vreemd land en het contact met buitenlandse Don Boscoleerlingen.” Mathieu Spreeuwers en Jean Marra gaan voor de laatste keer mee als begeleider. De fakkel wordt volgend jaar overgenomen door Bram Lijnen, Dennis Moons en Maarten Reykers.


  Bijlagen:
  http://www.donboscohelchteren.be    

  26-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Salesiaanse Spelen, Don Bosco
  15-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren restaureren bakhuisje van hoeve Jan op Kelchterhoef, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-OOST- 08/04/2013- De VDAB is gestart met een kleinschalige bouwwerf om het bakhuisje van Hoeve Jan nieuw leven in te blazen. Bezieler is Luc Smeets, communicatieverantwoordelijke van de VDAB. Een viertal jongeren doen mee aan een werkervaringsproject onder leiding van Jef Mariën. Na een succesvolle renovatie van de bakovens van Herkenrode en Bovy is nu hoeve Jan aan de beurt.” De nieuwe oven wordt verhoogd naar 95 centimeter want nu zijn de mensen groter”, zegt Jef. “Hij wordt met zand gevuld en er worden Maaseikse klompstenen overheen gemetseld. Die zijn zeer hard. Dan gaat het zand eruit en moet de oven twee maanden drogen. De afdekking gebeurt met een mengsel van stro en leem dat als isolatie dient. Bij hitte zet de oven uit en worden de holle stropijpjes dichtgeduwd. Bij afkoeling gaan ze weer open. Het is een oude techniek die tegenwoordig weer populair is.” Metselaar Eric (23) heeft er zin in. “Tijdens de opleiding werken we met zand en klei . Hier werk ik voor het eerst met mortel want het moet wel blijven staan”, lacht hij.

  Bijlagen:
  http://www.facebook.com/luc.smeets   

  15-04-2013 om 12:40 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:VDAB, restauratie bakhuisje, hoeve Jan
  24-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen van de Mozaïek stappen vier kilometer voor Wereldwaterdag, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-22/03/2013-Leerlingen van basissschool De Mozaïek trotseerden de ijzige kou en de snijdende wind om vier kilometer te lopen voor Wereldwaterdag. De tweede en derde kleuterklas en twee klassen van het eerste leerjaar waren vertegenwoordigd. De tocht ging naar De Plas op Kelchterhoef. Elk kind had een drinkfles met water bij zich en droeg een papieren tulband op het hoofd met een voetafdruk vergezeld van de tekst 'Walk for water'. De meesten hadden voor de gelegenheid ook blauwe kleding aan onder hun jas. “We willen ze ervan bewust maken dat het niet overal vanzelfsprekend is dat er water uit de kraan komt”, zegt juf Ellen. “In arme landen moeten de kinderen wel zes kilometer lopen om ergens water te halen dat ze vervolgens op hun hoofd naar huis dragen. De hoeveelheid en het gewicht daarvan is aanzienlijk meer dan wat in onze flesjes zit." De Somalische Marian (5) vindt het goed dat haar klasgenootjes dit een beetje  in deze tocht kunnen ervaren.

  Het project is een samenwerking van MOS en Gezondheidsbeleid op school. Het hele jaar wordt met het thema 'water'gewerkt.

  24-03-2013 om 23:58 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Wereldwaterdag, De Mozaïek
  11-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Lemmens begeleidt revalidatieproject in Ethiopië, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 08/03/2013- Ergotherapeut Johan Lemmens (44) gaat met een collega twee keer per jaar twee weken naar Jimma in West-Ethiopië om ondervoede kinderen met hun psychomotorische ontwikkeling te helpen. Dit is gekoppeld aan een voedingsprogramma. Het is een uitwisselingsproject van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) dat al vijf jaar loopt. Zes studenten van de opleiding ergotherapie verblijven er drie maanden per jaar. Samen met speltherapeuten proberen ze de achterstand van deze kinderen weg te werken. “De kindersterfte is in het eerste jaar zeer hoog”, zegt Johan. “De oudere kinderen en jongens krijgen voorrang op het voedsel omdat zij al kunnen meewerken. Zo was er een kindje van twee jaar dat veel te klein was en nog niet eens kon kruipen. Het hing als een baby constant aan de moederborst. De ondervoede kinderen leiden een geïsoleerd leven. De begeleiding duurt zes maanden en de ouders worden er continu bij betrokken. Als cadeau krijgen ze een bal en blokken mee naar huis om samen met vriendjes te kunnen spelen. “

  Bijlagen:
  http://www.vlir.be   

  11-03-2013 om 22:28 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:VLIR, Johan Lemmens
  25-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saviosschool steunt boeren in Oeganda tijdens koffiestop van Broederlijk Delen, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-22/02/2013- Voor de zevende keer op rij hield de Savioschool van Meulenberg een koffiestop. “Deze vond niet plaats op de stoep maar in de eetzaal van de lagere school en aan de kleuterschool”, zegt Hilde Vandebeek, leerkracht van het tweede leerjaar. “De kinderen betaalden een klein bedrag . Ouders, familie en vrienden leverden een vrijwillige bijdrage. Het was heel gezellig met koffie, thee, melk, chocomelk of fruitsap met een koekje erbij. We hebben zo'n 250 euro opgehaald waarmee we de boeren in Noord-Oeganda kunnen steunen.” Daar is veel kennis van landbouwtechnieken verloren gegaan tijdens de twintigjarige oorlog. Er is weinig zaaigoed en geen geld om dieren te kopen. Ze halen lang niet hetzelfde productieniveau als voor de oorlog en de honger ligt altijd op de loer. Voor 500 euro koop je twee getrainde ossen, een ploeg en een jaar lang veterinaire zorgen. Zo worden 40 families geholpen.


  Bijlagen:
  http://www.broederlijkdelen.be   

  25-02-2013 om 15:29 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Koffiestop, Savioschool, Broederlijk Delen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euroschool De Mozaïek deelt prijzen uit tijdens Dikketruiendag, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 20/02/2013- Op de Dikketruiendag werden de kinderen van Euroschool De Mozaïek verwend met gratis warme chocomelk tijdens de speeltijd. Zo konden ze zich extra opwarmen want de thermostaat stond enkele graden lager. Leerkrachten en leerlingen hadden zich voorbereid door een dikke trui of verschillende laagjes over elkaar heen aan te trekken om de kou te trotseren. Op het einde van de dag was er een prijsuitreiking voor de tofste trui in de categorie warmste, coolste of bontste trui. De winnaars kregen een cadeaubon van tien euro om te besteden bij JBC. Bij de kleuters wonnen de broertjes Marwan en Zayd El Mansouri een prijs voor de bontste trui. Maryan Abdilahi Ahmed had de warmste trui aan. Die eer viel Zkaria Dalia in het lager onderwijs te beurt. Numan Koyuncu ging dan weer prat op zijn coolste trui terwijl Ebru Gundogdu met de prijs voor de bontste trui ging lopen. “ Als 'MOS logo 3- school' konden we dit niet zomaar voorbij laten gaan en zo hadden de kinderen ook een leuke dag”, zegt schoolhoofd Janine Hanssen. “ In de klassen leerden ze over de opwarming van de aarde en dat het tijd wordt om ons milieu te sparen. Het was een fantastische koude dag die we volgend schooljaar zeker zullen herhalen.”

  Bijlagen:
  http://www.lne.be/campagnes/dikke-truiendag   

  25-02-2013 om 15:22 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Dikketruiendag, Euroschool De Mozaïek
  21-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuterschool De Kleine Reus schenkt 570 euro aan Kindergeluk vzw, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 21/12/2012- De kleuterschool in Laak die sinds kort de naam 'De Kleine Reus' draagt, heeft 570 euro opgehaald met de verkoop van 285 kerstmutsen. Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie mochten 153 kleuters hun kerstmutsen opzetten tijdens de kerstviering in zaal Paro. “We hebben daarbij gesproken over kinderen die door sociale omstandigheden, gezondheids- en/of leerproblemen het moeilijker hebben in onze maatschappij”, zegt Wendy Vanhout. De Koninklijke Vereniging Kindergeluk vzw geeft kinderen en jongeren nieuwe kansen op sociaal en cultureel vlak. Elk jaar kunnen zo'n 400 kansarme kinderen hun moeilijke thuissituatie even ontvluchten door de vakantiewerking. Ook is er een tussenkomst voor de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen in tehuizen. De viering werd afgesloten met de kerstfilm 'Kabouter Plop en de toverstaf'. Ondertussen werden ze verwend met wafels die versierd waren met slagroom en smarties.

  Bijlagen:
  http://www.kindergeluk.be   

  21-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:De Kleine Reus, Laak, Kindergeluk vzw
  18-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool 't Centrum bakt koekjes met Sofie in de Carrefour, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 18/12/2012- De derde en vierde klassen van basisschool 't Centrum deden mee aan een workshop koekjes bakken bij hun overburen van de Carrefour. Broodverkoopster Sofie had alles tot in de puntjes geregeld voor de 85 kinderen die in vier groepen kwamen. “Wie heeft er al eens koekjes gebakken?”vroeg uitbater Wim Verstraeten. Daarbij gingen toch heel wat vingers in de lucht. Per twee kinderen stond er een mengkom klaar. Wat volgde was een oefening in rekenen want alles moest precies worden afgewogen voor de muffins: 150 gram zachte boter, 150 gram suiker, 200 gram bloem en 2 eieren. “Breek de eieren maar op de rand van de kom” zei Sofie. Bij sommigen lukte dat niet zo goed en belandden de eieren via de tafel op de grond. Dat waren vast degenen die nog geen ervaring hadden met koekjes bakken. “Wie sterk is mag flink roeren in het deeg”, vervolgde Sofie. “Met onze oudste leerlingen hebben we al pizza gebakken. We wilden ook eens iets doen met de jongere kinderen”, zegt meester Johan.

  Bijlagen:
  http://www.school-tcentrum.be   

  18-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Basisschool 't Centrum, Bakken, Sofie, Carrefour
  14-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Savioschool Meulenberg verkoopt 'Soep op de stoep' voor Welzijnszorg, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 14/12/2012- Alle kinderen van de Savioschool sponsorden de soepverkoop ten voordele van Welzijnszorg. Thema is nu 'Armoede verjaart niet' en verwijst naar een steeds groter wordende groep ouderen die in de armoede belandt. De tweede klas van juf Lilian en Hilde mocht direct na de middagpauze de spits afbijten. Tweeëntwintig kinderen kwamen hun bekertje tomaten-groentensoep halen bij Fatma, Hatiche, Neslihan en Marie-Jeanne die voor de verdeling zorgen. Om het kwartier komt er een nieuwe groep en de gekleurde bekers moeten tussendoor ook nog worden afgewassen. “Voor Lamya heb ik een klusje want zij heeft een allergie en mag geen soep eten”, zegt Hilde. “Zij mag de centjes in de geldbox stoppen. De kinderen betalen elk een euro en anderen leveren een vrijwillige, liefst hogere, bijdrage. De laatste drie jaar brengt dit ongeveer driehonderd euro per keer op. Er zijn altijd genoeg vrijwilligers voor deze actie. Onze twaalf leerkrachten hebben elk vier liter soep gemaakt.”

  Bijlagen:
  http://vbsmeulenberg.wordpress.com/   

  14-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Soep op de stoep, Savioschool
  24-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuterschool Klim-Op krijgt cheque van Padital Truck-en Carwash, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Klik op de foto voor een vergroting  HELCHTEREN- 24/09/2012-Kleuterschool Klim-Op mocht van  Padital Truck-en Carwash een cheque van 1250 euro in ontvangst nemen. De eerste kleuterklas van meester Joeri Vanhove was goed voorbereid op de komst van hun weldoener Patrick Driessen. Hij kreeg dan ook op een flink applaus toen directeur Jos Ceyssens vertelde wat ze met de centjes gingen doen.”Onze schommel is dringend aan vervanging toe. Misschien laten we iets uit gegalvaniseerd staal vervaardigen want houten materiaal gaat maar tien jaar mee.” De opbrengst van de jaarlijkse carwash bij Padital voor het goede doel viel dit keer een beetje tegen. “We hebben op zondagochtend 160 auto's gewassen en daar had ik meer van verwacht”, zegt Patrick. In de namiddag was er de rondrit met 36 leden van de Porky Trikes. “Een groep vanuit de kust is niet gekomen vanwege de slechte weersvoorspellingen en er was gelijktijdig de hardloopwedstrijd 20 km door Brussel die voor oponthoud zou zorgen. Ik had graag meer willen geven maar de school is er toch heel blij mee”, aldus Patrick.


  24-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Padital, Truck-en Carwash, Klim-Op, kleuterschool
  21-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen houden fietsbellenconcert aan het NAC op Strapdag, HBvL

  HOUTHALEN- 21/09/2012- Leerlingen van de Vrije Basisschool De Schakel, Gemeentelijke Basisschool 't Centrum en Inspirocollege-campus Filip Neri- verzamelden aan het NAC voor een fietsbellenconcert, de eerste actie sinds de opening van het nieuwe gemeentehuis. De autoluwe schooldag werd voor de gelegenheid Strapdag-stap en trap veilig naar school-genoemd. Hiermee willen ze de aandacht vestigen op meer verkeersveiligheid op de schoolroutes en in de schoolomgeving. Een groepje kinderen las tien knelpunten voor vergezeld van fotomateriaal. Dit werd overhandigd aan de burgemeester en schepen van verkeer. “Als alles wordt opgelost krijgt u een tien op tien”, zei de jeugdige spreker. “De komende weken zullen er alvast meer politieagenten schooltoezicht houden op de Ringlaan en de Kleuterweg”, beloofde Alain Ijzermans. Verkeersouders Sabrina De Hondt en Karlijn Van Duffel leidden alles in goede banen en vergezeld door vier politiemannen op de fiets keerde het gezelschap terug naar school.

  21-09-2012 om 22:37 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Autoluwe schooldag, Strapdag
  10-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat blijft over voor journalisten? LinkedIn

  Krant, radio en TV zitten in de overgang, maar er blijft toch nog werk
  .

  Bijlagen:
  toekomst_journalistiek.pdf (362.9 KB)   
  http://www.bdrp.nl   

  10-10-2011 om 14:23 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:massamedia, nieuwsconsumenten, beroepsjournalisten
  22-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hometrainer laat lampen in huis branden, fictief artikel i.o.v. Syntra
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bewegingsenergie levert groene stroom

  Hometrainer laat lampen in huis branden

  HASSELT- 500 kilometer fietsen per week op de hometrainer levert  genoeg stroom om ons huis van licht te voorzien. Voorwaarde is een goede conditie of een ‘estafetteploeg’ om aan de benodigde hoeveelheid kilowatt te komen. Via een naafdynamo bij de as van het wiel wordt de opgewekte electriciteit naar een stroomgenerator geleid en opgeslagen.
  Een naafdynamo heeft een laag toerental nodig om stroom op te wekken, ideaal dus voor de mindere sportievelingen onder ons. Bijkomend positief aspect is de vetverbranding in het lichaam die we daarmee realiseren door de duurtrainingen op een laag tempo. Handbiker Bert la Lau verenigt het nuttige met het aangename. “Terwijl ik fiets kijk ik TV of luister naar de radio. Ik neem één dag rust per week en dan moet ik toch voor voldoende voorraad zorgen anders zitten we in het donker”, grapt hij. Leen van Gijsel, communicatieverantwoordelijke van Green vzw wil met de technische scholen een plan uitwerken om fitnesscentra op deze manier voor hun eigen  stroom  te laten zorgen.” We moeten echt radicaal onze wijze van energievoorziening omgooien en dan redt je het niet met een paar initiatieven hier en daar”, zegt Greenpeacewoordvoerster Femke Bartels. “De oplossing voor de toekomst zal liggen in een mix van energiebesparing en toename van het gebruik en de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen”.

  Ecologische voetafdruk

  De natuurlijke rijkdommen van de aarde raken uitgeput maar vooralsnog zitten we niet zonder. Een veel groter probleem is de CO2-uitstoot bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Volgens de milieuorganisatie WWF (World Wildlife Foundation) is de stijgende koolstof-voetafdruk in de voorbije 50 jaar verelfvoudigd. We hebben 50 procent meer nodig dan de aarde kan aanmaken. De Belg staat op de vierde plaats van grootverbruikers met 8 hectare grond per persoon. Tegen 2020 moet Europa zijn energievoorziening voor bijna 21 procent op een duurzame manier produceren. Zweden spant de kroon met ruim 50 procent. België gaat voor 13 procent. ‘Consuminderen’ is dus de boodschap.

  22-02-2011 om 20:52 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Groene stroom, hometrainer, ecologische voetafdruk
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamperrock wordt familie-uitje, fictief randartikel i.o.v. Syntra

  Pamperrock wordt familie-uitje

   

  HASSELT- Na Pukkelpop en Rimpelrock lanceert Hasselt nu ‘Pamperrock’, een muziekfestival voor kinderen van vier tot twaalf jaar op domein Kiewit. Met dit nieuwe evenement worden ook de jongste muziekliefhebbers niet vergeten. “De naam is wel origineel”, vindt kleuterleider Joeri Vanhove. Hij schetst dat het een leuke familiedag  zou kunnen worden waarbij de kinderen vergezeld zijn van hun ouders.“Optredens van Samson en Gert, Kabouter Plop, Bumba, Piet Piraat, K3 en animaties passen bij hun belevingswereld.”

  Oudere kinderen hebben een hele andere keuze. “Die gaan al meer richting pop en rock”, zegt directrice Janine Hanssen. “ Ze zullen niet zo blij zijn met de naam Pamperrock. Ik zou eerder opteren voor ‘Kidspop’ of ‘Kidsrock’. Een hele namiddag lijkt me lang genoeg. Vooral de kleinsten zullen eerder vermoeid zijn. De locatie is wel ideaal. Op een weide vinden ze het zeker fijn.”

  22-02-2011 om 20:51 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Muziekfestival , Kiewit,
  10-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streekproducten staan onder strenge controle, i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Streekproducten staan onder strenge controle

  17/10/2010  HOUTHALEN- De consument is bereid om voor een streekproduct meer te betalen. Het logo is herkenbaar en verschaft hem de nodige informatie over een kwaliteitsvol artikel. Om het label 'streekproduct' te mogen dragen moet het product aan vijf criteria voldoen. Het artikel moet bereid zijn met grondstoffen uit de eigen streek, en in de streek van oorsprong. Het wordt op ambachtelijke wijze en traditioneel vervaardigd. De lokale bevolking aanvaardt het product als traditioneel en streekeigen. Om erkend te worden moet het product minimaal vijfentwintig jaar bestaan.

  Lastenboek

  Indien de producent een aanvraag indient moet hij een lastenboek invullen. Dat gaat naar de Beoordelingscommissie. Voor jenever, vleeswaren, honing en azijn zetelt Eric Van Schoonenberghe hierin. De stuurgroep Streekproducten heeft Peter Nulens van 'Lekker Limburgs' als provinciale partner. Tijdens de Stuurgroepvergadering valt de beslissing welk label toegekend wordt. Op Europees vlak zijn er drie labels. De Gegarandeerd Traditionele Specialiteit (GTS) behelst de unieke bereidingswijze zoals van de 'lambiekbieren'. Bij de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) moet minimaal één van de productie-, verwerkings- of bereidingsstadia in het geografische gebied gebeuren. Dat is het geval bij het 'Brussels grondwitloof'. Tot slot is er nog de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) waarbij de productie, verwerking en bereiding plaatsvindt binnen een bepaald geografisch gebied. De 'Hasseltse graanjenever' is hier een mooi voorbeeld van en is sinds 1997 als streekproduct erkend.

  Hasseltse graanjenever

  Dat er scherp wordt toegezien op het naleven van de criteria weet zaakvoerder Peter Beerten van Massy NV, Limburgs oudste distilleerderij. “Een week voordat wij aan de productie beginnen moeten we het Ministerie van Economische Zaken en de douane verwittigen. Op een geheime locatie in Hasselt voegen we de bessen en de uitgestookte granen, de moutwijn dus, samen. Gedurende de hele procedure blijven de ambtenaren erbij. Daarna mag het goedje naar Houthalen worden vervoerd waar alleen nog water wordt toegevoegd. Op ons etiket zie je het Gravenhuis van Hasselt in spiegelbeeld. De grootvader van mijn vrouw is daar begonnen met zijn graanstokerij. Dat was in het jaar 1905. Het logo van ons bedrijf en uiteraard die van het streekprodukt maken het etiket af.”

  10-12-2010 om 20:42 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Streekproducten, Massy, graanjenever
  19-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluis van Bolderberg roept op tot spiritualiteit, i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Kluis van Bolderberg roept op tot spiritualiteit

  Mystiek alom voelbaar

  06/03/2010 HEUSDEN-ZOLDER-
  De stilte hangt als nevel over het natuurgebied De Kluis. Ver weg horen we het geruis van de snelweg die de bewoonde wereld doorkruist. Hier echter alleen wat schapengeblaat en hanengekraai dat de dieren van de kinderboerderij achter de hostellerie produceren.

  Voor de diverse routes van de kluiswandeling moeten we eerst door een poort. De gekleurde markeringen geven afstanden van drie, vijf en negen kilometer aan. We klimmen steeds hogerop. Stukken boomstronk steken door het bladerenbed. De gure wind snijdt in ons gezicht als we op het hoogste punt van vijftig meter zijn aanbeland. Maar het panorama is fantastisch. Voor ons strekken zich in het dal de visvijvers en het witte kasteel van Terlamen uit. Journalist Noël Truyers weet de weg als geen ander.

  Noël,  je bent hier zo goed bekend dat je ons wilt rondleiden?

  “Ik woon in de buurt van het kasteel van Terlamen.. Tegenwoordig woont er een koppel van tachtig jaar. Daarvoor werd het bewoond door de vroegere minister van Defensie Rostock. In de vorige eeuw was baron de Villenfagne de Vogelsanck de eigenaar.

  De vijvers zijn er gekomen doordat er al vanaf de middeleeuwen naar bruinkool werd gegraven. In de ontstane plassen ging men karpers kweken die zelfs aan de tsaar van Rusland werden geleverd.

  Ooit is hier de zee geweest. Als je tien tot twintig centimeter diep graaft vindt je nog schelpen. Dit gebied bestaat uit duinen met wit zand en heide en is pas de laatste dertig jaar bewandelbaar. Er staan twee soorten dennebomen, berken en eiken. De naam Bolderberg betekent eigenlijk naakte berg en komt van barre, naakt. Zolder is afgeleid van het vroegere sebre wat graanschuur betekent. Dit stiltegebied ligt naast het racecircuit van Zolder. Er mogen nog maar een bepaald aantal zondagen wedstrijden worden gereden. De gemeente heeft het gebied aangekocht. Het is 110 hectare groot en telt vier kilometer bos tot Beringen en Hasselt”.

  Lopen er hier ook everzwijnen?

  “Nou en of! Tijdens een fietstocht versperde een everzwijn me opeens de weg op het fietsroutenetwerk. Ik stopte en wilde omkeren maar toen stonden er nog twee van die reuzen achter me. Gelukkig gingen zij ervandoor in plaats van ik. Dat was toch wel even schrikken” (lacht).

  En als we ons omdraaien zien we De Kluis?

  “De originele kluis staat links van het gebouw en is gedeeltelijk opgetrokken uit mergelsteen. In het midden zien jullie de kapel en rechts het bakstenen woonhuis dat later is bijgebouwd.

  De eerste kluizenaar was Lambert Hoelen, een vrome man uit Diepenbeek. In 1670 ging hij twee jaar op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Onderweg hield hij halt in Loreto en zag daar het geboortehuis van Maria, dat van Nazareth naar daar was overgebracht. Hij was er zo van onder de indruk dat hij het bij thuiskomst wilde nabouwen. Hij wist Ferdinand, heer van Zolder, voor zijn plannen te winnen en een jaar later kon de bouw starten. Gedurende twee eeuwen hebben er twaalf kluizenaars gewoond en was het een bekend bedevaartsoord. Daarna werd het verhuurd aan mensen die ook de kapel moesten onderhouden.
   
  Wie onderhoudt hem nu?

  "Enkele jaren geleden zocht het gemeentebestuur een nieuwe kluizenaar en plaatste een advertentie. Een gepensioneerde psychiater zag er wel wat in en hij is nu een moderne kluizenaar die veelvuldig mediteert in de daarvoor bestemde tuin.
  Rond de kluis zijn de tuinen opnieuw in aanleg. Naast een moestuin is er ook een meditatietuin. Er staan zeven bomen die in een halve cirkel zijn aangeplant. Ze moeten de Zeven Smarten van Maria voorstellen.
  Tien jaar geleden is de restauratie begonnen. In de kelder heeft men nog interessante vondsten gedaan, zoals muntstukken, boeken en een geraamte..."  19-03-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:De Kluis, Bolderberg,Noël Truyers,kasteel vanTerlaemen, Circuit van Zolder
  14-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nederlands vervlaamst, io.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  10/03/2010- Het Nederlands vervlaamst.

  Onze taal is aan het afglijden. Dat constateert Dirk Evers, correspondent in Denemarken voor de VRT-radio. Hij woont sinds twaalf jaar in Scandinavië en komt twee keer per jaar naar België. In Overpelt, waar hij is opgegroeid, merkt hij onder andere in zijn kennissenkring de verbrabantsing van het Limburgs op zoals 'noemde gij ' in plaats van ' heet jij '.

  . ”Dat is ook steeds meer in de media te horen. Het opgepoetst Brabants is de norm voor het Nederlands. Als deze tussentaal is toegelaten, kan dat ook voor de andere dialecten. In België moet je met je eigen accent kunnen spreken en hierop niet worden gestigmatiseerd. Als ik in Antwerpen kom vraagt men mij of ik Nederlander ben maar in Nederland horen ze toch dat ik Belg ben”, zei hij woensdag in het programma Peeters en Pichal op Radio 1.

  Taaladviseur van de VRT Ruud Hendrickx gaf hierop als antwoord dat Limburgers en Vlamingen nu eenmaal in de minderheid zijn in de media. Ook attendeert hij erop dat het Gents in opkomst is.”De verloedering van onze taal gebeurt in onbewaakte momenten. Het accent is een uiting van de persoonlijkheid. Bovendien zijn Limburgers gemakkelijker bereid om het Algemeen Nederlands aan te nemen”.

  Bron: www.cobra.be

   

   

  14-03-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Dirk Evers, Ruud Hendrickx, VRT, Radio 1, Peeters en Pichal


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  parkinson_vincent
  www.bloggen.be/parkins

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!