Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  godelieve
  www.bloggen.be/godelie
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  22-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurpruimen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke woensdagavond keek ik naar het consumentenprogramma VOLT op Eén, de Belgische openbare omroep. Ik zeg duidelijk KEEK want het hoeft voor mij niet meer. De laatste tijd stoorde ik me aan de gemanipuleerde reportages waarbij vaak appels met peren werden vergeleken om een vooropgestelde stelling kracht bij te zetten.

  Zo werd in de laatste uitzending gezegd dat Kangenwater hetzelfde zou zijn als kraanwater. Aan het woord was een arts die ze even uit haar praktijk hebben geplukt om iets te verkondigen waar ze toeten noch blazen vanaf weet. “Water is water”, zei ze doodleuk. Ook trok ze het feit dat water kristallen heeft in het belachelijke. Hoog van de toren blazen zonder enige kennis van zaken. Medische claims, onder andere dat door het drinken van Kangen water je diabetes zou verbeteren werd door de presentator als 'gevaarlijk' bestempeld. Voor wie? Uiteraard in de eerste plaats voor de farmaceutische industrie want die moeten dan minder insuline produceren. Wat een schadepost! Stel je voor dat de hele bevolking door het drinken van Kangenwater gezond zou worden. Dan komen er nog veel meer werklozen bij, deze keer onder artsen en verplegend personeel. De hele ziekte-industrie zakt in elkaar. Wat een doemscenario!

  De mainstream media promoten vooral het westerse materialistisch denken. 'Out of the box' past niet in hun plaatje. Alternatieve geneeswijzen worden vaak in een kwaad daglicht gesteld. Hoezo alternatief? Zo zou je beter de moderne geneeskunde kunnen noemen die slechts sinds 150 jaar bestaat. Of zoals dokter Mark Elsen uit Heusden-Zolder het zo mooi verwoordde met 'westerse probeerkunde'. De oosterse geneeskunde kan terugblikken op millennia en wordt nog steeds met succes toegepast. Dat is de oorspronkelijke geneeskunde die gebaseerd is op observatie en ondervinding, niet op kunstmatige proeven waar 'bewijs' voor dient geleverd te worden.

  Indien het 'bewijs' ontbreekt spreekt men van het placebo-effect. So what? Staat er niet in de Bijbel: “Je geloof heeft je gered”? Nog altijd wordt de geest niet betrokken bij het lichaam dat is omgeven door verschillende energetische lagen. In één van die lagen ontstaat ziekte die zich een weg baant naar ons lichaam. Iemand die dit goed kan uitleggen in zijn boek is Franklin Leers: 'De jongen die van suikerziekte genas'.

  Wat is eigenlijk Kangenwater?Kangen betekent in het Japans 'terug naar de bron'. Water is de bron van alle leven. Een watermolecuul bestaat uit één atoom zuurstof en twee waterstofatomen: H2O is de scheikundige formule zoals iedereen wel weet. Waar het om draait is dat bij gezond en levend water uit een bron of smeltwater van een gletsjer in gebieden zonder luchtverontreiniging het water kleinere clusters heeft van 6-8 watermoleculen. Kraanwater heeft clusters van 10-25 watermoleculen. Dat is te meten met de moderne NMR analyse (Nucleair Magnetic Resonance). Verschillende fysische maatregelen kunnen de clustergrootte beïnvloeden. Turbulentie (mechanisch of magnetisch), verdamping, elektrolyse en dergelijke kunnen de clusters openbreken en verkleinen. Druk (in pompen) en stroming (in leidingen) doet clusters samenvoegen, vergroten en verstarren. Het grote voordeel van kleinere clusters is dat ze de zuuroverschotten in ons lichaam beter kunnen opruimen. Ziekte ontstaat door verzuring. Onze hele samenleving is verzuurd. Kijk maar eens naar al die zuurpruimen, azijnpissers, chagerijnen en pesters in je omgeving. Daar word je niet vrolijk van.

  Wie wel blij wordt van Kangen water is Annie Haels uit Hasselt: “Ik drink nu bijna een jaar Kangenwater met een pH van 9,5. Al na een maand had ik geen pijn meer in mijn gewrichten alhoewel ik aan reuma lijd. Vóór ik begon heb ik mijn algemene pH waarde laten meten en dat was 5,5 . Veel te zuur dus. Na vier maanden was het gestegen naar 6,9.”

  Dokter Jo Linmans uit Hechtel behandelt zijn patiënten succesvol met Kangenwater. Hij geeft ook lezingen hierover zoals onlangs in Breda (NL) en binnenkort in Hasselt.

  Het apparaat dat het water ioniseert wordt eenvoudig op de kraan aangesloten en je kan het instellen op vijf pH-waarden al naargelang waarvoor je het nodig hebt. Zo krijgt basisch water een hoger zuurstofgehalte. Kraanwater heeft een pH van 7. Een pH van 2,5 is zuur en wordt gebruikt om te ontsmetten en te poetsen zonder schoonmaakmiddelen. Een pH van 11,5 is erg basisch en lost olie op. Toegegeven, de prijs is even slikken: 2780 euro. Vooralsnog maken vooral therapeuten er gebruik van. Enthousiaste particulieren die het hebben aangeschaft stellen hun deuren open voor vrienden en familie om uit hun vaatje te komen tappen. Proost!

  Bijlagen:
  http://www.kangendemo.com/   

  22-03-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Kangenwater, kraanwater, VOLT, Eén, basisch, zuur, zuurpruimen
  27-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Turf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afbeelding: www.catawiki.nl

  Wie kent er nog de stripfiguur Billy Turf? Hij was verslaafd aan eten en greep elke kans aan om zijn onbedwingbare honger te stillen met allerlei lekkers. Het lijkt wel of tegenwoordig de helft van de bevolking rechtstreeks afstamt van dikke Billy.

  Van de tien best verkochte non-fictie boeken gaan er zeven over diëten. Ze vliegen als zoete broodjes over de toonbank. De laatste hype is 'De Broodbuik', bestseller uit Amerika geschreven door arts William Davis.

  Wandel eens rustig door een drukke winkelstraat en bekijk de mensen aandachtig. Wat komt er zoal voorbij? Schommelende eenden, dikke nekken, onderkinnen, bierbuiken, mannenborsten, vetschorten, zwembanden, flubberarmen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zeker de helft beweegt zich moeizaam voorwaarts geplaagd door overgewicht. Tijdens het winkelen wordt halt gehouden bij een wafelkraam of een bakker om een gebakje te nuttigen teneinde het energiepeil weer wat op te krikken. Het broodontbijt zorgt immers na twee uur alweer voor een dip. 's Middags gaan ze een flauwte wegwerken met een kop soep en een paar boterhammen om zich tegen vier uur te verlekkeren aan een baguette, bagel of pannenkoek.'s Avonds verschijnt er een bord pasta of een pizza op tafel. Gelukkig zijn niet alle dagen zo maar het geeft wel aan hoe onze voeding is doordrongen van tarwe.

  De voedselindustrie vaart wel bij al deze tarweproducten. Het is goedkoop en makkelijk te produceren. Zelfs het voedingsbureau voor de voeding speelt met hen onder een hoedje. Wie kent niet de slogan 'Brood daar zit wat in'. Wàt zit er dan in? Het vezelgehalte van volkorenbrood wordt sterk overdreven. Het verhoogt de bloedsuiker zelfs meer dan suiker met een glycemische index van 72 tegenover 59. Sinds de promotie van volkoren in 1985 is de overconsumptie van tarwe begonnen ten koste van andere granen.Vanaf dat moment zijn ook de tailles steeds omvangrijker geworden. Het glutengehalte van tarwe staat op honderd tegen één van andere graansoorten, meldt de dokter in zijn boek. Wie heeft er wel eens gehoord van spelt, quinoa, gierst, gerst, amarant, teff, boekweit, tapioca en sorghum? In het gunstigste geval kent men rogge,haver, maïs en rijst. Verder reikt de kennis van de massa niet. Er wordt verzwegen dat tarwe een genetisch gemanipuleerd graan is dat in niks meer lijkt op het oergraan van onze voorouders. Dat het verslavende bestanddelen bevat zodat we er steeds meer van willen eten klinkt de voedselmaffia als muziek in de oren. Zelfs Big Pharma wrijft zich in de handen om geneesmiddelen te produceren tegen diabetes, maagzuur, buikkrampen, diarree, vermoeidheid, huiduitslag, reumatische artritis en astma, veroorzaakt door tarwe. Twee handen op één buik dus.  27-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Billy Turf, Broodbuik, dieëten
  12-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sprookje uit Duizend-en-een-nacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 19/03/2011- Vakantieplannen? Voor de helft van de prijs kan je nu naar het Midden-Oosten. Daar heeft de Jasmijnrevolutie voor gezorgd. De reizen naar Tunesië en Egypte raken de reisbureaus aan de straatstenen  niet meer kwijt. Dan maar als ramptoerist de toestand van nabij gaan bekijken of er een avontuurlijke vakantie van maken. Heb je eens iets anders te vertellen  dan de gewone vakantieverhalen. In het decadente westen is niets te dol om maar op te vallen.

  Dat herinnert me aan mijn eigen vakantie in Tunesië ruim dertig jaar geleden. Het gezapige tempo van leven daar was een openbaring. Mannen zaten massaal op het terras van het café aan hun waterpijp te lurken. Hoezo massaal? Moeten ze dan niet aan het werk? Nee, toen was er ook al geen werk.  Ze hadden dus niks anders te doen dan ‘vergaderen’ rondom de waterpijp. Daarbij hun uitzichtloze situatie bespreken die  alleen ‘binnenskamers ’ bleef want demonstreren was toen nog niet aan de orde. Daar is nu wel verandering in gekomen. De revolutie, die begon op 17  december 2010, gaf  hiervoor de aanzet.  Tijdens het nieuws zagen we beelden hoe demonstranten elkaar hielpen met de voedsel-en watervoorziening, zelfs gewonden kregen de eerste zorgen toegediend door omstaanders.

  Zoveel mededogen heb ik tijdens mijn vakantie niet bemerkt. Daar viel op een gegeven moment een bestuurder van zijn brommer. De man bloedde aan zijn hoofd. Lachsalvo’s als reactie. Niemand die de arme man ter hulp schoot. Verbijstering bij ons westerlingen. De bestuurder van de brommer krabbelde overeind en veegde zijn hoofd schoon met een zakdoek. Niks aan de hand. Hij stapte op zijn brommer en reed weg. De conversatie rond de waterpijp werd gewoon voortgezet.

  Op het strand waren we het meest gebaat met een grote vliegenmepper, als we die al hadden. Niet om de vliegen dood te slaan maar om ons de opdringerige verkopers van het lijf te houden. Een rustig middagdutje zat er dus niet in. Ze kwamen steeds dichterbij er werden luidruchtiger om de aandacht te trekken. Had ik toen maar oordoppen gehad !

  Dat toeristen lastigvallen een plaatselijke sport leek,  ondervonden we in de enkele winkelstraatjes van Nabeul. Ik werd aan mijn arm een bazaar binnen getrokken en kreeg van alles om gehangen. In een mum van tijd was ik getransformeerd tot een wandelende kerstboom. Mijn man kreeg een rol tapijt in de handen geduwd. Ik hoopte dat het tapijt kon vliegen zodat we aan deze ellende konden ontsnappen. Maar dat gebeurt alleen in de sprookjes van Duizend-en-een-nacht.

  Bijlagen:
  Tunesië 5.jpg (428.2 KB)   

  12-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Jasmijnrevolutie, Tunesië, Duizen-en-een-nacht
  10-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helga
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn jongste dochter noemt me Helga. Ze vindt dat ik op die 'Deutsche Dirne'  uit de TV-serie 'Allo Allo' lijk. Mijn lange haren draag ik sinds de hittegolf namelijk ook in vlechten om mijn hoofd.

  Ik heb een nieuwe echtgenoot: Herr Flick. Hij loopt weliswaar niet met een stok- zijn krukken heeft hij jaren geleden al weggegooid- maar verder is hij net zo'n speurneus als de echte . Bij 'inspecteur Clouseau' komt alles naar boven wat het daglicht niet kan verdragen. Een moderne benaming is 'klokkenluider'. Daarvan hebben er de laatste tijd al veel de media gehaald. Ben benieuwd wanneer hij aan de beurt is. Vroeger wroette hij in de aarde maar tegenwoordig liever in bergen papier. Dat wil niet zeggen dat hij van lezen houdt. Alleen functioneel lezen vindt hij interessant want het moet 'bewijsmateriaal' opleveren.

  Ik lees alles: reclameblaadjes, tijdschriften, pockets, romans, non-fictie maar vooral studieboeken. Op mijn leeftijd ben ik nog lang niet uitgeleerd. Mijn letterhonger is niet te stillen. Alle wijsheid is terug te vinden in boeken. De geschreven woorden op papier of computer herbergen een schat aan informatie. Helaas duurt een dag maar vierentwintig uur en zijn mijn levensjaren te beperkt om nog alles te kunnen lezen wat op mijn to-dolijstje staat. Dat zal ik dan maar doorschuiven naar een volgend leven want óók dàt staat beschreven: we komen steeds weer terug, maar we weten het niet meer.

  10-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Helga, Herr Flick, Allo Allo, klokkenluider, inspecteur Clouseau
  01-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tasjesdief
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn moeder is haar sacoche mèt inhoud kwijt. Niet dat ze dat erg vindt want ze had hem toch niet meer nodig. De dader die haar het tasje afhandig heeft gemaakt is bekend. Het is een zekere V. Rouwenarts. Ze heeft er zelfs haar toestemming voor gegeven. Nee, ze is niet overleden of dement. In haar peervormig damestasje werden minibloemkooltjes ontdekt. Daarom moest het uit haar lichaam want dat zorgde alleen maar voor overlast .

  Vroeger kwamen de baby's uit echte bloemkolen die op het veld stonden. Tegenwoordig brengt de ooievaar ze aan huis. Dat is veel leuker. In het ziekenhuis heb ik er nog geen gezien. Mijn moeder verblijft namelijk op de afdeling gynaecologie en vroedkunde. Daar liggen nog meer sachocheloze dames. Ze krijgt nu een tijdelijk tasje dat met een slangetje aan haar buik vast zit. Als ze wil gaan wandelen moet ze haar sacoche mèt inhoud meenemen. Als die over enkele dagen leeg is, mag ze naar huis zonder sachoche. Dan is het 'in de sachoche' zoals ze hier zeggen.

  01-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Vrouwenarts, gynaecologie, sacoche, damestasje
  31-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Time-out
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is ruim tien weken geleden dat ik als correspondent mijn laatste artikel voor de Goednieuwskrant schreef. Nu zou ik meer tijd krijgen voor mijn gezinsleven en dat heb ik geweten! Als jonge oma mocht ik bijna elk weekend op mijn kleindochter passen. Kers op de taart was dat ze een weekje op vakantie kwam. Haar tante Freya was ook van de partij. Hoogtepunt was een middag waterpret aan De Plas. Kleine Lola van twee jaar had nog nooit gezwommen en ze gierde het uit van plezier tijdens het rondjes draaien en omhoog gooien uit het water. Moe en voldaan keerden we huiswaarts.
  De volgende ochtend had ik zowaar spierpijn in mijn rug. Tja, de enige spieren die bij mij veelvuldig worden gebruikt zijn mijn oogspieren en die van mijn vingers, om te lezen en te tikken. Ooit zei mijn leraar biologie dat, als je een ledemaat niet meer gebruikt, het ook zijn functie verliest. Ik kijk naar mijn vingers, bal ze tot een vuist en spreid ze weer open. Ik doe net of ik piano speel. Ze functioneren nog goed. Ik draag weliswaar een bril maar zoals mijn opticien opmerkte: "Je ogen zijn goed maar je hebt die glazen wel nodig".
  Wat je nodig hebt voelt voor elk persoon anders. Mijn echtgenoot is fervent sporter en zijn lijfspreuk is dan ook: "Een dag niet gesport is een dag niet geleefd."  Elke middag stapt hij in zijn ligfiets en toert over de Limburgse fietspaden om zo zwart als een mijnwerker weer thuis te komen. Het stof en zweet laten sporen na op zijn gezicht. Ik help hem zijn strakke fietskleding uit te trekken want dat zit letterlijk aan zijn lijf vastgezogen. Vervolgens laat hij  het bad vol lopen om een uurtje te chillen in het water en te recupereren.
  En wat doe ik ondertussen? Zo gauw hij de garage uit rijdt vlei ik me met een boek op de bank neer. Een uurtje maar, neem ik me voor. Na een half uur vallen mijn ogen dicht en is het uurtje twee uur geworden. Ik hou van de stilte maar het maakt me ook slaperig. Voor ik naar dromenland vertrek hoor ik het verkeer langs rijden en de kuikens piepen die een wandelingetje met de kloek over ons terras maken. De klok tikt genadeloos verder en dat doet me beseffen hoe snel een dag om is als je eenmaal de magische grens van vijftig jaar bent gepasseerd. Genieten en regelmatig de batterij opladen is de boodschap. Ik heb alvast twee vliegen in één klap.

  31-07-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Time-out, correspondent, krant, De Plas


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  alternatievegeneeskunde
  www.bloggen.be/alterna

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!