Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
  • De waarheid
  • Grenswetenschap
  • Groene Evelien
  • Orbhunter
  • Goed nieuws
  • Welzijn
  • Robbert Vandenbroeke
  • I want to know it
  • Niburu
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
  • zomaar
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • groeten uit overmere
  • Een fijn pinksterweekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    zorgloosbouwen
    www.bloggen.be/zorgloo
    RiCo Journalistiek
    Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heropening Bed & Breakfast Villa Nostra

    PAAL 02/02/2014- Peggy Vanbergen (44) is de nieuwe eigenaresse van B & B Villa Nostra in de Holststraat 25. Afgelopen weekend had ze opendeurdag. Van buiten lijkt de wit geverfde woning op een voormalige langgevelhoeve. Aan de zijkant is er gratis parkeerplaats voor de gasten en de tuin heeft genoeg privacy. De kamers met balkon of terras bieden een landelijk uitzicht. De golfbaan en Paalse Plassen liggen op een steenworp afstand, evenals het fietsroutenetwerk.

    Binnen is het verrassend ruim. Na binnenkomst ligt links de ontbijtruimte, centraal de hal met toiletten en rechts twee gastenkamers met de namen Emocion en Sensation. Deze heeft een sauna. Ondertussen kan je TV kijken door een raam dat boven het bed hangt.

    Boven zijn drie nog grotere kamers die de namen Tendresse, Sentimento en Feeling dragen. Deze laatste beschikt over een infraroodsauna. De ruimten zijn zeer smaakvol ingericht in Long Island en cottage stijl en er zijn natuurlijke en duurzame materialen gebruikt.

    Op elke kamer staat een Nespresso koffiezetapparaat en kan je thee zetten. Ook is er een koelkastje en een bar aanwezig. De prijs-kwaliteitverhouding is correct voor dit prachtige pand dat pure klasse uitstraalt. De goedkoopste kamer kost 100 euro en de duurste 175 euro voor twee personen per nacht.

    “De kamers boven zijn drie jaar geleden ingericht”, zegt Peggy. “Die van beneden zijn pas een jaar oud. Alles is gedaan door een interieurarchitecte en dat is duidelijk te zien. Door de week mik ik op zakenlui en in het weekend op koppels die een uitje willen.”

    Peggy was 11,5 jaar management assistente bij Bio Racer. “ Ik wilde al langer een B & B, eigenlijk in Frankrijk, maar dit is nog beter”, glundert ze. “Ik woon slechts op een kilometer afstand. Zoon Maxime (20) is kapper en dochter Michelle (17) studeert bio-esthetiek. Wie weet komt hun kennis hierover nog van pas voor de B & B.”

    Voor info: 0032-475-58 73 76

    Bijlagen:
    http://https://www.facebook.com/pages/BB-Villa-Nostra/159715500745210?fref=ts   
    http://www.villa-nostra.com   

    03-02-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:B & B Villa Nostra, Bioracer
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 Wijergidsen studeren af bij Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK), HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-OOST- 18/04/2013- In de Abdijhoeve op Kelchterhoef kregen 18 Wijergidsen hun getuigschrift uitgereikt. Opleider Marilène Vrolix van RLLK en enkele gastsprekers verzorgden de vijfdaagse specialisatiecursus voor natuur-en toeristische gidsen op telkens een andere locatie.De laatste lesdag namen de cursisten zelf het woord om de projecten, waar ze in groepjes aan hadden gewerkt , toe te lichten. “In 2004 was de afbakening van het gebied van de Wijers nog niet duidelijk”, zegt directeur Ilse Ideler. “ In Midden-Limburg liggen 1175 visvijvers verspreid over de gemeenten Houthalen-Helchteren( Kelchterhoef, Hengelhoef, Ten Haagdoornheide),Heusden-Zolder( Bolderberg-Viversel), Genk (De Maten), Zonhoven (De Teut- Platwijers)), Diepenbeek, Hasselt (Bokrijk-Kiewit) en Lummen . ”Om de natuurwaarden te versterken werken we samen met partners uit de recreatie, de landbouw, het toerisme, de jagersverenigingen en grootgrondbezitters”, vervolgt Ilse. “De Wijergidsen zijn onze ambassadeurs. Omdat onze ogen niet waarnemen wat we niet kennen, laten zij zien wat niet zichtbaar is.”


    Bijlagen:
    http://www.dewijers.be   

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:RLLK, Wijergidsen
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opbrengst Boerderietocht gaat naar kleuterschool Klim-Op, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN-01/04/2013- De start en aankomst van de vierde Boerderietocht van de GR5-wandelaars vond weer plaats bij hoeve Soors-Timmers. Ondanks de kou en de gure wind kwamen er toch zo'n 400 mensen opdagen. De vrijwillige bijdrage van de deelnemers gaat deze keer naar kleuterschool Klim Op om de uitbreiding van hun overdekte speelplaats te kunnen realiseren.”Onze plaatselijke BV Arnd van Vlierden loopt ook mee”, zegt Roger Vanotterdijk. “De wandelaars voor de 16 km zijn op tijd gestart. Er waren al heel vroeg 45 fietsers voor de 75 km gekomen. Ook was er een tocht van 35 km. Ze vonden het wel koud. ” Aangenamer was het voor de ouders met kleine kinderen die in de namiddagzon met hun kroost 1 km gingen wandelen. “Iedereen is blij om eens even naar buiten te kunnen”, klinkt het. Onderweg konden de kids vragen van de speurtocht oplossen. Ouderen kozen dan weer voor de 5 km vergezeld van hun kinderen en huisdieren. “Dit jaar lopen we opnieuw een stuk van de route Bergen op Zoom-Nice”, zegt Roger. “We eindigen dan aan de voet van de Mont Blanc.”

    Bijlagen:
    http://www.gr5wandelaarshelchteren.be   

    12-04-2013 om 15:57 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Boerderietocht
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenspeeldag lokt 250 kinderen naar Kelchterhoef, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-OOST- 27/03/2013-De jaarlijkse Buitenspeeldag was deze keer centraal georganiseerd rond de nieuwe speeltuin en de evenementenweide op Kelchterhoef. De kinderen konden meedoen aan diverse uitdagingen. Bij het touwenparcours was het de kunst om om niet te vallen. Dat bestond uit een net, koorddansen en koordhangen. Via een pikdonker labyrint in de speleobox moesten de kids op de tast de uitgang zien te vinden. Bij crate climbing kon Saartje (9) van school De Griffel op een hoogte van wel 12 kratten staan waarna ze via een veiligheidskabel naar beneden zoefde. Het adventureparcours leidde door zeven zakken springen en moest zo snel mogelijk worden afgelegd. De snelste tijd was 16 seconden. Het stoere boogschieten trok ook veel belangstelling. Enkelen schoten bijna in de roos. Er stonden mountainbikes ter beschikking om in groepjes van acht onder begeleiding een half uur door het bos te fietsen. Ook was er een workshop vuurtechniek en waterzuivering. De vrienden Wout (9), Bente (10) en Devin (9) van school De Schakel hebben zich lekker uitgeleefd. ”Er waren 250 kinderen ingeschreven. Het kostenplaatje bedroeg 4000 euro “, weet Patricia Vuegen van de sportdienst.

    Bijlagen:
    http://www.buitenspeeldag.be   

    02-04-2013 om 22:04 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Buitenspeeldag, Kelchterhoef
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenschool De Roedel viert Pasen met minder validen, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN-30/03/2013-Voor de 24ste keer op rij nodigde hondenschool De Roedel de leden van de Katholieke Vereniging van Gehandicapten (KVG) uit om samen Pasen te vieren. Na de koffie met sandwiches en paaseieren werd er een demonstratie 'Flyball' gegeven. De honden moesten in een rechte lijn over hindernissen springen en een balletje pakken. Kleinste deelnemer was een chiwawa van vier jaar oud. “We hebben dit jaar een paar schapendrijvers kunnen strikken “, zegt Luc Gooris. Jacqueline en Bert zijn hobbyisten en laten zien hoe hun honden een groep Lüneburgerheide- schapen bij elkaar houden. “Het duurt een aantal jaren vooraleer de border collies hun taak kennen”, zegt Jacqueline. Ze luisteren naar Engelstalige commando's. Ook schaapherder Pieter is van de partij. Hij laat beroepshalve dagelijks zijn honderden schapen op Tenhaagdoornheide grazen. Ondanks de kou wilden sommige gasten toch nog met de honden van de hondenclub gaan wandelen . Hiermee wordt elk jaar de namiddag met veel plezier afgesloten.

    Bijlagen:
    Roedel 2.jpg (401.6 KB)   
    http://www.hondenschoolderoedel.be   

    02-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Hondenschool De Roedel, KVG
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen bouwen eco-totempaal op Hengelhoef bij Limburgs Landschap vzw , HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-OOST-17/03/2013-Onder leiding van natuurgids Leo Swart bouwden Daan (6) en Kato (10) met hun ouders en natuurliefhebber Max een eco- totempaal op Hengelhoef . Daarvoor diende een geplantte en van schors ontdane boom waarvan de takken ook waren gesnoeid. Leo had van te voren al nestkastjes voor pimpelmeesjes geknutseld die ze in twee andere bomen konden hangen. “De ingang moet op het zuiden gericht en de opening dient kleiner dan drie centimeter doorsnee te zijn”, weet Leo. De totempaal werd versierd met reepjes stof. Om de top te bereiken klom Kato op de schouders van haar papa. Met hulp van Leo leerde Daan een schroef in de boom draaien. Een heuse klus was het om lege blikjes er op vast te maken. Die werden nadien volgepropt met strootjes en dienen zo als insectenverblijf. Een drinkbakje en een voederbakje met zonnebloempitten mochten zeker niet ontbreken. Doorboorde appels hingen met een touw aan een tak, alsook een pindanootjesketting en mezenbollen.Tot slot werd aan de voet van de paal nog een egelhuisje van takken en bladeren gemaakt. Kato doopte de totempaal 'Met de wind in de zeilen' en gooide er een bakje water overheen.

    19-03-2013 om 09:15 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Eco-totempaal, Limburgs Landschap vzw
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessen in open lucht houdt senioren jong, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN- 02/03/2013- De opening van het openluchtfitnesspark voor de sportzaal van Helchteren werd bijgewoond door een delegatie van de Seniorenraad en Okra . “We hebben diverse toestellen getest en deze hadden onze voorkeur”, zegt Maria Vanhove. ”Ze zijn aangepast aan de specifieke noden van de senioren”, aldus Vicky Broux. “De apparaten zijn zeer stabiel en uitgerust met opstapjes, handgrepen en comfortabele zittingen.” Zes stuks staan in een kring en dragen elk een naam zoals rudder, moonwalker, surf, pony, legpress en nordicwalker. “De seniorenraad is bekommerd om de gezondheid van de senioren”, benadrukt Guido Van Hertum. “ Na de stappen- en trappenteller is dit het volgende initiatief. Hoe langer we sporten hoe ouder we kunnen worden. Bovendien heeft het ook een belangrijk sociaal aspect. Je kan met z'n tweëen op een toestel en ondertussen een babbeltje slaan. Als de lente begint kom je eens met je kinderen of kleinkinderen gezellig tot hier gefietst.”Nadat iedereen een rondje had gefitnesst werden ze door het gemeentebestuur getrakteerd op een drankje in het nabij gelegen Ter Dolen.

    04-03-2013 om 19:21 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Openluchtfitnesspark, Ouderenraad, Okra
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysteriewandeling naar de verdwenen roeivijver lokt veel natuurliefhebbers, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-OOST- 10/02/2013- Een dertigtal natuurliefhebbers verzamelden aan het bezoekerscentrum voor de mysteriewandeling die Limburgs Landschap organiseerde. Gids Leo Swart vertelde eerst een stukje geschiedenis over Hengelhoef en het kasteel alvorens de pas erin te zetten. Onderweg werd regelmatig halt gehouden om de natuur te bekijken. Zo wist Leo van alles te vertellen over de dreef, de Amerikaanse eik, de hoogstamfruitbomen, de open vlaktes en de aangelegde heide waar de gure wind in het gezicht sneed. Na de beklimming van een berg verscheen de kapel. “Die is regelmatig het doelwit van vandalisme geweest. De laatste restauratie kostte 5000 euro”, vertelt Leo. De kinderen Daan (6) en Kato (8) lopen op kop, hun ouders in de groep achterlatend. “Ik wil later boswachter worden”, flapt hij eruit. Zus Kato is ook erg geïntereseerd en stelt regelmatig vragen. Ze weet dat er vijf roeivijvers zijn en Leo legt uit waar de zesde heeft gelegen waar ze naartoe gaan. “Dertig jaar geleden heb ik er nog op geroeid”, zegt Leo. “ Daarna is de vijver drooggelegd”.    Bijlagen:
    http://www.limburgs-landschap.be   

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Limburgs Landschap, roeivijvers Hengelhoef, mysteriewandeling
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benjamins en pupillen van DBC Houthalen op tweedaags trainingskamp, web HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 04/01/2013- De 12 -en 13 jarige meisjes van Dames Basketbal Club Houthalen waren twee dagen op trainingskamp in sporthal Lakerveld. “Slapen doen ze thuis”, zegt jeugdcoördinator Hilde Kreemers die met coach Lisa Gielen de sportsters begeleidt.“Normaal zijn de Minimen er ook bij maar hun coach had zelf een trainingskamp. Ze oefenen van 10 tot 16 uur om hun basis te verbeteren. 's Middags krijgen ze een kom soep waar ze hun meegebrachte boterhammen bij kunnen eten.” Natasha Wendelen is vrijwilligster van dienst en schept tomatensoep met kippenballetjes op. Dochter Myrthe (12) is al drie jaar lid van de club. “Ik ben begonnen op voorstel van een vriendinnetje. Die was gestopt met dansen. Elk jaar ga ik mee op kamp”. Een welkome bezigheid in deze regenachtige kerstvakantie vindt ze. “We zijn een afdeling van CUVA Houthalen en trainen drie keer per week”, zegt Hilde. “ Op maandag is het niet verplicht maar iedereen komt toch. Ze vinden het blijkbaar erg leuk. Er zijn altijd nog meisjes welkom om ons team te versterken”.

    Bijlagen:
    http://www.dbchouthalen.be   

    04-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:DBC Houthalen, sportkamp, CUVA
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sledehondenrace op Limburge 'prairie' beperkt het aantal deelnemers, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN- 01/12/2012- De zesde sledehondenrace op het militair domein mocht 78 inschrijvingen noteren dat georganiseerd was door Mushing Belgium en FBMC. De ijzige wind die vrij spel had over het ruige terrein en het gehuil van de honden brachten de deelnemers en de bezoekers meteen in de juiste stemming. Alleen de sneeuw ontbrak nog maar er waren goede alternatieven voor de slee. Hardlopers, fietsers, steps, drie-en vierwielers lieten zich trekken door een of meerdere honden tot zelfs een roedel van acht tot tien Huskies. Een half uur eerder kregen de wolfachtigen nog extra krachtvoer toegediend. Eerst startten de recreatieve tochten over 17, 19, 21 en 24 kilometer. Dan volgden de sprintafstanden over 5, 7, 9 en 12 kilometer. “De meeste deelnemers komen uit België en onze buurlanden”, zegt Rudi De Pauw, de eerste gebrevetteerde wedstrijdleider van ons land. “Deze locatie is erg geliefd omdat wij de enige zijn met zo'n lang traject van 24 kilometer. Bovendien kom je onderweg niemand tegen. De natuurvereniging wil het aantal deelnemers ook beperkt houden tot circa 75.”

    Bijlagen:
    http://www.hondenschoolderoedel.be   

    16-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Sleddog Race, Mushing Belgium
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 honden en hun baasjes leggen testen af bij hondenschool De Roedel, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN- 08/12/2012 - In de stralende zon en op een wit sneeuwtapijt mochten bijna 60 honden en hun baasjes bij hondenschool De Roedel de sociabiliteitstesten en brevetten komen afleggen. “De agility is afgelast vanwege de sneeuw”, zegt bestuurslid Ronny. “Dat is te gevaarlijk met alle toestellen die op den duur spekglad worden”. 36 grote en kleine honden werden onderworpen aan een 20 minuten durende test met een vijftal oefeningen in groepjes van zes. Instructeurs beoordeelden het gedrag van de hond hoe hij reageert op mensen, andere honden, fietsers, auto's en situaties. Het hoofddoel van een hondenschool is om van je hond een sociaal en gehoorzaam huisdier te maken. Vanaf 9 maanden kan de hond een sociabiliteitstest afleggen.Voor de daarop volgende gehoorzaamheidscursus moet de hond 12 maanden oud zijn. Baasjes krijgen hier de hondentaal geleerd. Er werden 22 honden getest ter afsluiting van de lessen. Wie met zijn hond spel en sport wil bedrijven kan deelnemen aan agility zodra de hond 18 maanden is.

    Bijlagen:
    http://www.hondenschoolderoedel.be   

    08-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:De Roedel, sociabiliteitstest, gehoorzaamheidscursus, agility
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judoclub Kreasa geeft gratis zelfverdedigingslessen , HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Klik op de foto voor een vergroting    HOUTHALEN-04/10/2012- In sporthal Lakerveld is judoclub Kreasa op donderdagavond gestart met gratis zelfverdedigingslessen. “De gemeentelijke sportdienst biedt tien lessen voor vijftigplussers aan “, zegt hoofdtrainer Emiel Vanvoorden (71). “Bij ons mag iedereen naar de gratis lessen komen”, benadrukt hij. “Wie nog nooit of weinig heeft gesport kan zich hier een uurtje amuseren.” En dat er veel plezier is blijkt uit het gelach van de zeven nieuwelingen op de eerste oefensessie. Ze moeten elkaar gedurende een loopje omver duwen en zich goed proberen op te vangen tijdens de val. Ook hebben ze twee technieken geleerd om zich uit een greep te bevrijden.”De beste verdediging is nog altijd hard weglopen bij een conflict of flink beginnen schreeuwen als psychologische afschrikking zodat je niet in een gevecht terecht komt”, raadt Emiel aan.”Trek de volgende keer toch maar een oude trui aan voor het betere trek-en smijtwerk”, lacht hij.

    04-10-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Judoclub, Kreasa, zelfverdedigingslessen
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.530 knuffels krijgen luchtdoop bij Pampa Model Fighters, HBvL

    HELCHTEREN- 23/09/2012- Op het schietterrein hield de modelvliegtuigclub Pampa Model Fighters (PMF) haar jaarlijkse vliegshow voor de allerkleinsten. 530 kinderen meldden zich met hun knuffel om ze een testvlucht te laten maken. Die moesten natuurlijk goed worden vastgeriemd opdat ze tijdens een looping niet eruit zouden vallen. Het was aanschuiven en de wachttijden liepen op tot 1,5 uur want er waren slechts 20 piloten voor zoveel geïnteresseerden. “Deze zesde editie is echt een overrompeling “, zegt Nand Achten. “Vanaf de start om 10 uur was het al meteen druk. We hebben ruim 200 meer bezoekers dan vorig jaar.” Lise (4) krijgt haar knuffels Kaatje en Eendje terug van de piloot. “Ze voelen warm aan”, roept ze en houdt ze tegen haar wang. “Vorig jaar mocht haar smurf meevliegen maar toen heeft ze gehuild omdat ze dacht hem niet meer terug te zien”, vertelt haar mama. Na afloop kregen de knuffels een heus diploma en de kids mochten snoepjes rapen die door een viertal vliegtuigjes waren gedropt.

    23-09-2012 om 22:04 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Knuffelvliegen, PMF
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelsportvereniging SUST krijgt als eerste in Limburg eigen omloop, HBvL
    HOUTHALEN-31/08/2012-Wandelclub Samen Uit Samen Thuis uit Lillo heeft haar eigen parcours gekregen. Start is in de Korte Kolderstraat waarna het vijf kilometer lange traject door het bos slingert. "Toen we vijfentwintig jaar bestonden waren we al vragende partij", zegt penningmeester Roger Bleux. "Zeven jaar later komt dit plots als een verrassing ", reageert voorzitster Paula Gijbels. "We zijn dan ook blij met dit initiatief van de gemeente en BLOSO. Deze afstand kan iedereen goed aan. Wij laten wandelaars, die van buiten onze gemeente komen, alle mooie plekken in  Houthalen zien. Nu staat de heide in bloei. We krijgen zelfs wandelaars uit Oostenrijk. Zelf gaan we ook regelmatig naar het buitenland zoals Duitsland en Tsjechië. We genieten dan van de cultuur in Dresden en Praag. Onze vereniging telt 185 leden en op al die jaren mochten we al 160.000 bezoekers ontvangen." Dat zijn gemiddeld 5000 wandeltoeristen per jaar.
    Bijlagen:
    http://www.wsv-sust.be   

    05-09-2012 om 14:15 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:SUST, Lillo
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulenberg wint eerste wijkenkamp in Kwalaak, HBvL
    HOUTHALEN- 26/08/2012- Wijkwerking Kwalaak vierde haar dertigjarig bestaan met de eerste wijkenkamp waar De Hutte, Kwalaak, Meulenberg, het Centrum, Laak en Helchteren aan deel namen. Op het sportveld achter wijkcentrum De Bennewed in de Binnenvaartstraat streden zes ploegen met elk zes deelnemers om de eer bij het skilopen, konijnen schieten, koord trekken, paal klimmen en pinanti. "Dit is een mooie gelegenheid om de andere wijkwerkingen te leren kennen", zegt voorzitter Georges Diliën. "Kijk over je muur is het thema van deze vijfkamp en dat vatten we ook zo op. In de toekomst willen we samen meer ondernemen en kijken wat we van elkaar kunnen leren." Vic Lijnen bracht een dag eerder zijn tweede boek Kwalaak vanaf 1940 uit, twee jaar na zijn eerste werk Kwalaak zoals het vroeger was. Vanwege de regen werden er meer pauzes gehouden maar het plezier was er niet minder om. Meulenberg kaapte de eerste prijs weg, gevolgd door de Hutte en Kwalaak. Helchteren en Laak deelden de vierde plaats en het Centrum eindigde als vijfde.
    Bijlagen:
    http://www.bennewed.be   

    02-09-2012 om 22:11 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Kwalaak, Meulenberg, wijkenkamp
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsterras ‘La Reine Sucree’ is retro-gezellig

    Bijlagen:
    http://www.lareinesucree.be   

    25-08-2012 om 16:02 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Fiets-en wandelterras, La Reine Sucrée, Lillo
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsterras ‘La Reine Sucree’ is retro-gezellig, HBvL

    HELCHTEREN- 10/08/2012-  Reine Zwakhoven is vorig jaar gestart met een fietsterras aan haar woning op de Vijfeindestraat 102 in Lillo. De uit Borgerhout afkomstige binnenhuisarchitecte besloot om het na twintig jaar over een andere boeg te gooien. “ Mijn passie is koken en bakken en ik praat graag met mensen’, zegt Reine. “Ik vind het ook heel belangrijk dat mijn gasten bij elkaar aan tafel gaan zitten en een babbeltje slaan. Daarom heb ik de lange houten tafels en banken voor in de boomgaard, waar een zestigtal mensen aan kunnen zitten , zelf ontworpen. Alles is gemaakt van gereycleerd materiaal want het moet ecologisch zijn. Achteraan staat een partytent waar veertig mensen onder kunnen.”

    Zelf staat ze ook altijd klaar voor een praatje in retrojurkje met bijpassende schoentjes. Op haar dienblad prijken kopjes en schoteltje van wit melkglas met oranje en gele bloemetjes. “Daar heeft ze verschillende kringloopwinkels voor af gelopen”, zegt schoonzus Margot die al de hele middag met haar kleinkinderen hier vertoeft. Die amuseren zich op de schommels in het speeltuintje. Alles hier ademt de sfeer van de jaren zestig en zeventig uit, zelfs het kleinste kamertje.


    Gemengd publiek

    “Bèrke woont op 500 meter afstand en komt drie keer per week een paar pintjes drinken. De alleenstaande gepensioneerde zoekt hier de huiselijke gezelligheid. Een andere oudere man van negentig wandelt elke week van de Heizoldstraat naar hier voor een kop koffie en een stuk appeltaart. Op een dag had hij zijn dochter bij zich want die wou graag weten wat dat voor een café was waar haar vader over praatte (lacht). Ik had eens een reünie van dertig personen tijdens een picknick. Daarvan kende ik er zes van die al eens geweest waren. De anderen, allemaal vijftigers uit Houthalen, woonden in een straal van twee kilometer. De Lillonaren komen tot hier gewandeld. Een paar dames uit Hasselt kwamen op aanraden van een vriendin. Drie fietsers uit Peer zien me graag terug omdat ik de tijd neem om met hun te praten. Het is wel leuk om zo ontdekt te worden.“ Een fietser uit Zwartberg met zijn hondje in een mandje stapt af. De viervoeter krijgt meteen een bak water .Ook voor hem wordt goed gezorgd.


    Onthaasten

    “Ik vind het fijn om mensen te laten genieten van de kleine dingen. Mijn hele persoonlijkheid heb ik hierin gelegd. Zelf kamperen we graag en we hebben in de zomer een tent opstaan in een aangrenzend stuk tuin. Een keer heb ik er een moeder met haar zoontje in laten slapen want de gastenkamer was nog niet klaar . Daar heb ik ook een plek voor een kampvuur en een picknickplaats.” Het enige wat je hier hoort is het gekraai van hun twee hanen en het gekakel van de zeven kippen die zorgen voor een vers eitje bij het ontbijt. Die worden ook verwerkt in haar zelfgemaakt gebak met eigen fruit. Zo gauw je van het fietspad, tussen knooppunt 308 en 316, bij Reine het erf op komt waan je je in de jaren Stillekens.

    Bijlagen:
    http://www.lareinesucree.be   

    25-08-2012 om 15:46 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Fiets- en wandelterras, La Reine Sucrée, Lillo
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quentin (4) heeft vrije baan met zijn tractor in speelstraat Steenbergwijk, HBvL

    HELCHTEREN 09/08/2012 - Over de hele straat Steenbergwijk slingert speelgoed rond en dat mag ook want van 6 tot 19 augustus zijn de kinderen hier de baas. De jongens Simon (2,5), Tymen (9), Matisse (6) en Quentin (4) amuseren zich met step, fiets en tractor. Verderop staat een groepje buurtbewoners met elkaar te praten. Aan het begin en einde van de straat is een hek met verboden toegang geplaatst. “ Desondanks zijn er individuen die zich er niet aan storen”, zegt Alexandra Beumer die samen met Evi Geuns een oogje in het zeil houdt. “Ze wonen hier niet en komen met de auto naar de glasbak. Die staat op het grasveldje en dat vinden wij gevaarlijk voor de kinderen want die kunnen zich bezeren aan errond liggend glas .”  De straat verjongt stelselmatig en via de jeugd komen de bewoners  ook meer buiten. ’s Avonds spelen de vaders een partijtje voetbal met hun zonen . “Zo leren we elkaar beter kennen en het nodigt uit om meer initiatieven te ontplooien”, klinkt het.


    16-08-2012 om 12:01 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Speelstraat, Steenbergwijk
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportstraat verwelkomt Jacko Soors na pelgrimtrail van 3095 kilometer

    HELCHTEREN  04/08/2012 -De hele Sportstraat was zaterdag versierd om hun held Jacko Soors te verwelkomen na een afwezigheid van vier maanden. Zo lang heeft zijn voettocht naar Santiago de Compostela heen en terug geduurd. Na 67 dagen  was de eerste blaar zichtbaar- niet aan zijn voeten maar aan zijn hand- door de wandelstok. Op dag 92 kwam hij in het pelgrimsoord aan na veel slecht weer te hebben getrotseerd. Desondanks nam hij na enkele dagen rust het besluit om toch te voet huiswaarts te keren. De laatste 15 kilometer legde hij af met zijn GR5-wandelvrienden. “Ik had wel op een paar mensen gerekend, maar dit was buiten alle verwachting, een kippenvelmoment”, zegt Jacko. Een kleine 100-tal sympathisanten vormde het ontvangstcomité. “Na 126 dagen slaap ik weer eens met mijn vrouw naast mij.” Bruingebrand en vermagerd door dit avontuur kan Jacko op een onvergetelijke ervaring terugkijken. ”De sportfiguur van het jaar is nu wel gekend”, klinkt het .


    Bijlagen:
    http://jackocompostela.wordpress.com   

    10-08-2012 om 22:37 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Jacko Soors, pelgim, Santiago de Compostela
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    10-08-2012 om 22:30 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie


    Categorieën
  • Boeken (19)
  • BSD-kinderen (9)
  • Columns (6)
  • Cultuur (48)
  • Familieberichten (2)
  • G-Sport (31)
  • Gezondheid (23)
  • Huwelijken (13)
  • Levensverhalen (0)
  • Onderwijs (28)
  • Recepten (8)
  • Recreatie (37)
  • Schrijfcursus (26)
  • Spiritualiteit (19)
  • Ufo's/ Orbs (11)
  • Welzijn (22)

  • Inhoud blog
  • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
  • Onderzoeksjournalistiek
  • Het sociale leven in Brakel
  • Eet-adviesboek
  • De Manische Mannen doen Té Gek

    Archief per maand
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 10-2007

    Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    birdyfans
    www.bloggen.be/birdyfa

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!