Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rina_en_luc
  www.bloggen.be/rina_en
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  27-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Turf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afbeelding: www.catawiki.nl

  Wie kent er nog de stripfiguur Billy Turf? Hij was verslaafd aan eten en greep elke kans aan om zijn onbedwingbare honger te stillen met allerlei lekkers. Het lijkt wel of tegenwoordig de helft van de bevolking rechtstreeks afstamt van dikke Billy.

  Van de tien best verkochte non-fictie boeken gaan er zeven over diëten. Ze vliegen als zoete broodjes over de toonbank. De laatste hype is 'De Broodbuik', bestseller uit Amerika geschreven door arts William Davis.

  Wandel eens rustig door een drukke winkelstraat en bekijk de mensen aandachtig. Wat komt er zoal voorbij? Schommelende eenden, dikke nekken, onderkinnen, bierbuiken, mannenborsten, vetschorten, zwembanden, flubberarmen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zeker de helft beweegt zich moeizaam voorwaarts geplaagd door overgewicht. Tijdens het winkelen wordt halt gehouden bij een wafelkraam of een bakker om een gebakje te nuttigen teneinde het energiepeil weer wat op te krikken. Het broodontbijt zorgt immers na twee uur alweer voor een dip. 's Middags gaan ze een flauwte wegwerken met een kop soep en een paar boterhammen om zich tegen vier uur te verlekkeren aan een baguette, bagel of pannenkoek.'s Avonds verschijnt er een bord pasta of een pizza op tafel. Gelukkig zijn niet alle dagen zo maar het geeft wel aan hoe onze voeding is doordrongen van tarwe.

  De voedselindustrie vaart wel bij al deze tarweproducten. Het is goedkoop en makkelijk te produceren. Zelfs het voedingsbureau voor de voeding speelt met hen onder een hoedje. Wie kent niet de slogan 'Brood daar zit wat in'. Wàt zit er dan in? Het vezelgehalte van volkorenbrood wordt sterk overdreven. Het verhoogt de bloedsuiker zelfs meer dan suiker met een glycemische index van 72 tegenover 59. Sinds de promotie van volkoren in 1985 is de overconsumptie van tarwe begonnen ten koste van andere granen.Vanaf dat moment zijn ook de tailles steeds omvangrijker geworden. Het glutengehalte van tarwe staat op honderd tegen één van andere graansoorten, meldt de dokter in zijn boek. Wie heeft er wel eens gehoord van spelt, quinoa, gierst, gerst, amarant, teff, boekweit, tapioca en sorghum? In het gunstigste geval kent men rogge,haver, maïs en rijst. Verder reikt de kennis van de massa niet. Er wordt verzwegen dat tarwe een genetisch gemanipuleerd graan is dat in niks meer lijkt op het oergraan van onze voorouders. Dat het verslavende bestanddelen bevat zodat we er steeds meer van willen eten klinkt de voedselmaffia als muziek in de oren. Zelfs Big Pharma wrijft zich in de handen om geneesmiddelen te produceren tegen diabetes, maagzuur, buikkrampen, diarree, vermoeidheid, huiduitslag, reumatische artritis en astma, veroorzaakt door tarwe. Twee handen op één buik dus.  27-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Billy Turf, Broodbuik, dieëten
  12-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sprookje uit Duizend-en-een-nacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 19/03/2011- Vakantieplannen? Voor de helft van de prijs kan je nu naar het Midden-Oosten. Daar heeft de Jasmijnrevolutie voor gezorgd. De reizen naar Tunesië en Egypte raken de reisbureaus aan de straatstenen  niet meer kwijt. Dan maar als ramptoerist de toestand van nabij gaan bekijken of er een avontuurlijke vakantie van maken. Heb je eens iets anders te vertellen  dan de gewone vakantieverhalen. In het decadente westen is niets te dol om maar op te vallen.

  Dat herinnert me aan mijn eigen vakantie in Tunesië ruim dertig jaar geleden. Het gezapige tempo van leven daar was een openbaring. Mannen zaten massaal op het terras van het café aan hun waterpijp te lurken. Hoezo massaal? Moeten ze dan niet aan het werk? Nee, toen was er ook al geen werk.  Ze hadden dus niks anders te doen dan ‘vergaderen’ rondom de waterpijp. Daarbij hun uitzichtloze situatie bespreken die  alleen ‘binnenskamers ’ bleef want demonstreren was toen nog niet aan de orde. Daar is nu wel verandering in gekomen. De revolutie, die begon op 17  december 2010, gaf  hiervoor de aanzet.  Tijdens het nieuws zagen we beelden hoe demonstranten elkaar hielpen met de voedsel-en watervoorziening, zelfs gewonden kregen de eerste zorgen toegediend door omstaanders.

  Zoveel mededogen heb ik tijdens mijn vakantie niet bemerkt. Daar viel op een gegeven moment een bestuurder van zijn brommer. De man bloedde aan zijn hoofd. Lachsalvo’s als reactie. Niemand die de arme man ter hulp schoot. Verbijstering bij ons westerlingen. De bestuurder van de brommer krabbelde overeind en veegde zijn hoofd schoon met een zakdoek. Niks aan de hand. Hij stapte op zijn brommer en reed weg. De conversatie rond de waterpijp werd gewoon voortgezet.

  Op het strand waren we het meest gebaat met een grote vliegenmepper, als we die al hadden. Niet om de vliegen dood te slaan maar om ons de opdringerige verkopers van het lijf te houden. Een rustig middagdutje zat er dus niet in. Ze kwamen steeds dichterbij er werden luidruchtiger om de aandacht te trekken. Had ik toen maar oordoppen gehad !

  Dat toeristen lastigvallen een plaatselijke sport leek,  ondervonden we in de enkele winkelstraatjes van Nabeul. Ik werd aan mijn arm een bazaar binnen getrokken en kreeg van alles om gehangen. In een mum van tijd was ik getransformeerd tot een wandelende kerstboom. Mijn man kreeg een rol tapijt in de handen geduwd. Ik hoopte dat het tapijt kon vliegen zodat we aan deze ellende konden ontsnappen. Maar dat gebeurt alleen in de sprookjes van Duizend-en-een-nacht.

  Bijlagen:
  Tunesië 5.jpg (428.2 KB)   

  12-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Jasmijnrevolutie, Tunesië, Duizen-en-een-nacht
  10-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helga
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn jongste dochter noemt me Helga. Ze vindt dat ik op die 'Deutsche Dirne'  uit de TV-serie 'Allo Allo' lijk. Mijn lange haren draag ik sinds de hittegolf namelijk ook in vlechten om mijn hoofd.

  Ik heb een nieuwe echtgenoot: Herr Flick. Hij loopt weliswaar niet met een stok- zijn krukken heeft hij jaren geleden al weggegooid- maar verder is hij net zo'n speurneus als de echte . Bij 'inspecteur Clouseau' komt alles naar boven wat het daglicht niet kan verdragen. Een moderne benaming is 'klokkenluider'. Daarvan hebben er de laatste tijd al veel de media gehaald. Ben benieuwd wanneer hij aan de beurt is. Vroeger wroette hij in de aarde maar tegenwoordig liever in bergen papier. Dat wil niet zeggen dat hij van lezen houdt. Alleen functioneel lezen vindt hij interessant want het moet 'bewijsmateriaal' opleveren.

  Ik lees alles: reclameblaadjes, tijdschriften, pockets, romans, non-fictie maar vooral studieboeken. Op mijn leeftijd ben ik nog lang niet uitgeleerd. Mijn letterhonger is niet te stillen. Alle wijsheid is terug te vinden in boeken. De geschreven woorden op papier of computer herbergen een schat aan informatie. Helaas duurt een dag maar vierentwintig uur en zijn mijn levensjaren te beperkt om nog alles te kunnen lezen wat op mijn to-dolijstje staat. Dat zal ik dan maar doorschuiven naar een volgend leven want óók dàt staat beschreven: we komen steeds weer terug, maar we weten het niet meer.

  10-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Helga, Herr Flick, Allo Allo, klokkenluider, inspecteur Clouseau
  05-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomercocktail
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als het kwik tot 25 graden of meer stijgt is een cocktail van wortelen en komkommer een heerlijke dorstlesser. Zo krijg je ook meteen een flinke dosis vitaminen en mineralen binnen. Bovendien is groentensap beter verteerbaar dan rauwkost. Het caroteen in de wortelen geeft je huid nog eens extra bescherming tegen de zon en komkommer verjongt de cellen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Komkommers zijn nu overvloedig op de markt en wortelen zijn ook niet duur. Deze hoeveelheid sap kost 1,20 euro. De overgebleven pulp lusten de kippen ook graag.

  Ingrediënten voor 8 deciliter sap:
  - 1 flinke komkommer (600 gram) geschild
  - 800 gram wortelen
  - 1 eetlepel vers citroensap
  - 2 eetlepels vloeibare honing
  - mespunt zout

  Doe de groenten in de sapcentrifuge, schuim af en giet alles in een kan.
  Breng op smaak met zout, honing en citroensap.
  Presenteer in een longdrinkglas met rietje en een ijsblokje.

  05-08-2013 om 20:10 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Zomercocktail, komkommer, wortelen
  01-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tasjesdief
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn moeder is haar sacoche mèt inhoud kwijt. Niet dat ze dat erg vindt want ze had hem toch niet meer nodig. De dader die haar het tasje afhandig heeft gemaakt is bekend. Het is een zekere V. Rouwenarts. Ze heeft er zelfs haar toestemming voor gegeven. Nee, ze is niet overleden of dement. In haar peervormig damestasje werden minibloemkooltjes ontdekt. Daarom moest het uit haar lichaam want dat zorgde alleen maar voor overlast .

  Vroeger kwamen de baby's uit echte bloemkolen die op het veld stonden. Tegenwoordig brengt de ooievaar ze aan huis. Dat is veel leuker. In het ziekenhuis heb ik er nog geen gezien. Mijn moeder verblijft namelijk op de afdeling gynaecologie en vroedkunde. Daar liggen nog meer sachocheloze dames. Ze krijgt nu een tijdelijk tasje dat met een slangetje aan haar buik vast zit. Als ze wil gaan wandelen moet ze haar sacoche mèt inhoud meenemen. Als die over enkele dagen leeg is, mag ze naar huis zonder sachoche. Dan is het 'in de sachoche' zoals ze hier zeggen.

  01-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Vrouwenarts, gynaecologie, sacoche, damestasje


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  nicotineverslaving
  www.bloggen.be/nicotin

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!