Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  adverteren
  www.bloggen.be/adverte
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  23-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemtrails maken ons ziek, foto's

  23-11-2014 om 17:15 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Chemtrails, foto's
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemtrails maken ons ziek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na dit verhaal zult u vaker in de lucht kijken dan u gewend bent. De witte strepen die u op een mooie zonnige dag aan de hemel ziet zijn afkomstig van vliegtuigen. Helemaal goed! De doorsnee mens stelt zich daar geen vragen bij. Wie die strepen al tien jaar bestudeert is Peter Vereecke, oud-burgemeester van Evergem. Hij ontdekte twee soorten, de contrails en de chemtrails. De meeste mensen denken dat ze contrails zien: de waterdamp in de uitlaatgassen van vliegtuigen die tijdelijk bevriest. Deze verdwijnen bijna ogenblikkelijk op tien kilometer hoogte. Dit artikel gaat over de chemtrails, gesproeid op vijf kilometer hoogte die uren in de lucht blijven hangen.

  Het zijn brede dikke volle witte strepen die uitwaaieren en uiteindelijk een soort sluierbewolking teweeg brengen die verhinderen dat het zonlicht erdoor komt. Deze chemische sporen zijn in grote getale aanwezig en vormen vaak een raster of een ander patroon. Ze bevatten lichte metalen zoals barium en aluminium, cadmium, titanium, plutonium en strontium. Ook zitten er virussen in, bacteriën, schimmels en mycoplasma's die erg verwant zijn met de pathogene soorten die men in biologische oorlogsvoering gebruikt. Die zouden de oorzaak kunnen zijn van allerlei moderne ziekten: kanker, Alzheimer, Parkinson, fibromyalgie, CVS, MS, gedragsstoornissen en depressiviteit. Diverse chemische stoffen zoals polymere vezels en pesticiden, aluminumchloride, zilveriodide en turpentine zijn er ook bestanddelen van. In de toekomst wil men zelfs zwavel in de atmosfeer brengen om het broeikaseffect tegen te gaan. Nvdr: met de zogenaamde opwarming van de aarde slaan ze de plank helemaal mis. De aarde koelt eerder af en wel in in een hoog tempo.

  Waarom al dat gesproei? Om het weer en het klimaat te beïnvloeden via geo-engineering luidt de officiële verklaring. Hoe gaat dit in zijn werk? De chemtrails sproeien een massale hoeveelheid aluminium in de atmosfeer waardoor deze geleidend wordt voor elektromagnetische stralingen . Die worden uitgezonden via HAARP-installaties in Alaska. Op deze manier kan men bepalen waar het regent en waar het droog is, kan men natuurrampen triggeren of sturen zoals tornado's, tsunami's en aardbevingen. De mainstream media zwijgen erover in alle talen. Logisch want zij worden gecontroleerd door de politiek die op hun beurt wordt geïnstrueerd door de multinationals (nvdr).

  Volgens complotdenkers wil de nieuwe wereldorde (NWO) de overbevolking drastisch verminderen door ze als ongedierte te besproeien. (nvdr). Uit diverse studies blijkt dat een cocktail van de hierboven vermelde ingrediënten funest zijn voor de gezondheid. De microscopisch kleine deeltjes van10 micron of minder dringen via de ademhaling en de huid ons organisme binnen. Ze ondermijnen het neurologische- en immuunsysteem.

  Niet alleen militaire vliegtuigen en speciale sproeivliegtuigen houden zich hiermee bezig, ook lijnvliegtuigen- vooral de low cost- lossen die chemische troep boven onze hoofden. Dit alles is bijzonder goed gedocumenteerd met getuigenissen, rapporten en documentaires. Er blijken enorme strategische en economische belangen in het spel te zijn, dat is duidelijk. Wie ingaat tegen de kuddegeest en opkomt voor de waarheid stoot op weerstand. Peter Vereecke is oprecht bezorgd om onze gezondheid en streeft naar een betere wereld. Hij maakt deel uit van verschillende verenigingen die trachten op te roepen tot het stopzetten van dit criminele fenomeen dat voor hem kan omschreven worden als een misdaad tegen de mensheid. “Ik vraag de lezer niet om mij te geloven maar op eigen onderzoek uit te gaan”, concludeert hij.

  Nvdr: Er zijn dagen dat er veel gesproeid wordt zoals gisteren en vandaag. Dit heb ik kunnen constateren en vastleggen op foto's. In het grensgebied tussen Heerlen (NL) en Genk (B) was het gisteren strepen en ruiten troef aan het hemelfirmanent. Zo ook vandaag boven mijn woonplaat s. De aanvankelijk mooie blauwe hemel was nadien bewolkt met uitgewaaierde chemtrails.

  Docutip:  What in the world are they spraying?  &  Why in the world are they spraying? Te bekijken op You Tube

  Bron: Spiegelbeeld

  Bijlagen:
  http://www.belfort-group.eu/blog   
  http://www.olympiczion.nl   
  http://www.olympiczion.nl/chemtrail   
  http://www.spiegelbeeld.nl   
  http://www.youtube.com/watch?v=jf0khstYDLA   

  23-11-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Contrails, chemtrails, Peter Vereecke, HAARP,
  20-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief denken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe werkt het en wat kun je ermee? Bij Vormingsplus Hasselt krijgen we daar antwoord op van Karolien Nouwen, sociaal-cultureel vormingswerker. In twee sessies maken we kennis met de technieken die ons de basisvaardigheden moeten bijbrengen. Onze groep cursisten bestaat uit vijf vrouwen en een man.

  Het worden interactieve sessies nadat we eerst wat theoretische uitleg hebben gekregen over hoe onze hersenen werken. De prefrontale cortex is bij kinderen nog niet geheel volgroeid en dat verklaart hun vermogen om te fantaseren. Bij volwassenen neemt dat vermogen af. We kunnen ons wel trainen om die creativiteit weer op gang te brengen. Die begint bij een nieuwe manier van kijken en los komen van vaste denkpatronen: dit heet creatief waarnemen. Nieuwe ideeën moeten niet direct worden afgeschoten maar worden bewaard om te rijpen volgens het uitstel van oordeel. Via flexibel associëren voegen we meer begrippen toe aan een bepaald woord. Dit worden denksporen. Met divergeren spuien we meer ideeën om een probleem op te lossen dan we spontaan zouden doen. Ten slotte is er de verbeeldingskracht die de slaagkans van een idee vergroot.

  De spelregels voor een creatieve sessie in een groep zijn als volgt:

  - Stel je oordeel uit   

  - Wees open
  - Geef extra aandacht aan naïeve ideeën
  - Geen hiëarchie of arrogantie
  - Lift mee op de ideeën van anderen                                                                                                                                                                          

  Het moeilijkste is om de probleemstelling goed te formuleren. De vijf W's van wie, wat, waar, wanneer en waarom moeten er zeker in terug te vinden zijn. Positief gerichte vragen inspireren en geven zin om na te denken over de vraag. In de brainstormsessie gaan we zoveel mogelijk ideeën genereren voor een probleem of doelstelling. Daar hebben we zeven technieken voor: de matrix, ja maar, de held, de concurrentie, de vooronderstelling, het tijdschrift en 10 miljoen.

  In de convergerende fase gaan we alle ideeën selecteren, uitwerken en verfijnen via selectietechnieken zoals COCD-box, hits, bolletjesparade en hoeden van de Bono.

  De ideeën worden verfijnd met de spiegeltechniek en de plus en min.


  Concreet zijn we aan de slag gegaan met twee probleemstellingen:
  - Hoe kunnen we een intrigerend beeld creëren? (Voor een cursiste die na vier jaar tekenacademie een eigen ontwerp moet realiseren).
  - Bedenk verschillende toepassingen met siersteentjes. ( Voor een cursist die als ondernemer aan de slag wil met grid).


  Het waren leerrijke avonden maar het tempo lag hoog vanwege tijdsgebrek. Iedereen is het erover eens dat een extra les zeer welkom zou zijn.

  Leestips:  'Hoe creativiteit werkt'  van Johan Lehrer

                   'Creativiteit. Hoe? Zo!'  van Igor Byttebier  20-11-2014 om 16:01 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfcursus
  Tags:Vormingsplus, creatief denken, Karolien Nouwen
  17-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Heilige Boek der Gevallen Engelen, deel 1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het mysterie van onze schepping

  Dit boek heeft de kerk verboden. De vraag is waarom? Het bevat de volledige waarheid over wie wij zijn. De eerste mens is ontstaan in het laboratorium van de AN.NUNAKI's, een buitenaards ras. Wij zijn voor vijftig procent van buitenaardse afkomst. Het boek is gratis te downloaden zodat iedereen er kennis van kan nemen.

  De AN.NUNAKI's vestigden zich 442.000 jaar geleden op Aarde in het gebied tussen Tigris en Eufraat, ons bekend van het oude Mesopotamië. Ons zonnestelsel bestond in die tijd uit de volgende planeten: Zon, Mercurius, Aarde, Maan, Mars, Rahab, Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus, Pluto en Niburu. Later kwam daar Venus bij. Zij symboliseert het begin van hun tijdrekening die eindigt in 2012 en waar ze een nieuwe cyclus begint.

  De komeet Venus vernietigde later hun thuisbasis Rahab. Overblijfslelen daarvan zijn nu te zien als de astroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De AN.NUNAKI's vestigden zich ook op Mars, de derde planeet die een atmosfeer had. Op Aarde en Mars waren al afstammelingen van onze voorouders aanwezig, de Leeuwmensen (Melchizedeks) en de Vogelmensen. De AN.NUNAKI's waren van reptielachtige afkomst en nakomelingen van de Vogelmensen.

  ANU (God) gaf zijn zoon EN.KI (Aartsengel Lucifer) de heerschappij over de Aarde om die te koloniseren. Om de atmosfeer van hun planeet Rahab te redden moesten ze goud delven. De AN.NUNAKI's waren reuzen. Ze bouwden tempels en steden en groeven rivieren uit. Op een gegeven moment hadden ze geen zin meer in dit zware werk. EN.KI kwam op het idee om slaven zonder bewustzijn te creëren. Daarvoor had hij de toestemming van ANU en de raad. Veertien mislukte experimenten gingen vooraf aan het resultaat. De eerste mens LU.LU was een humanoïde robot en een primitieve werker. Maar EN.KI wilde meer. Samen met zijn halfzuster Nincharsag experimenteerden ze heimelijk in het laboratorium. Hij nam vijftig procent levende stof van de aarde en vijftig procent van zijn eigen goddelijke DNA vermengd met het bloed van Kingu, een andere AN.NUNAKI. Deze eerste perfecte mens was een halfgod en kreeg zelfs een ziel.

  En God schiep de mens naar zijn beeld' (Genesis 1:27)


  Bijlagen:
  http://www.findingvoicesradio.com/images/Jeroen/E-boeken/Het Heilige Boek der Gevallen Engelen.pdf   

  17-11-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Ufo's/ Orbs
  Tags:AN.NUNAKI, Rahab, Venus, Niburu, Melchizedek, ANU, EN.KI, LU.LU, Genesis
  06-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijvers zien zwarte sneeuw.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veronique Marien verdient 100 euro/maand als voltijds schrijver van haar nieuwste jeugdboek

  Dat Veronique Marien een roeping heeft, is wel het minste wat je kan zeggen. In 2009 zei ze haar goedbetaalde functie bij een internationaal IT-bedrijf vaarwel om een lang gekoesterde droom achterna te gaan: jeugdauteur worden. Haar missie: kinderen meeslepen in een steengoed, fantasierijk verhaal, en hen zo het pure plezier gunnen dat ze vroeger zelf aan lezen beleefde.        Twee jaar na die moedige beslissing won ze de John Flandersprijs Averbode voor het beste kortverhaal – een wedstrijd waarbij de winnaar door de kinderen zélf wordt uitgekozen. Een mooie bevestiging van haar talent en vooral ook van haar voeling met de doelgroep. Haar carriere als schrijfster was meteen gelanceerd en de publicatie van haar eerste roman 'De Maansteen' volgde al snel.

  Dat daarmee de strijd gestreden was, bleek echter ver van waar. Haar tweede roman 'De Toversleutel', voor jongeren vanaf 10 jaar, ligt op dit moment in de rekken en ondanks heel wat positieve reacties is het dikwijls knokken om op te vallen tussen de massa. "Het aanbod is zo groot, dat lezers zich er niet meer in terugvinden. Ze grijpen dan naar namen of reeksen die ze al kennen." Het gevolg: met een oplage onder de 1000 boeken, een winst van 10% van de aankoopprijs en 15% belastingsaftrek, komt de voorspelde winst voor 9 maanden voltijds werken uit op minder dat 100 €/maand.

  De oorzaak is daarbij niet alleen te zoeken bij de relatief kleine Nederlandstalige markt. Ook de verpletterende concurrentie uit het buitenland speelt een rol. Dat het grootste stuk van de taart naar de internationale concerns gaat bewijst een snelle blik op de top 10 bij de jeugdboeken: 6 van de 10 komen uit het buitenland. Verder is het ook opvallend te noemen dat slechts 4 van de 10 vermelding maken van de schrijver. In de schaduw van deze globalisatie én uitholling van het boek an sich, wordt het voor de ambachtelijke schrijver bijna onmogelijk om enige zichtbaarheid te verwerven.

  Veronique Marien laat zich echter niet ontmoedigen: "Ik ben toegewijd aan het schrijven van kwaliteitsvolle en authentieke jeugdromans, en dat vergt nu eenmaal tijd. Hierop beknibbelen is een stap die ik niet bereid ben te zetten. Gelukkig kan ik op veel begrip van mijn omgeving rekenen. Mijn man en ik hebben beslist om hier als gezin de nodige opofferingen voor te maken."

  Voor meer informatie, kan u Veronique bereiken op (+32) 474/17 99 18 of per mail naar veronique.marien@telenet.be.

  Kevin Hoekman

  06-11-2014 om 22:20 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Veronique Marien, De Toversleutel, De Maansteen


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  paardjesuitpelt
  www.bloggen.be/paardje

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!