Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  kodalinefansite
  www.bloggen.be/kodalin
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  27-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.153 cursisten van asielcentrum krijgen getuigschrift Nederlands, HBvL

  HELCHTEREN- “Are you ready”? Met deze woorden sprak centrummanager Kenneth Arkesteyn gisteren de volle feestzaal in het asielcentrum toe waar 153 cursisten luid in koor “yeah!” riepen.  Als echte studenten die hun bul krijgen zaten ze fier met hun ‘academic cap’  te wachten op de proclamatie van hun attesten Nederlands.

  De eerste cursiste die op het podium werd geroepen was Sapkota Kamala (20) uit Nepal. “Ik ben blij today” , zegt ze. Het lukt nog niet helemaal. “Wat ik met het geleerde Nederlands ga doen? Ik kan mezelf introduce en ik kan naar de supermarket”. Het Engels sluipt er toch telkens weer in. Sapkota is nochtans de primus van de klas. “ Tweehonderd lesuren gedurende acht weken zijn ook erg kort om een taal te leren. Bovendien moeten ze helemaal vanaf nul beginnen zonder enige voorkennis. Ze vinden het moeilijk maar ze zijn erg gemotiveerd”, vindt  docente Sara Bulens van TIKB. Bij haar was er slechts één van de zeventien leerlingen  gebuisd. Nagenoeg de hele klas had schitterende punten. Zo ook Ahmed Tanbir (26) uit Bangladesh: “Onze lerares is very good’, lacht hij. “Ze kochten van hun weinige geld zelfs voor mij een cadeau om hun dankbaarheid te tonen. De dames hebben  een jasje en een bijpassend collier uitgezocht”.

  Voor er kon worden deel genomen   aan de cursus moesten de aspirant-cursisten eerst een test afleggen om te bepalen in welke klas ze zouden geplaatst worden. Dan volgde er een engagementsverklaring die ze ondertekenden. Voor eventueel gemiste uren zouden compensatieklussen worden opgelegd. Aan het project werkten mee: CVO TIKB Houthalen,  Centrum voor basiseducatie Limino, CVO Heusden-Zolder en het Huis van het Nederlands.

  27-03-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Asielzoekerscentrum, Helchteren, Nederlands
  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allroundkapsalon n’HAAR Jill’ , PG HBvL

  PRAKTISCH

  Lillosteenweg 4, Lillo, 011-760415

  jillkupers@hotmail.com

  OPENINGSUREN: di : 9-19u, wo+do: 9-21u, vr: 8-19u, za: 8-17u

  Enkel op afspraak

  Zondag en maandag  gesloten

   

  PAS GEOPEND

  Allroundkapsalon n’HAAR Jill’      

  Jill Kupers

  “Biokleuringen Essensity en Schwarzkopf @workteam”

  HOUTHALEN-HELCHTEREN

  Jill Kupers (29) wist al van jongs af aan dat ze kapster wilde worden. “Eerst heb ik geoefend op mijn poppen, later op mijn vriendinnen. Na  twee jaar studie voor sociaal assistent heb ik resoluut gekozen voor het kappersvak en ben die opleiding gaan volgen. Intussen heb ik acht jaar ervaring opgedaan in enkele vooraanstaande kapsalons in de regio”, zegt Jill.

  “Twee jaar geleden ben ik in Lillo komen wonen. De helft van de benedenverdieping van ons huis hebben we verbouwd tot kapsalon.  Vanaf de straat  moet men eerst een aantal meters  het erf op rijden. Er is voldoende parkeer gelegenheid. De vroegere eigenaar was een koper- en glas-in-loodkunstenaar.  Zijn werk  hebben we trachten te behouden. Dat is nog steeds te zien aan de voordeur en het etalageraam. Op mijn flyers en visitekaartjes komen zijn ontwerpen terug . Het kappersvak is ook creatief maar intensief omdat je ondertussen goed moet kunnen luisteren naar de klant. Beroepsgeheim en discretie staan bij mij hoog in het vaandel.

  Als lid van het Schwarzkopf @work -en UBK-coachingteam  geef ik meerdere workshops in verschillende disciplines bij andere kapperszaken. Uiteraard gebruik ik een uitgebreid assortiment  Schwarzkopfproducten.  Zo tracht ik de klant van a tot Z verder te helpen.  In de boeken ‘Essential Looks’ die ik gebruik, staan de nieuwste kapsels gelinkt aan de laatste mode.
  Voordeel is dat mijn engagement ook kan doorvloeien naar de klant, aangezien ik alle nieuwe trends en elk facet van het vak beheers. Onlangs  heb ik nog een cursus haarvlechten gevolgd, om mijn specialiteit ‘opsteken’ – van bruidkapsels bijvoorbeeld- aan te kunnen scherpen.

  Voor mensen met een allergie of probleemhuid gebruik ik biokleuringen van Essensity.  In plaats van ammoniak wordt hier bijenwas genomen.

  Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt  en het is prettig om van huis uit te werken.  Dames, heren en kinderen kunnen bij mij terecht. Op zaterdag doe ik geen kleuringen omdat  dan vaak mijn vaste klanten komen.”


  23-03-2012 om 17:35 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:Kapsalon 'n Haar Jill
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileumeditie Nacht van de Geschiedenis verwelkomt 165 liefhebbers van erfgoedwandeling, HBvL

  HELCHTEREN- Voor de 10 de  'Nacht van de Geschiedenis' van het Davidsfonds op dinsdag 20 maart hadden zich 165 mensen ingeschreven. Deze  erfgoedwandeling in Helchteren-Dorp was tevens de  achtste en  laatste editie van ‘Wijk in de Kijker’.  “Helchteren dankt zijn naam aan de abten van Sint-Truiden die hier 14 eeuwen geleden grond verwierven en er later kasteel Ter Dolen- of De Dool- op bouwden”, aldus Cecile Barbay van de bibliotheek.

   “Het nationaal thema is deze keer drank,  zegt Raymond Ceyssens van het Davidsfonds.“Dat hebben we gelinkt aan Kasteelbrouwerij Ter Dolen. Zes gebrevetteerde gidsen nemen elk een groep onder hun hoede die tussen 17 en 19 uur vertrekt”. Bij de start van de vier kilometer lange wandeling vertelden deze dat Helchteren  haletra – jeneverbes- betekent. Tijdens de wandeling werd er op diverse plaatsen halt gehouden. Deelnemer Stijn van Dingenen uit Houthalen-Oost: “ Ik vind het altijd erg zinvol om aan zulke wandelingen deel te nemen,  je leert er je gemeente echt door kennen. We kregen  bijvoorbeeld het oude houten beeld van Sint- Trudo in de gelijknamige kerk te zien. Een kans die je niet vaak krijgt. De pastoor vertelde dat het ooit werd gestolen en teruggevonden op een... vlooienmarkt in Nederland.”

  Straatnamen                                                                                                                                     

  “Maar we kregen ook te horen waarom de Peerdekerkhofstraat  zo heet. Vroeger liep deze straat over in een dal met een beekje. Gesneuvelde of overleden paarden werden dan de helling afgerold, vandaar de naam. Leuk was ook het verhaal over de straat de Leemskuilen. In dit gebied werd decennia geleden leem ontgonnen om bakstenen van te maken waar de huizen in Helchteren mee gebouwd werden. “

  Heeborrel
  “Onderweg kwamen we heel wat boeiende mensen tegen. Bij de heer Thys ontdekten we een garage vol oude rijkswachterspullen. Een unieke collectie! We proefden er ook de lokale drank, de Heeborrel. Even verderop in de Bosstraat zagen we een chocolatier aan het  werk. Pure ambacht, een uitgegroeide hobby. Leuk om te zien hoe de heerlijke paaspralines gemaakt worden. 
  Het is telkens weer een zinvolle wandeling die je met andere ogen naar een aantal dingen doet kijken. Gebouwen krijgen plots een eigen verhaal mee, straatnamen vertellen de geschiedenis  en er wordt je een inzicht gegeven in het ontstaan van het dorp, de wijk. En vooral dat laatste boeit me enorm, kortom een heel toffe leerrijke geschiedenisles op... mensenmaat. Heel tastbaar, heel toegankelijk”.

  Bij terugkeer op Ter Dolen stond een frisse pint klaar en kon men het boekje Helchteren-Dorp: van jeneverbes tot gerstenat (2012) kopen dat ook verkrijgbaar is bij de bibliotheek.


   

   

  23-03-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Davidsfonds Houthalen-Helchteren, Kasteelbrouwerij Ter Dolen
  12-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeer Kennedytunnel stilgelegd voor handbiker Bert la Lau, HBvL

  ANTWERPEN/HOUTHALEN-Bert la Lau uit Lillo, die wedstrijdcommissaris bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG) is, testte  op maandag 5 maart het parcours van de 'Ten Miles 2012 Antwerpen'. Voor de eerste keer zullen hier op 22 april ook handbikers aan deelnemen. Deze race geeft het startsein  van het 'Open Vlaams Handbikecircuit  2012'. Om eventuele knelpunten tijdig te signaleren  hebben afgevaardigden van ABC sport , Golazo en de VLG  ’s avonds tussen acht en tien uur de Kennedy- en Waaslandtunnel  kunnen in- en uitrijden. In de Kennedytunnel legden de wegenbouwers  één buis stil voor het verkeer terwijl de onderhoudswerken verder gingen. “Dit gaf toch wel een euforisch gevoel om zo alleen met mijn handbike in die grote en normaal  zeer drukke tunnel te rijden”, aldus la Lau. ”Het is een pittig parcours maar goed te volbrengen voor competitiehandbikers. Er is afgesproken dat zij een gemiddelde snelheid van minimaal twintig kilometer per uur moeten kunnen rijden. Indien de lopers  tragere handbikers passeren worden deze laatsten  uit de wedstrijd gehaald om de veiligheid te waarborgen. Voor de recreatieve G-sporters is er een vijf kilometerwedstrijd gepland. We hopen op veel deelnemers zodat dit evenement een traditie kan worden”.  Inschrijven is al mogelijk  bij koen.stas@apbsport.provant.be of info@vlg.be  en  bert_lalau@telenet.be  12-03-2012 om 11:17 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:Bert la Lau, G-sport, ABC sport, Golazo, Ten Miles 2012 Antwerpen
  11-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSJ ruimt zwerfvuil in Lillo op, HBvL

  HOUTHALEN- De meisjes van KSJ Houthalen hebben de zondagnamiddag  besteed aan het opruimen van zwerfvuil. Afvalintercommunale Limburg.net en de gemeente  hielden de 4de editie van de grootschalige zwerfvuilactie Straat.net. Het levert hun vereniging 15 euro per opgeruimde kilometer op. De Lillosteenweg en de zijstraten worden onder  handen genomen “Met het geld kunnen we onze kas spekken “,  zegt Caro Berx (21). “We gaan binnenkort op weekend en dan hebben we wat extra geld.“ Zij heeft de leiding over een groep meisjes van 14 en 15 jaar. Er zijn nog drie  groepen onderweg met elk een ander e route die ze op het  stratenplan volgen.“Het is niet normaal hoeveel er wordt neergesmeten”, klinkt het. “We zijn met ons zessen nog maar een uur bezig en hebben al zeven volle zakken met afval. “ In totaal werden in Lillo 24 zakken opgehaald waarvan 12 aan de Lillosteenweg .

  Bijlagen:
  http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/extern-ksj-ruimt-zwerfvuil-in-lillo-op.aspxhttp://   

  11-03-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:Zwerfvuilactie


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  overgewicht
  www.bloggen.be/overgew

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!