Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  chihuahualiefhebber
  www.bloggen.be/chihuah
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  26-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handbikeploegen in 24 uur van Zolder, artikel 34 HBvL

  26/08/2009 Handbikeploegen in 24 uur van Zolder

   

  Bij de start van de tweede editie van de Lotto 24 hours cycling Zolder  in het weekend van 29 en 30 augustus zullen er voor het eerst ook handbikers meedoen aan dit alom bekende wielerteamevenement..

  Twee teams van vijf deelnemers moeten zoveel mogelijk ronden afleggen. Het komt erop neer dat elke handbiker vier à vijf uren fietst gedurende een etmaal. Tussendoor wordt er gerust en geslapen in mobilhome, bus of vrachtwagen.

  Ploegleider Bert la Lau voert het team van vzw Warm Hart uit Houthalen aan.

  Jos Verstappen uit Eksel is leider van de andere ploeg “De Rouges” genaamd naar hun rode outfit.

  De start is zaterdag om 15.00 uur en eindigt zondag om 15.00 uur.

  Meer info op: www.lotto24hourscycling.be

   

   

  1e team  Warm Hart

   

  Bert la Lau                      Lillo, Houthalen                           
  Sonja Moors                   Riemst
  Liesbeth Goossens       Testelt
  Frank Vanlinden             St.Amandsberg

  Wannes Martens            Grimbergen


  2de team De Rouges

  Jos Verstappen               Eksel
  Bart Paulissen                 Zonhoven
  Bert Vervaeren                Hauwaart
  Anita Verschueren           Merelbeke
  PhilippeVanderhaeren    Merelbeke 


  Verlichting

  Sinds vorig jaar is het circuit van Terlaemen volledig verlicht zodat men ook 's avonds op een afgesloten en veilig parcours kan fietsen. Zo is de omloop elke maandag van 18.30 uur tot 21.30 uur gereserveerd voor de sportavond van de handbikers onder leiding van Bert la Lau. Mindervalide sporters uit heel Vlaanderen treffen elkaar daar voor een kwaliteitsvolle training.
  Geinteresseerden kunnen zich opgeven bij: bert_lalau@telenet.be.

   

   

  26-08-2009 om 14:40 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:24 uur van Zolder, handbikeploeg
  13-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vzw Warm Hart zoekt vrijwilligers, artikel 33 HBvL

  13/08/2009  Vzw Warm Hart zoekt vrijwilligers

   

  Vzw Warm Hart , een vereniging die armen de kans biedt om het woord nemen, zoekt vrijwilligers die willen helpen.

  Tuinman
  Bestuurslid Rudi Lauwers zoekt dringend tuinmannen voor de moestuin van de vzw. De kippenren aldaar met enkele hanen en hun harems leggen per week zo’n zestig kakelverse eitjes. Elke woensdag-en vrijdagochtend worden de biologisch gekweekte groenten in Lillo geoogst. In de namiddag worden ze samen met de eieren te koop aangeboden in het TIKB-gebouw aan de Pastorijstraat in Houthalen-Helchteren.

  Keukenhulp

  Daar kan men ook éénmaal per twee weken op woensdagmiddag in het sociaal restaurant een driegangenmenu krijgen voor slechts vier euro.

  Om alle geoogste groenten te bereiden, verwerken en in te vriezen doet het andere bestuurslid Magda Cuppens een dringend beroep op nog enkele keukenhulpen.

   

  Activiteiten

  De vereniging werkt aan de uitbouw van een praatcafé, elke woensdag-en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 18.00 uur in het TIKB-gebouw aan de Pastorijstraat.

  Ze organiseren ontmoetingsactiviteiten, thema-avonden, uitstapjes en vakanties.

  Ook werken ze samen met andere organisaties zoals het Sociaal Huis, het OCMW, de Sint Vincentiusvereniging en Rimo Limburg vzw.

  Vzw Warm Hart heeft zich ten doel gesteld om de situatie van mensen, die in armoede leven, te verbeteren. Dit is hard nodig omdat in een welvarend land als België toch nog 11 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

  Voor meer info: e-mail: warmhart@skynet.be

                                    tel:  011-60 49 76

  13-08-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:vzw Warm Hart, Houthalen-Helchteren, Lillo, vrijwilligers, praatcafé
  12-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mooiste vakantieherinnering, artikel 32 Gezond Nu
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  12/08/2009  Mijn mooiste vakantieherinnering…

   

  Het is tien jaar geleden toen mijn man het idee opperde om eens een stuk van de Tour de France te gaan verkennen met de auto. We hadden een volumewagen en wilden rondtrekken zoals met een camper. Dus moest het interieur van de auto wel even worden aangepast. Dat vergde heel wat creativiteit, temeer omdat mijn man rolstoelgebruiker is. De tweede bank werd eruit gehaald, gordijntjes kwamen voor de ruiten en er werden vernuftige opbergmogelijkheden gecreëerd. Na twee weken klussen was het dan zover. Met veel enthousiasme begonnen we aan ons avontuur, de kinderen goed verzorgd bij oma en opa achterlatend.

   

  Na een dag rijden werd het tijd om een overnachtingsplaats in de omgeving van Nancy te zoeken. Het regende pijpestelen! Om te kunnen slapen moest eerst de rolstoel naar buiten en alle bagage naar de voorbank worden verplaatst. Over de rolstoel bevestigde ik een zeil en toen ik weer in de auto stapte was ik drijfnat. Mijn man zat me een beetje beteuterd aan te kijken en reikte me een handdoek aan… Nu moest alle bagage nog naar voren en het bed opgemaakt. Het leek wel circus in de auto!
  Na de nodige capriolen vielen we vermoeid in slaap. De volgende ochtend werden we wakker met een stralende zon.
  Gelukkig konden we buiten ontbijten en daarna alles in de auto weer verhuizen om onze reis verder te zetten. We genoten van de prachtige omgeving. Onderweg stopten we op een mooi plekje om koffie te drinken of om buiten een simpele maaltijd te bereiden op ons tweepitsgasbrandertje.

   

  Toen we in de bergen arriveerden hebben we de nacht doorgebracht aan een rivier waar nog meer campers stonden.
  Het kabbelende water had een rustgevend effect en we vielen voldaan in slaap .De volgende ochtend haalde ik er water uit om ons ermee te verfrissen in de buitenlucht. Wat voelden we ons vrij!

  De meest spannende ervaring was toch wel de “beklimming” van de Col du Galibier.

  Ik durfde niet door mijn raampje naar beneden te kijken. Het zweet stond in mijn handen. Mijn man lachte mijn bezorgdheid weg want hij zat aan het stuur en hij was een goede chauffeur. Eenmaal boven stapte ik uit om me op het hoogste punt te laten fotograferen. Wat was het daar koud! De gure wind sneed in mijn gezicht maar het uitzicht was grandioos!

   

  Op de Alpe d’Huez kwamen we veel fietsers tegen die toch éénmaal in hun leven de berg wilden bedwingen. Velen moesten afstappen maar degenen die het haalden werden dan ook met muziek verwelkomd en op de gevoelige plaat gelegd.
  Zo ook mijn man, maar niet echt...Op 100 meter van de finish haalde hij zijn rolstoel te voorschijn en reed onder applaus van de omstaanders naar de top. Even wou hij het gevoel hebben wat andere wielrenners meemaakten.
  Wat als een grapje begon werd nu een ervaring die hij niet had willen missen!
   

   

  12-08-2009 om 15:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Tour de France, Col du Galibier, Alpe d'Huez
  05-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solarfestival aan Maasplassen Roermond, artikel 31 HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  05/08/2009 Solarfestival aan Maasplassen Roermond

   

  Dit weekend viert het multiculturele crossoverfestival Solar zijn vijfjarig jubileum. Aan het recreatiewater De Weerd zal weer het creatieve dorp Solar verrijzen mét strandcamping. Voor de campinggasten is er de bekende preparty op vrijdagnamiddag vanaf 16.07 uur. Solarweekend heeft muziekarea’s met house, disco, techno, funk, electro, soul, dubstep, salsa, live electronics, minimal, hiphop, pop en zelfs Intelligent Dance Music.

   

  Solar is een creatieve ontdekkingsreis. Kunstenaars geven vorm aan het Solardorp. Er zijn theatervoorstellingen, workshops en karikatuurschetsers. De breakdancewedstrijd en datesessie zorgen voor interactie met het publiek. Zo ook Theater Vistazo uit Sittard met hun voorstelling “Circo Fantastico”. Dit is een show in een kleine circustent van zes meter doorsnee waar op humoristische wijze de draak wordt gestoken met echte circusacts.

   

  Illustrator James Jetlag verzorgt de schilderingen op het entreehokje en de boog boven de tentingang. “Het is een persiflage op de echte circusschilderingen. Ik maak een boosaardige clown in plaats van een lachende. Vorig jaar heb ik ook al een deel van de beschildering van hun toenmalige act gedaan. Verder is er op het festivalterrein een flink stuk wand ter beschikking gesteld voor graffiti-artists en andere muralists, om gedurende twee dagen van het festival volledig beschilderd te worden. Ook daarvan zal ik een stukje in beslag nemen”, zegt de Heerlense specialist in grote muurschilderingen.

   

  Voor info: www.jamesjetlag.com                   
                 
  www.solarweekend.com

                     www.vistazo.nl


   

  05-08-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Festival, Solarweekend, Maasplassen De Weerd Roermond, Illustrator James Jetlag, Theater Vistazo


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  tilloenk
  www.bloggen.be/tilloen

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!