Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  liefdenetwerk
  www.bloggen.be/liefden
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  22-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de middelbare school heb ik verpleegkunde gestudeerd. Daarna ben ik in de zakelijke dienstverlening terecht gekomen.

  Dertig jaar heb ik een Direct Marketingbureau in Nederland gerund. Voor mijn onderneming volgde ik een opleiding public relations en publiciteit. 

  In juni 2011 behaalde ik het diploma Journalist aan het Instituut voor Journalistiek (Syntra Hasselt) in België.

  Sinds 1 april 2010 ben ik correspondent in Houthalen-Helchteren voor Het Belang van Limburg. Ik schrijf over maatschappelijke thema's en nieuwe bedrijven in mijn gemeente: de rubrieken Pas Geopend en Kort Geshopt. Die  zijn inmiddels opgeheven. Daarnaast maakte ik foto's en artikels voor de Goednieuwskrant over school-, verenigings- en cultureel nieuws.

  Gepubliceerd heb in het maandblad 'Runnersworld', 'Gezond Nu' en 'Limburgs Landschap'.

  Tegenwoordig werk ik aan mijn biografie/familiekroniek.

  Regelmatig volg ik bijscholingen in de  vorm van cursussen, lezingen en workshops.

  Ik ben lid van de persbond, de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ).

  Met mijn man Bert la Lau heb ik drie kinderen, een zoon Daniel (1981) en twee dochters Freya (1986) en Ellen (1988)

  Op www.riacoeckelberghs.blogspot.com vindt u mijn privé-schrijfsels.

  22-04-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:VVJ, journalist,correspondent, columns, levensverhalen
  29-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoeksjournalistiek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Beste lezer,

  Het dagelijkse nieuws dat wij krijgen voorgeschoteld is manipulatief, eenzijdig en onvolledig, zelfs pure propaganda
  Sommige journalisten lopen aan de leiband van regeringen en multinationals. De meesten zijn zich echter wel bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gelukkig zijn er nog onderzoeksjournalisten die de onderste steen boven willen krijgen en zo hun  taak als waakhond waar maken.

  Onze kersverse voorzitter van de VVJ  Kris Van Haver uit in haar nieuwjaarsbrief van het magazine 'De Journalist' haar bezorgdheid.
  "Goede communicatie is een basisgegeven voor goede journalistiek. Maar vandaag is de communicatie door politici zo gestuurd dat ze het vrije woord verhindert. Echte briefings met achtergrondinformatie worden zeldzaam, communicatie wordt 'verhandeld', redacties tegen elkaar uitgespeeld.
  Onze journalisten wens ik dan ook alle ruimte toe om het échte werk te doen en de vele maatschappelijke thema's in te duiken, met verhelderende analyses en reportages als resultaat. Dat betekent ook dat zij zelf bepalen wat nieuws is, in plaats van het te krijgen opgelepeld. en dat ze ingaan tegen louter machtsgedreven communicatie.
  Van onze uitgevers hoop ik dat ze blijven inzetten op degelijke journalistiek. Dat ze niet meegaan in een marketing gedreven verslaggeving, maar oog hebben voor de waarde van onze stiel. En dat ze voor die beroepsjournalisten ook de noodzakelijke middelen vrijmaken. Goede journalistiek kost nu eenmaal tijd en heeft een prijs."

  Fonds Pascal Decroos
  Niet alle journalisten hebben superkrachten. Maar allemaal dragen ze bij tot een meer rechtvaardige wereld. Ze kaarten dagelijks wantoestanden aan. Brengen misstanden aan het licht. Criminaliteit. Fraude. Corruptie. En de eerste stap in het bestrijden van onrecht is het blootleggen ervan.
  Daarbij hebben ze alle hulp die ze kunnen krijgen meer dan nodig. Het Fonds Pascal Decroos biedt hen die hulp, in de vorm van beurzen, training en ondersteuning. Help ons de journalisten helpen. Steun het Fonds .

  Rest mij nog u een prettige jaarwisseling toe te wensen, een goede gezondheid en veel wijsheid.

  Bijlagen:
  http://www.fondspascaldecroos.org/steun   

  29-12-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Het ware verhaal,recensies, onderzoeksjournalisten, dagelijks nieuws, waakhond,voorzitter VVJ, Kris Van Haver,
  17-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Manische Mannen doen Té Gek

  HEUSDEN-ZOLDER- De schouwburg in Cultuur Centrum Muze zat gisteravond vol voor de voorstelling van vier manische mannen vertolkt door Marcel Vanthilt, Stefaan Degand, Guy Swinnen en Wannes Capelle. Ze werden begeleid door De Laatste Showband onder leiding van Paul Poelmans. Té Gek is een initiatief van Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael in Diest dat elf jaar geleden werd opgestart. Men streeft ernaar om psychische aandoeningen bespreekbaar te maken en een juist beeld te krijgen over mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.

  Bij aanvang steelt steelt Stefaan Degand de show. Slechts gekleed in een ochtendjas en op blote voeten staat hij op het podium, kijkt met een nietszeggende blik de zaal in, loopt wat heen en weer en gaat dan op het bankje zitten, kruist de naakte benen over elkaar en blijft zitten als een standbeeld.

  Marcel Vanthilt leest geanimeerd voor uit een boekje van Hugo Matthysen. Hij kraamt allerlei onzin uit en springt van de hak op de tak. Het geeft de chaos weer in iemands hoofd en daar wordt vrolijk op gezongen. Ze brengen de nummers 'O mijn hoofd'. en 'Ik voel mij maar zozo'.

  Wannes Capelle zingt in het West-Vlaams dialect maar dat is voor ons Limburgers nauwelijks te verstaan. Marcel fluistert met een veelbetekenende blik naar het publiek dat hij het langzaam aan moet doen.

  Guy Swinnen, die peter is van het project, zingt enkele bekende nummers, onder andere 'But never mind' dat speciaal voor Té Gek werd geschreven. 'Hard times' heeft hij ook gekend toen veertien jaar geleden zijn band The Scabs uit elkaar viel. “Ik piekerde me suf en kwam in een depressie terecht. Ik voelde me onzeker en kwam niet graag meer onder de mensen. Ik bleef soms hele dagen in bed liggen en raakte langzamerhand in een isolement. Ik voelde me ook lichamelijk slecht. Uiteindelijk ben ik naar een arts gestapt die me pillen voorschreef. Ik voelde me er wel beter door maar mijn emoties vlakten af en dat kan ik als artiest niet hebben. Mijn arts stuurde me naar een psychologe. Ik besef nu heel goed dat je een depressie niet alleen aan kan en dat professionele hulp noodzakelijk is. Het kan iedereen overkomen.”


  Bijlagen:
  http://www.depressies.be/   
  http://www.radio1.be/programmas/roxy/radio-1-te-gek-sessie-herbeluister-herbeleef    

  17-05-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Te Gek, Manische mannen, depressie
  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben Segers en Nele Bauwens geven de blues een nieuw gezicht

  HEUSDEN-ZOLDER- 18/04/2015- 

  De muziekvoorstelling Out of the blues' van acteurs Ben Segers (Safety First/ De Biker Boys) en Nele Bauwens (Spoed) was bijna uitverkocht in Cultuur Centrum Muze. Twintig jaar na hun studietijd staan ze weer samen op de planken. Heusden-Zolder was de laatste halte van deze tournee. Ben Segers bewijst dat hij ook als zanger en muzikant zijn mannetje staat. Nele Bauwens doet in niks onder voor een wereldster als Tina Turner. Wie beweert dat blanken geen bluesmuziek kunnen maken heeft het mis. Omringd door 's lands beste muzikanten geven ze nummers van oude bluesiconen ten gehore. Ze staan garant voor een wervelende show waar de vonken vanaf spatten.

  Bij binnenkomst in de schouwburg lijkt het mistig. Een blik op het podium verraadt de bron. Rondom een tafeltje met flessen en glazen drank zitten de muzikanten een sigaret te roken. Kwestie van een rokerige cafésfeer te scheppen zoals dat bij de blues gebruikelijk is. De melancholische negermuziek dateert uit de tijd van de slavernij.

  Ben Segers heeft het imago van een komiek en kan het niet laten om grapjes te maken. Terwijl hij Nele in het zonnetje zet moet hij even een opmerking maken over de prijs van haar jurkje: 1100 euro! Het rode stofje en de snit laten haar welgevormde lichaamsdelen goed tot hun recht komen. Op haar hoge hakken beweegt ze sensueel mee op de muziek terwijl ze zingt. Meer dan eens springt ze als een wilde furie met haar blonde manen heen en weer op het podium als het nummer dat vereist. Wat een temperament en wat een stem heeft die vrouw! Als een doorgewinterde wereldster geeft ze akte de présence.

  Tegenhanger van al dat vrouwelijk geweld is Ben Segers die met zijn warme donkere stem ons weer een beetje tot rust brengt terwijl hij de muzikanten begeleidt met zijn akoestische gitaar. Tussendoor voert hij wat humoristische gesprekjes met het publiek. Ook de geluids-en lichttechnicus moet het ontgelden. De bezoekers kunnen het wel waarderen. Als na anderhalf uur de artiesten achter de coulissen verdwijnen komen ze terug om er 'nog een paar op het vuur te gooien' zoals Ben het noemt. Bij het laatste nummer trekken ze alle registers open en daarna is het einde. Met een staande ovatie neemt het publiek afscheid en de massa begint naar buiten te stromen. Maar Ben zou Ben niet zijn als hij een verrassing in petto heeft. Hij komt terug op het podium en geeft nog een solonummer cadeau.  Bijlagen:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Blues   
  http://www.outoftheblues.be/   

  19-04-2015 om 13:51 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Ben Segers, Nele Bauwens, Out of the blues, CC Muze
  15-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fischer-Z laat medioren uit hun dak gaan

  HEUSDEN-ZOLDER- De Engelse band Fischer-Z speelde gisteravond voor een uitverkochte zaal in de schouwburg van CC Muze. Frontman John Watts stelde zijn begeleidende muzikanten voor. De toetsenist en basgitarist waren duidelijk van een vorige generatie maar hadden er veel zin in zo te zien. Leadzanger John en de drummer droegen in stijl een hoed. Heusden-Zolder was de laatste halte van de Belgische tournee om de nieuwe CD 'This is my universe' te promoten die eind april uit komt. Vanaf volgende maand doet hij München, Keulen en Berlijn aan. Daarna is Nederland aan de beurt.

  Een intro van nieuwe nummers zorgde voor de opwarming om dan halverwege naar een climax toe te werken met hits als The Worker, So Long en Marliese. Gedurende anderhalf uur brachten ze twintig nummers ten gehore met het typische Fischer-Z geluid. De stem van John Watts heeft nauwelijks te lijden gehad van de tand des tijds. Nog altijd even scherp, hoog en zuiver. “Ik rook niet en ik drink niet, soms een glas wijn”, zegt hij. Het mediorenpubliek bezorgde hem na afloop dan ook een staande ovatie na twee toegiften.

  Daarna was het tijd voor de signeer-en fotosessie. Een zoon van John beheerde de merchandise zoals T-shirts, kaarten en CD's. Watts heeft ooit het aanbod van een grote platenmaatschappij afgeslagen omdat hij zich niet wilde laten beperken en zijn eigen ding wilde blijven doen.“Ik heb vijf volwassen kinderen en als het misgaat kan ik altijd nog bij één van hen in de garage gaan slapen”, lacht de jonge zestiger,  ooit student klinische psychologie. Gelijktijdig startte hij zijn carrière in de new wave eind jaren zeventig. Fischer-Z is in Engeland nooit een superster geweest in tegenstelling tot België, Nederland en Duitsland. John Watts is wel een allround begaafd artiest. Hij dicht, tekent, schildert, fotografeert en maakt theater.  Bekijk de touragenda op www.fischer-z.com   Mail: info@johnwatts.co.uk

  15-03-2015 om 18:20 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Fischer-Z, John Watts, CC Muze Heusden-Zolder, CD This is my universe
  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
  Beste lezers,

  Vanaf dit jaar produceer ik vrije teksten op een aantal andere blogs.
  Blijf ook deze blog bezoeken voor het geval ik iets wereldkundig wil maken.

  Dagboekverhalen   : www.riacoeckelberghs.blogspot.com
  Columns                : www.uitdelossehand.blogspot.com
  Huis en interieur    : www.villamijnstreek.blogspot.com
  Culinair                 : www.keukenlabo.blogspot.com

  Veel leesplezier!

  14-03-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:riacoeckelberghs,uitdelossehand, villamijnstreek, mijnalternatievekeuken
  04-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswens.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 2015 zou een bijzonder jaar worden -in positieve zin- volgens spirituele bronnen. Toch blijf ik met beide voeten op de grond, al lukt dat nog niet van op mijn troon.

  04-01-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:2015, bijzonder jaar, nieuwjaarswens, spirituele bronnen, troon
  20-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleenstaandenclub Orchis bezoekt stroopfabriek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BORGLOON- 10/08/2014

  Onlangs bezochten de leden van de alleenstaandenclub Orchis de stroopfabriek in Borgloon.

  Onderweg werd halt gehouden bij het Doorkijkkerkje en de Kleehoeve. Dit cultureel uitstapje was onderdeel van een wandeling die de club wekelijks organiseert. Deze keer was Staf Eerdekens de organisator. “Plaats van samenkomst was het speelhof in “Café de Kapelaan” achter de kerk," zegt Staf. “De 11 deelnemers waren bijna een uur eerder daar. Zo konden we alvast gezellig babbelen. Na de wandeling, die 8 km lang was, zijn we nog met de groep een hapje gaan eten.”

  “Elke zondag zitten we in een andere gemeente van Limburg”, zegt voorzitter Marcel Willekens.“Onze club telt 40 leden maar 30 jaar geleden waren dat er nog 60. De ouderen zijn inmiddels weggevallen. Bent u alleenstaand en zou u graag de zondag op een prettige manier doorbrengen? Bij ons vindt u vriendschap en gezelligheid. De eerste drie wandelingen zijn vrijblijvend om kennis te maken. Wordt u lid dan betaalt u slechts 25 euro per jaar inclusief verzekering. Iedereen heeft inspraak op de activiteitenplanning. Weet u iets leuks om te organiseren? Gooi het in de groep en als er genoeg animo voor is prijkt uw evenement op de kalender.

  Aanstaande zondag zijn we in 'De Teut' in Zonhoven.

  Samenkomst: aan de kerk “Café Zonnehof”, Heuvenstraat 8
  Info: Lode Nivelle 0497-175781

  Kijk voor meer activiteiten op onze website:

  Info en aanmelden lidmaatschap: willekensmarcel@hotmail.com GSM: 0477-722035

  Bijlagen:
  http:// www.orchis-alleenstaanden.be   
  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20140820_01226039/alleenstaandenclub-orchis-bezoekt-stroopfabriek   

  20-08-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Alleenstaandenclub, Orchis, Borgloon, stroopfabriek, Doorkijkkerkje,Kleehoeve
  06-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswensen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen DRIEKONINGEN- Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Schrijven zal mijn grootste drijfveer zijn en blijven.
  Van krant naar tijdschrift naar boek. Ik evolueer en groei. Kom steeds dichter bij mezelf. En dat voelt goed.

  Bijlagen:
  Solo.jpg (74.1 KB)   

  06-01-2014 om 11:35 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Krant, tijdschrift, boek, schrijven, kansen, drijfveer, groei
  01-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileumconcert 'Het Knooppunt' van K.H.Hoeverheidegalm
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- Zaterdag 28 september gaf de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm uit Lillo haar jaarlijkse Promsconcert in Cultuur Centrum Casino. Deze keer was het een jubileumeditie ter ere van haar 110-jarig bestaan. Met ”De stichters laten zich verontschuldigen”, richtte presentator Frans Nowak zich tot het publiek die het grapje wel kon waarderen. Er lag een lang dik touw met vijf knopen op het podium. De kleinsten van het Muziekatelier mochten tussen de uitvoeringen door de knopen ontwarren die belangrijke keerpunten in de geschiedenis van de harmonie voorstelden. De beste muziekstukken van de laatste 10 jaar werden ten gehore gebracht onder leiding van de dirigenten Filip en Felix Ceunen. Het Muziekatelier opende met Tornado en eindigde met het vierde stuk Disney Blockbusters, ideaal om diverse vaardigheden te leren volgens Frans. De hele familie Ubaghs, inclusief oma, verzorgde het Intermezzo. Daarna was het de beurt aan de volwassen. Zij namen zes muziekstukken voor hun rekening waaronder het zeer oude Dsjingis Khan uit de 12de-13de eeuw. Ze sloten af met de filmmuziek uit Pirates of the Carribean, Dead Man´s Chest. OCMW-raadslid Bert la Lau: " Het is de eerste keer dat ik naar zo´n concert ga en ik heb ervan genoten. Het zou zonde zijn als zo´n vereniging getroffen werd door bezuinigingen. De harmonie bekleedt een belangrijke plaats in de Lillose gemeenschap.Het is het oudste en eerste fanfarekorps in Houthalen-Helchteren en daar mogen we fier op zijn."

  Verhuizing Muziekatelier

  “Vroeger zeiden de ouders tegen hun kroost dat ze beter muziek konden gaan maken dan kattenkwaad uithalen”, aldus Frans. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van het Muziekatelier in 1995. Het eerste jaar schreven zich 19 leerlingen in om notenleer te volgen en er werden professionele leraars aangetrokken voor de instrumentlessen. Op dit moment volgen er een 40-tal jongeren en volwassenen onderricht. Elke zaterdag repeteren ze met 20 muzikanten in hun lokaal aan de Hortelstraat. Ze verhuizen nu terug naar de basisschool van Lillo waar het allemaal ooit begon.

  Bijlagen:
  http://www.khhoeverheidegalmlillo.be   

  01-10-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm, Lillo
  22-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal kinderfeest is 'Wild van water', HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 21/04/2013- Het internationale kinderfeest in het CC Casino werd zondag geopend met de piratendans op een nummer van K3 door de kinderen van basisschool De Mozaiëk. Ook stelden zij hun prachtige kunstwerken over water ten toon die zij gedurende het schooljaar hebben gemaakt. Er volgden nog optredens van dansgroepen onder leiding van meester Farouk, een gesprek tussen een stadsmeisje en een plattelandskind en een mimiekspel van twee jongens. Nieuw was de workshop babymassage. Beneden in de hal zweefde een op afstand bestuurbare grote haai door de ruimte. Buiten was het dolle waterpret met eendjes vissen, aquabubble en de brandweer in actie. De kids mochten met een flinke waterstraal een vijftal pilonnen omver spuiten. Bij de aquabubble was het dringen om een plaatsje. Om de beurt mochten de kinderen in een grote doorzichtige plastic bal klimmen die met lucht werd gevuld om vervolgens op het water van het kunststof zwembad te dobberen. “Deze attractie is nog niet zo lang op de markt”, zeggen de exploitanten. De kinderen vonden het geweldig. “Voor ons mocht het ritje wel langer dan vijf minuten duren”, klinkt het.

  Bijlagen:
  http://www.houthalen-helchteren.be/casino   

  22-04-2013 om 11:04 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Internationaal kinderfeest, CC Casino
  21-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstacademie Woord draagt nostalgische gedichten voor, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- Tijdens de voorstelling van 'Stop de tijd' in de trouwzaal van het NAC vielen enkele jonge dames op tussen het oudere publiek. Bezieler van het evenement Emiel Vanvoorden (72) had de afdeling Woord van de kunstacademie gevraagd om de presentatie op te luisteren met oude gedichten. Dat brachten Miriam (15) en haar zus Jasmine (19) El Farissi en Lieneke Neven (19) met verve ten gehore.”Wij zitten al vanaf het derde leerjaar op de academie”, zeggen de zussen. “Ik volg al vier jaar toneel”, aldus Lieneke. Tussendoor werden er Limburgse- en mijnwerkersliedjes gezongen door een vierkoppig mannenkoor. Ook volgde er nog een amusante one-womanshow in klederdracht over de taken van 'de voorschoot'. Er was een getuigenis van een inwoner die ontsnapte Russische dwangarbeiders had geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog en van een Oost-Duitse krijgsgevangene die hier destijds in de mijn had gewerkt. Emiel vertelde hoe sommige straten aan hun naam kwamen, over de afdieping van de mijnschacht, de verkeerde pastorij en de Slag bij Houthalen. Een 70-tal bezoekers had zich ingeschreven voor het evenement.

  21-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Erfgoeddag,Stop de tijd, NAC,
  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed Charrat wint tekenwedstrijd van Bayer en UNEP, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 17/04/2013- In Technopolis Mechelen werden vandaag de winnaars bekend gemaakt van de tekenwedstrijd 'Water: bron van leven', een initiatief van Bayer en UNEP, het milieuprogramma van de Verenigde Naties. 962 kinderen tussen 6 en 14 jaar gaven hun visie op het belang van water. Cartoonist Lectrr, peter van de Bayer-tekenwedstrijd en jurylid koos de 25 winnende tekeningen. Mohammed Charrat (10) ging met de hoofdprijs naar huis. Hij tekende een vis die door een haai werd opgegeten. De winnaar kreeg een fonkelnieuwe laptop en zijn tekening krijgt een ereplaats in een speciale tentoonstelling die nog tot 31 mei in het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie loopt. Mohammed zit op school De Schakel en werd vergezeld van zijn familie. Hij heeft maar één woord nodig om zijn blijdschap uit te drukken:“Super!” Markus Arnold van Bayer:“We vroegen kinderen om na te denken over de toekomst van water, een belangrijke milieuproblematiek. Ik was niet alleen erg onder de indruk van het creatieve talent, maar ook van het begrip en inzicht van de jeugd.”

  Bijlagen:
  http://www.unep.org   
  http://wwww.bayer.be   

  17-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Bayer,UNEP, Technopolis, tekenwedstrijd
  12-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zussen Loeba en Hanja Rozak beschilderen eieren op Oekraïnse wijze, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 29/04/2013- Tijdens de eerste week van de paasvakantie kon men de prachtig beschilderde eieren van Loeba (54) en Hanja (61) Rozak bewonderen in het kerkje van Laak. Daar hielden ze een tentoonstelling met nog andere kunstenaars zoals Mémé Slegers en Frieda Vaes. Glasikonen van Nadia Senyczak sierden de muur. “Ik schilder al vanaf de jaren 70 en alleen tussen Nieuwjaar en Pasen”, zegt Loeba. “ De motieven teken ik met potlood op het nog volle ei. De zones die beschermd moeten worden krijgen een laagje was. Dat doe ik met een houten pen, een kistka, waar op het uiteinde een trechtertje met was zit dat eerst verwarmd wordt in een kaarsvlam. Pas als het ei klaar is blaas ik het uit. “Pysanky is een oude volkskunst en is afgeleid van het woord schrijven. De kleuren en motieven die aangebracht worden, hebben een betekenis. Bij het cadeau geven van een ei zal men erop letten dat dit bij de persoon past. Pysanka geven is een symbolisch geschenk van leven. Daarom geeft men tussen familieleden doorgaans volle eieren. ”


  Bijlagen:
  http://www.pysanky.be   

  12-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Pysanka,
  27-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstacademie voor kinderen is verhuisd naar het NAC, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-27/02/2013- De kinderacademie is onlangs verhuisd van hun tijdelijk onderkomen in de voormalige bibliotheek naar het Nieuw Administratief Centrum (NAC). Eerder waren ze gehuisvest in het oude mijngebouw. Er zijn twee lokalen voor elk zo'n twintigtal leerlingen waar ze naar hartelust kunnen tekenen en schilderen. “Dit komt in de dagschool nog nauwelijks aan bod”, zegt directeur Walter Misotten. “De gemeenten vinden het belangrijk om kinderen kunstonderwijs te kunnen aanbieden. Daarvoor werken ze samen met de Meylandtacademie. We hebben hier ook een klas voor muziek en woord. Voor hun is het handig dat de bibliotheek in hetzelfde gebouw zit.”

  De juffen Veerle en Carolien zeggen dat ze dit jaar aan het thema 'Dromen op wielen' werken voor Circo Paradiso. We zien een grote vogel op een skatebord, het gezicht van een Formule-1 coureur en een politie-en brandweerauto. Luana (12) is er sinds twee jaar bij en vindt tekenen het leukst. Vriendinnetje Sam (11) houdt ook van tekenen èn knutselen. “ Thuis helpt mama mij al met papier maché want hier krijg ik dat pas als ik in het middelbaar zit”, vertelt Sam. Daar verheugt ze zich op.

  Bijlagen:
  http://www.academie.be   

  27-02-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Kunstacademie, NAC
  13-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik De Bruyne kent elk verhaal achter zijn 200 oorlogsmedailles, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-12/02/2013- Erik De Bruyne (45) verzamelt al 25 jaar oorlogsmedailles.”Ik ben afkomstig van een dorpje vlakbij Ieper. Tegenover het huis van mijn grootouders lagen de loopgraven. Als jongetje van zes vond ik de eerste overblijfselen uit die tijd. Tot mijn twintigste heb ik onder andere helmen en geweren verzameld. Later ben ik overgestapt op Engelse medailles omdat die op naam stonden en het hele verhaal van de titularis nog te achterhalen viel. Er werd namelijk per regiment een boek met de dagorders bijgehouden. Bij sommige medailles heb ik een logboekje of een certificaat. Een document is zelfs door veldmaarschalk Montgomery ondertekend. Zo is er het verhaal van de verpleegster Christina Margaret Henderson die in WO 1 de gewonden aan de frontlinie ging ophalen met gevaar voor eigen leven. King George 5 speldde haar de medaille op in 1920 in Buckingham Palace. Tot 1929 heeft ze nog in een ziekenhuis in Liverpool gewerkt en in 1953 is ze overleden. De Belgische medailles uit de twee wereldoorlogen staan helaas niet op naam. Het verhaal erachter kunnen alleen de familieleden vertellen. Als zij er al afstand van willen doen zou ik ze graag aan mijn collectie willen toevoegen.” Info: 0473-59 74 68

  13-02-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Oorlogsmedailles, Erik De Bruyne
  01-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste wensen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Kleindochter Lola (17 mnd)  lacht het nieuwe jaar al tegemoet

  01-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Nieuwjaar 2013, Beste wensen
  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klasje Notenleer presenteert Nieuwjaarsconcert KH Hoeverheidegalm, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 28/12/2012- In de kerk van Lillo presenteerden vier kinderen uit de tweede klas Notenleer van Anne Dreesen het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm. Om de beurt mochten de achtjarigen het podium beklimmen om een muziekstuk en een wens uit hun nieuwjaarsbrief voor te lezen. De jeugd van het Muziekatelier speelde vijf nummers onder leiding van Filip Ceunen. Het laatste was het toepasselijke 'Happy New Year' van Abba. De Koninklijke Harmonie had acht nummers op het repertoire. Hun dirigent was Felix Ceunen. Ze begonnen met de 'Reitermarsch' van Johan Strauss junior en eindigden met de' Radetski Marsch' van Johan Strauss senior. Het vierde langste nummer 'Espana' mocht Noah, zoon van flamencodanseres Samira Carremans, aankondigen die hiervan bijzonder genoot. “Notenleer is toch wel een beetje moeilijk”, vinden de kids. Fier verkondigen ze dat ze drum, saxofoon, dwarsfluit en klarinet willen spelen. Lies, Maud, Lomme en Noah kunnen zo al hun eigen kwartet vormen in het nieuwe jaar.

  Bijlagen:
  http://www.khhoeverheidegalmlillo.be   

  28-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Notenleer, Muziekatelier, KH Hoeverheidegalm
  22-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.85 deelnemers voor eerste kerstwandeling van KSJ in Lillo , HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 22/12/2012- Het aanhoudende regenweer hield de wandelaars niet tegen om deel te nemen aan de eerste kerstwandeling die de KSJ organiseerde. Vorig jaar verhuisden ze naar het jeugdhuis Jezabel in de Hortelstraat. Noortje Demyttenaere(16) en Jolien Roelandts (15) zitten aan de ingang drankbonnetjes, fakkels en kerstmutsen te verkopen. Elke deelnemer krijgt een geplastificeerde routebeschrijving mee voor de kleine tocht van 2,5 kilometer die ongeveer een half uur zou duren. Buiten leveren de vuurkorven een gevecht tegen het hemelwater. Sommigen zitten binnen al eerder aan de chocomelk of een alcoholische opwarmer alvorens van start te gaan. Karim Sherif (15) staat verkleed als kerstman de wandelaars op te wachten aan de kerk om ze in de goede richting te sturen. “Ik was eerst bij de Chiro en daarna heb ik veel aan sport gedaan. Sinds vier jaar ben ik bij de KSJ en ik vind het erg leuk”, zegt hij.

  Bijlagen:
  http://www.ksjhouthalen.be   

  22-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:KSJ, Lillo, kerstwandeling
  21-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rappers van Royalty Crew presenteren hun eerste CD tijdens voorstelling in CC Casino, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-21/12/2012- De voorstelling van de rappers Royalty Crew in CC Casino was een project van Jongerenwerking Houthalen-Oost onder de bezielende leiding van Smail Sadiki. Eerst voerde Sin 'H&G Grimmiger' de moderne versie van Hans en Grietje op in een combinatie van theater en rap . “We willen onder andere via deze groepen de schouwburg voor allochtonen toegankelijker maken”, zegt Smail. Royalty Crew gaf hun kijk op de wereld doorheen een viertal nummers. Een 'nieuwslezer' kondigde onderwerpen aan over de sluiting van de Fordfabriek en de vele werklozen, een overval, gedode kinderen bij gevechten in de Gazastrook en de kindsoldaten in Afrika. Kreten als 'Alle mensen zijn gelijk-Doe mee, samen zijn we sterk-Tijd voor opstand-Laat je stem horen'- vulden de zaal. Het laatste nummer was 'Put your hands in the air' . Het veelal jongere publiek was laaiend enthousiast. “We want more”, riepen ze in koor en dat eindigde in een toegift. “Wanneer kunnen we jullie CD kopen?” was de vraag van iedereen. “Die staat gepland voor januari”, aldus Royalty Crew.

  Bijlagen:
  http://www.houthalen-helchteren.be/casino   

  21-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Royalty Crew, CC Casino, Smail Sadiki


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  gezelschapsspellen
  www.bloggen.be/gezelsc

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!