Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  sdpoet
  www.bloggen.be/sdpoet
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  30-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Jacobs bijt de spits af tijdens muziekfestival Zomernoten, HBvL

  HOUTHALEN  29/07/2012 - De toeristische dienst is er wederom in geslaagd heel wat inwoners naar het John Cuppensplein te lokken voor de optredens van artiesten van eigen bodem. Pianiste Eva Jacobs (22) opende met een klassiek stuk  dat overging in het nummer ‘Shine’. Iedereen luisterde gefascineerd naar het mooie stemgeluid van de al even mooie dame.  “Ik kom uit een muzikale familie”, zegt Eva. “Mijn vader is pianist en zelf  ben ik al vanaf mijn derde jaar  met muziek bezig. Toen ik 13 was begon ik met  zingen en songwriten. Ik heb acht jaar muziekacademie gevolgd en heb een jaar jazzpiano in Antwerpen gestudeerd. Via een oom die in de muziek zit kon ik in de studio van Das Pop in Gent mijn eerste album opnemen dat onlangs is verschenen. Producer Wouter Van Belle heeft de CD afgewerkt. Daar staan allerlei nummers op  van piano en zang tot soul, pop, gospel, rock en reggae. Mijn deelname aan de Voice van Vlaanderen heeft me een duwtje in de rug gegeven.” Presentator en zanger Wim Vandereyken mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

  Bijlagen:
  http://www.eva-jacobs.be   

  30-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Eva Jacobs, Zomernoten
  27-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontstressen in het Duitse Weser Bergland

  BRAKEL  23/07/2012 -  Brakel is een idyllisch dorp gelegen in het Weser Bergland dat grenst aan het Teutoburger Wald op 350 kilometer van Houthalen. De steden Höxter en Paderborn zijn dichtbij. De rivier de Nethe kabbelt er rustig doorheen. In 1994 vertrokken hier voorgoed de Belgische militairen van de 43e Artilleriebataljon  en lieten bij de bevolking een grote leegte achter. Zij brachten immers leven in de brouwerij. Veel BSD –kinderen (Belgische Strijdkrachten in Duitsland) die hier zijn opgegroeid beschouwen Brakel dan ook als hun Heimat en zijn er gebleven. Ondernemer  Vandewalle en zijn Duitse vrouw,  die café Frech-Dachs uitbaten, ontvangen regelmatig Vlaamse klanten. Dat zijn dan weer vrienden en familie van de emigranten. Wilfried Watteeuw heeft de Duitse opleiding voor verpleger gevolgd en werkt al ruim 35 jaar in het plaatselijke ziekenhuis. Eddy Vanloo kon na zijn militaire loopbaan als vrachtwagenchauffeur aan de slag.  Zo zijn er nog legio verhalen van vijftigers die hun stek tussen de inwoners hebben gevonden. “Ik schat dat het er ongeveer dertig zijn, alleen al in Brakel”, zegt Rainer Wölk die met de Belgische kinderen is opgegroeid. “Sommige zijn in de naburige dorpen terecht gekomen.”

  Kaiserbrunnen

  Vanaf zaterdagmiddag lijkt het dorp wel uitgestorven maar iemand die absolute rust zoekt is hier aan het juiste adres.  Luchtkuuroord Brakel beschikt  over een  bron  waar iedereen gratis ijzerrijk water kan tappen aan de Kaiserbrunnen, gelegen in een dal in het bos. Er zit zelfs natuurlijk koolzuur op. In de twee vijvers waar eenden in rondzwemmen mag je ook vissen met vergunning .Voor degenen die toch een beetje  actie willen is er minigolf.

   Waar vroeger de kazerne op het hoogste punt lag, is een generatiepark in de plaats gekomen. Aan de ene kant staat een bejaardenhuis, opgedeeld in verschillende blokken die elk een andere naam hebben. De overzijde is ingericht voor het jonge volk met een klimmuur, zandbak, skatepark en sportvelden. Wandelpaden doorkruisen het hele terrein en overal staan zitbanken om uit te rusten of te picknicken. Van daaruit kan je genieten van het uitzicht over de bossen, akkers en weiden waar de koeien van Franz Brinkmann liggen te grazen. Deze bioboer is de laatste generatie van een 1000 jaar oud geslacht land-en veeboeren.” Omdat de gemeente geen boerenbedrijf meer in de stadskern duldde, moest mijn  vader verkassen en kreeg een stuk grond achter een industrieterrein toegewezen waar we een nieuwe boerderij hebben neergezet”, zegt Franz.

  Annentag

  Op Annentag ontvangt Franz Belgen die hun tent bij hem op de weide komen opzetten omdat dan alle hotels in de wijde omtrek zijn volgeboekt. Tegelijk treffen  hier veel oud BSD-ers elkaar en houden er reünie. Pension Gisela , dat vlakbij het openluchtzwembad ligt, is een B & B en een begrip bij de Vlamingen.  Op deze feestdag krijgt Brakel 30000 bezoekers verspreid over vier dagen. Dit jaar vindt het van 3 tot en met 6 augustus plaats. Het is de grootste kermis uit de omstreken met straattheater , braderie en de nodige bier- en worstenkraamjes.

   Wat opvalt is dat er diverse buitenlandse eetgelegenheden zijn die worden uitgebaat door vroegere gastarbeiders zoals Turken, Grieken en  Italianen. Er is zelfs een Chinees en enkele streekrestaurants. Overal hanteren ze democratische prijzen. Ook kan je voor een hapje en een drankje terecht bij de grote supermarkt Real die tot zaterdagavond is geopend .

  Uitstapjes

  Er is in de omgeving zoveel moois te zien dat je wel een paar vakanties nodig hebt om alles te bezichtigen en om van de prachtige natuur te genieten. Op weg naar kuuroord Bad Driburg vind je op het grondgebied van Brakel kasteel De Hinnenburg. Het is niet helemaal met de auto bereikbaar , wel te voet of per fiets.

  Het park, het kuuroord en het immense hotel  in Bad Driburg behoort toe aan de adellijke familie von Oeynhausen. “Ik heb er 27 jaar gewerkt als parkwachter, huismeester en vertrouwenspersoon”, vertelt  Rainer Wölk . “De Koninklijke familie uit Nederland was goed bevriend met de oude graaf en gravin en kwam hier regelmatig logeren. Jammer genoeg heeft  zoon Marcus na de dood van zijn ouders de bedrijfsvoering over een heel andere boeg gegooid en alle trouwe  personeelsleden vervangen door een jongere generatie.”

  In Iburg stonden op het hoogste punt (380 m) de HAWK-raketten opgesteld. Langs de slagboom kunnen wandelaars de toegangsweg betreden. Voor auto’s is het verboden terrein. Verderop ligt een restaurant met een groot terras  met uitzicht over de hele streek. Bij mooi weer is het hier goed vertoeven met ‘Kaffee und Kuchen’of  een lekker streekgerecht.  Pal ernaast staat de Kaiser-Karls-Toren van 18 meter hoog  van waaruit het Eggegebergte is te bewonderen.

  In de zomer kunnen wandelaars hier hun hart ophalen en in de winter zorgt de sneeuw voor uren langlaufplezier. Wie eenmaal in deze streek is geweest komt steevast terug.

   


  Bijlagen:
  Impressies Brakel.docx (2.2 MB)   
  http://www.annentag.de   
  http://www.brakel.de   
  http://www.haus-gisela.de   

  27-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Brakel, Weserbergland, Eggegebirge, 43 A, BSD
  16-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verkennen het kabouterbos bij Limburgs Landschap op Hengelhoef, HBvL

  HOUTHALEN-OOST-  11/07/2012 - Een twintigtal kinderen tussen 3 en 8 jaar had zich opgegeven voor de kabouterwandeling die Limburgs Landschap vzw organiseerde. “Lieve kleine mensjes allemaal”, verwelkomde  kaboutergids Stefanie hun. “We zijn hier in het land van de Limlandkabouters. Ik heb een afspraak gemaakt met de hoofdkabouter of we op bezoek mogen komen maar dat kan alleen als jullie een rode puntmuts en een inkomkaart hebben.” Eerst  vertelde Stefanie verhaaltjes en deden ze de kabouterdans.  In het bos ontdekten de kids dat alles in het kabouterbos miniatuur was zoals een schooltje, een zandbakje, een sportveldje, een waterputje, een waslijntje met minikleertjes , verschillende paddenstoelhuisjes en een mandje met  eikeltjes. Twee rugzakken gevuld met kleine boterhammetjes zonder korst en kabouterbier hingen aan  de takken en mochten ze meenemen voor  het feestje na de wandeling. Het meest spannende moment was toch wel de vondst van de schatkist die gevuld was met snoepjes.

  16-07-2012 om 15:16 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Limburgs Landschap vzw, kabouterwandeling
  08-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robin (12) en Quinten (8) vinden een Ford uit 1954 het mooist op de Outlaw Run, HBvL

  HOUTHALEN-OOST  08/07/2012 - Het 31 ste Internationale Van  & Special Car Meeting aan de Plas op Kelchterhoef mocht weer genoeg liefhebbers verwelkomen. Robin Koopmans (12) u it Houthalen-Oost heeft vriendschap gesloten met Quinten Sillen (8) uit Munsterbilzen.  Robin trapt met zijn gocart over het terrein met Quinten in de aanhanger. Bij een glimmende zwarte Ford uit 1954 met de naam The Banana Kid houden ze halt. “Die auto heeft een mooie vorm en de motor ligt bloot zodat we hem goed kunnen zien”, constateren ze. Eigenaar Johnny Van den Brande uit Bonheiden komt al sinds de jaren 80 naar dit evenement. “Ik heb 15 jaar aan deze auto gebouwd,  mijn levenswerk”, zegt hij. “Het is een cocktail van 35 verschillende types. Ik rijd er 30.000km per jaar mee en ga nog regelmatig  naar de keuring. Om er elke dag mee de baan op te kunnen moet ik de wetgeving goed bijhouden want die verandert continu”,  lacht hij.

  08-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Outlaw Run Houthalen, Van en Special cars
  02-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Timmermans trapt een elektrische rolstoelfiets bij elkaar voor Lakerveld, HBvL

  HELCHTEREN 02/06/2012 - In kasteelbrouwerij Ter Dolen vond de overhandiging van twee  elektrische rolstoelfietsen plaats voor de bewoners van dienstencentrum Lakerveld-‘t Klavertje. Om de tweede fiets bij elkaar te krijgen had Peter Timmermans (52) de 200 kilometer lange route Parijs-Roubaix gefietst. Voor het onderdeel  van de 55 kilometer kasseistroken werd hij gesponsord door bedrijven. ’s Nachts om 12 uur stapte Peter  op de bus om vijf uur later met kleine oogjes in Bohain te starten.“Het was een hel”, bekent Peter die toch ook wel een beetje wielerfanaat is. “Gelukkig hielpen mijn maten van de KWB fietsclub uit Heusden mij de bergen op. Moe en volledig door elkaar geschud kwam ik op de wielerpiste van Roubaix aan waar ik dezelfde  douche nam als Walter Godefroot destijds .” Als aandenken deelde Peter  bronzen, zilveren en  gouden kasseien uit aan de sponsors.

  02-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:Elekrische rolstoelfiets, Parijs-Roubaix


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  cullinair
  www.bloggen.be/cullina

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!