Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  bob_sergei_emil
  www.bloggen.be/bob_ser
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  12-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes publiceert 'Zo gedacht zo gedaan', HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In deze negende publicatie gaat spiritueel schrijver Romain Maes dieper in op het belang van getallen waarmee het universum met ons communiceert. Het is een aanvulling op zijn vorige boek '756 Denkwijzen'. Zijn ingevingen vertrouwt hij meteen aan het papier toe als zouden deze gechanneld kunnen zijn.

  “Op een ochtend toen ik zat te werken aan nummer 500 kreeg ik plots het idee om dit boekje uit te breiden tot 555 gedachten,” zegt Romain. “Bij dat cijfer kwam mij automatisch El Morya voor de geest, een Indiase lichtmeester die zou zijn opgestegen in 1898. De boodschap die bij het nummer 555 hoort is dan ook: Zet vaart achter jouw Hemelvaart! Nog enkele voorbeelden: Aartsengel Michaël maakt zich kenbaar via het nummer 888 en het nummer 108 staat voor de opgestegen meester Saint Germain. ”

  Iedereen kent het gezegde 'Zo gezegd, zo gedaan'. Romain heeft dit aangepast naar onze gedachtenkracht en de wet van aantrekking. Onze gedachten worden gevormd door onze overtuigingen en die moeten nodig onder de loep worden genomen als we een andere visie willen ontwikkelen. Bedenk echter: “Inzicht zonder handeling brengt geen verandering”, zegt Romain. Iedereen kan zijn leven een totaal andere wending geven door zijn gedachten te wijzigen.

  Let op je gedachten

  want zij worden jouw woorden
  Let op je woorden
  want zij worden jouw daden
  Let op je daden
  want zij worden jouw gewoonten
  Let op jouw gewoonten
  want zij worden jouw karakter
  Let op jouw karakter
  want het wordt jouw leven

  Het boekje kan in familie-of vriendenkring worden geïntroduceerd als een spel. Laat iemand een getal zeggen dat spontaan in hem of haar opkomt. Het betreffende nummer zal een boodschap voor die persoon hebben die op dat moment in haar of zijn situatie van toepassing is. Zo verwerft men inzichten. Het is hetzelfde systeem als bij voorbeeld een engelenkaart trekken.

  Het boekje kost 15,95 euro en telt 106 pagina's. Te koop bij De Standaard boekhandel en te bestellen bij de uitgever info@vertelpunt.be GSM : 0475-65 58 47 en bij de auteur zelf: rmaes46@gmail.com GSM: 0475-25 67 67

  Bijlagen:
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   
  https://romainmaes.wordpress.com/   

  12-05-2015 om 16:06 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Zo gedacht zo gedaan, 555 zegswijzen
  21-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes publiceert twee nieuwe boeken .
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sinds vorige week heeft Houthalens meest productieve auteur alweer twee nieuwe boeken op de plank liggen. In 'Het kan ook jou overkomen' heeft hij ervaringen van lezers verzameld die na het lezen van zijn trilogie 'Tussen geest en materie' zelf opmerkelijke gebeurtenissen zijn gaan meemaken. Tientallen tips en aangereikte inzichten uit zijn boeken hebben deze mensen aangespoord om een andere visie te ontwikkelen en hun leven te veraangenamen. “Het doet mij bijzonder veel deugd dat vele lezers door mijn toedoen de deur naar spiritualiteit hebben open gezet om op hun beurt 'kippenvelmomenten' te mogen ervaren”, aldus Maes. Het is een boekje van 136 pagina's en kost 15,95 euro.

  Romain Maes is een man met een missie. In zijn zevende boek 'Er is zoveel wat wij niet wisten' kaart hij het probleem van de zuurpruimen, zwartkijkers en doemdenkers aan. Zij scheppen een wereld waarin het niet prettig is om te leven. Onbewust ondergaan wij die invloeden. Romain reikt tools aan voor een positievere houding en zo je eigen leefwereld te creëren. Met aandacht voor de wet van aantrekking en synchroniciteit kan je leven een hele andere wending nemen. Heel wat mensen zijn op zoek naar zichzelf. De auteur is je gids en begeleidt je naar honderd procent jezelf kunnen zijn. Zoals arts Marc Elsen opmerkte: “Ik zorg voor de lichamelijke gezondheid van mijn patiënten en Romain voor het geestelijk welbevinden van zijn lezers."

  Het boek is in zijn bekende dialoogvorm en toegankelijk geschreven, telt 219 pagina's en kost 23,95 euro. Dit weekend verkrijgbaar tijdens de Openboekdagen bij De Standaard Boekhandels, te bestellen bij Dirk Hermans: info@vertelpunt.be GSM : 0475-65 58 47 en bij de auteur zelf: rmaes46@gmail.com GSM: 0475-25 67 67

  Bijlagen:
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   

  21-10-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Het kan ook jou overkomen, Er is zoveel wat wij niet wisten
  15-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Levensbeschouwelijke tekst voor onze schrijfgroep VOC (Vrijzinnig Ontmoetings Centrum)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BORGLOON- 26/06/2014

  Onze schrijfgroep maakt een cultureel uitstapje naar het Doorkijkkerkje van Borgloon. Staf, Lut, Carine en ik hebben onze tekst over levensbeschouwing op voorhand gemaakt om hem in het kerkje aan elkaar voor te lezen. Marijke is er niet bij want zij trouwt over twee dagen. Hendrik heeft het te druk met zijn eindexamen voor het leraarsdiploma. De wandeling vanuit het centrum naar dit openluchtmuseumstuk is aangenaam en voert ons door het glooiende landschap van de fruitstreek. Staf gidst ons via een andere weg terug. In de Kapelanij genieten we nog na met een lekker drankje.

  Ieder zijn eigen waarheid

  De kerken lopen leeg. De grote bouwwerken als teken van macht verliezen hun status en de Kerk als instituut haar geloofwaardigheid. We leven in een tijd van klokkenluiders. Mensen willen de waarheid horen en leren weer naar hun gevoel te luisteren. Het ego en het verstand raken steeds meer op de achtergrond want het heeft ons alleen maar afzondering gebracht. We zijn allemaal met elkaar en het universum verbonden. Samenwerken kan onze redding zijn.

  Onlangs was ik op een symposium over de Aarde. Mensen die daarheen gaan zijn op zoek naar informatie vanuit een innerlijk weten dat ze alleen bevestigd willen zien. De derde dimensie heb ik al achter me gelaten. Ik verkeer nu in de vierde dimensie en sommigen al in de vijfde. De sluiers tussen de dimensies worden dunner zodat we meer kunnen waarnemen. Een zesde zintuig hebben we allemaal, we gebruiken het alleen niet.       Het universum telt negen tot negentien dimensies. We hebben nog een lange weg te gaan.

  De Aarde is bezig met haar trilling te verhogen door middel van de Schumannresonatie. Als we daarin willen meegaan moeten we ons openstellen om een hoger trillingsniveau te bereiken. Dat kan door je af te sluiten voor alle negativiteit rondom je. De mainstream media zitten nog vast in het oude systeem. 'Goed nieuws is geen nieuws. Slecht nieuws dat is pas nieuws'.

  Daarom kijk ik nog sporadisch naar de TV en lees zelfs geen kranten meer. Waar het in het leven echt om draait zul je er toch niet in vinden. Dat hebben enkele uitgevers ook goed begrepen. Zo ontstonden tijdschriften als Ode, Happinez, Change, Flow, Spiegelbeeld , Paravisie, Genoeg en Frontier voor bewuste mensen met een langetermijnvisie.

  Geld en leugens regeren de wereld. Er is een kleine elitegroep die met hun geld de politiek, de media, de economie en de gezondheidszorg bepalen. Ontstaan uit de Vrijmetselarij, tegenwoordig de Illuminatie genoemd. Zij hebben maar één doel voor ogen en dat is steeds rijker en machtiger worden. Het ultieme middel daarvoor is angst zaaien en afhankelijkheid creëren. Daarom wordt het UFO-fenomeen ook stelselmatig in de doofpot gestopt of belachelijk gemaakt. In het geheim willen ze hun technologie ontrafelen om het te kunnen gebruiken voor oorlogsdoeleinden.

  Overal op de wereld worden groepen mensen wakker en komen in opstand tegen de oude systemen. Als we onze kinderen en kleinkinderen nog een leefbare wereld willen achter laten moeten we acuut handelen. Over tweeënveertig jaar is alle zuurstof opgebruikt voor de aardbewoners als de ontbossing in dit tempo doorgaat. Onze nakomelingen zijn ten dode opgeschreven maar dat zal deze elite een zorg zijn. Tegen die tijd hebben zij de vlucht genomen naar een andere planeet en zo begint de hele geschiedenis weer van voren af aan. Dan zijn zij misschien de goden die een nieuw mensenras gaan scheppen door hun DNA te vermengen met het leven daar. De mens is geschapen door buitenaardsen, een product van meerdere experimenten. Dat ontkent de Kerk in alle toonaarden terwijl de bewijzen voor het oprapen liggen.

  Ik geloof niets meer en ga op zoek naar mijn eigen waarheid. Die heb ik inmiddels gevonden. Na mijn verblijf hier op aarde, keer ik terug ga naar de Bron waar alles vredig en goed is. Van daaruit zal ik reïncarneren naar een nieuw tijdelijk leven in een ander menselijk omhulsel, net zo vaak tot ik alles geleerd heb wat ik moet weten. Ons bewustzijn is onsterfelijk en dat hebben al diverse artsen geconstateerd middels bijna-doodervaringen. We gebruiken maar vijftien procent van onze hersenen en het merendeel van ons DNA is slapende. Waar zijn we in de toekomst nog allemaal toe in staat? Ooit zal ik het weten.  15-07-2014 om 14:47 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Levensbeschouwing, Doorkijkkerkje, Illuminatie, Vrijmetselarij
  05-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een spirituele samenzwering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is op dit moment op onze Aarde,
  Sprake van oorlog en geweld en alles lijkt donker.
  Maar op hetzelfde moment, kalm en heel stil
  gebeurt er iets onzichtbaar, iets ‘ondergronds’

  Er is een innerlijke revolutie aan de gang
  en sommige individuen horen ‘de roep’ van een intens licht.
  Het is een stille revolutie,
  van binnen naar buiten, vanaf onder naar boven.
  Het is een spirituele samenzwering.

  Er zijn slapende cellen in elk land op onze planeet.
  Je zult hen niet op TV zien,
  je zult niet over hen lezen in de kranten.
  Noch zul je over hen horen op de radio.

  We zijn niet uit op roem,
  We dragen ook geen uniformen
  We verschijnen in alle uitvoeringen en formaten,
  kleuren en stijlen,
  de meeste van ons werken anoniem.

  We werken stil achter de schermen,
  in elk land en in elke cultuur over de hele wereld.
  In kleine en grote steden, op bergen en in valleien.
  Op boerderijen en in dorpen,
  in stammen en op verlaten eilanden.

  Je zou ons zo maar voorbij lopen op straat.
  Zonder het maar op te merken.
  We zijn verholen, en verblijven achter de schermen.
  Het gaat er bij ons niet om wie uiteindelijk de lof oogst.
  Het gaat er ons om dat het werk wordt gedaan.

  Soms op straat, merken we elkaar op,
  Knikken even stil naar elkaar en vervolgen weer ons pad.
  Veel van ons doen overdag alsof we een normale baan hebben,
  Maar achter deze valse gevel,
  vind ‘s nachts de werkelijke arbeid plaats.

  Sommigen noemen ons het Bewuste Leger.
  En langzaam maar zeker creëren wij een nieuwe wereld.
  Met de kracht van onze mind en onze harten.
  En laten ons leiden met passie en vreugde
  Door orders die van de ‘Centrale Spirituele Intelligentie’ komen.

  We laten zachte, geheime bommen vallen, wanneer niemand kijkt.
  Poëzie~knuffels~muziek~fotografie~films~vriendelijke woorden~
  glimlach~meditatie en gebed~dans~sociaal activisme~websites
  ~blogs~veel verschillende soorten van goedaardigheid.

  We drukken onszelf uit op onze eigen unieke manier,
  Via onze eigenheid in talenten en gaven
  ‘Wees de verandering, die je wilt zien in de wereld’
  Dat is het motto dat onze harten vervuld.

  Wij weten dat dit de enige weg is naar werkelijke transformatie.
  Wij weten dat wij in rust en in nederigheid,
  alle kracht bezitten van alle oceanen bij elkaar.

  Ons werk gaat langzaam en nauwgezet.
  Alsof bergen worden geboren,
  zonder dat dit op het eerste oog zichtbaar is.
  Maar met deze verandering,
  zullen hele tektonische platen worden verplaatst,
  In de eeuwen die gaan komen.

  Liefde is het nieuwe geloof van de 21ste eeuw.
  En je hoeft geen goed opgeleid persoon te zijn.
  Noch enige uitzonderlijke kennis te hebben,
  Om dit allemaal te begrijpen.
  Het is de intelligentie van het hart, die dit proces doorgrondt.

  Ingebed in de tijdloze evolutionaire puls van alle menselijke wezens:
  Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld.
  Niemand anders kan dit voor joú doen.

  We zoeken nog steeds rekruten,
  Misschien wil jij je bij ons aansluiten,
  Maar misschien ook, heb je dit wel al gedaan.
  Iedereen is welkom,
  De deur staat altijd open.

  ~onbekende auteur~  Bron: www.wanttoknow.nl

  05-04-2014 om 09:10 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Spirituele samenzwering
  09-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes publiceert magisch boek over '756 Denkwijzen', web HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 09/03/2013- Auteur Romain Maes heeft onlangs zijn vijfde boek gepubliceerd met de titel '756 Denkwijzen'. Het sluit naadloos aan bij zijn eerder verschenen 'Kippenvelmomenten' dat de inleiding vormde voor de trilogie 'Tussen Geest en Materie'.

  “Het boek bevat liefst 756 genummerde denkwijzen met boodschappen en inzichten”, aldus de schrijver. “Ik heb diverse tests gedaan en er zit wel degelijk een soort MAGIE in het systeem van willekeurig nummers kiezen vanuit je buikgevoel. Die lijken dan toepasselijk te zijn op de situatie van de persoon in kwestie op DAT moment. Dit heeft te maken met de wet van aantrekking en synchroniciteit.” Uitgever Dirk Hermans : “Het zit boordevol wijsheden, overpeinzingen en waarheden die je helpen om je leven mooier te maken. Bedenk spontaan drie cijfers en zoek in het boekje wat ze te betekenen hebben. Vaak sluiten ze akelig dicht aan bij jouw situatie en kunnen ze richtinggevend zijn. Een boekje om in te mijmeren, ideaal als nachtkastliteratuur. ”De paperback beslaat 117 bladzijden en wordt aangeboden voor 14,95 euro bij boekhandel De Standaard. Bestellen kan bij de auteur: rmaes46@gmail.com, gsm 0475/25 67 67 of de uitgever: info@vertelpunt.be, gsm 0475/65 58 47


  Bijlagen:
  http://http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/guid/nj-79321b73-5764-41fb-9cd8-0723c4ec3e59.aspx?preview=1   
  http://romainmaes.wordpress.com   
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   

  09-03-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, 756 Denkwijzen, Magie
  06-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste lezing van spiritueel schrijver Romain Maes trekt volle zaal in CC Casino, web HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 05/02/2013 - In CC Casino mocht Romain Maes meer dan tachtig bezoekers op zijn eerste lezing verwelkomen . “We hadden op vijfentwintig geïnteresseerden gerekend maar dit is overweldigend”, zegt echtgenote Mientje. De mensen komen uit heel Limburg, zelfs een dokter en een architect maken deel uit van het publiek.

  “Romain kwam twee jaar geleden naar me toe met een manuscript van 980 bladzijden”, begint Dirk Hermans van Vertelpuntuitgevers zijn inleiding. “Ik heb hem aangeraden om er drie boeken van te maken want zo'n dikke pil, dat leest niemand.”Het eerste deel van de trilogie 'Tussen Geest en Materie', kreeg de naam 'Er is meer tussen hemel en aarde', gevolgd door 'Eerst geloven en dan zien'. Na het derde deel 'De waarheid achter de waarheid' schreef Romain nog 'Kippenvelmomenten', als introductie voor de trilogie. De auteur is zakenman van beroep maar tien jaar geleden begon hij zich te interesseren voor het spirituele omdat er veel onverklaarbare dingen in zijn leven gebeurden.”


  Doodgaan en toch niet sterven
  “Van Dirk krijg ik gewoonlijk enkele trefwoorden om de cover voor een boek uit te werken, “ getuigt Patrick Smeets, fotograaf en grafisch ontwerper. “Nu kreeg ik het hele manuscript toegestuurd omdat Dirk het even niet meer wist. Daar ben ik toch wel dankbaar voor. Vanaf de eerste zin werd ik meegezogen in het boek en het zindert nog ongelooflijk na. De angst voor doodgaan is helemaal verdwenen, integendeel zelfs. Dat neemt niet weg dat ik hier toch nog wel een tijdje wil blijven “, zegt hij lachend.

  Spiritueel groeien                                                                                                                                                                                       “Tegen iedereen vertelde ik over mijn ontdekkingen en nieuwe inzichten, “zegt Romain. Tot mijn vrouw Mientje zei: “Je kan beter een boek schrijven in plaats van het zo vaak te moeten vertellen”. Na het boek 'Een ongewoon gesprek met God' te hebben gelezen, diende dit als voorbeeld. Mijn boeken zijn ook in dialoogvorm geschreven. Het zijn gesprekken tussen mij en mijn ego.Via de cursussen die ik volgde kwam ik erachter dat het doel van het leven is om spiritueel te groeien. Iedereen bevindt zich op zijn of haar juiste plek van ontwikkeling. Via sferen en trappen klimmen we op naar een hogere rang. Ik ben geen bevoorrecht persoon maar ik heb me hiervoor open gesteld. Alles wat ik dien te weten wordt mij geopenbaard en alles wat ik nodig heb wordt mij aangereikt. Honderden keren heb ik dat mogen ondervinden. Als je iets wilt bewerkstelligen moet je het 108 keer herhalen. Dan is het voor de kosmos een voldongen feit.”

  Toeval bestaat niet                                                                                                                                                                            “Tegenslagen zijn levenslessen waaruit we moeten leren. Ziekten zijn altijd psychosomatisch. Wie voor zichzelf opkomt zal daar veel minder last van hebben. Als je wilt geholpen worden door de geesteswereld moet je er wel in geloven en het durven vragen. De boodschappen zul je ontvangen via een lied op de radio, een zin in een film, combinaties van getallen, antwoorden op kaarten en zo meer. Ook het bestaan van chakra's en aura's kan ik bevestigen uit eigen ervaring. De laatste tijd krijg ik steeds meer positieve reacties van lezers zoals mensen die de aanwezigheid van overleden dierbaren voelen.”


  Orbs
  Prompt komt er reactie van Louis Ouwerkerk uit de zaal die tijdens de lezing foto's heeft gemaakt. Hij roept dat er 'orbs' op de beelden te zien zijn. Hij en zijn metgezellin  Renate Dierick krijgen de microfoon in handen geduwd om daar iets meer over te vertellen. “Ons fysieke lichaam leeft in de derde dimensie. Als iemand overlijdt gaat zijn geest over in de vierde dimensie maar de aura neemt hij wel mee. Een orb is het lichtlichaam waarin entiteiten zich verplaatsen. tussen de verschillende dimensies en ze manifesteren zich als een witte of zacht gekleurde bol. Met het blote oog kunnen wij dat niet waarnemen maar de digitale camera wel.”

  Er is blijkbaar meer tussen hemel en aarde...

  Romain Maes werkt alweer aan zijn volgende boek met de titel '756 denkwijzen'.


  Bijlagen:
  http://romainmaes.wordpress.com   
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   
  http://www.youtube.com/watch?v=V6iWrK_akX0http://   

  06-02-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Vertelpunt Uitgevers, Orbs
  05-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes bezorgt Annemie Struyf 'Kippenvelmomenten'.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- Meulenberg


  Op de lezing van Annemie Struyf dinsdagavond in het CC Casino waren circa 130 mensen aanwezig. De presentatie ging over haar boek 'In Godsnaam' dat ze heeft geschreven na de gelijknamige documentaire. Ze had slechts een uur spreektijd maar plakte er nog een klein half uur aan vast.

  Iedereen luisterde ademloos naar haar relaas over de zoektocht naar zingeving in het leven. Een korte meditatie-oefening van twee minuten voor het publiek moest hun laten kennis maken met de beproevingen die zij had moeten doorstaan in het Japanse Zen-Boeddhisme. Ook kwam het amusante shaken op Bali ter sprake, wat voor hilarische taferelen zorgde.

  Na de vragenronde was het tijd voor de signeersessie van 'In Godsnaam' en 'Zij en ik', opgedragen aan haar overleden vriendin. Gelukkig had Annemie een grote koffer vol boeken bij zich want veel lezers wilden meerdere exemplaren. Romain Maes, onze eigen spirituele schrijver, bezorgde haar zijn 'Kippenvelmomenten'. Op 5 februari geeft hij zelf een voordracht over spiritualiteit in het CC Casino.

  Bijlagen:
  http://romainmaes.wordpress.com   
  http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/guid/nj-dc2f5604-3262-4493-a92d-33a07a395fba.aspx?preview=1   
  http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/guid/nj-dc2f5604-3262-4493-a92d-33a07a395fba.aspx?preview=1   

  05-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Kippenvelmomenten, Annemie Struyf
  26-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes publiceert derde en vierde boek, web HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN – Sinds gisteren ligt het derde en vierde boek van Romain Maes bij de boekhandels. 'De Waarheid achter de waarheid' is het laatste deel van de trilogie 'Tussen Geest en Materie'. Vorig jaar debuteerde hij met 'Er is meer tussen hemel en aarde', gevolgd door 'Eerst geloven en dan zien'. De auteur heeft door de jaren heen de dingen door zijn ziel leren zien om zo tot andere inzichten te komen. Voorwaarde is wel het opruimen van oude denkpatronen. Daar wil hij de lezer deelgenoot van maken. Er is een verscheidenheid aan onderwerpen die voor elk wat wils bieden.
  Voor wie nog niet bekend is met het spirituele heeft Romain een handig boekje samengesteld met zijn meest fantastische belevenissen die hij nauwkeurig heeft opgetekend in 'Kippenvelmomenten'. “Stel jezelf gerust open en laat je in de verhalen meeslepen, zodat ze ook bij jou mooie dingen zullen wakker maken”, zegt hij.
  Voor een zacht prijsje is het een leuk hebbeding of cadeautje.

  De boeken zijn ook te bestellen  bij de schrijver zelf : romainmaes.wp@gmail.com, gsm 0032-475-256767

  Bijlagen:
  http://romainmaes.wordpress.com   
  http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/guid/nj-08fbda6c-83ef-4c87-9001-3eefcb37610e.aspx?preview=1   
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   

  26-10-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Kippenvelmomenten, het spirituele
  12-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes brengt tweede spiritueel boek uit, web HBvL

   

  HOUTHALEN- Vandaag is het tweede boek van Romain Maes ‘Eerst geloven en dan zien’ verschenen.

  In zijn eerste boek  ‘Er is meer tussen hemel en aarde ‘ bespreekt hij uitvoerig het fenomeen reïncarnatie en de bewijzen daaromtrent. Ook doet hij in grote lijnen het onderscheid tussen vinders en zoekers uit de doeken, een gegeven dat erg bepalend is voor de manier waarop wij door het leven gaan.

  “Wie meent  dat de slogan  Eerst zien en dan geloven de enige juiste  is, slaat de bal mis omdat er een afwachtende houding wordt aangenomen”, zegt  Maes. “Vroeg of laat komen we tot het besef dat het vluchtige genot van ‘hebben’ niet opweegt tegen het idealistische groeien in ‘zijn’.  Als we leren om eerst te geloven stellen we ons automatisch open voor het spirituele. Daarvoor moeten we oude opvattingen  overboord gooien. Door nieuwe visies  groeit je bewustwording. Dit boek is net als het vorige geschreven in dialoogvorm . Het is een spiritueel receptenboek vol met inzichten die iedereen kan verwerven. Er staan ook  wonderlijke voorvallen in beschreven die ik heb mogen beleven.”

  Het boek is het tweede deel van de trilogie ‘ Tussen spiritualiteit en materialisme’ en is uitgegeven bij Vertelpunt Uitgevers in Bree. Het is te koop in dagbladhandels, bij Standaard Boekhandel, www.vertelpuntuitgevers.be en bij de auteur zelf via: rmaes46@gmail.com

  Paperback 250 pagina’s, omslagontwerp Milan Pavic,  prijs 23,95 euro

  Bijlagen:
  http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/guid/nj-04bc543b-82da-421d-a571-11caa69489dc.aspx?preview=1   
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   

  12-06-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Eerst geloven en dan zien,spiritueel receptenboek
  22-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek (juni 2011)over spiritualiteit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe dit eindwerk lezen?

  Ga naar het archief en klik 04-2012 aan.

  Scroll naar beneden tot u bij de inleiding komt op 9 april.

  Er zijn negen delen.

  22-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Eindwerk, journalistiek, spiritualiteit
  13-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel kaderstukjes

  “In een vorig leven was ik een indianenjongetje”

  HOUTHALEN- Toen Gaby Vandeven. met haar man dertig jaar geleden voor de eerste keer op een paranormale beurs stond, was er een standhoudster die zei dat ze in een vroeger leven een indiaans jongetje was geweest. Ze zou weggelopen zijn van de groep en door het eten van giftige planten om het leven zijn gekomen. “Ze vroeg of ik nu veel van kruiden en planten af wist”, zegt Gaby. “Vroeger zat ik als kind altijd van alles uit de tuin te eten en ik heb nooit iets giftigs in mijn mond gestoken. Van die vrouw kreeg ik een pak symboolkaarten. Jaren later was ik de kaarten kwijtgeraakt door een verhuizing. Ik was ernaar op zoek en kon ze niet vinden. In mijn droom verscheen een engel en wees me waar de kaarten lagen. In een hoek van de zolder en in een bepaald kistje heb ik ze gevonden. Later bleek dat  de vrouw die me had verteld over mijn vorig leven op dat tijdstip overleden was. Toeval? Daar geloof ik niet in.”


  DOPAMINE BEVORDERT GELOOF IN PARANORMALE

  HASSELT- Peter Brugger, neuroloog aan het universitair ziekenhuis in Zürich, heeft een test gedaan met twintig sceptici. Onder invloed van het geneesmiddel L-dopa hadden zij paranormale gedachten en zagen zij gezichten waar er geen waren. L-dopa wordt gebruikt om de symptomen van de Ziekte van Parkinson te verlichten.

  “De stof helpt ons beslissen of informatie relevant of irrelevant is”, zegt Françoise Schenk van de universiteit in Lausanne.“ Het speelt ook een rol in het beloningssysteem.”

  Bron: SKEPP


  MEERDERHEID IS BIJGELOVIG

  HASSELT- Volgens rector De Leenheer van de universiteit Gent gelooft zestig procent van de hoogopgeleide Amerikanen in helderziendheid en telepathie.

   “Het lijkt wel alsof mensen een tegenwicht nodig hebben en daarom in paranormale verschijnselen gaan geloven”  zegt hij.

  Onderzoeksbureau De Vos deed in opdracht van het maandblad ParaVisie  een onderzoek naar bijgelovigheid in Nederland. Bijna tweederde van de bevolking gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde.

  Drieënnegentig procent van de ondervraagden gaf aan gelukkig te zijn

  13-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Vorig leven, bijgelovig, paranormaal, telepathie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel over spirituele beurs

  TOEKOMSTVOORSPELLINGEN OP SPIRITUELE BEURS

  “Mannen geloven daar niet in ”


  KOERSEL- De spirituele beurs in het cultureel centrum  trekt voornamelijk vrouwen, meestal begeleid door hun partner of een vriendin. Opvallend is dat mannen zich er niet mee willen associëren. Aan de toog vinden we dan ook uitsluitend manvolk terwijl vrouwlief  voor een consult bij een standhouder zit.

  Leo  (59) is met zijn vrouw gekomen omdat de organisator een vriend van hun is.“ Mensen zijn nieuwsgierig en zijn zoekende naar iets dat ze als kind hebben meegekregen maar dat ze ondertussen zijn kwijtgeraakt, “zegt hij. “ Mijn vrouw is Reikimaster en in  Indonesië geboren. In zulke landen wordt het spirituele met de paplepel ingegoten. Ze krijgt universele krachten door. Dat doet ze met overtuiging. Ze vecht ook tegen de kwakzalvers want er wordt veel misbruik gemaakt van goedgelovige mensen. Nostradamus voorspelde toch veel dingen die zijn uitgekomen maar ik geloof niet in kaartleggers. Dat kan iedereen leren. Gaven als  helderziendheid, helderhorendheid en heldervoelendheid zijn aangeboren en ik denk dat de standhouders hier dat niet kunnen.” Een consult kost twintig tot vijfentwintig euro. Gratis zijn de lezingen over gezondheid, bloemenséance, psychometrie, halfedelstenen en kaartleggen.

  Psychometrie

  Mientje van Duynhoven, een oudere dame,  geeft een lezing over psychometrie. Een tiental bezoekers gaat met haar naar een lokaal op de benedenverdieping en ze nemen plaats op de stoelen. In de groep zit ook een jong koppel met een baby en enkele mannen. Iedereen krijgt een papiertje met een nummer in tweevoud. Mientje verzoekt hun een voorwerp van zichzelf met het eerste deel van het nummer op de tafel vooraan leggen. Vervolgens vraagt ze om beide voeten naast elkaar op de grond te zetten om te aarden. Ze neemt een voorwerp van de tafel en begint over het probleem van de eigenaar te vertellen. Frappant is dat ze het steeds bij het juiste eind heeft. Er volgen dan ook emotionele taferelen als  Mientje vragen stelt aan de desbetreffende persoon. Coldreading? De mensen die hier zitten geloven in Mientje.  Als ze er behoefte aan hebben kunnen ze na de lezing nog bij haar terecht.

  13-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Spirituele beurs, psychometrie, séance, kaartleggen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel interview Astrid Theunissen

  Naomi ziet de geest van haar onbekende tweelingzusje

  “Kijk mama, dat meisje wil met mij spelen “

  SITTARD (NL)- Een gewoon gezin in een doorsnee rijtjeshuis, maar wel met paranormale  ervaringen.  Mama  Astrid Theunissen (42)  vertelt over  vreemde  gebeurtenissen  die zich acht jaar geleden begonnen  voor te doen.  Het gezin telt  twee  dochters,  Danaé (11)) en Naomi (9), toen respectievelijk drie en één jaar oud. “Naomi probeerde me herhaaldelijk duidelijk te maken dat er iets was op haar slaapkamer”, vertelt  Astrid. “Ze wees steeds naar één bepaalde hoek . Toen heb ik de kapstok daar  weggehaald en hoopte dat daarmee het probleem was verholpen. Maar ze bleef erover bezig. Ik verplaatste  de meubels, ook zonder succes. Ten einde raad heb ik onze dochters van kamers  gewisseld. Dat mocht niet baten. Nu begon haar oudere  zus ook geesten te zien.  Danaé zag een oude man èn een meisje.”

  Spirituele hulpverlener

  “ Ik besprak de voorvallen  met de  peuterleidster van Naomi  en zij zou haar partner eens langs  sturen want die volgde een cursus over spiritualiteit. De man is een half uur op haar kamer geweest om een reinigingsritueel te volbrengen. De periode daarna  veranderde er niks. Ik weet ook niet wat hij precies heeft gedaan want ik mocht er niet bij zijn. In die tijd voelde ik steeds een onzichtbare aanwezigheid in mijn buurt. Hieraan vooraf ging altijd de huiskamerdeur spontaan open.

   Later, toen Naomi al vier jaar was, nam ze me aan de hand mee naar haar slaapkamer om me iets te laten zien. “Kijk mama, dat meisje wil met me spelen”,  terwijl ze naar de desbetreffende  hoek wees. Ik zag uiteraard niks maar een buurvrouw uit  mijn straat had wel ervaring  met spirituele zaken.  Zij gaf me de raad om met wierookstokjes door het huis  te  lopen. Daarna was het rustig. Toen deze vrouw eens poolshoogte kwam nemen in de desbetreffende kamer,  zei ze dat ze een meisje zag dat precies op Naomi leek. Ze maakte met haar handjes een hartvorm. Dat deed Naomi ook altijd,  vertelde ik haar.

  De enige verklaring die ik kon bedenken was het volgende: toen ik van Naomi zwanger was heb ik met vijf weken een bloeding gehad. Vermoedelijk was er nog een tweede vrucht  want tweelingen komen  veel voor in onze familie. Haar zusje heeft het dus niet gehaald. Als het meisje weer eens te kennen gaf te willen spelen  zei Naomi : ”Nee, nu niet want ik wil slapen” en dan verdween ze. Toen Naomi naar de basisschool ging, zijn de nachtelijke bezoekjes van haar  zusje  ook gestopt.”

  13-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Geesten, spirituele genezer
  12-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel interview Gaby Vandeven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  IEDEREEN HEEFT EEN BESCHERMENGEL

           “Michael heeft mij gered”


  "Dit houtsnijwerk kreeg ik cadeau van iemand die ik heb geholpen", zegt Gaby


  HOUTHALEN-Gaby Vandeven (65)  geeft engelenhealings. Twintig jaar geleden werd ze op vijfenveertigjarige leeftijd getroffen door een hartaanval. Haar beschermengel Michael heeft haar er weer bovenop geholpen. Sindsdien gelooft ze in engelen en bidt voor mensen die haar hulp nodig hebben.

  “Bij onze geboorte krijgen we een engelbewaarder mee. Sommige geloven hierin en andere niet” vertelt Gaby. “Er komt een moment in je leven dat je er wel in gelooft, zoals ik heb meegemaakt. Ik begon beelden en boodschappen door te krijgen die ik aanvankelijk niet begreep. De aartsengel Gabriël verscheen in mijn dromen en hij zei dat ik alle mensen moest helpen die daarom vroegen. Op een bepaald moment heb ik mijn eerste boek over engelen gekocht omdat ik er meer over wilde weten en er niemand was die me daarin kon onderwijzen. Als je jouw engelbewaarder zoekt moet je in het boek bij je horoscoop gaan kijken. Ook staan er verwijzingen naar je kleur, steen, gezondheidsprobleem en talent.”

  Verschillende engelen

  “Iedere maand en elke dag heeft zijn eigen engel. Als je hulp vraagt wordt je binnen de drie dagen geholpen. Je moet je er alleen voor open stellen en erin geloven. De engel Michael helpt mij altijd. Ik vroeg hem om mijn broer te komen halen omdat hij zo erg leed en drie dagen later was hij dood. Als mijn man aan de computer zit en het lukt niet dan vraag ik Michael dat hij hem helpt. Even later is het probleem opgelost. Rafaël helpt mij bij het schilderen en geeft mij inspiratie.

  Gebedsgenezing

  “Mensen die naar het ziekenhuis moeten voor een operatie komen altijd bij mij aankloppen opdat ik voor hen zou bidden en een kaarsje laat branden. Ik heb ook noveenkaarsen. Er was eens een verpleegster die een knieoperatie moest ondergaan. De behandelend arts zei dat het niet mogelijk was dat zij zo weinig pijn had. Ook de revalidatie verliep veel sneller dan normaal. Dat was door mijn toedoen.

  Een kennis van mijn man was heel erg verbrand op zijn rug door een bedrijfsongeval. Ik had nog een dertig jaar oud visitekaartje van een vrouw die bidt voor patiënten met brandwonden. Zij heeft dus op mijn vraag ook voor hem gebeden. Toen hij uit het ziekenhuis kwam zijn we bij haar op bezoek geweest want ze wilde hem ook aanraken. Hij had een huidtransplantatie in zijn nek gehad en kon zich haast niet bewegen. Nadat ze haar hand op die plek had gelegd en voor hem had gebeden, vroeg ze aan hem hoe hij zich voelde. Meteen draaide hij zijn hoofd in haar richting om te antwoorden,  zonder daarbij enige pijn te voelen. Mijn man en ik keken elkaar verbaasd aan want vlak ervoor kon hij zich amper verroeren. Het oude vrouwtje, ze was inmiddels in de tachtig, vroeg of ik haar werk wilde voortzetten. Haar laatste woorden waren: “Ik reken op u”.

  12-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Engelen, noveen, Gabriël, Michaël, Rafaël
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel over cold reading
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   Bijgelovigen worden ingepakt met cold reading


  Jomanda is een bekend medium in Nederland.

  Een medium beheerst gesprekstechnieken om mensen de indruk te geven dat hij wel iets over de persoon weet. Deze tactiek wordt ook toegepast bij politieverhoren en verkoopgesprekken.

  Een succesvolle reading hangt af van welk belang de klant aan de woorden van de waarzegger hecht. Het komt erop neer hoe hij alles interpreteert en op zichzelf betrekt. Meestal levert de klant zelf alle informatie terwijl hij dat niet in de gaten heeft. De cold reader weet er altijd wel een draai aan te geven en hij zegt wat de gesprekspartner wil horen.

   Goede observatie van de persoon levert het medium al veel informatie. Door het doen van algemene uitspraken, die op veel mensen van toepassing zijn, klopt het verhaal al voor zestig procent. Vervolgens wordt er een groot aantal opties aangedragen, bijvoorbeeld; “Doe je iets met je handen? Zit je in de zorg? Beoefen je Reiki?” Ondertussen blijft het medium de persoon goed observeren om te kijken of hij nog op de goede weg zit. Hij laat vooral doorschijnen dat hij alles al lang wist. Kleine geloofwaardige feitjes blijken al overtuigend genoeg te zijn.

  12-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Cold reading, Jomanda
  11-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel over Karla Mc Laren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Ik zag de vijand en het was mijzelf”

  Karla Mc Laren (50) is auteur van negen metafysische titels over aura’s, chakra’s, energie en genezen. Na ruim dertig jaar zegt ze de new agecultuur  vaarwel.  Momenteel studeert ze sociologie en gedragswetenschappen.

  Karla maakte kennis met de new agebeweging  in 1971 via haar moeder. Ze was toen tien jaar. Moeder volgde een cursus yoga en werd zelf lerares. Haar vader was een scepticus,  net zoals één van haar broers.  De andere vier kinderen gingen mee in moeders interesse. Het gezin viel uit elkaar. “Yoga wordt wel eens de toegangsdrug tot de new age beweging genoemd. Tijdens mijn opvoeding  heb  ik niet kritisch leren denken. Voor mij schenen de new age en metafysische ideeën en technieken te werken. Ik heb ook nooit geweten wat cold reading inhield.  Deze techniek paste ik toe in mijn eigen werk zonder dat ik daarin onderwezen was. Ik had het gewoon geabsorbeerd door culturele osmose.”

  Haar eerste kennismaking met iemand uit de sceptische cultuur was James Randi die de act van Uri Geller  in een tv-programma tot op de bodem afkraakte. Ze heeft zich toen drie jaar verdiept in de sceptische cultuur en haar eigen verleden eens onder de loep genomen.“Ik kwam tot het besef dat mijn culturele achtergrond me een wankel fundament had gegeven. Ik voelde me medeplichtig aan de misleiding van anderen. Ik dacht dat ik hen kon helpen . Dat ik geen werkelijke hulp kon bieden is de grootste mislukking van mijn leven geweest. Ik moet genezen van het genezer zijn.”

  Mystiek

  Een van de grootste onwaarheden waarmee zij geconfronteerd werd was dat sceptici geen mysterie kunnen verdragen. “In feite zijn het de mensen uit de new agecultuur die voor alles een antwoord, een reden of een diepste oorzaak zoeken. Alles staat in direct verband met de sterren, chi, vroegere levens, voorvaderen, energievelden, inter- dimensionale wezens, enneagrammen, deva’s, elfjes, spirituele gidsen, engelen, buitenaardse wezens, karma, God of de Godin.”

  Karen verliest met het verlaten van de new age cultuur ook haar bestaanszekerheid.   Ze neemt afscheid van zakelijke contacten en vertrouwenspersonen in de gezondheidszorg. Als ze klaar is met haar studie wil ze een boek schrijven om een brug te slaan tussen de beide culturen, niet als mysticus maar als socioloog.

  Bron: “Wonder en is gheen Wonder”, SKEPP

  11-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Karen Mc Laren, new age, yoga
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel interview Johanna
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  “Ik leef in het hier en nu

          in overeenstemming met mezelf”


   “Wie niets heeft,heeft niets te verliezen” ( spreuk van Boeddha )


  Jij hebt van alles uitgeprobeerd op spiritueel gebied. Wanneer ben je daarmee begonnen?

   “Ik heb altijd al een spirituele belangstelling gehad. In de jaren zeventig kwam ik in contact met Transcendente Meditatie (TM). Dat was toen heel erg in. Leeftijdgenoten en vrienden vonden het boeiend. Ik ben ook ingewijd en heb een mantra gekregen. Dat is een woord dat je steeds in stilte reciteert, zodat er geen andere gedachten meer binnen kunnen komen. Ainga was mijn mantra. Er bestond ook meditatie voor gevorderden, de siddi’s. Men leerde iets speciaal, het zogenaamde hoppen. Ze zitten in lotushouding en gaan omhoog,komen los van de grond om daarna weer te landen De wereldvrede zou verbeteren door meditatie als grote groepen mensen dat doen. Daar is toch niks verkeerd mee? Het waren allemaal hele lieve mensen maar na een half jaar heb ik dat weer losgelaten. Ik vond het toch iets te zweverig allemaal.”

  Wat was je volgende stap?

  “Workshops over Chi/ energie heb ik ook gevolgd. We moesten bijvoorbeeld vechten met stokken om energie kwijt te raken Om de kracht van energie te voelen moest ik mijn  armen voorwaarts strekken en mijn gedachten concentreren op de chi die verder reikte dan mijn armen. Iemand anders drukte er op om ze omlaag te krijgen maar dat lukte niet. Ik was dus heel erg sterk. Met je gedachten kun je veel doen. Het is bewezen dat waar je aan denkt gestalte krijgt.”

  Ben je uiteindelijk boeddhist geworden?

  “Later heb ik me aangesloten bij een Boeddhistische club omdat me dat interesseerde. Het was aangenaam om me met gelijkgestemden te treffen. Het is geen religie maar een levensbeschouwing. Boeddha is een mens geweest, een rijke prins die alles achter zich heeft gelaten. Hij zei dat leven lijden is omdat mensen gehecht zijn en niet kunnen loslaten. Ramses Shaffy heeft eens een liedje geschreven over toen hij failliet was gegaan. Hij was nog nooit zo gelukkig geweest omdat hij niks meer kon verliezen.”

  Hoe ziet jouw leven er op dit moment uit?

  “Het leven is een en al verandering. Zeven jaar geleden heb ik een relatie verbroken. Ik heb zitten  filosoferen over mijn leven. Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn? Zonder  partner, geen huis en een baan die me niet beviel werd ik volledig op mezelf teruggeworpen. Ik heb mijn levensgezel, mijn huis en mijn baan losgelaten. Nu ben ik single, werk parttime en woon in een kleine flat. En het is goed zo. Ik leef in het hier en nu, van dag tot dag.”

  Wat brengt de toekomst?

  “Een keer per maand doe ik met een groep een stiltewandeling van anderhalf uur. In de natuur ga ik met een onderwerp aan de slag waar ik een antwoord op wil hebben. Dat komt er dan ook in zo’n spirituele omgeving. De Boeddhistische club heb ik vaarwel gezegd en ik mediteer ook niet meer. Wel heb ik de boeddhistische levenswijze  geïntegreerd in mijn leven. Alles is ervan doordrongen Ik hou van puurheid en leef heel bewust, zonder franje. Misschien komt het ook door de ouderdom die wijsheid brengt? Spiritualiteit is gebaseerd op gedachten, bewustzijn, gevoel, intuïtie en  liefde. Het gaat erom dat alles één wordt. God is een synoniem voor liefde. Ik heb mijn eigen weg gevonden en leef nu in overeenstemming met mezelf. Ik probeer m’n innerlijk en uiterlijk congruent te laten zijn. Af en toe is dat eenzaam omdat het niet altijd wordt begrepen.”

   

  11-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  09-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel interview Desiree
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Als je jezelf hebt gevonden,

  heb je het geloof niet meer nodig.”


  Desiree (47)  is press officer en haar hele leven staat in het teken van spirituele vorming.

  Reiki, voetreflexologie, voeding, emotionele balans, yoga, tai chi, meditatie en pelgrimsreizen

  naar Egypte en India staan op haar palmares.


  Je bent net terug van een pelgrimsreis en hebt je lange haar afgeschoren. Men zegt dat je zoiets doet op een cruciaal moment in je leven. Is dat bij jou ook zo?

  “Nee, in verschillende culturen is er een traditie van haren knippen. Als de nonnen hier in het klooster treden doen ze dat ook, maar dan niet zo kort. Op de kruin van ons hoofd zit een energiecentrum en in India wordt het haar daar weggeschoren om dat centrum meer open te laten komen.

  Waarom ben je naar India geweest?

  “Mijn trip naar India was in een spiritueel kader. Ik verbleef in een klooster in Uttar Pradesh. In het voorgebergte van de Himalaya, in Herakhan,  liggen de Kumahonheuvels. Dit gebied is bekend vanuit de oude religieuze geschriften, de Veda’s. Die zijn te vergelijken met onze Bijbel. De Veda’s hebben het over  Shiva en andere goden die daar leefden. Shiva  is voor hun een belangrijke spirituele leider die verbonden is aan deze streek. Ze hebben een veelgodendom. Shiva staat boven al die goden. Hij is als het ware God zelf. In onze geschiedenis hebben wij ook zo’n veelgodendom gehad, denk maar aan het oude Griekenland, Egypte  en  Rome.”

  Wat heb je daar precies gedaan?

  “s Morgens om vijf uur werd iedereen gewekt om een bad te nemen in de rivier, om zeven uur werden er in de tempel sanskriete liederen gezongen. In de voormiddag werden er specifieke rituelen en een vuurceremonie gehouden ter ere van de Goddelijke Moeder. ’s Middags was er een rustpauze en in de loop van de namiddag nam iedereen nog eens een bad  in de rivier. 's Avonds om zeven uur kwam iedereen weer samen in de tempel om sanskriete liederen te zingen en om tien uur was het bedtijd. De rivier daar in de bergen is het begin van de Ganges, de heilige rivier van India. Ze is er nog helder en zuivert alles wat je maar vraagt-fysiek, emotioneel en mentaal. Dat is de reden waarom ze voor de Indiërs heilig is. Ze is heel oud en de informaties van het water zijn pure intelligentie.”

  Moet ik dan denken aan het Hindoeïsme ?

  “Nee, ik hang geen enkele godsdienst aan. Ik ben wel katholiek opgevoed en ik weet ook wel iets van verschillende godsdiensten maar ik beschouw mezelf als universeel. Ik probeer mijn weg daarin te vinden.”

  Jij bent dus op zoek naar je eigen waarheid net als zoveel andere mensen?

  “De oorsprong van alle godsdiensten is hetzelfde.  Vanaf het moment dat er een godsdienst werd gecreëerd ging dat gepaard met dogma’s en manipulatie van de massa. Het diende om de bevolking  in de hand te houden. Er werd politiek bedreven onder het mom van religie om dat te rechtvaardigen. Denk bijvoorbeeld aan  le roi soleil- de koning die zogezegd van godswege op aarde was. Volken worden tegen elkaar opgezet en dat is spijtig. Dat heeft niks meer met spiritualiteit te maken maar met macht.”

  Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

  “Het hele leven is spiritualiteit. Het gaat erom je ik-gevoel te beleven in de dualiteit. Het slechte heeft altijd een belangrijke plaats gehad in de geschiedenis maar er komt verandering in. In de aanloop naar 2012 gaat de aarde door een ontwikkeling, een transformatie waar de mens met andere concepten  gaat leven. Oude paradigma’s zoals  de kerk van Rome, de ttraditionele geneeskunde, de huidige politiek  en het economische stelsel werken niet meer. De planeet is aan  het opwarmen, onze gezondheid gaat achteruit, het zuiden wordt uitgebuit, de natuur vernietigd en het milieu vergiftigd. Er zijn nieuwe concepten nodig om als mensheid te kunnen overleven.

  Spiritualiteit staat los van elk geloof en werkt intuïtief. Het is een gave waar iedereen mee geboren is. Religie werd geschapen om God te vinden, maar als je die gevonden hebt is de religie niet meer nodig. Er staat niks tussen jou en het goddelijke. Men heeft in de geschiedenis religie altijd gebruikt om macht uit te oefenen. Toen bijvoorbeeld  het Romeinse Rijk ten val kwam, werden de politieke structuren vervangen door de kerk van Rome. De Katholieke Kerk is het Romeinse Rijk dat nog steeds bestaat, zij het onder het mom van de kerk. De functie van keizer is gewoon veranderd in paus. De rest is hetzelfde gebleven. Alle wegen leiden nog steeds naar Rome. De macht van het huidige Romeinse Rijk reikt verder dan ooit.Keizer Benedictus heeft tentakels tot in de verste uithoeken van de wereld.

  Is spiritualiteit communiceren op een hoger niveau?

  “De Japanse professor Masaru Emoto nam overal ter wereld watermonsters , bevroor het en nam foto’s van de ijskristallen. Als hij vriendelijke woorden op het water plakte waren de ijskristallen mooi en symmetrisch. Het Lourdeswater leverde bijzonder mooie kristallen op. Met het chloorhoudend water uit Tokyo lukte het hem niet om kristallen te krijgen, wel nadat er een gebed was opgeplakt.

  Als het water reageert op een intentie, hoe zit het dan bij ons? Wij bestaan immers voor negentig  procent uit water. Met kwantumfysica zijn we op de goede weg. Alles reageert op elkaar en alles is één op energetisch niveau. Einstein zei: alles is energie, er komt nooit energie bij en er gaat nooit energie verloren. Het neemt alleen een andere vorm aan.”

  Positieve ontwikkelingen zijn nu al wereldwijd  te bespeuren en heeft ook met spiritualiteit te maken.

  “Mensen organiseren zich via internet. De hele wereldbevolking staat met elkaar in verbinding. Solidariteit is het begin. Avaaz is een sociale organisatie die  petities laat tekenen tegen bepaalde wetten of toestanden. Klokkenluider Wiki Leaks brengt de waarheid aan het licht. Green Peace voert acties voor het behoud van de natuur. Overal komen goede projecten van de grond. Het is niet meer te stoppen."

            

  09-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Geloof, jezelf vinden, pelgrimsreizen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel inleiding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Spirituele revolutie is in volle gang

  Iedereen op zoek naar zijn eigen waarheid

   

  Drie vrouwen vertellen over hun spirituele weg die ze hebben afgelegd.

  Wie gelooft er nog en in wat? We zijn massaal op zoek naar iets dat de leegte in ons moet opvullen. De spirituele revolutie is in volle gang en dat heeft te maken met het nieuwe aquariustijdperk dat in 2012 ingaat. Er is een wildgroei aan ‘paranormaal begaafden’ en spirituele leiders die hun diensten aanbieden aan de zoekende mens. Wie ziet hier door de bomen het bos nog?Allemaal beweren ze dat er meer is tussen hemel en aarde.

  09-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Spiritualiteit, aquariustijdperk


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  bankzaken
  www.bloggen.be/bankzak

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!