Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  cat4u
  www.bloggen.be/cat4u
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  28-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid beslist over onze gezondheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Foto: dr. Viera Scheibner

  Ouders van pasgeborenen krijgen in Nederland automatisch een oproep van het Rijks Vaccinatieprogramma (RPV). De begeleidende brochure is heel eenzijdig. Sleutelwoorden zijn 'veilig, effectief en onschuldige bijwerkingen'. Dat er geen informatieboekje bij zit met eerlijke voorlichting, zodat ouders een weloverwogen keuze kunnen maken om hun kind wel of niet te laten inenten, ligt voor de hand. Immers, naast de ziekteverwekkers zitten de vaccins vol met onbekende besmettingen, vreemd DNA en RNA, giftige metalen en andere gevaarlijke stoffen. De European Medicines Agency (EMA) en de Nederlandse Gezondheidsraad keuren een vaccin goed op basis van testen die nota bene door de producent zelf zijn uitgevoerd en gefinancierd. Het hoeft geen betoog dat er flink mee gemanipuleerd wordt om de uitkomsten zo rooskleurig mogelijk te doen lijken. In Groot-Brittanië strijkt de arts van elk toegediend vaccin zelfs commissie op!


  Propagandamachine

  De propaganda hanteert een angstscenario en speelt in op de emoties zodat ouders hun kinderen aan de standaardprocedure overleveren. “Ik wil niet dat mijn kind polio krijgt”, “Als 't slecht was, zou onze overheid het toch niet aanbieden?”, “Iedereen doet 't “, zijn veel gehoorde uitspraken. Hoe meer vaccinaties een land  aan zijn baby's en peuters geeft, hoe hoger het sterftecijfer tussen nul en vijf jaar, tonen cijfers uit 2009. In datzelfde jaar werd de HPV (humaan papilloom virus)- inentingsprocedure ingevoerd voor meisjes tussen 13 en 16 jaar. Omdat deze grandioos mislukt was, is de overheid een campagne gestart met deze emotionele en sociale manupilatie 'Ik ben geen watje!” Op zes jaar tijd zijn in Amerika al meer dan veertig sterfgevallen gemeld als 'bijwerking'. Inderdaad niet voor watjes.

  In de maanden mei en juni van dit jaar maakten de media melding van een mazelenepidemie bij 230 kinderen. Het aantal bevestigde gevallen door virologische laboratoria besloeg slechts drie! Mensen die vanwege (geloofs)overtuigingen tegen vaccinatie zijn, worden door het RIVM stelselmatig gedemoniseerd. Wetenschappers als dr. Viera Scheibner, dé wereldexpert in vaccinatieschade, maakt men belachelijk bij het publiek. Voorstanders van vaccinatie komen altijd met grafieken die beginnen vanaf 1960. Toen is de massavaccinatie op gang gekomen. De ziekten waartegen men ging vaccineren waren echter al voor negentig procent verdwenen door verbetering in voeding, hygiëne en sanitaire voorzieningen.


  Genetische vervuiling

  De injecties bij pasgeborenen dringen diep door in de weefsels en organen waar ze op korte of lange termijn schade aanrichten. De genetische informatie van een vaccin verandert het genoom van de baby voor altijd. Het vaccin wordt immers gekweekt op dierlijke cultuurbodems van bevruchte kippeneieren (griep), kankercellen van honden en mensen (de nieuwste griepvaccins), niercellen van apen (polio) of genetische manipulaties uit nachtuiltjes en schimmels (HPV). De enige menselijke uitzondering hierop vormt de cellen van geaborteerde baby's voor rode hond.

  De eerste genetische vervuiling van de mens begon met het koepokvaccin uit 1792 van Edward Jenner. “Tot de invoering van de verplichte koepokvaccinaties was kanker nagenoeg onbekend”, zegt dr. W.B. Clarke in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het Duitse Robert Koch Instituut onderzocht 18.000 kinderen waaruit bleek dat de ongevaccineerden het meest gezond zijn. Er zijn steeds meer kinderen met ADHD-klachten, autisme en leermoeilijkheden. Opvallend is dat dit gelijke tred houdt met de toegenomen vaccinaties.

  Wordt vervolgd...


  Bron: Spiegelbeeld september 2013

  Bijlagen:
  http://www.desireerover.nl   

  28-09-2013 om 13:46 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:RVP, EMA, Nederlandse Gezondheidsraad, dr. Viera Scheibner
  25-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virussen liggen op de loer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De R is weer in de maand.Vroeger kregen de kinderen van hun moeders elke dag een eetlepel levertraan voor de extra vitamine D. Tegenwoordig staat de dokter of verpleegkundige met een injectiespuit klaar, gevuld met een vaccin tegen griep. Wat een contrast! Een eenvoudig voedingssupplement moest het afleggen tegen een chemische cocktail dat uiteraard patentwaardig is want anders kan Big Pharma er niks aan verdienen. Zoals elk jaar wordt het bericht de wereld ingestuurd dat er maar een beperkte hoeveelheid is gemaakt. Wie het eerst komt, het eerst maalt en is zeker van bescherming. De marketingmachine draait weer op volle toeren. Voor de Mexicaanse griep kocht de Nederlandse overheid massa's vaccins in want de toediening aan de bevolking was gratis. Het eind van het liedje was dat ze met een berg overschot zaten die vernietigd moest worden. Van ons belastinggeld ging de farmaceutische industrie met de winst strijken.


  Dossier vaccinatie
  In het tijdschrift Spiegelbeeld van september is een heel dossier van dertig pagina's gewijd aan de zin en onzin van vaccineren. Zo schrijft Désirée Röver dat ieder infectieziekte is te moduleren met vitamine C. Dit is een essentieel macronutriënt dat onvoldoende in de huidige voeding aanwezig is. Het is noodzakelijk om het dagelijks in hoge dosis in te nemen en er nooit meer mee te stoppen. Daarnaast wordt aanbevolen om suiker, tarwe, soja en koemelkproducten uit de voeding te weren. Al in 1947 spoot de Amerikaanse arts Frederic Klenner zestig kinderen met polio in met natriumascorbaat (vit. C). Zij genazen allemaal zonder blijvende restverschijnselen.
  Door de overheid wordt steeds beweerd dat vaccinaties veilig en effectief zijn. Dit staat haaks op de uitspraak van dr. James A.Shannon in 1955: “Het enig volledig veilige vaccin is het vaccin dat nooit is gebruikt.”


  Vaccinatieschade
  Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die zich bewust worden van de gevaren die aan vaccinaties kleven. Buiten de verzwakte ziektekiemen zitten er formaldehyde ( kankerverwekkend lijkenbalsem), polysorbaat 80 (emulgeermiddel dat bij muizen onvruchtbaarheid veroorzaakt), en aluminiumzouten ( om de productie van antilichamen te verhogen) in. Vervolgens wordt het op een onnatuurlijke manier in het lichaam gebracht.

  De poliovaccins werden gemaakt uit de niercellen van apen (het kankerverwekkende SV40) en het cytomegalovirus ( een soort super herpes stealth virus).Vijftig tot zestig jaar na hun inenting ontdekte Michelle Carbone in de tumoren van deze Amerikanen de SV40-stammen.

  Dit is het beste bewijs dat vaccinatieschade er heel lang over kan doen om zichtbaar te worden.

  Wordt vervolgd.

  Bijlagen:
  http://www.spiegelbeeld.nl   

  25-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Virussen, vaccinatie, polio
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BSD-kinderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen BSD is de afkorting voor Belgische Strijdkrachten in Duitsland.
  Er zijn nog steeds BSD-kinderen, intussen vijftigplussers, op zoek naar leeftijdsnoten waarmee ze zijn opgegroeid in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Op Facebook zijn diverse groepen aangemaakt zoals: de jeugd van 43A, Koninklijk Atheneum Bensberg, 43A Hawk Bataljon en Belgen in Duitsland.
  Toen ik negen jaar oud was verhuisde ik van Leuven naar Brakel.  Ik ben er gebleven tot 1975. Daarna kwam ik in Houthalen terecht waar mijn ouders een huis hadden laten bouwen op het domein Kelchterhoef. Een half jaar later ben ik naar Nederland vertrokken om er de opleiding voor verpleegkundige te volgen in het Sint- Greoriusziekenhuis te Brunssum. Daar leerde ik mijn man Bert la Lau kennen. Samen hebben we een bureau voor fullfilment gerund: de uitvoering van reclamecampagnes voor bedrijven en de opvolging daarvan.We hebben drie kinderen, zoon Daniel(32) en dochters Freya (27) en Ellen (25). Al twee jaar zijn we de trotse oma en opa van kleindochter Lola.  Na dertig jaar bij onze noorderburen te hebben vertoefd wonen we nu alweer bijna tien jaar in Houthalen-Helchteren. Sinds een aantal jaren werk ik als freelancejournalist.

  Het zou mooi zijn als ik persoonlijke verhalen van Brakelse meisjes en jongens uit die tijd kan verzamelen. Interesse? Stuur me een mail via dit blog.

  In bijlagen  foto's van Brakel uit 1966 ( Brakel toen)  en foto's uit 2007 (Brakel nu).

  Bijlagen:
  http://www.rocla.de/F_Branu/   
  http://www.rocla.de/F_Bratoen/   

  21-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Brakel, hanzenstad, Weserbergland
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godelheim (Höxter)
  Godelheim is een recreatiegebied aan de Weser met enkele plassen, een camping, barbecueterrein en mobilhomeplaatsen. Er loopt ook een fietspad langs.


  21-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Godelheim, Höxter
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodenwerder
  Bodenwerder is bekend van het sprookje 'Der Baron von Münchhausen'.


  21-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Bodenwerder, Baron von Münchhausen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hameln
  De rattenvanger van Hameln is een bekend sprookje.


  21-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Hameln, rattenvanger
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Externsteine bij Detmold

  De stenengroep bestaat uit 13 stenen en de grootste is 40 meter hoog.

  10.000 jaar geleden werden ze al door mensen .bewoond 

  In de 12 de eeuw werden er Bijbelse reliëftekeningen aangebracht en was het een bedevaartsoord.  21-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Externsteine, Detmold
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze vakantie zit er helaas weer op. Eén keer per jaar wil ik naar het Weserbergland dat grenst aan het Teutoburgerwald in Duitsland. Bijna veertig jaar geleden heb ik mijn 'Heimat' in Brakel verlaten. De hanzenstad waar ik tien jaar heb gewoond en ben opgegroeid heeft een onuitwisbare indruk op me nagelaten. Vaak dacht ik met heimwee terug aan mijn heerlijke kinder-en pubertijd.

  De zomers waren warm en duurden lang. De hele vakantie lagen we met onze vrienden van 's morgens tot 's avonds op het grasveld van het openluchtzwembad. Mijn moeder voorzag ons van een flink lunchpakket en we werden pas terug verwacht tegen etenstijd.

  De winters waren koud en altijd viel er een dik pak sneeuw. Daar heb ik ook leren skiën, op het land van boer Brinkmann, de vader van onze vriend Franz en zijn zussen Elisabeth en Marlene. In hun boerderij speelden mijn broer Johnny en ik op de hooizolder en de boerin trakteerde ons later op zelf gemaakte rijstepap met bruine suiker.


  Faceboek

  Twee jaar geleden kreeg ik een vriendschapsverzoek via Facebook. Een oude vriend had mij opgespoord en na zevenendertig jaar gevonden. Het hoeft geen betoog dat we elkaar veel te vertellen hadden. Er werd druk getelefoneerd en geskypt totdat het eerste bezoek na jaren een feit was. Tijdens de herfst van 2011 hebben mijn moeder en ik in haar camper enkele dagen voor de deur van goede vriend Rainer gekampeerd die nu in zijn ouderlijke huis woont. We werden onthaald als familie. Geluk zit in bijzondere vriendschappen...

  Het jaar daarop ben ik twee keer met mijn man geweest. We hebben gelogeerd bij Haus Gisela in Brakel en later bij Gästehaus Steker in Bad Driburg tien kilometer hogerop. Daar zijn we dit jaar ook weer naar toe gegaan. Maar zoals gewoonlijk was de vakantie weer veel te vlug om. Vijf nachten is nog te weinig. Volgend jaar maken we er een volle week van.

  Uitstapjes

  Elke dag stond er wel een uitstapje op het programma en 's namiddags gingen we 'Kaffee trinken' en 'Kuchen essen' bij onze vrienden. We bezochten het Hermannsdenkmal en de Externsteine in Detmold.

  Vanaf Hameln, bekend van De rattenvanger, volgden we een deel van de sprookjesroute (Märchenstrasse). Op de brug zie je ontelbare hangsloten met ingegraveerde namen van 'eeuwig durende vriendschappen' met de datum erbij. De sleutel werd vervolgens in het water gegooid.

  In Bodenwerder doken overal beelden van de Baron von Münchhausen op. Het meest relaxte was wel een zonnige middag aan de Weser in Godelheim, vlak voor Höxter. Vroeger ging ik hier met mijn ouders elk weekend naar de camping. Nu zaten we onder de bomen de passerende boten en fietsers te bekijken.

  Lekker en redelijk goedkoop gegeten hebben we in 'Der Braunen Hirsch' en het Argentijns steakrestaurant in het centrum van Bad Driburg. Op het hoogste punt in Iburg op het buitenterras smulden we van een Käsekuchen en een Windbeutel, ondertussen genietend van het mooie uitzicht over de streek.

  Voor een toeristisch verslag van juli 2012 ga naar het Archief/ Ontstressen in het Duitse Weser Bergland.


  Bijlagen:
  http://www.gaestehaus-steker.de   

  21-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Brakel, Bad Driburg,Weserbergland
  20-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hermannsdenkmal in Detmold

  Arminius was de aanvoerder van drie stammen Germanen die zich niet wilden onderwerpen aan de Romeinse keizer. In 9 na Christus zegevierde hij na een veldslag met de Romeinen.Arminius geldt als de stamvader van het Duitse volk.


  Op 16 augustus 1875 werd het Hermannsdenkmals, in bijzijn van keizer Wilhelm 1, onthuld.Beeldhouwer Ernst von Bandel heeft het gebeiteld.Het standbeeld staat symbool voor de Duitse vrijheid en eenheid.


  20-09-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Hermannsdenkmal, Detmold, Teutoburgerwald


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!