Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  hansdt
  www.bloggen.be/hansdt
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  07-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ufo's bestaan gewoon, deel 1, Coen Vermeeren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In een tiental afleveringen zal ik verslag doen van dit opzienbarende boek. Ik kreeg het van mijn schoonzoon cadeau nadat hijzelf een UFO had gefotografeerd.

  Coen Vermeeren is een Nederlandse luchtvaart-en ruimtevaartingenieur en gidst ons in zijn boek door de schijnwereld waarin wij leven. In stand gehouden door corrupte overheden en gecensureerde media. Vanuit een groeiend onbehagen waarop mensen en systemen zijn georganiseerd is zijn boek tot stand gekomen. Het UFO-dossier is zo groot dat deze informatie moet gedeeld worden in plaats van nog langer in de doofpot te worden gestopt, vindt Coen. Getrainde waarnemers zoals (hoge) militairen, civiele piloten en astronauten komen aan het woord over hun serieuze UFO-ervaringen. Skepsis zit aan de andere kant en houdt zich bezig met een agressieve manier van debat voeren en het op de man te spelen, zoals Coen al heeft ervaren. Dit vindt hij een teken van inhoudelijke zwakte. De geloofwaardigheid van 'het nieuws' komt ook in het gedrang. Eén van de eerste slachtoffers tijdens een crisis of oorlog is het 'objectieve nieuws'. Draaiboeken liggen klaar om tv-en radiostations uit te schakelen of om het nieuws door middel van censuur te beïnvloeden.


  De leugen regeert

  Oud-staatssecretaris dr.Michel van Hulten spreekt al jaren over de enorme corruptie in Nederland en Europa, die niet onderdoet voor die regimes die we doorgaans als 'bananenrepubliek' classificeren. Dos Winkel is al dertig jaar onderwaterfotograaf van wereldfaam. Zijn foto's laten zien wat een ravage de mens aanricht onder water. Daarover wordt in de media niet gesproken, wel dat vis gezond is! Een belangrijke marinebioloog, Daniel Pauly, voorspelt dat in 2048 de zeeën leeggevist zijn. Dit is belangrijker nieuws dan wat ook. Immers, als het leven in de zee ophoudt, zijn de mens en de planeet ten dode opgeschreven. Een hoogleraar uit Amsterdam vertelde dat de farmaceutische industrie best nieuwe antibiotica kan maken tegen de ESBL-bacterie maar dit niet doet omdat er te weinig aan wordt verdiend. Denk maar niet dat die industrie een belangrijke maatschappelijke taak vervult. Weer een heilig huisje om en zo zullen er nog meer sneuvelen.

  Roswell
                                                                                                                                                                                                             

  Het dorp Roswell in de staat New Mexico in de USA is op 8 juli 1947 wereldnieuws. De krant kopt met: 'Personeel van de 509th Bomb Group heeft een neergestorte vliegende schotel geborgen'. Een dag later wordt die verklaring ingetrokken en gezegd dat het een weerballon was en geen vliegende schotel. Waarom?

  In juni vindt een boer een vreemde hoeveelheid wrakstukken. Omdat er in de buurt een luchtmachtbasis is besteedt hij er verder geen aandacht aan. Op hetzelfde moment doen geruchten de ronde dat er een UFO zou zijn neergestort. De boer gaat terug naar de plaats en verzamelt de brokstukken. Hij meldt aan de plaatselijke sheriff dat hij de vermoedelijke resten hiervan heeft gevonden. Die worden in beslag genomen. De officiële verhaallijn van de weerballon wordt nog tot 1979 aangehouden.

  Edgar Mitchell (1930) was Apollo-astronaut en groeide op in Roswell. Toen hij 17 jaar was speelde dit incident zich af. De vele getuigen van de crash zijn altijd monddood gemaakt door de overheid. Ze schuwde daarvoor geen praktijken als arrestatie en intimidatie. Regelrechte doodsbedreigingen waren geen uitzondering. Zelfs kinderen werden aangepakt om niets over de zaak naar buiten te brengen. De honderd militairen die bij deze operatie waren betrokken werden daarna verspreid over diverse eenheden zodat ze geen contact meer met elkaar zouden hebben.

  Nu alle betrokkenen een hoge leeftijd hebben bereikt willen ze het grote geheim, dat ze al hun hele leven meetorsen, delen. Op hun sterfbed willen ze met een zuiver geweten overgaan. Ze hebben immers niets meer te verliezen en nemen Edgar Mitchell in vertrouwen. In 1993 legt luitenant Walter G. Haut een verklaring af onder ede. Die trekt hij in 2000 weer in en bedingt dat zijn echte verhaal pas na zijn dood mag worden geopenbaard. Zo komt de waarheid, de omvang en de impact ervan op hun leven aan het licht. “Ik weet zeker dat we niet alleen in het universum leven. Het UFO-fenomeen is echt. Het is altijd geheim gehouden door onze regeringen”, besluit Mitchell.

  De feiten

  In 2011 geeft de FBI documenten vrij die zijn gerelateerd aan UFO-zaken. Daartussen zit (per ongeluk?) een memo van een special agent van de Washington Field Office. Daarin verklaart hij dat er drie UFO's zijn gecrasht. Ze zijn cirkelvormig met in het midden een verhoging van achttien meter. In elk toestel zaten drie bemanningsleden.
  Zestig jaar na dato hebben zo'n zeshonderd personen verklaringen afgelegd over hun ervaringen met betrekking tot de crash in 1947. Essentieel is dat de vele getuigenissen praktisch naadloos op elkaar aansluiten en elkaar bevestigen. De resten van de UFO bestonden uit een dun metaal dat na plooien weer zijn oorspronkelijke vorm aannam. Sommige wrakstukken droegen vreemde symbolen. De lichamen waren niet meer dan één tot één meter twintig lang en ze waren gekleed in een fijne metaalachtige stof. Hun gewicht was amper twintig kilo en ze hadden lange dunne armen. Het hoofd was erg groot in verhouding met hun lichaam. Ook de ogen waren enorm en op de plaats van de neus hadden zij slechts twee gaten.

  Doofpotoperatie

  Waarom werd bij al deze getuigen het zwijgen opgelegd?: Hierover zegt Mitchell: “Roswell vond net na de Tweede Wereldoorlog plaats. Toen begon ook de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie. De inlichtingendiensten wisten helemaal niet wat te doen met een buitenaards ruimteschip en wisten ook niet of het wel of niet vijandig was. Ze wilden ook niet dat de sovjets zich erin zouden mengen, of ervan zouden weten. Dus het gemakkelijkste was om erover te liegen, het in de doofpot te stoppen, het geheim te maken en daarna te ontkennen dat het zou zijn gebeurd.“ De Amerikaanse regering was erg gecompartimenteerd en de afdelingen werkten onafhankelijk van elkaar. De luchtmacht was nieuw en verantwoordelijk voor het luchtruim. President Truman wist niet precies wat ze deden en stelde daarom, na geruchten over UFO's, een commissie in:
  The Majic 12. Twaalf onderzoekers uit militaire en academische kring verrichtten onderzoek naar het fenomeen.” Ze kregen carte blanche en opereerden in het grootste geheim. Generaal Nathan Twining die er lid van was, schreef in een memorandum aan de legerleiding: “Het UFO-fenomeen is echt en niet ingebeeld of fictief. De gerapporteerde karakteristieken zoals extreme klimsnelheid, manoevreerbaarheid en, wanneer zij gezien zijn, ontwijkende acties doen denken aan dat sommige objecten bestuurd zijn, handmatig, automatisch of van op afstand.”

  Volgens Vermeeren zijn er verschillende redenen waarom de informatie onder de pet wordt gehouden. Enerzijds zouden de regeringen paniek onder de bevolking willen voorkomen. Anderzijds zouden de UFO's gebruik maken van vrije energie die wij officieel niet mogen kennen. Als wij daar toegang toe zouden krijgen betekent dit het einde van de olie-industrie.

  “De afgelopen zestig jaar zijn er continu voorvallen verzwegen en niemand mocht er iets over te weten komen. Zelfs presidenten kregen hierover geen enkele informatie los. Ford, Carter en Clinton werden gewoon weggestuurd”, aldus Mitchell.

  Waarnemingen

  Neil Amstrong zette als eerste mens voet op de maan in 1966. Kort na de landing van Apollo 11 vond dit gesprek plaats: NASA: Wat is daar? Apollo 11: Deze 'babies' zijn enorm, meneer, ENORM! O mijn God, je zult het niet geloven! Ik zeg je dat er andere ruimtevaartuigen zijn hier, opgesteld aan de andere kant van de krater. Ze zijn hier en houden ons in de gaten!”. Dit gesprek werd onderschept door radio-amateurzenders tijdens de twee minuten opzettelijk onderbroken verbinding door het grondstation. De held van de VS sprak pas op zijn sterfbed in 2012 over zijn maanervaring, opgetekend in het boek 'Above Top Secret' van Timothy Good.

  “We have an unidentified flying object” rapporteerde bemanningslid Catherine Coleman van spaceshuttle Atlantis in november 1995 via het open kanaal aan het grondstation. Direct daarna wordt niets meer gehoord. Er is overgeschakeld naar het afgeschermde radiokanaal.          Bij een tweede missie van de Atlantis in juli 2006 zien de bemanningsleden een UFO op ongeveer 30 meter afstand van de shuttle. Met een verrekijker zien ze een weerkaatsend metaalachtig doek. De constructie is niet erg stevig zoals bij metaal. Door de diverse ramen zien ze hoe het object zich verplaatst.

  Vermeeren: “Ik sprak met luchtverkeersleiders, piloten, oud-militairen en politici. Het is voor velen van hen niet gemakkelijk om erover te praten: er staan reputaties op het spel of ze hebben een geheimhoudingsplicht ondertekend.Toch is de drang om erover te spreken op dit moment groter dan om de stilte te bewaren. Nu ze ouder worden besluiten velen van hen deze informatie toch te delen en die is vaak verbluffend.”

  Buitenaards bezoek  tijdens de oudheid                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              In het klassiek werk van Erich von Däniken 'Waren de goden kosmonauten?' gaat het over fenomenen die tijdens de oudheid in de lucht werden waargenomen. Men spreekt over 'zij die van boven kwamen' wat later met 'god' of 'goden' werd vertaald. Voor dingen die we niet begrijpen schiet taal immers tekort. In Egypte en Zuid-Amerika zijn al vliegtuig-en helikopterachtige voertuigen vastgelegd op oude afbeeldingen.Veel materiaal is te vinden in het werk van Zecharia Sitchin die bekendheid kreeg met zijn eerste boek 'The Twelfth Planet' (1976).

  Robert Temple heeft het in zijn boek over 'The Sirius Mysterie'. Het gaat over contact met een intelligente buitenaardse beschaving van Sirius B, een begeleidende ster naast Sirius A die onmogelijk met het blote oog kan worden gezien. De Inca -indianen spreken over de terugkeer van het sterrenvolk (nvdr). Astronaut Mitchell zag buiten de aardse dampkring meer sterren dan vanaf onze planeet.

  De Bijbel spreekt in Genesis van elohim en nephilim-goden (meervoud) en reuzen (mv) ten onrechte vertaald als God (enkelvoud). In Genesis 6:1-4wordt verhaald dat de reuzen gemeenschap hadden met de dochters van de mens en daar kinderen bij kregen. Hun nakomelingen waren de reuzen (nephilim).

  Ruimtevaartjournalist Piet Smolders publiceerde zijn boek 'ET-Geen mythe maar werkelijkheid'. Als eerlijke journalist kwam hij er achter dat dit een buitengewoon serieus onderwerp is.

  Overal ter wereld zijn bijzondere artefacten te vinden die niet op deze aarde lijken te zijn gemaakt of die voorstellingen weergeven die zeer veel lijken op dingen die pas veel later werkelijkheid zouden worden. Wetenschappers zijn geneigd om binnen eigen onderzoek bewijs dat boven komt en niet strookt met wat men wil vinden te negeren boven het bewijs dat hun goed uitkomt. “Zij moeten er serieus rekening mee houden dat de Aarde reeds door buitenaardsen is bezocht”, zegt astronoom Carl Sagan (1934-1996). Ook astrofysicus Stephen Hawking zei in 2010 dat de kans dat ET bestaat zeer groot is, gezien de uitgestrektheid van het heelal.

  Bijlagen:
  http://www.facebook.com/Ufosbestaangewoon   
  http://www.wanttoknow.nl/universum   

  07-04-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Ufo's/ Orbs
  Tags:Ufo's bestaan gewoon, Coen Vermeeren
  05-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een spirituele samenzwering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is op dit moment op onze Aarde,
  Sprake van oorlog en geweld en alles lijkt donker.
  Maar op hetzelfde moment, kalm en heel stil
  gebeurt er iets onzichtbaar, iets ‘ondergronds’

  Er is een innerlijke revolutie aan de gang
  en sommige individuen horen ‘de roep’ van een intens licht.
  Het is een stille revolutie,
  van binnen naar buiten, vanaf onder naar boven.
  Het is een spirituele samenzwering.

  Er zijn slapende cellen in elk land op onze planeet.
  Je zult hen niet op TV zien,
  je zult niet over hen lezen in de kranten.
  Noch zul je over hen horen op de radio.

  We zijn niet uit op roem,
  We dragen ook geen uniformen
  We verschijnen in alle uitvoeringen en formaten,
  kleuren en stijlen,
  de meeste van ons werken anoniem.

  We werken stil achter de schermen,
  in elk land en in elke cultuur over de hele wereld.
  In kleine en grote steden, op bergen en in valleien.
  Op boerderijen en in dorpen,
  in stammen en op verlaten eilanden.

  Je zou ons zo maar voorbij lopen op straat.
  Zonder het maar op te merken.
  We zijn verholen, en verblijven achter de schermen.
  Het gaat er bij ons niet om wie uiteindelijk de lof oogst.
  Het gaat er ons om dat het werk wordt gedaan.

  Soms op straat, merken we elkaar op,
  Knikken even stil naar elkaar en vervolgen weer ons pad.
  Veel van ons doen overdag alsof we een normale baan hebben,
  Maar achter deze valse gevel,
  vind ‘s nachts de werkelijke arbeid plaats.

  Sommigen noemen ons het Bewuste Leger.
  En langzaam maar zeker creëren wij een nieuwe wereld.
  Met de kracht van onze mind en onze harten.
  En laten ons leiden met passie en vreugde
  Door orders die van de ‘Centrale Spirituele Intelligentie’ komen.

  We laten zachte, geheime bommen vallen, wanneer niemand kijkt.
  Poëzie~knuffels~muziek~fotografie~films~vriendelijke woorden~
  glimlach~meditatie en gebed~dans~sociaal activisme~websites
  ~blogs~veel verschillende soorten van goedaardigheid.

  We drukken onszelf uit op onze eigen unieke manier,
  Via onze eigenheid in talenten en gaven
  ‘Wees de verandering, die je wilt zien in de wereld’
  Dat is het motto dat onze harten vervuld.

  Wij weten dat dit de enige weg is naar werkelijke transformatie.
  Wij weten dat wij in rust en in nederigheid,
  alle kracht bezitten van alle oceanen bij elkaar.

  Ons werk gaat langzaam en nauwgezet.
  Alsof bergen worden geboren,
  zonder dat dit op het eerste oog zichtbaar is.
  Maar met deze verandering,
  zullen hele tektonische platen worden verplaatst,
  In de eeuwen die gaan komen.

  Liefde is het nieuwe geloof van de 21ste eeuw.
  En je hoeft geen goed opgeleid persoon te zijn.
  Noch enige uitzonderlijke kennis te hebben,
  Om dit allemaal te begrijpen.
  Het is de intelligentie van het hart, die dit proces doorgrondt.

  Ingebed in de tijdloze evolutionaire puls van alle menselijke wezens:
  Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld.
  Niemand anders kan dit voor joú doen.

  We zoeken nog steeds rekruten,
  Misschien wil jij je bij ons aansluiten,
  Maar misschien ook, heb je dit wel al gedaan.
  Iedereen is welkom,
  De deur staat altijd open.

  ~onbekende auteur~  Bron: www.wanttoknow.nl

  05-04-2014 om 09:10 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Spirituele samenzwering
  24-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notensoufflé
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Een notencake zonder meel, boter en suiker.

  • 400 g gemalen (gemengde) noten

  • 400 g eieren ( 6 grote) gesplitst

  • 1-2 dl (amandel) melk of sojamelk

  • 1/2  koffielepel (Himalaya)zout


  • 1/2 flesje amandelaroma
  • 6 eetlepels (afgestreken) Tagatesse zoetstof

  • 1 koffielepel (afgestreken) wijnsteenbakpoeder  Heteluchtoven voorverwarmen op 150 graden, elektrische oven op 170 graden. 

  Vet de cakevorm in en bestrooi met het notenmeel.

  Klop de eidooiers los met de melk.

  Doe er het notenmeel, de zoetstof, het aroma, het bakpoeder en het zout bij.

  Klop in een andere kom het eiwit goed stijf.

  Schep het eiwit in drie keer door het notenmengsel.

  Vul de cakevorm.

  45 min. bakken.

  Na 30 min. de bovenkant afdekken als deze al bruin is.

  Controleer de gaarheid met een houten stokje.
  24-03-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Notencake, notensoufflé,
  22-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurpruimen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke woensdagavond keek ik naar het consumentenprogramma VOLT op Eén, de Belgische openbare omroep. Ik zeg duidelijk KEEK want het hoeft voor mij niet meer. De laatste tijd stoorde ik me aan de gemanipuleerde reportages waarbij vaak appels met peren werden vergeleken om een vooropgestelde stelling kracht bij te zetten.

  Zo werd in de laatste uitzending gezegd dat Kangenwater hetzelfde zou zijn als kraanwater. Aan het woord was een arts die ze even uit haar praktijk hebben geplukt om iets te verkondigen waar ze toeten noch blazen vanaf weet. “Water is water”, zei ze doodleuk. Ook trok ze het feit dat water kristallen heeft in het belachelijke. Hoog van de toren blazen zonder enige kennis van zaken. Medische claims, onder andere dat door het drinken van Kangen water je diabetes zou verbeteren werd door de presentator als 'gevaarlijk' bestempeld. Voor wie? Uiteraard in de eerste plaats voor de farmaceutische industrie want die moeten dan minder insuline produceren. Wat een schadepost! Stel je voor dat de hele bevolking door het drinken van Kangenwater gezond zou worden. Dan komen er nog veel meer werklozen bij, deze keer onder artsen en verplegend personeel. De hele ziekte-industrie zakt in elkaar. Wat een doemscenario!

  De mainstream media promoten vooral het westerse materialistisch denken. 'Out of the box' past niet in hun plaatje. Alternatieve geneeswijzen worden vaak in een kwaad daglicht gesteld. Hoezo alternatief? Zo zou je beter de moderne geneeskunde kunnen noemen die slechts sinds 150 jaar bestaat. Of zoals dokter Mark Elsen uit Heusden-Zolder het zo mooi verwoordde met 'westerse probeerkunde'. De oosterse geneeskunde kan terugblikken op millennia en wordt nog steeds met succes toegepast. Dat is de oorspronkelijke geneeskunde die gebaseerd is op observatie en ondervinding, niet op kunstmatige proeven waar 'bewijs' voor dient geleverd te worden.

  Indien het 'bewijs' ontbreekt spreekt men van het placebo-effect. So what? Staat er niet in de Bijbel: “Je geloof heeft je gered”? Nog altijd wordt de geest niet betrokken bij het lichaam dat is omgeven door verschillende energetische lagen. In één van die lagen ontstaat ziekte die zich een weg baant naar ons lichaam. Iemand die dit goed kan uitleggen in zijn boek is Franklin Leers: 'De jongen die van suikerziekte genas'.

  Wat is eigenlijk Kangenwater?Kangen betekent in het Japans 'terug naar de bron'. Water is de bron van alle leven. Een watermolecuul bestaat uit één atoom zuurstof en twee waterstofatomen: H2O is de scheikundige formule zoals iedereen wel weet. Waar het om draait is dat bij gezond en levend water uit een bron of smeltwater van een gletsjer in gebieden zonder luchtverontreiniging het water kleinere clusters heeft van 6-8 watermoleculen. Kraanwater heeft clusters van 10-25 watermoleculen. Dat is te meten met de moderne NMR analyse (Nucleair Magnetic Resonance). Verschillende fysische maatregelen kunnen de clustergrootte beïnvloeden. Turbulentie (mechanisch of magnetisch), verdamping, elektrolyse en dergelijke kunnen de clusters openbreken en verkleinen. Druk (in pompen) en stroming (in leidingen) doet clusters samenvoegen, vergroten en verstarren. Het grote voordeel van kleinere clusters is dat ze de zuuroverschotten in ons lichaam beter kunnen opruimen. Ziekte ontstaat door verzuring. Onze hele samenleving is verzuurd. Kijk maar eens naar al die zuurpruimen, azijnpissers, chagerijnen en pesters in je omgeving. Daar word je niet vrolijk van.

  Wie wel blij wordt van Kangen water is Annie Haels uit Hasselt: “Ik drink nu bijna een jaar Kangenwater met een pH van 9,5. Al na een maand had ik geen pijn meer in mijn gewrichten alhoewel ik aan reuma lijd. Vóór ik begon heb ik mijn algemene pH waarde laten meten en dat was 5,5 . Veel te zuur dus. Na vier maanden was het gestegen naar 6,9.”

  Dokter Jo Linmans uit Hechtel behandelt zijn patiënten succesvol met Kangenwater. Hij geeft ook lezingen hierover zoals onlangs in Breda (NL) en binnenkort in Hasselt.

  Het apparaat dat het water ioniseert wordt eenvoudig op de kraan aangesloten en je kan het instellen op vijf pH-waarden al naargelang waarvoor je het nodig hebt. Zo krijgt basisch water een hoger zuurstofgehalte. Kraanwater heeft een pH van 7. Een pH van 2,5 is zuur en wordt gebruikt om te ontsmetten en te poetsen zonder schoonmaakmiddelen. Een pH van 11,5 is erg basisch en lost olie op. Toegegeven, de prijs is even slikken: 2780 euro. Vooralsnog maken vooral therapeuten er gebruik van. Enthousiaste particulieren die het hebben aangeschaft stellen hun deuren open voor vrienden en familie om uit hun vaatje te komen tappen. Proost!

  Bijlagen:
  http://www.kangendemo.com/   

  22-03-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Kangenwater, kraanwater, VOLT, Eén, basisch, zuur, zuurpruimen
  15-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleocrackers

  Paleomeel
  Zelf experimenteren met de verhoudingen tussen zaden, pitten en noten om te proeven wat je lekker vindt.  Minimaal een ingrediënt van elk heb je toch nodig. Er zijn legio mogelijkheden.


  100 g hennepzaad                                                                                                                                                                                            100 g lijnzaad
  100 g sesamzaad
  100 g pompoenpitten
  100 g zonnebloempitten
  100 g gemengde noten of amandelmeel/hazelnotenmeel

  Alles in de keukenmachine malen tot je een meel hebt. Doe het in een voorraadpot. Genoeg om drie keer crackers van te maken als je een heteluchtoven hebt. Dan kan je met twee roosters tegelijk werken.

  Recept paleocrackers

  200 g paleomeel

  2 eieren van ca 50 g nodig of 2 eiwitten en 1 eidooier en 1 eetlepel olijfolie
  1 theelepel Himalayazout of ander echt zout (zie :www.salsamentum.nl )


  Werkwijze
  Kluts de eidooier, de eiwitten en het zout door elkaar.
  Voeg het meel toe. Je moet een stevig deeg bekomen.
  Leg de helft van de deegbal op een vel bakpapier. Daaroverheen een vel keukenfolie.Ga er nu met de deegroller overheen tot je een plat deeg hebt van 2-3 millimeter. Werk de zijranden af met een groot scherp mes. Maak inkervingen hoe groot je de crackers wilt hebben. Na de baktijd kun je ze gemakkelijk op de juiste maat afbreken.Op het tweede vel bakpapier kun je vormpjes uitsteken. Ook leuk om met kinderen te doen.
  Bakken op 150 graden heteluchtoven. Na 15 minuten de roosters eventueel van plaats verwisselen. Het volgende kwartier de oven 20 graden lager zetten en de crackers in de dichte oven laten afkoelen nadat deze is uit gezet. Zo kunnen ze nog nadrogen en worden ze extra knapperig.

  Je kan ze beleggen met hartig of zoet. Ook naturel lekker om mee te nemen als je iets te knabbelen wilt hebben voor onderweg of bij de TV.


  Bij dagelijks gebruik ben je verzekerd van onontbeerlijke voedingsstoffen voor je lichaam.
  Tot de zaden behoren ook boekweit, amarant en quinoa.  Het zijn geen granen. Chiazaad is een superfood uit Midden-Amerika. Maanzaad kennen we van de versiering op broodjes. Pijnboompitten worden meestal gebruikt door salades.

  Bijlagen:
  http://www.paleodieet.org   
  http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/chia-zaad   
  http://www.salsamentum.nl   

  15-03-2014 om 16:20 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Paleomeel, paleocrackers,hennepzaad,lijnzaad,seamzaad,pompoenpitten,zonnebloempitten,noten
  27-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assodem ondersteunt autisten op de werkvloer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Heldere communicatie levert win-win situatie op voor bedrijf en werknemer

  HOUTHALEN-HELCHTEREN- Assodem staat voor ASSinstance On Demand, met een kleine woordspeling naar ASS (autismespectrumstoornis). Twee jaar geleden werd bij Miriam Perrone (33) de diagnose Syndroom van Asperger gesteld. Omdat er voor mensen met autisme lange wachtlijsten in de hulpverlening bestaan, besloot ze om zelf een coachingbureau op te starten. Ze geeft nu voorlichting bij bedrijven om het functioneren van een autistisch persoon toe te lichten teneinde een optimaal werkklimaat te bewerkstelligen.

  “Ik wil graag het clichébeeld over autisme doorbreken want het is vaak onzichtbaar”, zegt Miriam.”Autisme is een medische, diagnostische kapstok, die in het dagelijks leven vooral een negatieve lading heeft gekregen. Bij een autist begint de informatieverwerking bij de details in plaats van bij de grote lijnen zoals bij de doorsnee-mens. Vaak zijn het perfectionisten. Zij nemen taal letterlijk en kunnen bijvoorbeeld grappen en uitdrukkingen, die figuurlijk bedoeld zijn, zoals 'tussen de lijnen lezen', niet begrijpen. Toch zijn er werknemers die op zeer hoog niveau functioneren ondanks hun 'gebruiksaanwijzing'. Volwassenen met het Asperger-syndroom lijken sociaal competent maar zijn dat in wezen helemaal niet. Door middel van imitatie en acteren kunnen ze het gebrek aan sociaal inzicht en empathie verbergen. Ze spelen hun rol met zoveel overtuiging dat ze normaal overkomen."


  Beroepen

  Klinisch psycholoog Tony Attwood zegt hierover: “Er is geen enkel beroep uitgesloten voor mensen met ASS, met de juiste aanpassingen is alles mogelijk. Het stigma is dat het alleen ICT'ers zijn. Maar in werkelijkheid kunnen ze in alle denkbare beroepsgroepen aan het werk. Hoe het werk is ingericht, hoe ze begeleid worden, hoe de collega's er mee omgaan is veel meer bepalend voor het succes dan de inhoud van het werk”.

  Assodem wil iedereen, al of niet gediagnostiseerd met autisme, begeleiden. Ook werkgevers zijn welkom. Via infosessies en consultancy wordt duidelijk hoe men het beste kan omgaan met autisme op de werkvloer. “ Als iemand het vermoeden heeft dat hij ASS heeft kan hij mij mij terecht voor advies,”legt Miriam uit. “Ik denk mee met de persoon in kwestie, geef inzicht in autisme en verwijs hem door naar een psychotherapeut indien nodig. De meeste ziekenfondsen komen hier niet in tussen, alhoewel sommige een beperkte vergoeding bieden. Daarnaast heb ik een volledig openbare Facebookpagina waar iedereen mij vragen kan stellen. Uiteraard kan dit ook anoniem via een persoonlijk bericht.

  Op dinsdag, 11 maart 2014 om 19u30 kan je komen luisteren naar glASShelder, een lezing over autisme. ”Hierin geef ik antwoord op de vraag waarom autisme meer en meer voorkomt. Of lijkt dat alleen maar zo? Is iedereen eigenlijk een beetje autistisch? Of toch niet? Hoe werkt een autistisch brein? En hoe functioneert het niet? Ook is er mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom! Of je nu iemand met autisme bent, iemand met autisme kent of gewoon meer wilt weten.Wie een saaie uiteenzetting over autisme verwacht, zou wel eens heel verrast kunnen zijn.

  Deze lezing gaat door in The Box in de Vennestraat 127 te Genk en kadert in de 'Week van de Ondernemer'. Je auto kan je parkeren aan de Aldi. Als je dan de trap af wandelt en de Vennestraat ingaat, bevindt The Box zich een klein eindje verder aan je linkerkant.
  Inkom bedraagt 3 euro en kan je ter plaatse betalen (liefst gepast geld).

  Houd zeker mijn Facebookpagina en www.startersbazaar.be in de gaten want er zijn die week in The Box nog een heleboel andere interessante dingen te zien en te beleven.

  Wil je graag aanwezig zijn, reserveer dan vooraf via miriamperrone80@gmail.com                                                                       of bel naar 0479/80 21 62."


  Bijlagen:
  http://assodem-auticoaching.weebly.com   
  http://www.facebook.com/assodem.auticoaching    

  27-02-2014 om 22:06 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Assodem, ASS, Syndroom van Asperger, The Box, Miriam Perrone
  19-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrouw die blijft, Ann Thijssen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Na een miskraam wordt Else met haar eentonige leven geconfronteerd. In deze verwarrende periode aanvaardt ze het aanbod om als gouvernante te gaan werken bij een adellijke familie op een landgoed in de buurt van Barjac in Frankrijk. Ze besluit vrij impulsief om haar vriend, familie en veilige omgeving achter te laten. Al snel blijkt dat het beklemmende verleden waaraan ze wil ontsnappen mee de grens overgestoken is, nog meer dan zij vermoeden kan. Er komt een mysterieuze band tussen haar verleden en dat van de adellijke familie aan het licht. Gaandeweg komt Else tot inzichten over haar verleden en wat haar te doen staat met de levens van de mensen die haar omringen. In een adembenemend beeldende en poëtische stijl verbindt Thijssen haar personages zoals sterrenbeelden aan de hemel worden geformeerd. De lezer komt telkens voor verrassingen te staan. Ze bewijst dat de levens van mensen van betekenis kunnen zijn, zelfs na hun dood.  De Bilzense Ann Thijssen (1968) volgde een opleiding in het onderwijs maar werkt al jaren met maatschappelijk kwetsbare mensen.

  De vrouw die blijft is haar debuutroman. Dankzij het posten van korte fragmenten op Twitter werd zij opgemerkt door Uitgeverij Prometheus. Het boek wordt door Knack aangekondigd als "het belangrijkste Vlaams debuut van 2014.”

  Bij boekhandel De Standaard in Hasselt komt zij op zaterdag 1 maart om 15.00 uur vertellen hoe haar roman tot stand is gekomen en houdt ze een signeersessie.        

  Adres: Maastrichterstraat 19. Vrije toegang. Wel inschrijven via ks.hasselt@standaardboekhandel.be of bellen naar 011-22.75.59

  Bijlagen:
  Fragment.doc (37.5 KB)   
  http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=7542#.UwS5ZIU7FNo   
  http://www.youtube.com/watch?v=GkvjvWVyxRI   

  19-02-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Ann Thijssen, De vrouw die blijft
  08-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in HBvL

  08-02-2014 om 11:32 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Annemie Struyf, Via Annemie, Blijf van mijn lijfje
  07-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgave, Elle van Bohemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Erotische verhalen voor vrouwen
  Met Valentijn in het vooruitzicht is dit misschien een leuk cadeau om aan jezelf te geven of te krijgen.
  Het betreft een crowd writing project van vijftien bekende (o.a.Rita Spijker en Maria Genova)  en minder bekende vrouwen. 
  De Heerlense Verena Germeraad heeft eraan meegewerkt. Vanmiddag om 12.50 uur was ze op Radio L1 te horen om het boek te promoten.
  Op 26 maart houdt ze een voorleessessie in de bibliotheek van de Heerlerbaan in Heerlen.

  Win dit boek
  "Wil je kans maken op een bundel vol zinderende erotiek?" vraagt ze. "Deze maand kun je een exemplaar van Overgave winnen. Ik geef er in totaal drie weg. Wat moet je daarvoor doen? Doe jij het, net als ik, ook het liefst in bed of heb jij een andere favoriete leesplek? Laat me dit zo snel mogelijk weten. Mail jouw antwoord uiterlijk vóór 28 februari 2014 naar verenagermeraad@gmail.com
  De twee leukste, origineelste inzendingen worden beloond met een vleugje erotiek. Je krijgt ten laatste 2 maart persoonlijk bericht.

  Overgave
  De verhalen in Overgave zijn divers. Ze zijn erotisch, grappig, ontroerend, spannend en soms schaamteloos. Erotische fantasieën van vrouwen, geschreven door vrouwen voor vrouwen. De verhalen zijn met hart en ziel geschreven, wetende dat de opbrengst ten goede komt aan de stichting Viva la Donna. Die wil de levenskwaliteit van vrouwen met kanker verbeteren. Het boek kost slechts 10 euro.

  Elle van Bohemen

  Elle = ze/zij
  Bohemen = vrijgevochten personen met een niet-traditionele levensstijl
  Elle is een pseudoniem waarachter maar liefst vijftien vrouwen schuilgaan.

  Bijlagen:
  Radio L1 Verena Germeraad.WAV (5.5 MB)   
  http://https://www.facebook.com/photo.php?v=512001342250774   
  http://www.uitgeverijpassage.nl   
  http://www.verenagermeraad.nl   
  http://www.vivaladonna.nl   

  07-02-2014 om 21:17 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Verena Germeraad, Overgave, Elle van Bohemen
  06-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf van mijn lijfje, Annemie Struyf en Johanna Laurent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Verhalen over genitale verminking bij meisjes.

  Vrijdag 7 februari van 12.00 tot 13.00 uur vindt de boekpresentatie plaats in Munt 6 te 1000 Brussel.

  Vandaag was het eerste deel en volgende week is het tweede deel van de uitzending 'Via Annemie' over genitale verminking  op Eén om 20.35 uur.

  Johanna Laurent is de dochter van Annemie Struyf. Zij is pas afgestudeerd als historica en journaliste.


  Over het boek

  'Waarom?' vraag ik aan de dochter.

  'It's tradition', zucht ze.

  'Waarom?' vraag ik aan de moeder.

  'It's our culture.'

  'Waarom?' vraag ik aan de vader.

  'Geen enkele man wil een onbesneden vrouw.'

  'Waarom?', vraag ik aan de besnijdster.

  'Het is mijn job, het is mijn plicht.' Tijdens de tv-opnames van haar programma Via Annemie ontdekt Annemie Struyf dat in Kenia nog steeds massaal veel jonge meisjes op gruwelijke wijze worden besneden. Elke dag opnieuw worden er op afgelegen plekken honderden meisjes in vreselijke omstandigheden verminkt.Verontwaardigd om zo veel verborgen onrecht stort Annemie haar hart uit bij haar dochter Johanna. De pas afgestudeerde journaliste is verbolgen, trekt op onderzoek uit in België en ontdekt dat genitale verminking ook bij ons een taboe-onderwerp is. Ze ontmoet meisjes en vrouwen die hun land ontvluchtten om te ontsnappen aan de mutilatie, maar bovendien blijkt dat zelfs in het westen jonge meisjes in het grootste geheim besneden worden... 

  Annemie Struyf

  Annemie Struyf is journaliste, schrijfster, tv-maker en moeder van vijf kinderen. Zij publiceerde ophefmakende reportages in toonaangevende bladen, en sleepte op die manier heel wat journalistieke prijzen in de wacht. Vanaf 2002 publiceert zij verschillende bestsellers: A la limite (2002), Insjallah mevrouw (2004) en Mijn status is positief (2005) en Ladies first & First Ladies beheersen onafgebroken de boekentoptiens. Ook in de tv-wereld leidt haar journalistieke talent tot hooggewaardeerde en veelbesproken reportages. 

  GVA

  24/12/'13- Media & Cultuur- Annemie Struyf begaf zich voor het VRT-programma 'Via Annemie' al meermaals op glad ijs. In de dubbele aflevering ‘Blijf van mijn lijfje’, trok ze naar Kenia voor een reportage over illegale besnijdenissen. Annemie ziet hoe de vrouw die de besnijdenissen uitvoert huizen binnenglipt en haar werk doet. Daar zou ze naar eigen zeggen bijna vermoord zijn.

  “Eerst probeerden we de besnijdenissen zonder verborgen camera te filmen. Ik zag hoe mannen die de boel met machetes in de gaten hielden, opgehitst raakten door onze aanwezigheid. Mijn begeleider fluisterde me toe dat ze zeiden dat ze mij gingen doden. Ik voelde geen angst en bleef gelukkig kalm. Ik denk dat ik uiteindelijk voor hen niet zo belangrijk was omdat ik een vrouw ben. Dat gegeven redde mijn leven al meerdere malen in dat soort landen. (lacht)

  Zij-kant

  Tijdens de opnames van haar programma ‘Via Annemie’ ontdekt Annemie Struyf dat in Kenia nog steeds massaal veel jonge meisjes op gruwelijke wijze worden besneden. Hun schaamlippen en clitoris worden geheel en gedeeltelijk weggesneden. Hun vagina wordt nagenoeg volledig dichtgenaaid. Zij moeten de ingreep onder vreselijke omstandigheden ondergaan.

  Annemie stortte haar hart uit bij haar dochter Johanna. De jonge journaliste trekt verbolgen op onderzoek uit in België en ontdekt dat genitale verminking ook bij ons voorkomt. Het boek ‘Blijf van mijn lijfje’ verzamelt de verhalen van meisjes en vrouwen die hun land ontvluchtten om te ontsnappen aan de verminking, van jonge meisjes die zelfs in het westen in het grootste geheim besneden worden…

  Annemie Struyf schuwt controversiële onderwerpen niet. Eerder publiceerde ze boeken over het leven van Afghaanse vrouwen, over seropositieve mensen en over de islam. zij-kant is blij dat ze nu genitale verminking op een toegankelijke manier onder de aandacht brengt. De praktijk lijkt weinig met religie te maken te hebben, maar alles met machtsverhoudingen en scheefgetrokken schoonheidsidealen. In onze vorming BIMBO tonen we ook de gevaren en maatschappelijke context van verschillende vormen van ‘body modification’.

  Mijn visie

  Dit gaat over geweld tegen vrouwen in de ergste vorm. Meisjes vanaf 6 jaar moeten deze gruwel ondergaan. Omdat ze later geen genot mogen kennen...


  Bijlagen:
  http://www.zij-kant.be   
  www.muntpunt.be   

  06-02-2014 om 23:16 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Vrouwenbesnijdenis, genitale verminking
  03-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heropening Bed & Breakfast Villa Nostra

  PAAL 02/02/2014- Peggy Vanbergen (44) is de nieuwe eigenaresse van B & B Villa Nostra in de Holststraat 25. Afgelopen weekend had ze opendeurdag. Van buiten lijkt de wit geverfde woning op een voormalige langgevelhoeve. Aan de zijkant is er gratis parkeerplaats voor de gasten en de tuin heeft genoeg privacy. De kamers met balkon of terras bieden een landelijk uitzicht. De golfbaan en Paalse Plassen liggen op een steenworp afstand, evenals het fietsroutenetwerk.

  Binnen is het verrassend ruim. Na binnenkomst ligt links de ontbijtruimte, centraal de hal met toiletten en rechts twee gastenkamers met de namen Emocion en Sensation. Deze heeft een sauna. Ondertussen kan je TV kijken door een raam dat boven het bed hangt.

  Boven zijn drie nog grotere kamers die de namen Tendresse, Sentimento en Feeling dragen. Deze laatste beschikt over een infraroodsauna. De ruimten zijn zeer smaakvol ingericht in Long Island en cottage stijl en er zijn natuurlijke en duurzame materialen gebruikt.

  Op elke kamer staat een Nespresso koffiezetapparaat en kan je thee zetten. Ook is er een koelkastje en een bar aanwezig. De prijs-kwaliteitverhouding is correct voor dit prachtige pand dat pure klasse uitstraalt. De goedkoopste kamer kost 100 euro en de duurste 175 euro voor twee personen per nacht.

  “De kamers boven zijn drie jaar geleden ingericht”, zegt Peggy. “Die van beneden zijn pas een jaar oud. Alles is gedaan door een interieurarchitecte en dat is duidelijk te zien. Door de week mik ik op zakenlui en in het weekend op koppels die een uitje willen.”

  Peggy was 11,5 jaar management assistente bij Bio Racer. “ Ik wilde al langer een B & B, eigenlijk in Frankrijk, maar dit is nog beter”, glundert ze. “Ik woon slechts op een kilometer afstand. Zoon Maxime (20) is kapper en dochter Michelle (17) studeert bio-esthetiek. Wie weet komt hun kennis hierover nog van pas voor de B & B.”

  Voor info: 0032-475-58 73 76

  Bijlagen:
  http://https://www.facebook.com/pages/BB-Villa-Nostra/159715500745210?fref=ts   
  http://www.villa-nostra.com   

  03-02-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:B & B Villa Nostra, Bioracer
  28-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In een sluier gevangen, Betty Mahmoody
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Samenvatting

  Als Betty na een lange vlucht aankomt op het vliegveld van Teheran realiseert ze zich dat deze reis een grote vergissing is. Ze kijkt naar zichzelf in de spiegel en ziet een vrouw die op de rand van instorten balanceert. Hoe kon het gebeuren dat ze, negenendertig jaar oud, totaal geen greep meer op haar leven had?

  De Amerikaanse Betty trouwt met de Iraanse Moody, ze krijgen een dochtertje, Mahtob, en zijn gelukkig. Totdat ze Moody's familie in Teheran bezoeken. Dan ontpopt Moody zich tot een gewelddadige man en moet ze zich aan zijn grillen en strenge regels onderwerpen. Een vakantie verandert in een hel. Anderhalf jaar lang zit ze met de kleine Mahtob gevangen in een onbekend land, totdat ze eindelijk iemand bereid vindt om hen het land uit te smokkelen. Het begin van een levensgevaarlijke tocht door de bergen.


  Mijn recensie

  Zomer 1994- Ik krijg het boek te leen van mijn nicht Mieke die twee jaar ouder is dan mij. Ze vindt dat ik het ook moet lezen. Met ons gezin ga ik op vakantie en neem het mee. Vanaf de eerste pagina's grijpt het me bij de keel. Het leest als een thriller maar het is bittere realiteit. Een vrije westerse vrouw komt terecht in een vijandige omgeving waar ze continu bewaakt wordt door de familieleden van haar man. Geestelijke en lichamelijke mishandeling zijn aan de orde van de dag. Ik heb zo te doen met Betty dat ik het boek halverwege sluit en niet meer verder kan lezen. Ik beslis dat ik de rest bewaar voor thuis zodat ik nog van mijn vakantie kan genieten.

  Het is twintig jaar geleden dat ik dit boek heb gelezen maar haar verhaal blijft levendig in mijn herinnering. Het heeft een onuitwisbare indruk op mij nagelaten.  Bloedstollend wat deze vrouw heeft moeten doorstaan!  Zal ze ooit uit deze nachtmerrie ontwaken? Betty's gevoelens slaan om van verbijstering naar paniek en woede tot alleen nog haat overblijft. Ze wil kost wat kost aan deze gruwel ontsnappen en zet een doelgerichte strategie uit.  Vluchten is de enige weg. Uit liefde voor haar kind verricht ze bovenmenselijke inspanningen en maakt ze talrijke ontberingen mee. Deze vrouw is een heldin. 


  De schaduw van mijn vader

  Nu heeft haar dochter Mahtob het vervolg geschreven in 'De schaduw van mijn vader'. Bij het uitpakken van verhuisdozen vindt Mahtob een oud album met foto's gemaakt door haar vader. Hoe anders zou haar leven verlopen zijn als ze niet met haar moeder had weten te vluchten uit Iran?


  Recensie redactie bol.com

  De moeder van de schrijfster, de Amerikaanse Betty Mahmoody, schreef de internationale, verfilmde bestseller 'Not without my daughter' over haar gedwongen verblijf in Iran en de vlucht met haar dochter Mahtob. Dit is het verhaal van Mahtob (1979) zelf. Mahtob en haar ouders gaan in augustus 1984 voor twee weken op vakantie naar Iran, het land waar haar vader Moody vandaan komt. Maar Moody besluit om niet meer terug te keren naar Amerika en hij houdt Mahtob en Betty in gijzeling. Begin 1986 weten ze te ontsnappen en keren naar Amerika terug. Hier leven ze jarenlang in angst voor vergelding van Moody. Betty en Moody zijn niet gescheiden en hij zou Mahtob mee kunnen nemen naar Iran. Als het boek van haar moeder een internationale bestseller wordt, reizen Mahtob en Betty de hele wereld af. Mahtob, die met een grote tegenslag te maken krijgt als bij haar de auto-immuunziekte lupus wordt geconstateerd, is altijd op haar hoede voor haar vader. Moody overlijdt in 2009. Hij heeft dan nog geprobeerd om in contact te komen met Mahtob. Voor haar is hij echter al overleden op de dag waarop hij haar en Betty zei dat ze niet terug mochten gaan naar Amerika. Vlot geschreven persoonlijk relaas waarin Mahtob vertelt hoe ze in staat was haar trauma te overwinnen en nu een normaal leven kan leiden.


  Bijlagen:
  Mahtob Mahmoody.jpg (137.2 KB)   

  28-01-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:In een sluier gevangen, Betty Mahmoody
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde varkenswangetjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Klik op de foto voor een vergroting.
  Benodigdheden voor 2 personen:

  - 4 varkenswangetjes
  - peper en zout
  - braadvet
  - 1 maggiblokje
  - 1 grof gesneden ui
  - 1 wortel in plakjes
  - 1 schijfje knolselder in staafjes
  - 1 laurierblad
  - takje tijm
  - 1 dl water
  - 1 dl donker bier
  - mosterd of azijn

  Bereiding:

  - Kruid de varkenswangetjes en bak ze aan in de pan. Haal ze eruit en smoor de ui glazig. Doe er de wortel en de knolselder bij. Giet het vocht in de pan samen met het maggiblokje, het laurierblad en de tijm. Leg de wangetjes erbij en laat het ruim 1,5 uur stoven. Breng op smaak met een beetje mosterd of azijn.
  - Lekker met opgebakken aardappelen en witloofsalade.

  28-01-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Gestoofde varkenswangetjes
  27-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leef alsof alles een wonder is
  LEUVEN- 23/10/2013- Getuigenissen van bijzondere mensen
  Dit boek kreeg ik van mijn tante Monique toen we in 'Het Geheim' een afspraak hadden. Zij had het weer gekregen van een oom van de schrijfster. Anne Bovyn (40) is verpleegkundige en freelance journaliste in West-Vlaanderen.
  Ze heeft het boek in eigen beheer uitgegeven omdat ze niet wilde dat er iets aan de teksten en foto's zou veranderd worden.
  Twaalf totaal verschillende mensen vertellen hun verhaal in dit boek. Het meest inspirerende vond ik dat van journaliste JennieVanlerberghe (67) die erg begaan is met het lot van vrouwen over de hele wereld. Als kind al had ze een groot gevoel voor rechtvaardigheid en ze vond het niet juist dat haar broers nooit een hand hoefden uit te steken in het huishouden. "Vrouwen zijn geen meid, geen serveuses", zegt ze. "Als je een beroep hebt geleerd kun je zelf geld binnen brengen en dat dwingt respect af. Het draagt bij tot zelfrespect en een gevoel van eigenwaarde. Dat is wat vrouwen over de hele wereld nodig hebben: RESPECT.
  Haar werk bracht haar naar Kroatië, Bosnië en Afghanistan waar ze met de ellendige situatie van vrouwen werd geconfronteerd.
  'Mothers for Peace' is de organisatie van Jennie die zeker nog tot 2014 actief blijft in Afghanistan. "Dat vrouwen daar niemand zijn, zit er duizend jaar ingebakken. Een opstandig vrouwtje uit Ieper zal dat niet veranderen", besluit ze.

  Het boek is te bestellen bij :
  anne.bovyn1@telenet.be
  0032-474-77 17 91
  Bijlagen:
  http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/anne-bovyn-uit-lo-bundelt-bijzondere-getuigenissen-in-leef-alsof-alles-een-wonder-is/article-4000403769942.htm   
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130927_00763043   

  27-01-2014 om 22:46 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Getuigenissen , Anne Bovyn, Mothers for Peace
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verhaal in 55 woorden.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bedperikelen
  Mijn nachtrust is er tijdelijk vandoor. Na vijftien jaar is hij plots vertrokken. Mèt het leeggelopen waterbed. Een maand lang mag ik matrassen uitproberen. Na korte nachten op een plank- lijkt het wel- ben ik suf en lusteloos, heb ik rugpijn en zie donkere kringen onder mijn ogen. Ik wil mijn zachte bed terug !

  Bijlagen:
  http://www.schrijverspunt.nl/55-woorden   

  27-01-2014 om 20:57 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Schrijfcursus
  Tags:Bedperikelen, nachtrust, waterbed, matrassen
  07-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitverkochte zaal op eerste Schrijf!evenement van Boekschrijven.nl

  UTRECHT-04/01/2014- Het eerste schrijverssymposium Schrijf!2014 van Boekschrijven.nl is een groot succes. Place to be: een sfeervolle oude kerk met de naam 'Zaalverhuur7' in de Boothstraat. 185 deelnemers worden verwelkomd met een gratis kop koffie of thee. Daarna zoekt iedereen een zitplaats uit in de Grote Zaal die volstaat met rijen stoelen voor het podium. Ik neem plaats op de tweede rij uiterst links, naast een jonge mannelijke collega.

  Koen van Huijgevoort is oprichter van Boekschrijven.nl en uitgever van Cursusschrijven.nl. Als organisator mag hij de spits af bijten met de keynote: Willen schrijven.Waar gaat het bij het schrijven om? Schrijven als passie of om te willen publiceren? Daar moet het publiek over nadenken.

  Schrijver en schrijfcoach David Mulder geeft het seminar: Eerste pagina van jouw boek. Hij legt uit hoe het schrijfproces verloopt en demonstreert hoe ontdekkend schrijven werkt. David wil enkele onderwerpen horen en kiest dan voor het café waar een verlegen man zit. Samen bouwen we aan de eerste regels en alinea's. De locatie, het personage, het thema en de situatie begint te leven. De deelnemers hebben er schik in.

  De rondbuikige Nanda Huneman- in blijde verwachting- wil ons laten ontdekken wát we willen schrijven. We moeten onze schrijfwens serieus nemen en tot actie overgaan. Daarvoor is lef en ondernemingszin nodig. We maken een verlanglijstje- nee niet voor Kerst – en visualiseren wat we over precies een jaar willen gerealiseerd hebben. Daarvoor schrijven we een verhaal met een terugblik op het jaar 2014. Wat voor schrijver willen we zijn? Bedenk een metafoor. Het realistische brein is altijd in conflict met het droombrein. Dat moeten we dus uitschakelen. We maken een plan van aanpak met haalbare doelen.

  Schrijfwedstrijd

  Tussendoor wordt de winnaar van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt. Opdracht was een jeugdverhaal met 500 woorden te schrijven. De gelukkige is Edy van de Midde die zijn verhaal mag komen voorlezen. “Ik moest gewoon even plassen”, klinkt het verontschuldigend. Hij vertelt over een tor die hij in de pisbak bijna had weggeschoten met zijn straal. Hij mocht op veel bijval rekenen en nam de gewonnen schrijfcursus blij in ontvangst.

  Acquirerend redacteur bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Willemijn Tillmans somt de do's en dont's op bij het toesturen van je manuscript. Voeg een synopsis bij. Ook de context is belangrijk zoals je schrijfverleden en of je beroepsmatig schrijft. De beoordeling van het manuscript laat enkele maanden op zich wachten omdat ze heel veel toegezonden krijgt. Ga dan niet tussendoor bellen of mailen.

  Revolutionair is de twee jaar geleden gelanceerde crowdfundingwebsite TenPages.com. De auteur plaatst de eerste tien bladzijden van zijn boek online en laat het door lezers beoordelen. Die kunnen dan aandelen van vijf euro per stuk kopen. De auteur krijgt vier maanden de tijd om 2000 aandelen te verkopen. Het is wel van belang om daarna de juiste uitgever te zoeken. Alle aandeelhouders krijgen in het boek een eervolle vermelding.

  Inez Risseeuw helpt ons over de schrijfdrempel heen. We moeten non-stop tien minuten schrijven en telkens als we afgeleid worden door een negatieve gedachte die meteen noteren. De foute personages of bedenkingen worden verder uitgewerkt.

  Debutanten

  Dan is het tijd voor de drie debutanten van TenPages.com: Ria Schopman, Gerard van De Schootbrugge (Gerard Espunt) en Brenda Beukering. De Hagenese Ria Schopman kende ik al van Facebook en Schrijverspunt.nl. Leuk om haar nu eens in het echt te ontmoeten. Haar eerste boek 'Alea' komt uit in maart bij uitgeverij De Brouwerij/brainbooks. Het is een psychologische roman over een meisje dat naar een eiland vlucht.

  Gerard Espunt uit Hilversum heeft het spannende jongensboek 'Zwerg' geschreven en uitgegeven bij kinderboekenuitgeverij 'De Vier Windstreken'. Archeologie en bijzondere vondsten die hij vroeger met zijn zoon deed, vormden de aanzet tot het verhaal.

  Voor Brenda Beukering heb ik buitengewone interesse omdat zij een autobiografisch relaas heeft geschreven. In 2007 wordt zij plotsklaps weduwe en blijft achter met twee kleine kinderen. “Twee jaar na het overlijden van mijn man heb ik mijn dagboek hierover in verhaalvorm gegoten”, zegt ze. 'De binnenkant van verdriet' zag een half jaar geleden het levenslicht bij Uitgeverij van Brug.

  Party

  Tijd om op het nieuwe jaar te klinken en te netwerken. Ik heb nader kennis gemaakt met mijn buurman Reda Aitihda uit Breda die ook freelance journalist blijkt te zijn.

  Mijn buurvrouw Rianne Uijtdewillegen uit Roosendaal kende ik al van Facebook. Zij wil eveneens haar familiekroniek schrijven. Bij de schrijfwedstrijd behaalde ze een vierde plaats met 'Sneeuw en chocolademelk'.

  De vrouw die voor mij zit heet Ishwari en is de pleegdochter van journalist en schrijver Van Teylingen. Zij wil autobiografische elementen verwerken in een roman.

  Ria Schopman stelt me voor aan Krista van der Hulst die haar chicklit 'Dwaze dates en echte liefde' in februari gepubliceerd ziet bij Uitgeverij Zilverspoor. De Utrechtse behaalde de vijfde plaats bij de schrijfwedstrijd met 'De vlucht'.

  Brenda Beukerink, wiens boek ik al heb aangeschaft, signeert het voor mij en ik beloof het eerst te lezen alvorens ik contact opneem voor een interview. Haar thuisbasis ligt in Amstelveen.

  De boekenmarkt wordt druk bezocht. Ook ik kan me weer niet inhouden en verlaat met de Schrijfbijbel in de hand de kerk, terug richting zuiden.


  Fotoreportage: op mijn Facebookpagina:  https://www.facebook.com/riacoeckelberghs

  Links: ikzelf     Rechts: Ria Schopman
  Vlnr: presentatrice Geerteke van Lierop, Ria Schopman, Gerard van De Schootbrugge( Gerard Espunt) en Brenda Beukering.

  Bijlagen:
  http://www.boekschrijven.nl   
  http://www.tenpages.com   
  https://www.facebook.com/riacoeckelberghs   

  07-01-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Utrecht, Schrijf, schrijverssymposium, Tenpages, Zaalverhuur7,Boekschrijven.nl, Cursusschrijven.nl
  06-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswensen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen DRIEKONINGEN- Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Schrijven zal mijn grootste drijfveer zijn en blijven.
  Van krant naar tijdschrift naar boek. Ik evolueer en groei. Kom steeds dichter bij mezelf. En dat voelt goed.

  Bijlagen:
  Solo.jpg (74.1 KB)   

  06-01-2014 om 11:35 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Krant, tijdschrift, boek, schrijven, kansen, drijfveer, groei
  12-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statusupdate
  5 jaar lidmaatschap persbond VVJ.

  Toplijsten Bloggen.be:
  September 2013:  eerste plaats categorie Columns
  Oktober 2013    :  tweede plaats categorie Literatuur
  November 2013 :  eerste plaats categorie Publiciteit/Media
  12-12-2013 om 11:14 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Statusupdate, persbond, blog, categorie, columns, literatuur, publiciteit, media
  08-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miriam Perrone schrijft eerste roman 'Ik zal leven'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 15/11/2013- Miriam Perrone (33) werd in 2004 op een ochtend wakker met een verhaal in haar hoofd. Ze ging aan haar computer zitten schrijven en hield pas na 11 uur op. Het leek op een filmscript dat zich afspeelde tijdens de Tweede wereldoorlog. Ze is er voor naar Dachau gereisd om de historische feiten te verifiëren. Als beginnend auteur vond ze het beter om er een roman van te maken en heeft ze het herschreven.

  “Het verhaal gaat over een echtpaar dat aan de Bodensee woont, een meer op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland”, vertelt Miriam. “Tijdens een boottochtje met hun dochtertje Céleste (3) op het meer steekt er een hevige storm op. De boot kapseist en Linde, de vrouw van Patrick slaat over boord. De zoektocht van enkele dagen levert niets op. De politie denkt dat zijn vrouw verdronken is. Ze wordt dan ook dood verklaard. Wat hij niet weet is dat Linde in Duitsland aanspoelt en op het strand door een visser wordt gevonden. Ze heeft een flinke hoofdwond en is haar geheugen kwijt. Na een jaar begint Linde er een nieuw leven als Sarah Neue. Negen jaar later in 1945 ontmoet ze haar man weer maar ze herkent hem niet. Patrick, die dan kampcommandant is, laat haar arresteren omdat haar papieren niet in orde zijn en omdat ze een joodse naam heeft. Dit is de enige manier om haar bij zich te hebben.”

  Achtergrond

  “Ik heb heel wat opzoekwerk gedaan, geschiedenisboeken gelezen en documentaires bekeken.

  De historische feiten zijn correct maar de personages zijn verzonnen. Met een fotograaf en enkele modellen ben ik naar Dachau gereisd om alles op foto vast te leggen voor mijn boek.
  “
  Miriam is Belgische met Italiaanse roots, zoals zovelen hier in de mijnstreek. Van opleiding is
  ze docente Nederlands en geschiedenis en geeft les aan een middelbare school.

  “Ik werk voor een uitzendbureau. Daarnaast ben ik bezig met een eigen bedrijf op te starten. Het heet Assodem en verleent administratieve diensten op maat. Ik geef ook lezingen bij bedrijven over autisme. Elk bedrijf heeft wel zo iemand in dienst. Zelf heb ik een autismespectrumstoornis. Ik wijs hun erop hoe je het beste met autisme kunt omgaan. Het levert voor werkgever en werknemer een win-winsituatie op.

  Als kind schreef ik al graag sprookjes en verhaaltjes. Nu ligt er een manuscript in de la waar ik niet aan verder ben gegaan vanwege mijn drukke werkzaamheden. Onlangs heb ik nog een tweede bachelordiploma gehaald in avondonderwijs.

  Het weekend besteed ik het liefst aan mijn twee dochters (6 en 4) en mijn man."

  Het boek is in eigen beheer uitgegeven en kost 15 euro.

  Te bestellen bij de auteur via de website: www.ikzalleven.be


  Bijlagen:
  http://www.assodem.weebly.com   
  http://www.ikzalleven.be   

  08-12-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Miriam Perrone, Ik zal leven
  06-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfportret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HASSELT- 05/12/2013- Spiegeltje spiegeltje aan de wand...Tijdens de zevende les mochten we onszelf eens goed bekijken. Daarvoor had onze docente op iedere tafel een spiegeltje in tegelvorm neergelegd.

  Eerst leest ze ons voor uit 'Dagboek van een dichter'. Bij Leonard Nolens is elke alinea een verhaaltje. In 'Laat alle deuren op een kier' neemt hij in het gedicht 'Roes' afstand van zichzelf door in de derde persoon enkelvoud te schrijven.

  Al onze uiterlijke kenmerken moeten we opschrijven, niet alleen van ons gezicht maar van ons hele lichaam.” Met of zonder kleren? vraagt Staf. “Ik wist dat die vraag zou komen!”, lacht Ingeborg. “Dat mag je zelf bepalen.” Gegniffel in de klas.

  “Daarna keren we ons naar binnen en beschrijven de karaktereigenschappen, ook de eventueel tegenstrijdige. Wat vind je belangrijk in je leven? Is dat je beroep? Hoe drukt zich dat uit? Wat is de kern van jouw identiteit? Wat is jouw leidraad? Waar sta je nu voor? Wat zijn je dromen, wensen en verlangens? Wat voel je als je naar jezelf kijkt”? dicteert Ingeborg ons de vragen.

  We mogen een totaal portret schetsen of een deel ervan uitvergroten. Ik kies voor het laatste, terwijl de rest van de klas het op het eerste houdt. Enige voorwaarde is dat het over het NU gaat en niet over het verleden.

  Hendrik merkt op dat je in Het Stadsmus-het stadsmuseum- in Hasselt in verschillende spiegels kunt kijken en er dan steeds anders uitziet. Hij schrijft zijn verhaal in de wij-vorm. Hendrik en zijn spiegelbeeld zijn aan het woord.

  Ingeborg is onder de indruk van onze schrijfsels. Thuis mogen we het verder uitwerken.


  Bijlagen:
  http://www.hetstadsmus.be   

  06-12-2013 om 22:02 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfcursus
  Tags:Zelfportret,spiegel,uiterlijke kenmerken, karaktereigenschappen


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  domeinen
  www.bloggen.be/domeine

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!