Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
  • De waarheid
  • Grenswetenschap
  • Groene Evelien
  • Orbhunter
  • Goed nieuws
  • Welzijn
  • Robbert Vandenbroeke
  • I want to know it
  • Niburu
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
  • zomaar
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • groeten uit overmere
  • Een fijn pinksterweekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fjos
    www.bloggen.be/fjos
    RiCo Journalistiek
    Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw jeugdhuis De Zool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de foto voor een vergroting van het interieur in het café.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Jeugdhuis De Zool
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdvereniging De Zool viert 12de verjaardag in nieuw gebouw, HBvL

    HELCHTEREN 04/08/2012-  Bij de heropening van het oude gemeentehuis van Helchteren mocht  het bestuur van jeugdhuis De Zool de bezoekers verwelkomen op de receptie en de rondleiding. Katrijn Gijbels (23) is het enige vrouwelijke bestuurslid en houdt zich goed staande tussen de overige 19 mannelijke leden. “Ik ben er sinds een jaar bij “, vertelt ze. “We zijn een grote vriendengroep en lid van de Chiro.” De nieuwe Zool oogt fris, strak en modern en heeft beneden een café en een feestzaal gescheiden door een wand. De twee bestuursleden  Sander en Thijs tekenen samen met jeugdconsulent Dries Vandebeeck de overeenkomsten. De plaatselijke kunstenares Linde Hermans ontwierp het monument voor het nieuwe gebouw, een investering van een miljoen euro. Boven zijn de klaslokalen voor de teken-en muziekacademie die in september in gebruik worden genomen.  “Vanavond moeten we werken”, zegt het bestuur.” Op de fuif wordt binnen muziek gedraaid voor de jeugd en buiten treden bands op voor de ouderen.”






    12-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Jeugdhuis De Zool,
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportstraat verwelkomt Jacko Soors na pelgrimtrail van 3095 kilometer

    HELCHTEREN  04/08/2012 -De hele Sportstraat was zaterdag versierd om hun held Jacko Soors te verwelkomen na een afwezigheid van vier maanden. Zo lang heeft zijn voettocht naar Santiago de Compostela heen en terug geduurd. Na 67 dagen  was de eerste blaar zichtbaar- niet aan zijn voeten maar aan zijn hand- door de wandelstok. Op dag 92 kwam hij in het pelgrimsoord aan na veel slecht weer te hebben getrotseerd. Desondanks nam hij na enkele dagen rust het besluit om toch te voet huiswaarts te keren. De laatste 15 kilometer legde hij af met zijn GR5-wandelvrienden. “Ik had wel op een paar mensen gerekend, maar dit was buiten alle verwachting, een kippenvelmoment”, zegt Jacko. Een kleine 100-tal sympathisanten vormde het ontvangstcomité. “Na 126 dagen slaap ik weer eens met mijn vrouw naast mij.” Bruingebrand en vermagerd door dit avontuur kan Jacko op een onvergetelijke ervaring terugkijken. ”De sportfiguur van het jaar is nu wel gekend”, klinkt het .


    Bijlagen:
    http://jackocompostela.wordpress.com   

    10-08-2012 om 22:37 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Jacko Soors, pelgim, Santiago de Compostela
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





    10-08-2012 om 22:30 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Jacobs bijt de spits af tijdens muziekfestival Zomernoten, HBvL

    HOUTHALEN  29/07/2012 - De toeristische dienst is er wederom in geslaagd heel wat inwoners naar het John Cuppensplein te lokken voor de optredens van artiesten van eigen bodem. Pianiste Eva Jacobs (22) opende met een klassiek stuk  dat overging in het nummer ‘Shine’. Iedereen luisterde gefascineerd naar het mooie stemgeluid van de al even mooie dame.  “Ik kom uit een muzikale familie”, zegt Eva. “Mijn vader is pianist en zelf  ben ik al vanaf mijn derde jaar  met muziek bezig. Toen ik 13 was begon ik met  zingen en songwriten. Ik heb acht jaar muziekacademie gevolgd en heb een jaar jazzpiano in Antwerpen gestudeerd. Via een oom die in de muziek zit kon ik in de studio van Das Pop in Gent mijn eerste album opnemen dat onlangs is verschenen. Producer Wouter Van Belle heeft de CD afgewerkt. Daar staan allerlei nummers op  van piano en zang tot soul, pop, gospel, rock en reggae. Mijn deelname aan de Voice van Vlaanderen heeft me een duwtje in de rug gegeven.” Presentator en zanger Wim Vandereyken mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.





    Bijlagen:
    http://www.eva-jacobs.be   

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Eva Jacobs, Zomernoten
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontstressen in het Duitse Weser Bergland

    BRAKEL  23/07/2012 -  Brakel is een idyllisch dorp gelegen in het Weser Bergland dat grenst aan het Teutoburger Wald op 350 kilometer van Houthalen. De steden Höxter en Paderborn zijn dichtbij. De rivier de Nethe kabbelt er rustig doorheen. In 1994 vertrokken hier voorgoed de Belgische militairen van de 43e Artilleriebataljon  en lieten bij de bevolking een grote leegte achter. Zij brachten immers leven in de brouwerij. Veel BSD –kinderen (Belgische Strijdkrachten in Duitsland) die hier zijn opgegroeid beschouwen Brakel dan ook als hun Heimat en zijn er gebleven. Ondernemer  Vandewalle en zijn Duitse vrouw,  die café Frech-Dachs uitbaten, ontvangen regelmatig Vlaamse klanten. Dat zijn dan weer vrienden en familie van de emigranten. Wilfried Watteeuw heeft de Duitse opleiding voor verpleger gevolgd en werkt al ruim 35 jaar in het plaatselijke ziekenhuis. Eddy Vanloo kon na zijn militaire loopbaan als vrachtwagenchauffeur aan de slag.  Zo zijn er nog legio verhalen van vijftigers die hun stek tussen de inwoners hebben gevonden. “Ik schat dat het er ongeveer dertig zijn, alleen al in Brakel”, zegt Rainer Wölk die met de Belgische kinderen is opgegroeid. “Sommige zijn in de naburige dorpen terecht gekomen.”

    Kaiserbrunnen

    Vanaf zaterdagmiddag lijkt het dorp wel uitgestorven maar iemand die absolute rust zoekt is hier aan het juiste adres.  Luchtkuuroord Brakel beschikt  over een  bron  waar iedereen gratis ijzerrijk water kan tappen aan de Kaiserbrunnen, gelegen in een dal in het bos. Er zit zelfs natuurlijk koolzuur op. In de twee vijvers waar eenden in rondzwemmen mag je ook vissen met vergunning .Voor degenen die toch een beetje  actie willen is er minigolf.

     Waar vroeger de kazerne op het hoogste punt lag, is een generatiepark in de plaats gekomen. Aan de ene kant staat een bejaardenhuis, opgedeeld in verschillende blokken die elk een andere naam hebben. De overzijde is ingericht voor het jonge volk met een klimmuur, zandbak, skatepark en sportvelden. Wandelpaden doorkruisen het hele terrein en overal staan zitbanken om uit te rusten of te picknicken. Van daaruit kan je genieten van het uitzicht over de bossen, akkers en weiden waar de koeien van Franz Brinkmann liggen te grazen. Deze bioboer is de laatste generatie van een 1000 jaar oud geslacht land-en veeboeren.” Omdat de gemeente geen boerenbedrijf meer in de stadskern duldde, moest mijn  vader verkassen en kreeg een stuk grond achter een industrieterrein toegewezen waar we een nieuwe boerderij hebben neergezet”, zegt Franz.

    Annentag

    Op Annentag ontvangt Franz Belgen die hun tent bij hem op de weide komen opzetten omdat dan alle hotels in de wijde omtrek zijn volgeboekt. Tegelijk treffen  hier veel oud BSD-ers elkaar en houden er reünie. Pension Gisela , dat vlakbij het openluchtzwembad ligt, is een B & B en een begrip bij de Vlamingen.  Op deze feestdag krijgt Brakel 30000 bezoekers verspreid over vier dagen. Dit jaar vindt het van 3 tot en met 6 augustus plaats. Het is de grootste kermis uit de omstreken met straattheater , braderie en de nodige bier- en worstenkraamjes.

     Wat opvalt is dat er diverse buitenlandse eetgelegenheden zijn die worden uitgebaat door vroegere gastarbeiders zoals Turken, Grieken en  Italianen. Er is zelfs een Chinees en enkele streekrestaurants. Overal hanteren ze democratische prijzen. Ook kan je voor een hapje en een drankje terecht bij de grote supermarkt Real die tot zaterdagavond is geopend .

    Uitstapjes

    Er is in de omgeving zoveel moois te zien dat je wel een paar vakanties nodig hebt om alles te bezichtigen en om van de prachtige natuur te genieten. Op weg naar kuuroord Bad Driburg vind je op het grondgebied van Brakel kasteel De Hinnenburg. Het is niet helemaal met de auto bereikbaar , wel te voet of per fiets.

    Het park, het kuuroord en het immense hotel  in Bad Driburg behoort toe aan de adellijke familie von Oeynhausen. “Ik heb er 27 jaar gewerkt als parkwachter, huismeester en vertrouwenspersoon”, vertelt  Rainer Wölk . “De Koninklijke familie uit Nederland was goed bevriend met de oude graaf en gravin en kwam hier regelmatig logeren. Jammer genoeg heeft  zoon Marcus na de dood van zijn ouders de bedrijfsvoering over een heel andere boeg gegooid en alle trouwe  personeelsleden vervangen door een jongere generatie.”

    In Iburg stonden op het hoogste punt (380 m) de HAWK-raketten opgesteld. Langs de slagboom kunnen wandelaars de toegangsweg betreden. Voor auto’s is het verboden terrein. Verderop ligt een restaurant met een groot terras  met uitzicht over de hele streek. Bij mooi weer is het hier goed vertoeven met ‘Kaffee und Kuchen’of  een lekker streekgerecht.  Pal ernaast staat de Kaiser-Karls-Toren van 18 meter hoog  van waaruit het Eggegebergte is te bewonderen.

    In de zomer kunnen wandelaars hier hun hart ophalen en in de winter zorgt de sneeuw voor uren langlaufplezier. Wie eenmaal in deze streek is geweest komt steevast terug.

     






    Bijlagen:
    Impressies Brakel.docx (2.2 MB)   
    http://www.annentag.de   
    http://www.brakel.de   
    http://www.haus-gisela.de   

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:BSD-kinderen
    Tags:Brakel, Weserbergland, Eggegebirge, 43 A, BSD
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verkennen het kabouterbos bij Limburgs Landschap op Hengelhoef, HBvL

    HOUTHALEN-OOST-  11/07/2012 - Een twintigtal kinderen tussen 3 en 8 jaar had zich opgegeven voor de kabouterwandeling die Limburgs Landschap vzw organiseerde. “Lieve kleine mensjes allemaal”, verwelkomde  kaboutergids Stefanie hun. “We zijn hier in het land van de Limlandkabouters. Ik heb een afspraak gemaakt met de hoofdkabouter of we op bezoek mogen komen maar dat kan alleen als jullie een rode puntmuts en een inkomkaart hebben.” Eerst  vertelde Stefanie verhaaltjes en deden ze de kabouterdans.  In het bos ontdekten de kids dat alles in het kabouterbos miniatuur was zoals een schooltje, een zandbakje, een sportveldje, een waterputje, een waslijntje met minikleertjes , verschillende paddenstoelhuisjes en een mandje met  eikeltjes. Twee rugzakken gevuld met kleine boterhammetjes zonder korst en kabouterbier hingen aan  de takken en mochten ze meenemen voor  het feestje na de wandeling. Het meest spannende moment was toch wel de vondst van de schatkist die gevuld was met snoepjes.





    16-07-2012 om 15:16 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Limburgs Landschap vzw, kabouterwandeling
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robin (12) en Quinten (8) vinden een Ford uit 1954 het mooist op de Outlaw Run, HBvL

    HOUTHALEN-OOST  08/07/2012 - Het 31 ste Internationale Van  & Special Car Meeting aan de Plas op Kelchterhoef mocht weer genoeg liefhebbers verwelkomen. Robin Koopmans (12) u it Houthalen-Oost heeft vriendschap gesloten met Quinten Sillen (8) uit Munsterbilzen.  Robin trapt met zijn gocart over het terrein met Quinten in de aanhanger. Bij een glimmende zwarte Ford uit 1954 met de naam The Banana Kid houden ze halt. “Die auto heeft een mooie vorm en de motor ligt bloot zodat we hem goed kunnen zien”, constateren ze. Eigenaar Johnny Van den Brande uit Bonheiden komt al sinds de jaren 80 naar dit evenement. “Ik heb 15 jaar aan deze auto gebouwd,  mijn levenswerk”, zegt hij. “Het is een cocktail van 35 verschillende types. Ik rijd er 30.000km per jaar mee en ga nog regelmatig  naar de keuring. Om er elke dag mee de baan op te kunnen moet ik de wetgeving goed bijhouden want die verandert continu”,  lacht hij.





    08-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Outlaw Run Houthalen, Van en Special cars
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Timmermans trapt een elektrische rolstoelfiets bij elkaar voor Lakerveld, HBvL

    HELCHTEREN 02/06/2012 - In kasteelbrouwerij Ter Dolen vond de overhandiging van twee  elektrische rolstoelfietsen plaats voor de bewoners van dienstencentrum Lakerveld-‘t Klavertje. Om de tweede fiets bij elkaar te krijgen had Peter Timmermans (52) de 200 kilometer lange route Parijs-Roubaix gefietst. Voor het onderdeel  van de 55 kilometer kasseistroken werd hij gesponsord door bedrijven. ’s Nachts om 12 uur stapte Peter  op de bus om vijf uur later met kleine oogjes in Bohain te starten.“Het was een hel”, bekent Peter die toch ook wel een beetje wielerfanaat is. “Gelukkig hielpen mijn maten van de KWB fietsclub uit Heusden mij de bergen op. Moe en volledig door elkaar geschud kwam ik op de wielerpiste van Roubaix aan waar ik dezelfde  douche nam als Walter Godefroot destijds .” Als aandenken deelde Peter  bronzen, zilveren en  gouden kasseien uit aan de sponsors.





    02-07-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Welzijn
    Tags:Elekrische rolstoelfiets, Parijs-Roubaix
    30-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheerswerken staan in het teken van het 10-jarig bestaan van natuurreservaat De Mangelbeek , HBvL

    HELCHTEREN 30-06-2012- In het reservaat tegenover restaurant De Hof aan de Grote Baan hadden natuurliefhebbers zich verzameld voor de jaarlijkse beheerswerken.  Deze plek wordt de ‘natte kant’ genoemd omdat het een moerassig gebied is, vroeger bekend als de beemden. Gust Feyen maait  het hoge gras en de vrijwilligers harken het bijeen om het daarna naar verzamelplaatsen te brengen. Overal liggen bergen hooi . “Eigenlijk zouden die regelmatig omgekeerd moeten worden maar daar hebben we geen mensen voor. Ideaal zou zijn als paardeneigenaars alles zouden ophalen want het is de bedoeling dat de grond hier arm blijft om bijvoorbeeld het waterdrieblad te laten groeien. De bergen hooi gaan rotten en geven weer voeding aan de bodem en dat is niet wat wij beogen,” klinkt het. Johan Lemmens heeft zijn twee zoontjes meegebracht en Liselotte en Maarten zijn er met hun drie spruiten.  Op een open plek onder de bomen wordt gezamenlijk gepicknickt en het idyllische tafereel doet denken aan lang vervlogen tijden. “Natuurbeheer is ook het herstel van oude waarden “, meent Johan.








    30-06-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Natuurbeheer, De Mangelbeek
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Handbiker Bert la Lau ontvangt ticket Paralympics van derde prijswinnaar Jimmy Mebis, HBvL

    HOUTHALEN 28-06-2012- In het provinciehuis vond de prijsuitreiking van de ‘Ultieme Sportvrijwilliger’ plaats. Deze wedstrijd was georganiseerd door het BOIC  in samenwerking met de provincie en Het Belang van Limburg. Gedurende enkele weken konden de Limburgers op hun favoriete sportvrijwilliger stemmen. Vrijwilligers zijn immers  onmisbaar in de sport. Bert la Lau  is G-sporter  en begeleidt het G-wielrennen op het circuit van Terlaemen. Daarnaast is hij nog op  diverse andere domeinen actief . Zo neemt hij inspanningstesten af van G-sporters bij Adlon en is commissielid bij Parante (vroeger VLG). Ook is hij lid van GSVT (Gehandicapten Sport Vereniging Toekomst) Maasmechelen. Normaal  zou hij zelf deelnemen aan de Paralympics maar door diverse operaties aan zijn polsen en ellebogen heeft hij zich niet op tijd kunnen kwalificeren. “Het zou fijn zijn als ik mijn collega’s kon aanmoedigen en die wens gaat nu in vervulling dank zij Jimmy Mebis uit Zutendaal die zijn prijs aan mij heeft afgestaan, want ik ben zesde geëindigd”, aldus Bert.






    28-06-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:G-Sport
    Tags:Ultieme sportvrijwilliger
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-Helchterenaar François Bylemans is eerste gast in vakantievilla Huyze Zorgenloos, HbvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN 28-06-2012- Enkele weken geleden opende de eerste  zorgvilla van Vlaanderen haar deuren in Lillo. Deze primeur hebben Robby Pluymers en zijn echtgenote Lutgard Heymans , beide verpleegkundigen. Hun huis in de Weygaardstraat hebben ze omgebouwd tot een vakantiehuis voor zorgbehoevenden. Tijdens de open dag kwam ook François Bylemans (65)uit Leopoldsburg een kijkje nemen  en reserveerde meteen een kamer voor een midweek. “Mijn vriendin Edith is mijn mantelzorger want ik heb pulmonale hypertensie en hang continu  aan de zuurstof. Zij kampt met hartklachten en moest nodig een week rust nemen van de dokter. Zodoende ben ik nu hier . Vroeger heb ik  25 jaar in Helchteren gewoond en na het middagdutje ga  ik met mijn elektrische scooter oude bekenden opzoeken. Ook ben ik al naar de multiculturele markt en tot aan Molenheide geweest. Het fietsroutenetwerk en de zorg hier zijn geweldig goed. Ik kom zeker terug,” zegt Çois.

    28-06-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Welzijn
    Tags:Huyze Zorgenloos, Villazorg
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes brengt tweede spiritueel boek uit, web HBvL

     

    HOUTHALEN- Vandaag is het tweede boek van Romain Maes ‘Eerst geloven en dan zien’ verschenen.

    In zijn eerste boek  ‘Er is meer tussen hemel en aarde ‘ bespreekt hij uitvoerig het fenomeen reïncarnatie en de bewijzen daaromtrent. Ook doet hij in grote lijnen het onderscheid tussen vinders en zoekers uit de doeken, een gegeven dat erg bepalend is voor de manier waarop wij door het leven gaan.

    “Wie meent  dat de slogan  Eerst zien en dan geloven de enige juiste  is, slaat de bal mis omdat er een afwachtende houding wordt aangenomen”, zegt  Maes. “Vroeg of laat komen we tot het besef dat het vluchtige genot van ‘hebben’ niet opweegt tegen het idealistische groeien in ‘zijn’.  Als we leren om eerst te geloven stellen we ons automatisch open voor het spirituele. Daarvoor moeten we oude opvattingen  overboord gooien. Door nieuwe visies  groeit je bewustwording. Dit boek is net als het vorige geschreven in dialoogvorm . Het is een spiritueel receptenboek vol met inzichten die iedereen kan verwerven. Er staan ook  wonderlijke voorvallen in beschreven die ik heb mogen beleven.”

    Het boek is het tweede deel van de trilogie ‘ Tussen spiritualiteit en materialisme’ en is uitgegeven bij Vertelpunt Uitgevers in Bree. Het is te koop in dagbladhandels, bij Standaard Boekhandel, www.vertelpuntuitgevers.be en bij de auteur zelf via: rmaes46@gmail.com

    Paperback 250 pagina’s, omslagontwerp Milan Pavic,  prijs 23,95 euro





    Bijlagen:
    http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/guid/nj-04bc543b-82da-421d-a571-11caa69489dc.aspx?preview=1   
    http://www.vertelpuntuitgevers.be   

    12-06-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Romain Maes, Eerst geloven en dan zien,spiritueel receptenboek
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek (juni 2011)over spiritualiteit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe dit eindwerk lezen?

    Ga naar het archief en klik 04-2012 aan.

    Scroll naar beneden tot u bij de inleiding komt op 9 april.

    Er zijn negen delen.

    22-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Eindwerk, journalistiek, spiritualiteit
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel kaderstukjes

    “In een vorig leven was ik een indianenjongetje”

    HOUTHALEN- Toen Gaby Vandeven. met haar man dertig jaar geleden voor de eerste keer op een paranormale beurs stond, was er een standhoudster die zei dat ze in een vroeger leven een indiaans jongetje was geweest. Ze zou weggelopen zijn van de groep en door het eten van giftige planten om het leven zijn gekomen. “Ze vroeg of ik nu veel van kruiden en planten af wist”, zegt Gaby. “Vroeger zat ik als kind altijd van alles uit de tuin te eten en ik heb nooit iets giftigs in mijn mond gestoken. Van die vrouw kreeg ik een pak symboolkaarten. Jaren later was ik de kaarten kwijtgeraakt door een verhuizing. Ik was ernaar op zoek en kon ze niet vinden. In mijn droom verscheen een engel en wees me waar de kaarten lagen. In een hoek van de zolder en in een bepaald kistje heb ik ze gevonden. Later bleek dat  de vrouw die me had verteld over mijn vorig leven op dat tijdstip overleden was. Toeval? Daar geloof ik niet in.”


    DOPAMINE BEVORDERT GELOOF IN PARANORMALE

    HASSELT- Peter Brugger, neuroloog aan het universitair ziekenhuis in Zürich, heeft een test gedaan met twintig sceptici. Onder invloed van het geneesmiddel L-dopa hadden zij paranormale gedachten en zagen zij gezichten waar er geen waren. L-dopa wordt gebruikt om de symptomen van de Ziekte van Parkinson te verlichten.

    “De stof helpt ons beslissen of informatie relevant of irrelevant is”, zegt Françoise Schenk van de universiteit in Lausanne.“ Het speelt ook een rol in het beloningssysteem.”

    Bron: SKEPP


    MEERDERHEID IS BIJGELOVIG

    HASSELT- Volgens rector De Leenheer van de universiteit Gent gelooft zestig procent van de hoogopgeleide Amerikanen in helderziendheid en telepathie.

     “Het lijkt wel alsof mensen een tegenwicht nodig hebben en daarom in paranormale verschijnselen gaan geloven”  zegt hij.

    Onderzoeksbureau De Vos deed in opdracht van het maandblad ParaVisie  een onderzoek naar bijgelovigheid in Nederland. Bijna tweederde van de bevolking gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde.

    Drieënnegentig procent van de ondervraagden gaf aan gelukkig te zijn

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Vorig leven, bijgelovig, paranormaal, telepathie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel over spirituele beurs

    TOEKOMSTVOORSPELLINGEN OP SPIRITUELE BEURS

    “Mannen geloven daar niet in ”


    KOERSEL- De spirituele beurs in het cultureel centrum  trekt voornamelijk vrouwen, meestal begeleid door hun partner of een vriendin. Opvallend is dat mannen zich er niet mee willen associëren. Aan de toog vinden we dan ook uitsluitend manvolk terwijl vrouwlief  voor een consult bij een standhouder zit.

    Leo  (59) is met zijn vrouw gekomen omdat de organisator een vriend van hun is.“ Mensen zijn nieuwsgierig en zijn zoekende naar iets dat ze als kind hebben meegekregen maar dat ze ondertussen zijn kwijtgeraakt, “zegt hij. “ Mijn vrouw is Reikimaster en in  Indonesië geboren. In zulke landen wordt het spirituele met de paplepel ingegoten. Ze krijgt universele krachten door. Dat doet ze met overtuiging. Ze vecht ook tegen de kwakzalvers want er wordt veel misbruik gemaakt van goedgelovige mensen. Nostradamus voorspelde toch veel dingen die zijn uitgekomen maar ik geloof niet in kaartleggers. Dat kan iedereen leren. Gaven als  helderziendheid, helderhorendheid en heldervoelendheid zijn aangeboren en ik denk dat de standhouders hier dat niet kunnen.” Een consult kost twintig tot vijfentwintig euro. Gratis zijn de lezingen over gezondheid, bloemenséance, psychometrie, halfedelstenen en kaartleggen.

    Psychometrie

    Mientje van Duynhoven, een oudere dame,  geeft een lezing over psychometrie. Een tiental bezoekers gaat met haar naar een lokaal op de benedenverdieping en ze nemen plaats op de stoelen. In de groep zit ook een jong koppel met een baby en enkele mannen. Iedereen krijgt een papiertje met een nummer in tweevoud. Mientje verzoekt hun een voorwerp van zichzelf met het eerste deel van het nummer op de tafel vooraan leggen. Vervolgens vraagt ze om beide voeten naast elkaar op de grond te zetten om te aarden. Ze neemt een voorwerp van de tafel en begint over het probleem van de eigenaar te vertellen. Frappant is dat ze het steeds bij het juiste eind heeft. Er volgen dan ook emotionele taferelen als  Mientje vragen stelt aan de desbetreffende persoon. Coldreading? De mensen die hier zitten geloven in Mientje.  Als ze er behoefte aan hebben kunnen ze na de lezing nog bij haar terecht.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Spirituele beurs, psychometrie, séance, kaartleggen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel interview Astrid Theunissen

    Naomi ziet de geest van haar onbekende tweelingzusje

    “Kijk mama, dat meisje wil met mij spelen “

    SITTARD (NL)- Een gewoon gezin in een doorsnee rijtjeshuis, maar wel met paranormale  ervaringen.  Mama  Astrid Theunissen (42)  vertelt over  vreemde  gebeurtenissen  die zich acht jaar geleden begonnen  voor te doen.  Het gezin telt  twee  dochters,  Danaé (11)) en Naomi (9), toen respectievelijk drie en één jaar oud. “Naomi probeerde me herhaaldelijk duidelijk te maken dat er iets was op haar slaapkamer”, vertelt  Astrid. “Ze wees steeds naar één bepaalde hoek . Toen heb ik de kapstok daar  weggehaald en hoopte dat daarmee het probleem was verholpen. Maar ze bleef erover bezig. Ik verplaatste  de meubels, ook zonder succes. Ten einde raad heb ik onze dochters van kamers  gewisseld. Dat mocht niet baten. Nu begon haar oudere  zus ook geesten te zien.  Danaé zag een oude man èn een meisje.”

    Spirituele hulpverlener

    “ Ik besprak de voorvallen  met de  peuterleidster van Naomi  en zij zou haar partner eens langs  sturen want die volgde een cursus over spiritualiteit. De man is een half uur op haar kamer geweest om een reinigingsritueel te volbrengen. De periode daarna  veranderde er niks. Ik weet ook niet wat hij precies heeft gedaan want ik mocht er niet bij zijn. In die tijd voelde ik steeds een onzichtbare aanwezigheid in mijn buurt. Hieraan vooraf ging altijd de huiskamerdeur spontaan open.

     Later, toen Naomi al vier jaar was, nam ze me aan de hand mee naar haar slaapkamer om me iets te laten zien. “Kijk mama, dat meisje wil met me spelen”,  terwijl ze naar de desbetreffende  hoek wees. Ik zag uiteraard niks maar een buurvrouw uit  mijn straat had wel ervaring  met spirituele zaken.  Zij gaf me de raad om met wierookstokjes door het huis  te  lopen. Daarna was het rustig. Toen deze vrouw eens poolshoogte kwam nemen in de desbetreffende kamer,  zei ze dat ze een meisje zag dat precies op Naomi leek. Ze maakte met haar handjes een hartvorm. Dat deed Naomi ook altijd,  vertelde ik haar.

    De enige verklaring die ik kon bedenken was het volgende: toen ik van Naomi zwanger was heb ik met vijf weken een bloeding gehad. Vermoedelijk was er nog een tweede vrucht  want tweelingen komen  veel voor in onze familie. Haar zusje heeft het dus niet gehaald. Als het meisje weer eens te kennen gaf te willen spelen  zei Naomi : ”Nee, nu niet want ik wil slapen” en dan verdween ze. Toen Naomi naar de basisschool ging, zijn de nachtelijke bezoekjes van haar  zusje  ook gestopt.”

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Geesten, spirituele genezer
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, krantartikel interview Gaby Vandeven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    IEDEREEN HEEFT EEN BESCHERMENGEL

             “Michael heeft mij gered”


    "Dit houtsnijwerk kreeg ik cadeau van iemand die ik heb geholpen", zegt Gaby


    HOUTHALEN-Gaby Vandeven (65)  geeft engelenhealings. Twintig jaar geleden werd ze op vijfenveertigjarige leeftijd getroffen door een hartaanval. Haar beschermengel Michael heeft haar er weer bovenop geholpen. Sindsdien gelooft ze in engelen en bidt voor mensen die haar hulp nodig hebben.

    “Bij onze geboorte krijgen we een engelbewaarder mee. Sommige geloven hierin en andere niet” vertelt Gaby. “Er komt een moment in je leven dat je er wel in gelooft, zoals ik heb meegemaakt. Ik begon beelden en boodschappen door te krijgen die ik aanvankelijk niet begreep. De aartsengel Gabriël verscheen in mijn dromen en hij zei dat ik alle mensen moest helpen die daarom vroegen. Op een bepaald moment heb ik mijn eerste boek over engelen gekocht omdat ik er meer over wilde weten en er niemand was die me daarin kon onderwijzen. Als je jouw engelbewaarder zoekt moet je in het boek bij je horoscoop gaan kijken. Ook staan er verwijzingen naar je kleur, steen, gezondheidsprobleem en talent.”

    Verschillende engelen

    “Iedere maand en elke dag heeft zijn eigen engel. Als je hulp vraagt wordt je binnen de drie dagen geholpen. Je moet je er alleen voor open stellen en erin geloven. De engel Michael helpt mij altijd. Ik vroeg hem om mijn broer te komen halen omdat hij zo erg leed en drie dagen later was hij dood. Als mijn man aan de computer zit en het lukt niet dan vraag ik Michael dat hij hem helpt. Even later is het probleem opgelost. Rafaël helpt mij bij het schilderen en geeft mij inspiratie.

    Gebedsgenezing

    “Mensen die naar het ziekenhuis moeten voor een operatie komen altijd bij mij aankloppen opdat ik voor hen zou bidden en een kaarsje laat branden. Ik heb ook noveenkaarsen. Er was eens een verpleegster die een knieoperatie moest ondergaan. De behandelend arts zei dat het niet mogelijk was dat zij zo weinig pijn had. Ook de revalidatie verliep veel sneller dan normaal. Dat was door mijn toedoen.

    Een kennis van mijn man was heel erg verbrand op zijn rug door een bedrijfsongeval. Ik had nog een dertig jaar oud visitekaartje van een vrouw die bidt voor patiënten met brandwonden. Zij heeft dus op mijn vraag ook voor hem gebeden. Toen hij uit het ziekenhuis kwam zijn we bij haar op bezoek geweest want ze wilde hem ook aanraken. Hij had een huidtransplantatie in zijn nek gehad en kon zich haast niet bewegen. Nadat ze haar hand op die plek had gelegd en voor hem had gebeden, vroeg ze aan hem hoe hij zich voelde. Meteen draaide hij zijn hoofd in haar richting om te antwoorden,  zonder daarbij enige pijn te voelen. Mijn man en ik keken elkaar verbaasd aan want vlak ervoor kon hij zich amper verroeren. Het oude vrouwtje, ze was inmiddels in de tachtig, vroeg of ik haar werk wilde voortzetten. Haar laatste woorden waren: “Ik reken op u”.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Engelen, noveen, Gabriël, Michaël, Rafaël
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel over cold reading
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Bijgelovigen worden ingepakt met cold reading


    Jomanda is een bekend medium in Nederland.

    Een medium beheerst gesprekstechnieken om mensen de indruk te geven dat hij wel iets over de persoon weet. Deze tactiek wordt ook toegepast bij politieverhoren en verkoopgesprekken.

    Een succesvolle reading hangt af van welk belang de klant aan de woorden van de waarzegger hecht. Het komt erop neer hoe hij alles interpreteert en op zichzelf betrekt. Meestal levert de klant zelf alle informatie terwijl hij dat niet in de gaten heeft. De cold reader weet er altijd wel een draai aan te geven en hij zegt wat de gesprekspartner wil horen.

     Goede observatie van de persoon levert het medium al veel informatie. Door het doen van algemene uitspraken, die op veel mensen van toepassing zijn, klopt het verhaal al voor zestig procent. Vervolgens wordt er een groot aantal opties aangedragen, bijvoorbeeld; “Doe je iets met je handen? Zit je in de zorg? Beoefen je Reiki?” Ondertussen blijft het medium de persoon goed observeren om te kijken of hij nog op de goede weg zit. Hij laat vooral doorschijnen dat hij alles al lang wist. Kleine geloofwaardige feitjes blijken al overtuigend genoeg te zijn.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Cold reading, Jomanda
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel over Karla Mc Laren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Ik zag de vijand en het was mijzelf”

    Karla Mc Laren (50) is auteur van negen metafysische titels over aura’s, chakra’s, energie en genezen. Na ruim dertig jaar zegt ze de new agecultuur  vaarwel.  Momenteel studeert ze sociologie en gedragswetenschappen.

    Karla maakte kennis met de new agebeweging  in 1971 via haar moeder. Ze was toen tien jaar. Moeder volgde een cursus yoga en werd zelf lerares. Haar vader was een scepticus,  net zoals één van haar broers.  De andere vier kinderen gingen mee in moeders interesse. Het gezin viel uit elkaar. “Yoga wordt wel eens de toegangsdrug tot de new age beweging genoemd. Tijdens mijn opvoeding  heb  ik niet kritisch leren denken. Voor mij schenen de new age en metafysische ideeën en technieken te werken. Ik heb ook nooit geweten wat cold reading inhield.  Deze techniek paste ik toe in mijn eigen werk zonder dat ik daarin onderwezen was. Ik had het gewoon geabsorbeerd door culturele osmose.”

    Haar eerste kennismaking met iemand uit de sceptische cultuur was James Randi die de act van Uri Geller  in een tv-programma tot op de bodem afkraakte. Ze heeft zich toen drie jaar verdiept in de sceptische cultuur en haar eigen verleden eens onder de loep genomen.“Ik kwam tot het besef dat mijn culturele achtergrond me een wankel fundament had gegeven. Ik voelde me medeplichtig aan de misleiding van anderen. Ik dacht dat ik hen kon helpen . Dat ik geen werkelijke hulp kon bieden is de grootste mislukking van mijn leven geweest. Ik moet genezen van het genezer zijn.”

    Mystiek

    Een van de grootste onwaarheden waarmee zij geconfronteerd werd was dat sceptici geen mysterie kunnen verdragen. “In feite zijn het de mensen uit de new agecultuur die voor alles een antwoord, een reden of een diepste oorzaak zoeken. Alles staat in direct verband met de sterren, chi, vroegere levens, voorvaderen, energievelden, inter- dimensionale wezens, enneagrammen, deva’s, elfjes, spirituele gidsen, engelen, buitenaardse wezens, karma, God of de Godin.”

    Karen verliest met het verlaten van de new age cultuur ook haar bestaanszekerheid.   Ze neemt afscheid van zakelijke contacten en vertrouwenspersonen in de gezondheidszorg. Als ze klaar is met haar studie wil ze een boek schrijven om een brug te slaan tussen de beide culturen, niet als mysticus maar als socioloog.

    Bron: “Wonder en is gheen Wonder”, SKEPP

    11-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spiritualiteit
    Tags:Karen Mc Laren, new age, yoga


    Categorieën
  • Boeken (19)
  • BSD-kinderen (9)
  • Columns (6)
  • Cultuur (48)
  • Familieberichten (2)
  • G-Sport (31)
  • Gezondheid (23)
  • Huwelijken (13)
  • Levensverhalen (0)
  • Onderwijs (28)
  • Recepten (8)
  • Recreatie (37)
  • Schrijfcursus (26)
  • Spiritualiteit (19)
  • Ufo's/ Orbs (11)
  • Welzijn (22)

  • Inhoud blog
  • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
  • Onderzoeksjournalistiek
  • Het sociale leven in Brakel
  • Eet-adviesboek
  • De Manische Mannen doen Té Gek

    Archief per maand
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 10-2007

    Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hooikoortsinfo
    www.bloggen.be/hooikoo

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs