Ingrediënten voor 1 hamburger
·
1/2de avocado (80 g)
·
1 koffielepel vers citroensap (5g)
·
Snuifje peper
·
Snuifje zout
·
1 dikke schijf aubergine, vers (20
g)
·
5ml olijfolie
·
Mini afbakbroodjes, diepvries bv.
Boni ronde broodjes (40 gram/stuk)
·
1 blaadje sla (7g)
·
1 schijfje tomaat (15 g)
Bereiding:
·
Verwarm de oven voor op 180°C.
·
Snij de avocado overlangs in twee
en verwijder de pit.
·
Verwijder de schil van de avocado.
·
Plet de avocado met een vork
·
Voeg meteen het citroensap toe,
zodat de avocado niet verkleurt.
·
Kruid met peper en zout.
·
Zet de bereide guacamole in de
koelkast.
·
Was de aubergine en snij er een
dikke schijf af
·
Leg de aubergineschijf op een
bakplaat.
·
Giet de olijfolie over de
aubergineschijf en bak deze in de oven gedurende 12min (draai na 6 min de
aubergineschijf om)
·
Plaats het afbakbroodje in de oven
(volg de instructies op de verpakking).
·
Laat het broodje afkoelen en snij
het middendoor.
·
Besmeer het broodje met de
guacamole
·
Leg respectievelijk een sneetje
aubergine, een blaadje sla en een schijfje tomaat tussen het broodje.
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (172g)
|
319 kcal
|
22,9 g
(2KhRW)
|
3,2 g
|
5,7 g
|
6,3 g
|
21,2 g
|
2,7 g
|
15,0 g
|
1,9 g
|
Per 100g
|
185 kcal
|
13,3 g
|
1,9 g
|
3,3 g
|
3,7 g
|
12,3 g
|
1,6 g
|
8,7 g
|
1,1 g
|
En%
|
100%
|
29%
|
/
|
4%
|
8%
|
59%
|
/
|
/
|
/
|
Bron: naar eigen creatie.
|